bu fırsatı kaćırrmak istemiyorum...ama kocamıda ikna edemiyorum...ne yapsam...

tavuk ciftligi cok riskli bir is şoye özetleyim fikrin olsun...bizim kümes 36bin tavuk alıyor..tabi 100binlik olanlar falanda var bizimki orta ölçekte bi kümes...her dönem en az 15 en fazla 20 lira arası masrafı var....diyelim ölüm olmadı hastalık olmadı ve tavuk cok iyi kilo aldı o dönem 50 bin liraya kadar kazanabiliyosun...ama diyelim hasta oldu ölum oldu 20bin lira anca alıyosun oda masraflara gidiyo...biz bu ara 30_32 arası kazandik ..veba denen bi hastalik vardı ama aşısı bulunmuş bu dönem deneyecegiz ..insallah iyi sonuc aliriz...

Konuyla alakası yok ama merak ettim ...kendi ürettiğini tavuğu yiyormussun uz ...birde burda kimse sizi tanımaz ..tavuğa kilo alması için ekstra bişiy yada ne bileyim antibiyotık veriyormusuniz ...kesim işleri nasıl oluyor ..merak ediyorum ,gündemde hormonlu tavuk vs konuşuluyor ondan ..
Bence haklısınız dükkan işi daha iyi olabilir

2 ayda bir bankaya 30 bin lira yatiyo ...sadece kredi kartının limiti bile 15bin lira krediyi kolaylikla alabiliriz...

alamazsınız canım. alırsanız da ticari kredi alırsınız. arkadaşın dediği gibi düzenli geliri bordro ile veya ticari olarak beyan etmeniz lazım. bence önce bankalarla görüşüp sonra plan yapın derim.
ayrıca 200.000 tl.lik yer 400 tl kira getirecekse ben olsam 100.000 tl.ye ev alır o kiraya veririm en azından borçlanmam havadan kira gelirim olur..

dukkani ben isletmek icin istemiyorum...kiraya veririz..zaten simdi icinde bi kiraci var...ilerdede satariz belki ..burasi 3.organize sanayii bölgesi ve yakında cok gelisecek...
Hımmm ben işletmek istediğinizi anladım ondan kosgebi önermiştim size bu şekilde destek vermezler...
Bu tarz yerlerde getirinin 850 olduğunu varsayalım siz 850 nin net cebinize gireceğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Kiracının dükkana yapacağı giderler kiradan düşecek. Dükkanın vergisi vs bir sürü gideri çıkıyor yani sizin iş yaş. İnsanların atıl parası olur bir yeri alır ilerde değerlenir ve orayı satıp parayı bulur... ama siz olmayan bir parayla bir yer alıp satmaktan bahsediyordunuz. Alım satım işlemlerinde devletin kestiği vergiler zaten size bir kar elde ettirmeyecek:)
600 e ev sattık emlakçıya verdik %3 komisyon 18 bin devlete verdik alım satım vergisi derken 15 bin kağıt yarısını biz yarısını alan ödedi.
900 e aldık ev vergisi alım satım tapu harçları derken 15 kağıt daha gitti 48 bin havaya gitti...
yani çok düz hesap yapmışsınız
Hayaller hayaller
Haaa birde krediden bahsediyorsun. Faiz oranlarından da haberiniz yok galiba

merhaba biz senpiliçle çalışıyoruz..senpilic yumurtadan çıkar çıkmaz ciftlige getiriyor civcivleri...civcivler özel bir ırk iki çesit var kop ve ross bu cinsler isvicreden ithal...çevirmelik yani küćük tavuk istiyorsa firma kop cinsi geliyo o tavuklarda 42 gun duruyo ama cok buyümüyorlar .etlik istiyorsa ross cinsi geliyor.bu cins tavuklara su icse yariyo cok hızlı kilo aliyorlar...ama hormon diye birşey kesinlikle yok ...zaten devletin veterineri ayri firmanin veterineri ayrı gizli gelip tavuk alıp kan tahlili yapiyorlar eger herhangi katki gıdası vermisseniz ogle agır cezalari var ki ...üstesinden gelemeyiz..tarlada yetiştirdiğimiz mısırı bile veremeyiz...onların özel yemleri var ..yemleride devlet kontrol ediyor...eskiden 5 sene once falan yemlerde cok antibiyotik koyuyomus firma ama simdi yasak zaten biz kendimiz alip koyamayiz 36bin tavuga antibiyotik vermeye kalksak en az 10bin liralık ilac almamız gerek..biz tabiki yiyoruz gönül rahatlığıyla ćünkü kendimiz kesiyoruz...ama firma nasil kesiyor napiyor bilmiyorum ...42 günlük olunca ekip gelip aliyo...

kayınpedere kirayı nasıl ödüyor 1 kuruş kazanmadan?

ben olsam 40.000 kredi çekerdim. dükkanı kiraya verirdim. en azından kira krediyi öder, elbet kredi bitecek kira sürekli gelecek.
tavukçuluktan da para gelmiyorsa inşaat vs ne bulursa çalışsın eşiniz.

Uzunca cevap vermişsin iz ..çok sağolun .demekki yemler kilo aldırıyor ..Acaba içeriğinde né var ,ins islerini duzelir

Merak edenler icin yazmak istedim...biz o dükkanı aldık..bi sene boyunca kayınpederimin psikolojik baskısına maruz kaldik ona borcumuz oldugu icin ama direndik ....ve suanda 200 milyar degerinde bi dukkanimiz var ve borcumuzda bitti cok sukur...evet 1 senedir sikinti cektik ama sikintisiz hic birsey olmiyor...

ohhh iyi olmuss

1 senede tüm borcu odediniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…