Bu Eşlere Nasıl Öğreticez ?

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ne zamandır kızlar dert oldu bana iyice.
Kendi annesi saçma sapan fikirler veriyor. Hayir birde oğluna demiyor bana anlatıyor isteklerini.
Neymiş akrabaları gelecekmisti uzak kalmış yer bilmem ne. Bana ne senin akrabandan.
Bende he he bakariz diyorum geçiyorum.
Yalniz kalınca boyle boyle olacak diyorum.
Ama kim sorsa Merve istedi oluyor.
Desene adam beraber istiyoruz diye. Sanki eziyorum gibi sanki zorla yapiyor gibi davraniyor. Kendini işten siyiriyor hemen. Soyleyince de daha ne yapacaz sana diyor. Erkekler hic ince degil.

Bir bakıma iyi bir şey aslında. Sizin fikirlerinize ne kadar değer verdiğini gösteriyor ailesine bilmeyerek yapıyor olsa da. Ama yine de rahatsız oluyorsanız "Canım ailen yanlış anlayabilir, seni zorladığımı, baskı kurduğumu düşünebilirler bu yüzden ortak kararımız olduğunu belirtirsen daha iyi olur" diyebilirsiniz eşinize.

Ne var bunda? Seninle ilgili bir konuda senin istediğinin olması kadar normal bir şey yok. 3. Kişiler fikir verebilir ama uygulamak zorunda değilsiniz.

Kendi tercihinin ardında neden durmuyorsun? Kadın sana bir şey söylediğinde hoşuna gitmiyorsa beğenmediysen ben böylesini beğeniyorum böyle düşünüyorum de geç. Böylece bu sorun ortadan kalkar.

Bi dahakine siz deyin ilk eşinizin arkasına saklanmak yerine.Anne fikriniz için sağ olun ama biz böyle karar verdik gibi.Atak ve hazır cevap biri gibisiniz kayinvalide karşısında eşinizin arkasına saklanmanız garip

Canım cok sagol anlayisin icin beni kirmadigin icin ama boyle direk merve istedi deyince annenler yanlis anlayabilir. Ikimizin karari dersen daha iyi olur bence ama yine de sen bilirsin gibi bi konusma yapin bence.

Benim esimde Ely istiyor, Ely istemiyor, Ely begenmedi der vs. Der ve bu benim cok hosuma gidiyor. Sizi niye rahatsiz etti ki? Kv ile bozusmaktan mı korkuyorsunuz?

Demek ki ailesinden cekiniyor bende istedim dese kizacaklar. Boyle erkekler ve ailesiyle gecinmek zordur.

Öyle dediğinde sende aaaaa niye hayatım benim üstüme atiyon sen öyle istemiştin ya ...sonra ailesine dön ya oğlunuz böyle işte siz kirilmayin diye beni öne sürüyor deyin

Aslında annesinden korkma durumuda yok kizlar. Pek ailesini takmaz. Annesine hayir demesini bilir. Hatta hic alakasi bile yok ailesiyle bosver onları bile der.
Ama nedem boyle yapıyor anlamıyorum. Zaten saçımi yaktı gecem gun kizginim birde bu olau patladı iyice gerildim.

Ben ortada dert göremedim. Ne güzel işte "karım öyle istedi öyle oldu" diyor kısaca. Siz de gülümseyerek "evet ben öyle istedim" deyin.
Bunun için arayı bozacaklarsa bozsunlar zaten.

orayı istemiyorsan fikrini belirt demelisin .
Ben burayı istediğimi belirttim sende olmaz demedin de .
Karşı çıkmadığın bir şeyi otomatik olarak kabul etmiş olursun de .
Konuşarak olmaz bozarak olur

Ek : Ama bunda şikayetçi olacak bir şey yok

Siz evlenip Almanya'ya gitmiştiniz sanki, işlerden dolayı erkene almıştınız nikahı hemen gidecektiniz. Düğün yemeği vs nasıl yapıyorsunuz düğün yapmadan? Bunu anlamadım.
Neyse bu konuya gelince de gayet normal ben bir sorun göremedim.

Bu nisanlilikta dezavantaj evlenikce avantaj oluyor zamanlama kötü yani.evlenince hep merve istedi dedikce karsi taraf kiskancliktan kuduruyor karisinin agzina bakiyor diye :)

Iyi gibi duruyor canim evet ama insanlarla aram iyi onuda bozacak. Yanlis anliyorlar sanki ben dolduruyorum zorla yaptiriyorum gibi.
tam da bunu söyle işte. benzer durum bizde de vardı. onlar senin ailen sen hayır dediğinde yada böyle istiyorum dediğinde ses çıkarmazlar ama bana gönül koyarlar vs dedim. öyle de olur zaten. bunu bi kere anlarsa rahat edersin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…