- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her şey tamam da 3 gunde bir sevişmek neden zorunluluk olsun ki, ben bu konudaki genellemelere karşiyim. Yani her çiftin ozel hayati farklidir, neden normali olsun10 günde 1 olan bir cinsel hayat mıııı???? koşarak uzaklaş!!!!
hadi ilişki esnasındaki sıkıntıları geçtim bu kadar az sayıda olması hiç normal değil. ilişkinin temeli budur. temelde sıkıntı varsa durum ciddi...
birbirinizi gerçekten tanımadan evlenmişsiniz ki bu çok kötü... heralde yaş genç bi de tecrübesizlikle karşımızdakini tanımaya yönelik ölçütlerimiz çok basit oluyor. o heyecanları aşk sanıyoruz. bu adamın kişiliğini anlayamaz mıydın?anlardın ama anlamaya çalışmadın. çabalamadın ( şair burda kendine sesleniyor :) )
çocuk olayını rafa kaldırmakla çok iyi etmişsin... aman diyim....
bi de bel altı vurmuş geçmişinle ilgili bik bik bik diyerek... burdan ben eşinin kendi zayıflığı ve eksikliğinin farkındalığıyla sana acımasızca saldırdığını görüyorum.
30 yaşında, peşinde bi dünya adam koşarken birine aşık olduğunu zannedip anlık bi heyecanla evlenmiş, 5 yıl her türlü hakarete küfre ilgisizliğe sabır çekmiş, düzeleceği umuduyla beklemiş,kazayla da çocuk sahibi olmuş ve boşanma safhasına nihayet gelmiş mesleği elinde bir bacın olarak tavsiyem şudur ki;
-cinsel hayat için ürolog psikolog vs ne gerekiyorsa yardım alıp 3 günde 1 keyif alarak yapmanız gerek
-sinir anında dahi olsa ağzından çıkan kelimelere dikkat etmesi gerektiğini bildirmelisin... sabrettiğin her kavgadan sonra daha büyüğü gelir, cevap vermediğin her hakaretten sonra daha ağırı gelir. önlem almalısın. kişiliğini ezdirme. seni karşısında küçültmesine izin verme. sen de onunla alçal demiyorum ama kendine olan saygının farkında olsun o da saygı duyacağını öğrensin...
-anne baba çok kıymetli evet onları üzmek istemezsin ama önemli olan senin mutluluğun. sensin başrol. hangi hayatın daha mutlu edeceğine inanıyorsan onu seç. o seni edemedi sen kendini onsuz mutlu edersin eminim. gölge etmesin yeter. anne baba anlayacaktır. zaten uzaktasın onlardan büyük problem olmaz bence... hee etrafı konu komşu akrabayı saymıyorum bile. herkes kendi totosuna baksın.
- rahatsız olduğun herşeyi ona güzel anında anlat. şöyle davransan daha mutlu olurum ve ya böyle demesen daha iyi hissederim gibi duygularını açık seçik ben diliyle anlat. onu eleştiren cümlelerine olumlu yönünü takdir ederek başla. örn: çok temiz titiz bi adamsın dokunduğun her yer mis gibi oluyor ama bunu takıntı haline getirince hem senin hem benim için boşa vakit kaybı oluyor, bu beni kızdırıyor... gibi...
-seni sevdiğini bildiğini ama duymak istediğini, kadınların buna ihtiyaç duyan bi fıtratta yaratıldığını söyleyip arada iltifat,sevgi gösterisi ve sözcükleri talep edebilirsin. bu en doğal hakkın...
- takvim al her günü smiley ile işaretle. 1 ayda mutlu-mutsuz gün sayına bak. mutsuzluk çoksa devam ettirmenin mantığı yok... önce aile danışmanlığı sonra bi süre ayrı yaşamak denenebilir... ayrı yaşadığında boşanma provası yapmış olursun ve durumuna bakarsın. onsuz mutluysan ver dilekçeni bitsin...
- ama kurtarabiliyorsan kurtar tabii... elinden geleni yap. savaş. değiş. onu değiştir. herşeyi dene...
-olmuyorsa da zorlama. hayat çok güzel. gençsin. daha olgun ve tecrübeli olacaksın. sağlam mutlu bir 2. evlilik yaparsın. boşanmak hayatının bitmesi demek değil...
Bunu istatistiksel bir sonuç olarak değil insanın fizyolojik ihtiyacı bakımından söyledim. hormonal değerleri normal, sağlıklı olgun bir erkek üç günde bir bunu ihtiyaç olarak hisseder bu büyükanne kuralı değil bilimsel bi mesele.Her şey tamam da 3 gunde bir sevişmek neden zorunluluk olsun ki, ben bu konudaki genellemelere karşiyim. Yani her çiftin ozel hayati farklidir, neden normali olsun![]()
Esinin caba gosterdigini soyluyosun ya esas mesele bu iste. Yeter ki bi problem oldugunu kabullensin o zaman mutlaka çözüm de bulunur. Buna cok sevindim çünkü anlasilan adam sana deger veriyor. Cinsellik istedigin noktaya gelmezse de bi uzman destek alın ihmal etmeyin.Yok rutinimiz değil 10 gün, işte benim isteklerimden bahsettikten sonra isteklerimi yapmamak için cinselliği bitirdi eşim. Ön sevişmeye üşendiğinden sevişmeyi bıraktı bikaç haftadır![]()
Çok erken evlendiğimi düşünmüyorum açıkçası yani yaş olarak Üniversiteyi bitirip çalışmaya başladıktan 1.5 sene sonra evlendim 25 de. Ama eşimle çok kısa sürede ilerleyen bir ilişkimiz oldu, sanırım lisede aynı sınıfta olmamızın verdiği çocukluğunu bilirim ben bunun güveni vardı biraz. Bir de lisede eşime platonik aşıktım. Aradan 9 sene geçince karşılaştık Tanıştık ve 6 ay sonra evlenmiştik. Orasıı biraz hızlı idi kabul ediyorum.
Ben yakınlarımı kırmaktan çok çekinen bir insanım yani eşimi de eleştirmeyi nerdeyse yapmıyorum kırılmasın diye. Yoksa bu şikayetlerim çok uzun süredir vardı ama kendini kötü yetersiz hissetmesinden korktum
Boşanma olayına gelince Evet kimse istemez evliliğinin bitmesini ama gerçekten mutsuzluğum devam ederse açıkçası çok da önemli değil boşanmış olmak, insanım hata yaptım yanlış insanı seçtim derim o kadar ama boşanırsam ikinci evliliği tabiki asla düşünmüyorum.
Bir hatayı bir kere yaparım
Misler gibi bekar hayatım vardı, yer içer gezer tozar güler eğlenirdim. Işte hem evlilik hem eşimin işi dolayısı ile tıkılı kaldığımız bu küçük ilçe... Evin içerisinde 40 tane hobi de bulsam kendime yine de bekarlık günlerim gibi olmuyor. Evde turşu kurup örgü ördükçe bunları 28 yaşımda yapıyorsam 50 yaşımda ne yapacağım diye düşünüyorum.
Şimdilik eşim düzeltmek için çaba gösteriyor ben de elimden geleni yapıcam bişeyleri yoluna koymak için. Bu sene hatta 6 ay içinde nihayet tayin durumumuz da var büyük şehire. Inşallah bunlar evliliğimizi düzeltmek adına faydalı olur..
Tabi ki cinsellik onemli ve bir ihtiyaç ama kac gunde bir isteyecegimiz kisiden kisiye 'degisir' bunun normali olamaz. Yani 3 gunde bir bunu yasamayan insana anormal bir cinsel hayati var vs demenin anlami yok.Bunu istatistiksel bir sonuç olarak değil insanın fizyolojik ihtiyacı bakımından söyledim. hormonal değerleri normal, sağlıklı olgun bir erkek üç günde bir bunu ihtiyaç olarak hisseder bu büyükanne kuralı değil bilimsel bi mesele.
eşler arasındaki cinsellik de evliliğin yürümesi açısından çok önemli. tensel temas aradaki duygusallığı arttırır bağı kuvvetlendirir.
Biz aile terapistine gittiğimizde terapistin de ilk değindiği konu cinsellikti. bizim paylaşım konusunda da büyük problemlerimiz var dememize rağmen önce cinselliği çözmeliyiz dedi. aldığı seminerlerde ilk adım hep cinsellik olarak vurgulanmış... tabi cinselliğin niteliği de önemli. yat kalk bitti değil.mutlu olunan iyi bir birliktelik...
evet bilinçaltında kadının sevişirken zevk alması kötü birşey düşüncesi yatıyor olabilir. bir türk filminde idi galiba kadın zevk almıyorum deyince adam zevk alıp da o... mu olacan diye kadına tokat atarak susturuyordu.Ne kadar kötü niyetli bir yaklaşım... Özünde o bir kadının sevilme isteğini bile çok görüyor.Kadının cinsel duygularının olması bile kötü birşeymiş gibi yaşamış.. o sözün üstüne konuşmamalıydınız bence.
eşimin pek düşünme özelliği yok. o hala düşünmüyor
Yok yeni konum var bugünSinirlerim bozuldu ya, aynı benimki
Ya senle bir ömür geçer içtenlikle söylüyorum durumunuz çözüldü mü bilmiyorum ama o kaybeder bence..