- 1 Mart 2013
- 271
- 289
- 103
- 36
- Konu Sahibi leylimley11223344
-
850 veyahutta 400 lira çok az paralar
özellikle dükkan kirası için
yani herhalde işe yaramaz bir yerde
millet kümes kadar dükkanlara bile 2 bin TL den az kira vermiyor
getirisi yok bence boşver
Tavuk cifliginde böyle sorunlar oluyor mu ya?benimde hayalim tavuk cifligi kurmaktir esime soylerim ama orali olmaz.korktum simdi boyle anlattiginizda.
Peki bu 200 binliralik dükkan ne dükkani? boş mu? boş sa kiraya mi vereceksiniz? boşsa mantikli kiraya verirsiniz enaz 1000 liraya, kalan 40 bin i kendi kendine öder. tem tavuk cifligi isinizde birakmamis olursunuz.
Sanirim erkekler biz kadinlardan daha ürkek bu konularda.
2 ayda bir bankaya 30 bin lira yatiyo ...sadece kredi kartının limiti bile 15bin lira krediyi kolaylikla alabiliriz...
Hımmm ben işletmek istediğinizi anladım ondan kosgebi önermiştim size bu şekilde destek vermezler...dukkani ben isletmek icin istemiyorum...kiraya veririz..zaten simdi icinde bi kiraci var...ilerdede satariz belki ..burasi 3.organize sanayii bölgesi ve yakında cok gelisecek...
merhaba biz senpiliçle çalışıyoruz..senpilic yumurtadan çıkar çıkmaz ciftlige getiriyor civcivleri...civcivler özel bir ırk iki çesit var kop ve ross bu cinsler isvicreden ithal...çevirmelik yani küćük tavuk istiyorsa firma kop cinsi geliyo o tavuklarda 42 gun duruyo ama cok buyümüyorlar .etlik istiyorsa ross cinsi geliyor.bu cins tavuklara su icse yariyo cok hızlı kilo aliyorlar...ama hormon diye birşey kesinlikle yok ...zaten devletin veterineri ayri firmanin veterineri ayrı gizli gelip tavuk alıp kan tahlili yapiyorlar eger herhangi katki gıdası vermisseniz ogle agır cezalari var ki ...üstesinden gelemeyiz..tarlada yetiştirdiğimiz mısırı bile veremeyiz...onların özel yemleri var ..yemleride devlet kontrol ediyor...eskiden 5 sene once falan yemlerde cok antibiyotik koyuyomus firma ama simdi yasak zaten biz kendimiz alip koyamayiz 36bin tavuga antibiyotik vermeye kalksak en az 10bin liralık ilac almamız gerek..biz tabiki yiyoruz gönül rahatlığıyla ćünkü kendimiz kesiyoruz...ama firma nasil kesiyor napiyor bilmiyorum ...42 günlük olunca ekip gelip aliyo...Konuyla alakası yok ama merak ettim ...kendi ürettiğini tavuğu yiyormussun uz ...birde burda kimse sizi tanımaz ..tavuğa kilo alması için ekstra bişiy yada ne bileyim antibiyotık veriyormusuniz ...kesim işleri nasıl oluyor ..merak ediyorum ,gündemde hormonlu tavuk vs konuşuluyor ondan ..
Bence haklısınız dükkan işi daha iyi olabilir
sen gerçekten buna fırsatmı diyorsun
size birisi 100bin lira verse...siz buna ne derdiniz?
Uzunca cevap vermişsin iz ..çok sağolun .demekki yemler kilo aldırıyor ..Acaba içeriğinde né var ,ins islerini duzelirmerhaba biz senpiliçle çalışıyoruz..senpilic yumurtadan çıkar çıkmaz ciftlige getiriyor civcivleri...civcivler özel bir ırk iki çesit var kop ve ross bu cinsler isvicreden ithal...çevirmelik yani küćük tavuk istiyorsa firma kop cinsi geliyo o tavuklarda 42 gun duruyo ama cok buyümüyorlar .etlik istiyorsa ross cinsi geliyor.bu cins tavuklara su icse yariyo cok hızlı kilo aliyorlar...ama hormon diye birşey kesinlikle yok ...zaten devletin veterineri ayri firmanin veterineri ayrı gizli gelip tavuk alıp kan tahlili yapiyorlar eger herhangi katki gıdası vermisseniz ogle agır cezalari var ki ...üstesinden gelemeyiz..tarlada yetiştirdiğimiz mısırı bile veremeyiz...onların özel yemleri var ..yemleride devlet kontrol ediyor...eskiden 5 sene once falan yemlerde cok antibiyotik koyuyomus firma ama simdi yasak zaten biz kendimiz alip koyamayiz 36bin tavuga antibiyotik vermeye kalksak en az 10bin liralık ilac almamız gerek..biz tabiki yiyoruz gönül rahatlığıyla ćünkü kendimiz kesiyoruz...ama firma nasil kesiyor napiyor bilmiyorum ...42 günlük olunca ekip gelip aliyo...
Gözünüz aydin
Peki dükkanda ne yapiyorsunuz merak ettim.
Tavuk isine devam mi?
ohhh iyi olmussMerak edenler icin yazmak istedim...biz o dükkanı aldık..bi sene boyunca kayınpederimin psikolojik baskısına maruz kaldik ona borcumuz oldugu icin ama direndik ....ve suanda 200 milyar degerinde bi dukkanimiz var ve borcumuzda bitti cok sukur...evet 1 senedir sikinti cektik ama sikintisiz hic birsey olmiyor...
Niye oyle baktiniz ki tuhaf bir sey mi dedim
1 senede tüm borcu odediniz miMerak edenler icin yazmak istedim...biz o dükkanı aldık..bi sene boyunca kayınpederimin psikolojik baskısına maruz kaldik ona borcumuz oldugu icin ama direndik ....ve suanda 200 milyar degerinde bi dukkanimiz var ve borcumuzda bitti cok sukur...evet 1 senedir sikinti cektik ama sikintisiz hic birsey olmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?