• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gecede yalnızlığım tokat gibi carpti yüzüme

Gel bir eksi artı yapalım mı seninle;
Kpss'yi kazanmışssın ve memursun- İki çocukla terkedildim, işssizim, mesleğim yok diye forum açabilirdin

İki sağlıklı evladın var- Allah sakınsın onların sağlıklarıyla ilgili fikir veya dua almak için yazabilirdin.

Sana zararı dokunan eşinden yasal yollarla kurtulmuşsun- Hala peşimi bırakmıyor, tehdit ediliyorum, kapı dışarı çıkamıyorum diyebilirdin.

Aile desteğin var- Hiç kimsem yok, yapayalnızım, çocuklarımı güvenip bırakacak kimsem yok diyebilirdin.

Daha 34 yiaşındasın- 50 küsür yaşlara gelip hayatını yeniden kurmaya başlayabilirdin.

Evini değiştirecek gücün var- Ortada kaldım, kadın sığınma evine yerleştim diyebilirdin

Ayrıca yaşıtlarının sahip olduğu ev ve arabalara sahip olabilecek işin ve işini idame ettirebileceğin sağlığın var.

Bunlar sadece senin yazdıklarına göre maddeleşti. Hayatında daha bilmediğimiz bir dolu artıların var belki. Üzerime ölü toprağı atılmış bir evlilikten kurtuldum diyorsun, ne güzel bir gelişme. Bunu yapmak isteyip başaramayan kaç kadın var kimbilir.

İnan en mutlu insanın bile tökezlediği, mutsuz hissettiği zamanlar oluyor. Bende şu dönemde hayatımın zor dönemlerinden birini yaşıyorum. Hep şükreden biri olmama rağmen, neden diye sorguladığım da oluyor. Sonra aman diyorum buda geçecek ,hangi acı, kötü olay baki kalmış ki? Güneş doğmak için batıyor, çiçekler, doğa her yaz renkleniyor.

Her doğum sancılı geçer, senden yeni bir sen doğuyor kolay olur mu hiç? Elindekilere şükret ki daha iyisi olsun, yaradanı gücendirme. Hadi çay koy, gülümse, baştan başla. Sevgiler.

Merhaba. Iki cocugum var. Biri 6, digeri 2 yasinda. Esim iki cocuk ve bir suru kredi borcuyla evi terketti. 5 ay oldu ayrilali. Suan cekismeli bosanma davamizla birbirimizi cekistiriyoruz.Evden giderek bana en buyuk iyiligi yapti. Ikinci cocugumuzun hamileliginden sonra evlilik tam olarak zindan hayatina donmustu benim icin. Ayrildiktan sonra anladim ne kdr mutsuz oldugumu, ne kdr deger gormedigimi, sevilmedigimi, sirf menfaatleri icin beni kullandigini, iyi niyetimi ve parami somurdugumu, beni istedigi sekilde hizaya getiremedigi icin cekip gittigini. Kavgalar, hakaretler, saygisizlik, varlik icinde yokluk cekmek, alkol, vurdumduymazlik. Son 2 yilimda ustume ölü topragi atmislar, ölü gibi yasamisim. Simdi kendime bir duzen kurmaya calisiyorum. Evlilik suresince yasadigimiz ev bana iyi gelmedi, yeni bir eve tasinacagm cocuklarimla. Aileme 3 dk mesafede olacagim. Cunku 2 kucuk cocuk desteklerine ihtiyacim var. Bir suru planim var hayata ve cocuklarima dair. Cocuklarim mutlu, saglikli. Maasim var, Ailem en buyuk destegim, cok kredi borcum var 2 yil suresince, ama babam destek oluyor. Hersey yoluna girmeye basladi. Ama son gunlerde sunu farkettim. Kendimle ilgili hicbir planim yok! Yani bombos orasi, cok karanlik. 34 yasindayim, gencim, ama sanki benim icin hayat durdu, artik yalnizim. Iki cocugum oldugu icin ve onlarin hayatinda en ufak bir olumsuzlugu goze alamayacagim icin evliligi hic dusunmuyorum. Memurum ayni saatte ayni isyerine yillarca gidip gelecegim. Kendi umutlarim 75 yasinda birininkiyle aynidir heralde. Nasil kurtulurum bu duygudan umutsuzluktan? Birde itiraf edemedigim bir eziklik hissediyorum. Mutlu evlilikleri, evini arabasini almis insanlari gorunce kiskanmiyorum, ama kendimi ezikliyorum. Ben yillarca okudum cok emek verdim, iyi meslegim var, kpssyi kazandim, ucra koselerde calistim. Benim konumumda olan insanlarin hepsinin ama hepsinin hem maddi hem manevi cok daha iyi yerlerde oldugunu gorunce kendimi cok basarisiz, ezik, degersiz hissediyorum. Ztn sevilmeye layik gorulmeyip terkedilmisim, ustune borc icindeyim, hicbir mal varligim yok, cocuklarim klasik aile ortaminda buyuyemeyecekler. Biliyorum benim tek sucum yanlis insanla evlenmis olmak. Alkolik, emegimi somuren biriyle evlenmek. Ama kendimi durduramiyorum, surekli kendime yukleniyorum. Gecermi bu degersizlik hissi arkadaslar. Bosanip cocuklariyla yasayip kendini cok degerli hisseden arkadaslar varmi?
Bence boşandığınıza şükredin asil devam etseniz kendinizi değersiz hissetmeniz lazımdı

Bence bi haline hamd et. Biraz dua ilaç gibi gelir canm. Artıları bir gör hele diye yazıyorum. En başta saglıklı sın a maddeye bile koymuyorum en önemlisi o. Simdi. 1.si o pislikten kurtulmuşşsun. 2.si yasın. Genç.3.süÇocukların çocukların yanında. 4.sü maaşın var. 5.si Ailen destek. 6.sı kimseye muhtaç degilsin. 7.si o bahsettiğin ev araba vb zamanla sende yaparsın. Yalnz degilsin deger siz değirsin çocukların ailen arkadaşların ve biz varız. Bizim için çok degerilisi sen ve senin gibi kadı lar ve aileler. Bi bilsen o kadar degerilisi ki o pis adamın gölgesi karakteri altında yetiştirmiceksin çocuklarını. Çok güçlü bir insansın hep böyle ol kendinlede gurur duy...

Seninle aynı kaderi yaşıyorum sadece memur değilim ama mesleğim var çok şükür özel sektörde çalışıyorum
şuanda maaşımda eski eşimin yaptığı borcun hacizi var ayda belli bir ücret kesiliyor malasef ve bu bana gerçekten çok koyuyor.
anlaşmalı boşandık biz herşeyer imza attı ama hiç bişey ödemedi malasef :KK43:
oğlum 9 yaşında kızım 2 yaşında
çalışıp geçiniyoruz çok şükür
ilk başlar da çok kötüydüm ama arkadaşlarım var çok şükür çocuklar babalarına gittiklerinde bende onlarla geziyorum
insan gerçekten çok büyük boşlukta oluyor birini bulma ihtimalin çok az oluyo ortamlara giremeyince o yüzden bende internette takılıyorum maksat kafa dagıtmak
yoksa evliliği asla düşünmüyorum çook ilerleyen zamanda düşünebilirim.
Konunuzu okumustum. Hic nafaka vermediginide tabi. Bende ondan kalma borc oderken en cok bu koyuyor. Ama borclar bittikten sonra belki bu kdr umursamam.

İyi de evlilik hayatı içerisinde mutsuuzluk, değersizlik yok mu... evliler sanki dertlerle boğuşmuyor. Bütün yollar engebelidir, hepsi dikenlidir. Hayatta mükemmel diye bir şey yok
Var. Evlilik hayati icinde dahada fazla degersiz hissediyordum. Hatta o zamanlar durup dusunmemeye calisiyordum ben nasilim iyimiyim diye. Simdi cok dusunuyorum. Yalniz kalinca fazlaca dusunmeye basladim hayatimi.

bence memur olmak büyük bir nimet
özel sektörde daha falza kazanabilirdiniz ama iş garantiniz ve izin almanız inanın çok zor oluyor
bir kere bu cepte, elde var 1
zaten şu süreçte kendiniz için çok belirgin bir hedef koymanız gerçekçi olmaz, hem zor bir süreç hem çocuklar hem de kredi borcu var.
kredi borcu bitince zaten bir arabaya vs girebilirsiniz, bu süreçte dava da çözülmüş olur, nafaka da alırsınız.
o zaman dersiniz işte kredi borcum bitti, çocuklar büyüdü ne yapayım diye.
bu arada bir tatile çıkın.
Memur oldugum icin mutluyum. Garanti isim var. Ama bir taraftanda gelismeye ilerlemeye kapali. Ama is ortamimi seviyorum mutluyum. Arabam var dusuk model. Krediler bitince ilk is onu satip model yukseltecegim. Eskiden hic umursamazdim, arabam var heryere gidiyorum cok sukur derdim. Ama simdi isyeri otoparkindaki en kotu arabanin benim olmasina takiyorum. Niye boyle oldum anlamiyorum.

Geçmiş olsun.
Umutsuz olmayın.
Her acı her üzüntü geçiyor.
Hiçbir acı baki kalmıyor.
2 tane sağlıklı çocuğunuz var.
Mesleğiniz var.
Öyle bakın.Sizden yukarıda gördüğünüz kişilerin hayatına bakmayın.
Nispet yapan, sizi kıran kişileri hayatınızdan çıkarın.
Bu arada daha çok erken ama bu sitede çocuklu olarak 2.evliliğini yapan üyeler var.Çok da mutlular.
Tecrübelerini yazarlarsa okuyun, onların dediklerine kulak verin.
En önemlisi de umutlu olun.

Umarım önünüzde güzel kapılar açılır..
Nispet yapan modeller varmis gercekten saskinim. Ben evliyken bosanan, maddi sknti ceken arkadaslarimin yaninda kelimeleri ozenle secerek kullanirdim. Yanlislikla kalbini kirarim, yarasina dokunurum diye odum patlardi. Simdi kendim bosaninca benim kdr dusunceli arkadasiminda cok oldugunu gordum. Ama degisik ortamlara girince ne kdr suursuz, haddini bilmez insanlar olduguna inanamiyorum. Elbette boyle insanlar arkadasim olamaz. Ama heryerde karsima cikiyorlar. Ozellikle herkesin icinde niye bosandigimi soranlar, yada aciyan ses tonuyla konusanlara tahammulum yok. Sert bir dille tersliyorum. Kizimin okul kahvaltisinda muhabbetimin gorece digerlerinden daha iyi oldugu bir veli ikinci cocuk istemedigini, iki cocukla ortada kalmanin tek cocuktan daha zor oldugunu soyledi. Buradaki ortada kalma lafi cok zoruma gitti. Bu gibi seyleri gunluk hayatimda yasiyorum.

Bence bi haline hamd et. Biraz dua ilaç gibi gelir canm. Artıları bir gör hele diye yazıyorum. En başta saglıklı sın a maddeye bile koymuyorum en önemlisi o. Simdi. 1.si o pislikten kurtulmuşşsun. 2.si yasın. Genç.3.süÇocukların çocukların yanında. 4.sü maaşın var. 5.si Ailen destek. 6.sı kimseye muhtaç degilsin. 7.si o bahsettiğin ev araba vb zamanla sende yaparsın. Yalnz degilsin deger siz değirsin çocukların ailen arkadaşların ve biz varız. Bizim için çok degerilisi sen ve senin gibi kadı lar ve aileler. Bi bilsen o kadar degerilisi ki o pis adamın gölgesi karakteri altında yetiştirmiceksin çocuklarını. Çok güçlü bir insansın hep böyle ol kendinlede gurur duy...
Cok tesekkur ederim, ilac gibi geldi su mesaj😊

Boşanmış tek başına bir kadın olarak ekmeğini helal yoldan kazanıp iki evladını kimseye muhtaç etmeden büyütmek. siz bunu başardınız bundan daha büyük bir değermi olur. emin olun siz çok güçlü ve çok değerli bir insansınız. önce kendinizin kıymetini bilin gerisi zaten gelir.
Boyle okuyunca gozumde buyudum. Bunu duymaya ihtiyacim varmis😊😁 Hayatimda kangren olmus ne yapsam duzeltemedigim birinden kurtuldum. Her umutsuzluga dustugum gece bunuda hatirlayacagim.

Hem çok gençsin , hem ailen destek oluyor , hem de memursun , zamanla her şey yoluna girecek. Boşuna kendine yüklenme , sen mutlu olursan çocukların da mutlu olur bunu hiç unutma.
Bak ben 42 yaşındayım , 5,5 yaşında bir oğlum var , özel sektörde çalışıyorum yarın işsiz kalırsam hiç ama hiç kimsemiz yok , kimseden maddi ve manevi destek de görmüyorum , eski eşten kalan borçlar dağ gibi ölene kadar ödesem bitmez ama huzurlu ve mutluyum , evladım da sağlıklı ve mutlu bir çocuk. Çok şükür bugünümüze ve umutluyum , sen daha çok gençsin , inşallah bir gün çok mutlu olur ve yeni bir yuva kurarsın canım sevgiyle kal :KK200:
Hep guzel bir hayatiniz olur umarim oglunuzla. Kizimda tam 5.5 yasinda akranlar. Ve ben oglumu daha sansli goruyorum. 19 aylikti ayrildigimizda. Hatirlamayacak, akli erdiginde duzenimiz kurulmus olacak, yoksunluk hissetmeyecek fazla. Ama kizim sarsildi, evde babasinin yoklugunu ariyor. Ne kdr kucuk o kdr iyiymis.

Nispet yapan modeller varmis gercekten saskinim. Ben evliyken bosanan, maddi sknti ceken arkadaslarimin yaninda kelimeleri ozenle secerek kullanirdim. Yanlislikla kalbini kirarim, yarasina dokunurum diye odum patlardi. Simdi kendim bosaninca benim kdr dusunceli arkadasiminda cok oldugunu gordum. Ama degisik ortamlara girince ne kdr suursuz, haddini bilmez insanlar olduguna inanamiyorum. Elbette boyle insanlar arkadasim olamaz. Ama heryerde karsima cikiyorlar. Ozellikle herkesin icinde niye bosandigimi soranlar, yada aciyan ses tonuyla konusanlara tahammulum yok. Sert bir dille tersliyorum. Kizimin okul kahvaltisinda muhabbetimin gorece digerlerinden daha iyi oldugu bir veli ikinci cocuk istemedigini, iki cocukla ortada kalmanin tek cocuktan daha zor oldugunu soyledi. Buradaki ortada kalma lafi cok zoruma gitti. Bu gibi seyleri gunluk hayatimda yasiyorum.

Geçen gün bi komşu laf arasında bi olay hakkındaki duygularını ifade etmek için dediki '' kendimi öyle kötü hissettimki sanki 40 yıllık kocamdan boşanmış gibi....'' dedi

benim tepkim şu : aaa hakkaten öyle mi hissettin ben boşanma davam sonrası 5 kilo baklava dağıtmıştım hiç de öyle hissetmedim seninle empati kuramıcam....

o kadar tuhaf şeyler olacakki bi arkadaşıma kısmet çıkmış ama dedi anne babası boşanmış o yüzden onunla evliliğe sıcak bakmıyorum..

demek ki dedim gelin adayları benim çocuklarıma da sıcak bakmayacak....

ne kadar mutlu olduğunu hatta özellikle cinsel hayatını ballandıra ballandıra anlatacaklar olacak size.... hatta ve hatta ay nasıl yaşıyorsun ayolllll sevişmeden diyenn hadsizler de olacak..

boşver bunları onlar konuşup dursunlar..içten içe o mutsuz dünyalarında benim ve bizim gibilerin mücadelesini hasetle izliyor , nasıl bu kadar dik durabildiğimize hayretle bakıyorlar..

onlar da çok iyi biliyor ki mangal gibi değil yanardağ gibi yürek lazım SOLO ANNE OLMAK İÇİN...

Boyle okuyunca gozumde buyudum. Bunu duymaya ihtiyacim varmis😊😁 Hayatimda kangren olmus ne yapsam duzeltemedigim birinden kurtuldum. Her umutsuzluga dustugum gece bunuda hatirlayacagim.

boşanma sonrası psikiyatriye gittim çünkü anıları hatırladıkça sinirleniyor o anları tekrar yaşıyormuş gibi hissediyordum..

doktor birkaç soru sordu hepsini hatırlayamıyorum (6 yıl oldu) ama bir tanesi sabah uyandığında içinden kurduğun ilk cümle ilk his nedir diye?

benim ilk cümlem '' aferin kız aferin sana...'', yol boyunca da dua allahım kolaylaştır allahım vekilim sensin... diye diyee..

doktor dediki ben depresif bir hal göremiyorum aksine yeniden bir doğuş görüyorum 27 yaşımda biri 26 ay ve biri 6 aylık iki çocukla başlamıştı benim mücadelemde..

nitekim ayarı iyi tutturmak gerekiyor güçlü kadın olayım derken pehlivan olmakda var :)I))) :KK45::KK55:

Geçen gün bi komşu laf arasında bi olay hakkındaki duygularını ifade etmek için dediki '' kendimi öyle kötü hissettimki sanki 40 yıllık kocamdan boşanmış gibi....'' dedi

benim tepkim şu : aaa hakkaten öyle mi hissettin ben boşanma davam sonrası 5 kilo baklava dağıtmıştım hiç de öyle hissetmedim seninle empati kuramıcam....

o kadar tuhaf şeyler olacakki bi arkadaşıma kısmet çıkmış ama dedi anne babası boşanmış o yüzden onunla evliliğe sıcak bakmıyorum..

demek ki dedim gelin adayları benim çocuklarıma da sıcak bakmayacak....

ne kadar mutlu olduğunu hatta özellikle cinsel hayatını ballandıra ballandıra anlatacaklar olacak size.... hatta ve hatta ay nasıl yaşıyorsun ayolllll sevişmeden diyenn hadsizler de olacak..

boşver bunları onlar konuşup dursunlar..içten içe o mutsuz dünyalarında benim ve bizim gibilerin mücadelesini hasetle izliyor , nasıl bu kadar dik durabildiğimize hayretle bakıyorlar..

onlar da çok iyi biliyor ki mangal gibi değil yanardağ gibi yürek lazım SOLO ANNE OLMAK İÇİN...
Son cumleye koptum😂 Kizimin anaokulunda tek cocuk, anne -baba birlikte, anne calismiyor, ama anne yetisemediginden yakiniyor! Benim ustune bir bebek ve calisiyor olmam, ustune tek ebeveyn olmam, ama sikayet etmemem sanirim hayatim aslinda kolay algisi yaratiyor.
Su sevismesini ballandirarak anlatanlarda iyiymis😂 Eminim hayatlarinda orgazm olmamislardir dillerine vurmustur o yuzden.
Cocuklari icin youtubedan mangal yakmayi ogrenen anne, hep aklimdasin o konunla. Ben henuz mangal mertebesine erisemedim, ama ebru yapmayi ogrendim kizima ogrettim, simdide satranc ogreniyorum kizima ogretecegim. Birgun mangalda ogrenecegim mutlaka😊

boşanma sonrası psikiyatriye gittim çünkü anıları hatırladıkça sinirleniyor o anları tekrar yaşıyormuş gibi hissediyordum..

doktor birkaç soru sordu hepsini hatırlayamıyorum (6 yıl oldu) ama bir tanesi sabah uyandığında içinden kurduğun ilk cümle ilk his nedir diye?

benim ilk cümlem '' aferin kız aferin sana...'', yol boyunca da dua allahım kolaylaştır allahım vekilim sensin... diye diyee..

doktor dediki ben depresif bir hal göremiyorum aksine yeniden bir doğuş görüyorum 27 yaşımda biri 26 ay ve biri 6 aylık iki çocukla başlamıştı benim mücadelemde..

nitekim ayarı iyi tutturmak gerekiyor güçlü kadın olayım derken pehlivan olmakda var :)I))) :KK45::KK55:
Sonra cok kaslaniriz kadina benzemeyiz🤣 Her sabah kalktigimda yarin dahada iyi olacagim diye uyaniyorum. Birde cocuklar biraz buyusun diye gun sayiyorum. Eski anilari hatirladikca sinirleniyorum bende. Bazen kendimi onla kavga ederken buluyorum. Birde onla kesinlikle kavga etmiyorum suanda. Minumum iletisim. Soyleyip isteyipte soyleyemediklerim icimde sisiyor. Tarifsiz ofkelerim var icime saklanmis. Mesela kafasinda sise kirsam, agzimi doldurarak kufur etsem, sosyal medyada rezil etsem, allahim oyle cok sey varki o icimde anlatamam. Hep cocuklar icin mantikli ve yapici davranan benim. Ona kalsa cocuklarim perisan olur. Mecbur olgun taraf olmaktan cok skldm.

Siz zaten çok zorlu zamanları atlatmışsınız. Bence, bu durumda ayakta kalabildiğiniz için kendinizi kahraman gibi görmelisiniz. Biraz toparlandıktan sonra hayatın sizin için çok daha iyi olacağına eminim.
Böyle pislik bir adamdan kurtulmuş, ayakta durmuş ve kendi düzeninizi kurmaya çalışıyorsunuz. Bunları başardığınız için bence siz çok değerli birisiniz...
Surekli bunu soyleyecegim kendime, tessekkur ederim😊

Gel bir eksi artı yapalım mı seninle;
Kpss'yi kazanmışssın ve memursun- İki çocukla terkedildim, işssizim, mesleğim yok diye forum açabilirdin

İki sağlıklı evladın var- Allah sakınsın onların sağlıklarıyla ilgili fikir veya dua almak için yazabilirdin.

Sana zararı dokunan eşinden yasal yollarla kurtulmuşsun- Hala peşimi bırakmıyor, tehdit ediliyorum, kapı dışarı çıkamıyorum diyebilirdin.

Aile desteğin var- Hiç kimsem yok, yapayalnızım, çocuklarımı güvenip bırakacak kimsem yok diyebilirdin.

Daha 34 yiaşındasın- 50 küsür yaşlara gelip hayatını yeniden kurmaya başlayabilirdin.

Evini değiştirecek gücün var- Ortada kaldım, kadın sığınma evine yerleştim diyebilirdin

Ayrıca yaşıtlarının sahip olduğu ev ve arabalara sahip olabilecek işin ve işini idame ettirebileceğin sağlığın var.

Bunlar sadece senin yazdıklarına göre maddeleşti. Hayatında daha bilmediğimiz bir dolu artıların var belki. Üzerime ölü toprağı atılmış bir evlilikten kurtuldum diyorsun, ne güzel bir gelişme. Bunu yapmak isteyip başaramayan kaç kadın var kimbilir.

İnan en mutlu insanın bile tökezlediği, mutsuz hissettiği zamanlar oluyor. Bende şu dönemde hayatımın zor dönemlerinden birini yaşıyorum. Hep şükreden biri olmama rağmen, neden diye sorguladığım da oluyor. Sonra aman diyorum buda geçecek ,hangi acı, kötü olay baki kalmış ki? Güneş doğmak için batıyor, çiçekler, doğa her yaz renkleniyor.

Her doğum sancılı geçer, senden yeni bir sen doğuyor kolay olur mu hiç? Elindekilere şükret ki daha iyisi olsun, yaradanı gücendirme. Hadi çay koy, gülümse, baştan başla. Sevgiler.
Bu arti eksi mesajida cok iyi geldi. Yeni evimi gezdim, cay icecegim koseleri belirledim😊 Cok sansliyim biliyorum. Maasim olmasa, ailem destek olmasa, geri vitese takip onunla barismak zorunda kalabilirdim. Suan hala onunla bir omur curutuyor, yada benimle barismadigi icin siginma evlerinde caresiz kalabilirdim. Cok sukur yok oyle bisey.

Merhaba. Iki cocugum var. Biri 6, digeri 2 yasinda. Esim iki cocuk ve bir suru kredi borcuyla evi terketti. 5 ay oldu ayrilali. Suan cekismeli bosanma davamizla birbirimizi cekistiriyoruz.Evden giderek bana en buyuk iyiligi yapti. Ikinci cocugumuzun hamileliginden sonra evlilik tam olarak zindan hayatina donmustu benim icin. Ayrildiktan sonra anladim ne kdr mutsuz oldugumu, ne kdr deger gormedigimi, sevilmedigimi, sirf menfaatleri icin beni kullandigini, iyi niyetimi ve parami somurdugumu, beni istedigi sekilde hizaya getiremedigi icin cekip gittigini. Kavgalar, hakaretler, saygisizlik, varlik icinde yokluk cekmek, alkol, vurdumduymazlik. Son 2 yilimda ustume ölü topragi atmislar, ölü gibi yasamisim. Simdi kendime bir duzen kurmaya calisiyorum. Evlilik suresince yasadigimiz ev bana iyi gelmedi, yeni bir eve tasinacagm cocuklarimla. Aileme 3 dk mesafede olacagim. Cunku 2 kucuk cocuk desteklerine ihtiyacim var. Bir suru planim var hayata ve cocuklarima dair. Cocuklarim mutlu, saglikli. Maasim var, Ailem en buyuk destegim, cok kredi borcum var 2 yil suresince, ama babam destek oluyor. Hersey yoluna girmeye basladi. Ama son gunlerde sunu farkettim. Kendimle ilgili hicbir planim yok! Yani bombos orasi, cok karanlik. 34 yasindayim, gencim, ama sanki benim icin hayat durdu, artik yalnizim. Iki cocugum oldugu icin ve onlarin hayatinda en ufak bir olumsuzlugu goze alamayacagim icin evliligi hic dusunmuyorum. Memurum ayni saatte ayni isyerine yillarca gidip gelecegim. Kendi umutlarim 75 yasinda birininkiyle aynidir heralde. Nasil kurtulurum bu duygudan umutsuzluktan? Birde itiraf edemedigim bir eziklik hissediyorum. Mutlu evlilikleri, evini arabasini almis insanlari gorunce kiskanmiyorum, ama kendimi ezikliyorum. Ben yillarca okudum cok emek verdim, iyi meslegim var, kpssyi kazandim, ucra koselerde calistim. Benim konumumda olan insanlarin hepsinin ama hepsinin hem maddi hem manevi cok daha iyi yerlerde oldugunu gorunce kendimi cok basarisiz, ezik, degersiz hissediyorum. Ztn sevilmeye layik gorulmeyip terkedilmisim, ustune borc icindeyim, hicbir mal varligim yok, cocuklarim klasik aile ortaminda buyuyemeyecekler. Biliyorum benim tek sucum yanlis insanla evlenmis olmak. Alkolik, emegimi somuren biriyle evlenmek. Ama kendimi durduramiyorum, surekli kendime yukleniyorum. Gecermi bu degersizlik hissi arkadaslar. Bosanip cocuklariyla yasayip kendini cok degerli hisseden arkadaslar varmi?

Arkadaşım cok şükür ki ailen destek oluyormus sana. Zamanla bu duygularını asarsin. bak ben de benzer konumdayim. Bende cocuk yok esim tüp tedavisinden kaçıyor ailesinin kışkırtmasıyla. Ve evlendim evleneli once onun borçlarının buyuk çoğunluğunu odedim sonra ev eşyalarına mrefi çektim ana beyimiz yaptığı işlerden kazancını gizledi daha bir suru sey. Sadece benim sırtımdan gecindi beni sömürdü simdi de dunya kadar borç icinde evi terk edip gitti. Allah herseyi biliyor benim destek olacak kimsem de yok Allah in izniyle çıkacagim bu işin içinden kendime böyle teselli veriyorum her karanlığın illaki aydınlığı vardır. Sende düze çıkacaksın daha mutlu umutlu olacaksin sadece biraz zaman ve sabır. Allah çocuklarına saglik versin gerisi gelir

Son cumleye koptum😂 Kizimin anaokulunda tek cocuk, anne -baba birlikte, anne calismiyor, ama anne yetisemediginden yakiniyor! Benim ustune bir bebek ve calisiyor olmam, ustune tek ebeveyn olmam, ama sikayet etmemem sanirim hayatim aslinda kolay algisi yaratiyor.
Su sevismesini ballandirarak anlatanlarda iyiymis😂 Eminim hayatlarinda orgazm olmamislardir dillerine vurmustur o yuzden.
Cocuklari icin youtubedan mangal yakmayi ogrenen anne, hep aklimdasin o konunla. Ben henuz mangal mertebesine erisemedim, ama ebru yapmayi ogrendim kizima ogrettim, simdide satranc ogreniyorum kizima ogretecegim. Birgun mangalda ogrenecegim mutlaka😊

ama sen beni ağlattın yaaa :)))

daha durrr şöyle harika bir adama aşık da olacağız :))

öncelikle geçmiş olsun ve sana hayır getirsin inş bu boşanma.
zaten saydığın nedenler tamamen boşanma nedeni. gelellim kendin için planın olmamasına. bence var ama göremiyorsun. bir kere hayatında ki bu asalaktan kurtulma aşamasındasın. sonra senin yaşında daha memur olmaya çalışan insanlar var, çocuk sahibi olmaya çalışan insanlar var. sen hem 2 kuzuya sahipsin hem işin var.
aile desteği görmeyen binlerce kadın varken senin ailen kapı gibi arkanda ne güzel.
ev de değiştirecekmişsin. bu çok iyi geliyor biz kadınlara. fazlalıklar atılacak her şey pırıl pırıl bir eve yerleşeceksin. çocuklarının ilmek ilkmek yetişmesine, büyümesine şahitlik edeceksin. bu arada okul okuyabilirsin kurslara katılabilirsin tatillere gidebilirsin.
ev araba da vallahi nasip işi. ben de 30 yaşımdayım 10 yıldır çalışıyorum eşimde çalışıyor. bizim de birşeyimiz yok. eşimin bir çiftliği var(geliri mi var giderimi var bilemiyorum o derece). iş yerimde milyonluk evleri olanlar da var ama kısmet yani. belki sen de bekarken alacaksın evini arabanı nasip.
evlilik düşünmemen de çok normal. daha sancılı bir evliliğin içindesin. o bitsin hayatını düzene sok tekrar gözden geçirirsin.

Back
X