bu fırsatı kaćırrmak istemiyorum...ama kocamıda ikna edemiyorum...ne yapsam...

Bana eşiniz haklı geldi. Bunu fırsat olarak görmenizin tek sebebi kayınpederinizin hibe edeceğini düşündüğünüz 100 bin. Yoksa ne kira getirisi olarak sizi kotorıyor ne bir şey. Mantıklı bir yatırım gibi bile görünmüyor. Ama sizin kafanızda 40 bin kredi ile 200binlik mala sahip olacaksınız. O tam olarak öyle değil. Öncelikle sizden şu anda kira alan bir adam 10o bin hibe etmez size. Yani niyeti tam olarak nedir bilmiyorum ama yarısı onunmuş gibi hisseder ve davranır. O yüzden yatırım ya da fırsat dediğiniz şeyler tamamen size ait olan şeylerse anlamlı olur. Eşiniz de babama bile borçlu olmak istemiyorum diyorsa bir bildiği bir yaşanmışlığı vardır.
Tavukçuluk olayı ne kadar parlak bilmiyorum ama ben size bu aralar çok parlayan bir işten bahsedeyim. solucan gübresi. Sanırım orda kendi alanınız var. Bu iş ile 6 ayda yatırımını çıkartıp kara geçen arkadaşlarım var. Ve yeni yeni popüler oluyor. Bir araştırın derim. İşe girişip de mutsuz olanı görmedim.

Bu cevap en mantıklısı geldi bana. 100 bın hıbe neden verıyor sızde ne kadar var onları ogrenmek ıcın mı soruyor ortaya döksün herkes cebındekını dıye, yoksa o parayı verse yarısının onun oldugunu soyler, sıze verse dıger kardeslere de vermesı gerekır. verılecek 100 bını varsa o dukkanı almadan bölüştürsün ama yapmaz neden acaba o dukkan aslında o kadar etmıyor ve babasında para da mı yok? bence cok yalan işler bunlar yani o parayı sıze verecegını sanmıyorum bunamadıysa dede. Bır de o kocaman dukkan cok az getırıyormus kooperatıf falan da olsa. Tavukculuk da duyduguma gore batan bır sektör su an. Sızden de her ay para alıyormuş arada almasa tamam derım ama demek esının bı bıldıgı var kı aksatmada n öduyor babasına parasını.

zaten batıksınız ıs donmuyor eksıye dogru ılerlıyorsunuz ve buna ragmen kıyınızdakı paranızı bes para etmez bır dukkana mı hıbe edeceksınız, bırde kım alırsa 100000 verırım dıyen kp. ele de verır o paratı ve tapuya ortak olur halıyle...
bence o paraya dokunmayın, gerekırse cekın ustune kredı ev alın kıraya verın daha buyuk yatırım...

Bence esiniz hakli ya odeyemesse sonucu eviniz paraniz hep gder sen esini dinle o en iyisini bilir bu kzde odeyemessenz sen soyledn bu fikri der basina kalkar bsver bnce

Kesinlikle haklısın...
Bu tarz mesleki durumlarda devlet teşviği çok fazla özellikle tarım ve hayvancılıkta...
kp in 100bin veriyorsa devlette 100 bine kadar yarısı hibe yarısı faizsiz kredi veriyor. Yani cebinizden uzun vadeli olarak 50 bin çıkacak. Kosgeb konusunu detaylı olarak inceleyin

merhaba oncelikle cok cok tesekkür ederim yorumunuzdan sonra esime bak boyle birsey varmis bi bakalim dedim...ziraat bankasi musteri temsilcimizi aradik gercektende varmis..ciftcilere özel.m .40 bin lira yi 1 sene sonra 46 bin lira olarak ödeniyomus yani 1 sene icinde hic para odenmeyecek..bu zaman zarfinda ciftlikten biriktiremesek bile süt paralarindan biriktiriririz ve kucük tosunlarda ozamana kaar buyumus olur krediyi öderiz Allah izin verirse...bilgi icin cok cok tesekkurler ...nasil ilac gibi geldi anlatamam...

arkadaslar tamam kocamin üstune cok gittim belkide acgozluluk yaptim ama 100 bin lira bu saka degil biz istesekte o parayi biriktiremeyiz...hem elimizdeki parada elimizde degilmis kocamin inatı bu yüzdenmis meğer abisine 10bin lira vermis baska bir arkadaşına 2 bin lira baskasına 4 bin lira ...kömür satmıstı cogundan parayı alamamis ....banka kredi veriyomus deyince aćıklamak zorunda kaldı...bende annesini aradım böyle böyle dedim...kısaca ikna ettim eşimi şimdi herkezi aradı parasinı istedi ..dükkan sayesinde paramızıda toplamış olduk yoksa o para dağılıp gidecekti...simdi kayinpederimle bi daha konuşacaģız kesin bizim üstümüze yapacaksa ve karışmayacaksa alacaz dükkanı Allah izin verirse tabi..
gelişmeleri yine yazarim tabi bizi ilgilendirmez ne halin varsa gör derseniz...sagolasınız yinede her yorum yapan kişiye tesekkür ederim :)

850 veyahutta 400 lira çok az paralar
özellikle dükkan kirası için
yani herhalde işe yaramaz bir yerde
millet kümes kadar dükkanlara bile 2 bin TL den az kira vermiyor
getirisi yok bence boşver

Dükkan için 40 bin kredi de yetmeyecek muhtemelen dükkanı aldınız da bunun dekorasyonu satacağınız mal vs.. Masraflı olacak bir iş bu ve ilk iş olmamışken ikinci işe bu şekilde hızlı girişmeyin.

100 bini tamamen iyi niyetinden size verecek yani. Tapuyu ortak istemeyecek. Eşinizin kardeşi falan varsa ilerde sorun çıkarmayacak.

bu akşam bidaha konuşacagiz tapu kesinlikle bizim ustumuze olmali..esim 4 erkek kardes ama babası kim bir yer alırsa 3te bir parasını ben veririm diyor yillardir... yani bu herkez icin gecerli bi kanun...ve bu dukkan hanginiz alirsaniz yarisini ben verecegim diyor..

dukkani ben isletmek icin istemiyorum...kiraya veririz..zaten simdi icinde bi kiraci var...ilerdede satariz belki ..burasi 3.organize sanayii bölgesi ve yakında cok gelisecek...

Böyle bir borca girmem. Kazanç sağlıyamadım bir çiftligim var zaten

ciftligimizde 4 kücük tosunumuz var eger Allah izin verirde bu donem 5 _6 bin lira kazanabilirsek 4 küçük tosun daha alırız ve kredi ödemesine kadar 8 buyük tosunu satarsak öderiz insallah krediyi...tabiki işler yolunda gitmeyebilirde hersey dahada kotu olabilirde ama iyide olabilir....ben iyi olacagini ümid ediyorum...kötüye giderse Allah kerim :)

Hazıra dağ dayanmaz. Elinizdekileri satıp yerine çok da getirisi olmayan, hatta belki ileride sizi zarara uğratacak bir şey için birikiminizi dağıtmayın.

Eldeki kuş ağaçtaki kuştan her zaman kıymetlidir. Şu an inşaat sektörü çok durgun, sizin söylediğiniz kira getirisi olan dükkan o kadar etmez.

Ayrıca başkasına sırtını dayamadan yaşamayı öğrenmeli insan. Eşinizin ailesi kızsanız da doğru olanı yapıyor. Kalacak olan yine size kalacak, şimdi gençken çalışmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…