- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
- Konu Sahibi leylimley11223344
-
merhaba arkadaşlar ne yapmam gerektigini tam olarak bilmiyorum akil verirseniz sevinirim...konuya gelince...
kayinpederimin tavuk ciftligi var ve biz onu işletip kayinpederime kira ödüyoruz...ama yaklaşık 8 aydır hicbirsey kazanamdik ya hastalık oldu ya ölüm cok oldu yada tavuk kilo almadı...! her seferinde bi dahaki dönem (2 ay) iyi cikar diye denedi esim ama her seferinde olmadı... bi ďukkan var satılık 200 milyar kayınpederim 100 milyar hibe veriyor yani kim o dukkanı alırsa yarısını ben vercem dedi...bizimde 60 milyar paramız var...ben esime diyorumki 40 milyar kredi çekelim aylik bin lira bin lira öderiz...oda diyoki 1.5 sendir 1 kurus para kazanamdik ben neye güvenip kredi ćekeyim... bende diyorum ki madem biz para kazanamiyoz o zaman bu isi birak,insaatta calısabilirsin...hayır diyor ben yine denemek istiyorum başka bir iş istemiyorum....
tartıstık...üstüme gelme zaten tavuk kötü çıktı psikolojim bozuk diyo..ben dırdır yapıyomuşum...ama bu fırsat bi dahada gelmez...içim içimi yiyo...napsam sizce?
sosyal güvenceniz yoksa vermezler yine eğer bağkur ödüyor ise eşiniz o zaman alır kredi.2 ayda bir bankaya 30 bin lira yatiyo ...sadece kredi kartının limiti bile 15bin lira krediyi kolaylikla alabiliriz...
Bana eşiniz haklı geldi. Bunu fırsat olarak görmenizin tek sebebi kayınpederinizin hibe edeceğini düşündüğünüz 100 bin. Yoksa ne kira getirisi olarak sizi kotorıyor ne bir şey. Mantıklı bir yatırım gibi bile görünmüyor. Ama sizin kafanızda 40 bin kredi ile 200binlik mala sahip olacaksınız. O tam olarak öyle değil. Öncelikle sizden şu anda kira alan bir adam 10o bin hibe etmez size. Yani niyeti tam olarak nedir bilmiyorum ama yarısı onunmuş gibi hisseder ve davranır. O yüzden yatırım ya da fırsat dediğiniz şeyler tamamen size ait olan şeylerse anlamlı olur. Eşiniz de babama bile borçlu olmak istemiyorum diyorsa bir bildiği bir yaşanmışlığı vardır.
Tavukçuluk olayı ne kadar parlak bilmiyorum ama ben size bu aralar çok parlayan bir işten bahsedeyim. solucan gübresi. Sanırım orda kendi alanınız var. Bu iş ile 6 ayda yatırımını çıkartıp kara geçen arkadaşlarım var. Ve yeni yeni popüler oluyor. Bir araştırın derim. İşe girişip de mutsuz olanı görmedim.
zaten batıksınız ıs donmuyor eksıye dogru ılerlıyorsunuz ve buna ragmen kıyınızdakı paranızı bes para etmez bır dukkana mı hıbe edeceksınız, bırde kım alırsa 100000 verırım dıyen kp. ele de verır o paratı ve tapuya ortak olur halıyle...merhaba arkadaşlar ne yapmam gerektigini tam olarak bilmiyorum akil verirseniz sevinirim...konuya gelince...
kayinpederimin tavuk ciftligi var ve biz onu işletip kayinpederime kira ödüyoruz...ama yaklaşık 8 aydır hicbirsey kazanamdik ya hastalık oldu ya ölüm cok oldu yada tavuk kilo almadı...! her seferinde bi dahaki dönem (2 ay) iyi cikar diye denedi esim ama her seferinde olmadı... bi ďukkan var satılık 200 milyar kayınpederim 100 milyar hibe veriyor yani kim o dukkanı alırsa yarısını ben vercem dedi...bizimde 60 milyar paramız var...ben esime diyorumki 40 milyar kredi çekelim aylik bin lira bin lira öderiz...oda diyoki 1.5 sendir 1 kurus para kazanamdik ben neye güvenip kredi ćekeyim... bende diyorum ki madem biz para kazanamiyoz o zaman bu isi birak,insaatta calısabilirsin...hayır diyor ben yine denemek istiyorum başka bir iş istemiyorum....
tartıstık...üstüme gelme zaten tavuk kötü çıktı psikolojim bozuk diyo..ben dırdır yapıyomuşum...ama bu fırsat bi dahada gelmez...içim içimi yiyo...napsam sizce?
Kesinlikle haklısın...merhaba arkadaşlar ne yapmam gerektigini tam olarak bilmiyorum akil verirseniz sevinirim...konuya gelince...
Kesinlikle haklısın...
Bu tarz mesleki durumlarda devlet teşviği çok fazla özellikle tarım ve hayvancılıkta...
kp in 100bin veriyorsa devlette 100 bine kadar yarısı hibe yarısı faizsiz kredi veriyor. Yani cebinizden uzun vadeli olarak 50 bin çıkacak. Kosgeb konusunu detaylı olarak inceleyin
eşiniz haklı 200 liralık yerin kirası 400 se olmaz o iş..
tavukların 40 günde yetişen tavuğada bir ben takıldım sanırım
100 bin lira bu saka degil biz istesekte o parayi biriktiremeyiz
Böyle bir borca girmem. Kazanç sağlıyamadım bir çiftligim var zatendukkanı kooparatif gibi birsey yapmıs 850 lira kirası ama 1.5 sene 450 lirası oraya gidecekmiş...
100 bini tamamen iyi niyetinden size verecek yani. Tapuyu ortak istemeyecek. Eşinizin kardeşi falan varsa ilerde sorun çıkarmayacak.
Dükkan için 40 bin kredi de yetmeyecek muhtemelen dükkanı aldınız da bunun dekorasyonu satacağınız mal vs.. Masraflı olacak bir iş bu ve ilk iş olmamışken ikinci işe bu şekilde hızlı girişmeyin.
Böyle bir borca girmem. Kazanç sağlıyamadım bir çiftligim var zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?