Bu evlilik nasıl kurtarılır?

• Şiddet uygulayabiliyor
Ayrı ailesi olduğunu kabul etmiyor sizi hiçe sayıyor
Konuşmaz dertleşmez
Annesinin sizi rencide etmesine ses çıkarmaz
Koca olarak sahiplenmez
Siz konuşmaya çalıştığınızda kapa konuyu uzatma diye çıkışır herseferinde
Gerekirse boşanırım diyor rahat rahat

Ama eşiniz çok iyi bir insan??? Ve hala bu evliliği kurtarmayı umuyorsunuz???

Merhaba arkadaşlar, ben bu formun yaklaşık 6-7 yıllık üyesiyim. Bu hesabı sadece bu konu için açtım. Artık o kadar bunaldım ki yardımınıza ihtiyacım var. Ben 25 yasında 2 yıllık evli bir bayanım eşim 27 yaşında. Çocuğumuz yok.

2 yıldır bizim tek problemimiz eşimin annesine bağlılığı.Ben bencil ve cahil bir insan değilim. Ailesi tabiki hayatımızda olucak fakat benden , evinden yuvasından feragat edipte annesinin mutluluğu için çabalaması beni çok yıpratıyor artık. Kayınvalidem eşimi sürekli yanında istiyor. Bana laf sokuyor. Ve kalabalık ortamlarda rencide edici kelimeler kullanıyor, eşim bir kaç kere buna şahit oldu ve bana destek olmadı arkamda durmadı. annesinin beni rencide etmesine göz yumdu. En son olay cumartesi patlattı beni. Cumartesi günü kayınvalidemgile gittik pazar ne yapacaksınız gelinde şunu yapalım dedi. Bende pazar günü gelemiceğimizi evde temizlik yapmam gerektiğini dinlenmem gerektiğini söyledim. Eşimde yanımdaydı ve kayınvalidem bunu dememe bozuldu. Aradan bir kaç dakika geçti bu sefer emri vaki yaptı oğluna dönerek " Ben yarın merkeze gelicem bi işim var sende gel dedi" Yahu arkadaş acık acık söylüyorum. Evde dinleniceğimizi başbaşa kalmak istediğimizi bu neyin kafasıdır. Eşim bu konu dışında çok iyi bir insandır fakat konu annesi olunca bana şiddet bile uygulayabiliyor. Ben aileni karşına al demem, kalplerini kır demem tek istediğim banada koca gibi davranması sahiplenmesi :KK42: Oturup konuşmaz dertleşmez her konuda uzatma kapat konuyu der. Bende dayanamadım ve aileme haber verdim dün geldiler eşiminde ablası ve eniştesi geldi. Anlattık derdimizi. Babam ikimizede kızdı filan öğüt verdi. Ve ailesinin maddi manevi hiçbir katkısı yok , çok şükür ihtiyacımızda yok ama ben fedakarlık yaptıkça karşılığını alamıyorum ve bu evlilik beni çok yıprattı. Ve beni en çok üzen gerekirse boşanırım demesi oldu.

Şimdi bana akıl verin ne yaparımda ben bu evliliği kurtarırım. Nasıl yaparımda kocam evli olduğunu ayrı yuvası olduğunu anlar. Hassas bir dönemden geçiyoruz nasıl atlatırız :cry::cry:
Aynı benim Eşim ve annesi asla tek kelime söyletmez annesine benimde en büyük sıkıntım kV bize ev alacak ve evi kendi dibinden alalim.istiyor ama ben kesinlikle bu mahalleden dahi ev istemiyorum hiç çünkü burayı kesinlikle begenmiyorum toplum olarak ilerde burada çocuk büyütmek istemiyorum ama kV bayılıyo buraya e tabi kendi akrabaları dibinde o yüzden istiyo sinir oluyorum böyle yapacaksa ev almasın tmm ev alıyo sağolsun ama benim istemediğim yerde ben oturacaksam niye alıyo almasın o zmn huzurumu kaçırıyor her gittiğimde ev konusunu acıyor ve de Eşim de çok pasif kalıyo ağzını açamıyo bende diyorum ben burda oturursam çok üzülürüm bak diyorum annesiyle beni hep arada bırakıyo kV de oğluna aşık resmen ne derse he der bizimkide Kıyamaz vallahi ben bayan olamama rağmen aileme bu kadar düşkün degilim üstelik ailem uzakta malesef bilseydim ana kuzusu oldüğünü evlenmezdim gerçekten ailemi bırakıp kmlerce uzağa gitmezdim seviyorum da kaç kere ayrılma aşamasına geldik hatta en son dilekçe bile verdik ailelerden habersiz sonra pişman olduk ağladık üzüldük ve yirttik attık o gün dilekçeyi ve o gun daha iyi anladım ve daha çok bagkandm kaybetmë korkusu oluştu çünkü seviyorum ve vazgecemiyorum dedim en iyisi çocuk düşünmek çocuk düşünüyoruz şimdi kafamızı başka şeylerle meşgul ediyoruz şimdi eskiden bende kafasını çok sisirirdim annen söyle dedi bana annen böyle dedi bana derdim ama artık demiyorum aman banane istediği kadar annesi oğluna aşık olsun oğlu da anasına ama ben yeterki artık burda oturmayim cidden hiç arkadaşım yok çok sıkılıyorum tek kV gidiyorum o da mecbur haftada bi kere gitmezsek Eşim çatlar illa gitmemz gerekiyo

Aynı benim Eşim ve annesi asla tek kelime söyletmez annesine benimde en büyük sıkıntım kV bize ev alacak ve evi kendi dibinden alalim.istiyor ama ben kesinlikle bu mahalleden dahi ev istemiyorum hiç çünkü burayı kesinlikle begenmiyorum toplum olarak ilerde burada çocuk büyütmek istemiyorum ama kV bayılıyo buraya e tabi kendi akrabaları dibinde o yüzden istiyo sinir oluyorum böyle yapacaksa ev almasın tmm ev alıyo sağolsun ama benim istemediğim yerde ben oturacaksam niye alıyo almasın o zmn huzurumu kaçırıyor her gittiğimde ev konusunu acıyor ve de Eşim de çok pasif kalıyo ağzını açamıyo bende diyorum ben burda oturursam çok üzülürüm bak diyorum annesiyle beni hep arada bırakıyo kV de oğluna aşık resmen ne derse he der bizimkide Kıyamaz vallahi ben bayan olamama rağmen aileme bu kadar düşkün degilim üstelik ailem uzakta malesef bilseydim ana kuzusu oldüğünü evlenmezdim gerçekten ailemi bırakıp kmlerce uzağa gitmezdim seviyorum da kaç kere ayrılma aşamasına geldik hatta en son dilekçe bile verdik ailelerden habersiz sonra pişman olduk ağladık üzüldük ve yirttik attık o gün dilekçeyi ve o gun daha iyi anladım ve daha çok bagkandm kaybetmë korkusu oluştu çünkü seviyorum ve vazgecemiyorum dedim en iyisi çocuk düşünmek çocuk düşünüyoruz şimdi kafamızı başka şeylerle meşgul ediyoruz şimdi eskiden bende kafasını çok sisirirdim annen söyle dedi bana annen böyle dedi bana derdim ama artık demiyorum aman banane istediği kadar annesi oğluna aşık olsun oğlu da anasına ama ben yeterki artık burda oturmayim cidden hiç arkadaşım yok çok sıkılıyorum tek kV gidiyorum o da mecbur haftada bi kere gitmezsek Eşim çatlar illa gitmemz gerekiyo

Bende galiba sizin gibi davranmalıyım :(

boşanırım kelimesi o9ndan cıkmış. sence sen böyle düşünen bir adamla evliliğini kurtarsan ne olacak... annesi hayatta olduğu sürece bu böyle olacak. çok seviyorsan (ki hiçkimse için değmez) katlanırsın.

Anasının kuzusunu sensiz bırak.
Tek yapabileceğin bu...

Tamam ana gibi yar olmaz, ama anadan da karı olmaz, kimse kusura bakmasın.
Çok istiyorsa otursun anasının dizinin dibinde.

Nefret ediyorum bu tip erkeklerden.
Anandan kopamıyorsan evlenmeyeceksin kardeşim, elin kızını da üzmeyeceksin.
Sezarın hakkı sezara...

Ya adam gibi kocalık yapsınlar, idare etmeyi bilsinler iki tarafı da.
Bu anasını üzmek ezmek anlamına gelmiyor, eşine vakit ayırmayı da bilsin anasına vakit ayırmayı da, bu kadar mı zor?
Ha zorsa "gerekirse boşanırım" diyorsa, boşasın kardeşim, çocuğunuz da yok nasılsa.

Aksi halde Allah sabır versin.
pek düzelicek bir nokta göremedim ben...

Merhaba arkadaşlar, ben bu formun yaklaşık 6-7 yıllık üyesiyim. Bu hesabı sadece bu konu için açtım. Artık o kadar bunaldım ki yardımınıza ihtiyacım var. Ben 25 yasında 2 yıllık evli bir bayanım eşim 27 yaşında. Çocuğumuz yok.

2 yıldır bizim tek problemimiz eşimin annesine bağlılığı.Ben bencil ve cahil bir insan değilim. Ailesi tabiki hayatımızda olucak fakat benden , evinden yuvasından feragat edipte annesinin mutluluğu için çabalaması beni çok yıpratıyor artık. Kayınvalidem eşimi sürekli yanında istiyor. Bana laf sokuyor. Ve kalabalık ortamlarda rencide edici kelimeler kullanıyor, eşim bir kaç kere buna şahit oldu ve bana destek olmadı arkamda durmadı. annesinin beni rencide etmesine göz yumdu. En son olay cumartesi patlattı beni. Cumartesi günü kayınvalidemgile gittik pazar ne yapacaksınız gelinde şunu yapalım dedi. Bende pazar günü gelemiceğimizi evde temizlik yapmam gerektiğini dinlenmem gerektiğini söyledim. Eşimde yanımdaydı ve kayınvalidem bunu dememe bozuldu. Aradan bir kaç dakika geçti bu sefer emri vaki yaptı oğluna dönerek " Ben yarın merkeze gelicem bi işim var sende gel dedi" Yahu arkadaş acık acık söylüyorum. Evde dinleniceğimizi başbaşa kalmak istediğimizi bu neyin kafasıdır. Eşim bu konu dışında çok iyi bir insandır fakat konu annesi olunca bana şiddet bile uygulayabiliyor. Ben aileni karşına al demem, kalplerini kır demem tek istediğim banada koca gibi davranması sahiplenmesi :KK42: Oturup konuşmaz dertleşmez her konuda uzatma kapat konuyu der. Bende dayanamadım ve aileme haber verdim dün geldiler eşiminde ablası ve eniştesi geldi. Anlattık derdimizi. Babam ikimizede kızdı filan öğüt verdi. Ve ailesinin maddi manevi hiçbir katkısı yok , çok şükür ihtiyacımızda yok ama ben fedakarlık yaptıkça karşılığını alamıyorum ve bu evlilik beni çok yıprattı. Ve beni en çok üzen gerekirse boşanırım demesi oldu.

Şimdi bana akıl verin ne yaparımda ben bu evliliği kurtarırım. Nasıl yaparımda kocam evli olduğunu ayrı yuvası olduğunu anlar. Hassas bir dönemden geçiyoruz nasıl atlatırız :cry::cry:
bir erkek kolay kolay boşanmayı ağzına alamaz kadın diyorsa önemli olmaz siniri geçince vazgeçebilir ama erkek diyorsa bence adam seni sevmiyor umrunda değilsin.birde bu konu dışında çok iyi demişsiniz ama seni dinlemiyor konuşmuyor şiddet görüyosun neresi iyi bu adamın ben anlamadım

Bende galiba sizin gibi davranmalıyım :KK43:
Seviyorsan benim gibi davran cnm ama sevmiyorsan en ufak bi hissini bile yoksa ayrıl kurtul ben diyorumki keşke başta tanimasaydım diyorum çünkü şimdi de vazgeçemiyorum benim kV Doğulu bi de geri kafalı bi tip babası da çok pasif hep kV nin sözü geçiyo evde oğlunu eşinden üstün görüyo eşinden izin almaz oğlunun izi alır dogulu bi çok arkadaşım oldu geçmişte ama böyle geri kafalısini tanımadım ...hüküm sürmek ister sürekli ama ben dediğimi yaparım daha da yapardım da Eşim bi izin verse anasına kıyamazki evde ne var ne yok gider yetiştirirdi eskiden şimdi söylemiyorum diyo ama güven bitti bi kere kesin soyluyodur diyorum ben de artık nasıl davranıyorum kV m gülerek laf sokar oğlunun yanında mahsus ama gülerek iyi kV rolü oynar yani bende gülerek laf Sokarım mesela geçen memleketimw gitcem kaç gün kalcan dedi 10 gün kalcam dedim gülerek 10 gün çok 5 gün kaldı dedi bende gülerek 5 gün kalamam yoruluyorum öyle dedim sustu öyle susturdugum çok oluyo ama Eşim çok fena önümü kapatıyo anası ne derse He diyo ev konusunda da kıyamiyo annesi tek kalıyomus biz uzakta oturursak hadi ordan ...çevresi hep kendi akrabalariyla dolu hemen hemen her gün kardesine gider gelir küçük kardeşiylee de kusüm zaten o çok uzun hikaye kv den beter o kadın pislik herseyime karışırdi neyse ama Eşim hala o teyzesöyle görüşür ve de laf soyletmez üstelik bana o kadar laf söyleyen kadindir o teyze si benim de evliligm sallantida kisacasi cnm ama ben mecbur sevdiğim için katlaniyorum ayriyken dayanamıyorum ve inşallah kız evlat verir Rabbim bize de Eşim biraz yumuşar diyorum cocuk derdim var şimdi de kVm asla alttan almaz koca kadını ben alttan alıyorum eskiden almazdım laf sokardim ama artık onun dilinden laf sokuyorum şaka yollu

Evet gene vasıfsız aile olduğunu anlayamayan bir koca müsveddesi daha.
Ama gene çabalayan taraf kadın.
Neden adam bulunmaz hint kumaşı çünkü altından kaplama falan.
Tabi ki dahiyane çözüm çocuk yapmak belki düzelir diye.
Kimbilir belki düzelir siz 60yaşınıza geldiğinizde falan.

kv le anlaşmayı dene yoksa sonuç ayrılık yada üzülen taraf olmaya devam... bence çocuk işini uzun bi süre düşünmeyin.:duduk:

Bende pazar günü gelemiceğimizi evde temizlik yapmam gerektiğini dinlenmem gerektiğini söyledim. Eşimde yanımdaydı ve kayınvalidem bunu dememe bozuldu. Aradan bir kaç dakika geçti bu sefer emri vaki yaptı oğluna dönerek " Ben yarın merkeze gelicem bi işim var sende gel dedi" Yahu arkadaş acık acık söylüyorum. Evde dinleniceğimizi başbaşa kalmak istediğimizi bu neyin kafasıdır.

Sen kayınvalidene temizlik yapacağım demişsin,kadın da oğlu boş diye onu çağırmış.Seni takan yok zaten derdi oğlu.
Oysa açıkça "bu haftasonu dinleneceğiz,evden çıkmayız,belki temizlik yaparız (biz) şeklinde söyleseydin eşini de katmış olurdun.Söylediğin mazeret sadece seninle ilgili,eşinle değil.

İşin içinde şiddet olmasaydı bu tarz cevaplarla idare etmeni önerirdim ama eşin senden yana değilmiş.Belki şiddet değil,sadece kolumu tuttu filan diyeceksin bilemiyorum.Eşin hemen nasıl hatasını anladı onu da anlamadım.
Şimdilik tek söyleyebileceğim,korunmaya devam et.Çocuk olursa elin kolun bağlanır,hiç ayrılamazsın.Biraz daha gözle bakalım aklı başına gelecek mi.

Bu evliliği nasıl kurtarırım demişsiniz
Neden eşinizde bunun farkında değil ? Oda böyle düşünüyor mu? Yuvasının farkında değil mi ?
İnanın böyle ana-oğulların sonu yok
Ya sağır kör dilsizi oynayacaksın onlara dokunmayan yılan bin yaşaaycak hesabı olacaksın
Yada herşeyi arkana alıp yoluna bakacaksın
Kayınvaliden anlayışlı biri değil ki onunla git konuş diyicem ama malesef
Dua edin siz yine de Allah sabırlar versin.

Allah sabır versin. Benim eşim şiddet uygulamaz ve uzagiz ailesine başka illerdeyiz allahtan ama bu seferde her tatilde oğlunu yanında istiyor, her bayramda orada olsun istiyor ve diretiyor. Emrivakinin yapıyor. Bunaltiyor esimi. Bu seferde eşim bi şeyden kavga çıkarıp benim aileme gelmemenin ve oraya gitmenin yolunu arıyor. İnanın iki yılda bir kez gittik ailemin yanına. Onda da kayınvalide ndeki telefondaki oğluna ve bana tipleri laf sokmaları duymalisiniz.
Görümcemin ise her gün 12 de arayıp ne zaman Döneceksin iz ne zaman annemlere gitceksiniz baskısını da es geçmek olmaz. Yani sen ben çok iyi anlarım.

Evlilik bgibi bişey tek tarafın isteğiyle kurtulmaz.sanırım mesleğiniz yoksa varsa bir anlam veremeeceğim çünkü

Cnm ya malesef bu konular hep oluyo bi arkdasım esinden bu yuzden bosandı Allah hayır etsin ama esin değişmez cok zor kayınvaldeyle cozmen lazım bende yeni evlym aynı skıntı hafiften bizde de var sizinki kadar olmsada ne demeli bilemiyorm

Kimseyi bu saatten sonra değiştiremezsin sen de değişemezsin. Durum kabullenilir derecede değil maalesef. Sen bir bireysin ve seni kimse bencilliği için üzemez. Bu hepimiz için geçerlidir. Benim fikrimce bu durum kurtarılmaya değecek bir durum değil. Kendini kurtarmaya bak derim. Bırak onlar ana oğul hayatlarını sürsün çocuğunuz da yokmuş madem yerinde olsam sessiz sedasız boşanmaya ve hayatıma kaldığım yerden devam etmeye çabalardım.

Back
X