Bu gerçekten enayilik mi sizce?

Ya tabi ki ,ev sahipleri (bazıları)kiraya aşırı zam yapip ödemeyecek durumda olan kiracısını çıkarıyor yada çık oğlum/kızım oturacak diyerek piyasa fiyatına kiralamaya çalışıyor. Sizi zorlamayan insanlara gereği de bu zaten bence. Karşıliklı iyi niyet önemli.
Niye enayilik olsun ben anlamıyorum. Ev sahibin iyi biriymiş belli ki,krizi fırsata cevirmeyenlerdenmiş sende iyi bir kiraciymışsın ki kalmani tercih etmiş, zorlamamış.
8 yıl oldu düzenli öderim kirasını.bir kere kahve içmeye geldi o kadar.gelip evini kontrol etmez beni rahatsız etmez.makul zamlar yaptı bugüne dek.ama artık kiralar fırladı.onun da hakkı şu andaki emsalleri kadar zam.bu da yüz yüzle oluyordu yaptık.kendi kiracılarımıza da biz zam yaptık yüzde yüz olmasa da.bir ayakkabı olmuş 1000 tl üstü.1500 e1750 e falan kira mı olur büyük şehirde.

ben yeni kombi alıp takmasını da bilirim ama taşınırken söker yanımda götürürüm ona bırakmam mesela. ikinci el mikinci el olarak da satarım, bana bişey olmaz. ama küçük hesaplar peşine düşen de itici olduğu ile kalır. aslında mesele sadece para değil. bak o örnekte dediğim gibi, arkadaşın ev sahibi klima taktırdı, arkadaş da iyi kiracıdır durumu iyidir yani. ona gözü kapalı ev emanet edersin. millet eşyalı evlerde eşyaları kırıp döküyor, bu arkadaş çiçek gibi bakıyor eve mesela. e benim de kiracım rica etse, kendisinden memnunsam taktırırım bi klima, nedir yani? düzenli bir geliri ve güzel bir ilişkiyi kaybetmek daha mı iyi sanki?

böyle konularda genelde uzlaşmak lazım yani hiçbir şeyin artışı %35 ile sınırlı kalmadı ama maaşlar da %35 üzeri fazla artmadı. var mı maaşına %100 zam alabilen? ben duymadım. pazarda markette %100 zamlar ev sahibine de aynı fiyat, kiracıya da.
Bu konu sahibinin durumu zaten 1000 de 1 dir yani..inadina is yapilacaksa iki
Tarafta yokusa surebilir ki burdada okuyoruz.

Bu konu sahibinin durumu zaten 1000 de 1 dir yani..inadina is yapilacaksa iki
Tarafta yokusa surebilir ki burdada okuyoruz.
uzun süre oturunca evin kira bedeli aşırı düşüyor.apartmanımda 1100 e oturan var yahu 185 metrekare evde.bu normal mi?kendileri euroyla maaş alıyorlar üstelik.ben allahtan korkarım oturamam ki kiram ondan çok daha yüksekti gene de yüzde yüz zammı uygun gördük karşılıklı evsahibimle.6 km aşağıda aynı büyüklükte evler 7000 8000 binden başlıyor.kiracıların halinden anlamak bedavaya evinde oturtmak değildir

uzun süre oturunca evin kira bedeli aşırı düşüyor.apartmanımda 1100 e oturan var yahu 185 metrekare evde.bu normal mi?kendileri euroyla maaş alıyorlar üstelik.ben allahtan korkarım oturamam ki kiram ondan çok daha yüksekti gene de yüzde yüz zammı uygun gördük karşılıklı evsahibimle.6 km aşağıda aynı büyüklükte evler 7000 8000 binden başlıyor.kiracıların halinden anlamak bedavaya evinde oturtmak değildir
Tabiiki degil canim.. iki tarafinda hakki gecmesin diyerek baksa herkes cok baska olur ama iste.. biri zam yapilmasin diyo digeride bindirdikce bindirim diyo

Tabiiki degil canim.. iki tarafinda hakki gecmesin diyerek baksa herkes cok baska olur ama iste.. biri zam yapilmasin diyo digeride bindirdikce bindirim diyo
1 sene sonra çık diyen manyak evsahipleri de var yok mu?her sene ev mi taşınır?madem 1 2 sene sonra çıkaracaksın hiç verme evini kiraya.

maaş gibi aslında o da ya. uzun süre çalıştığın yerde maaşına aman aman zam alamazsın. ama yeni başlayanlara seninle eşit hatta senden daha yüksek maaş verirler. sen iş değiştirmek istesen sana da başka bir yer daha yüksek maaş verir. iki senede bir iş değiştirerek maaşı yüksek tutmak veya en azından belli seviyedenin altına düşürmemek mümkün. bu durumda iki senede bir yeni kiracı sokmak lazım gibi oluyor ahahah :KK53:

185 metrekare evin ısınması da ayrı dert. kiranın üç katı doğalgaz geliyordur ona yahuu onu ödeyebiliyor sonuçta.

maaş gibi aslında o da ya. uzun süre çalıştığın yerde maaşına aman aman zam alamazsın. ama yeni başlayanlara seninle eşit hatta senden daha yüksek maaş verirler. sen iş değiştirmek istesen sana da başka bir yer daha yüksek maaş verir. iki senede bir iş değiştirerek maaşı yüksek tutmak veya en azından belli seviyedenin altına düşürmemek mümkün. bu durumda iki senede bir yeni kiracı sokmak lazım gibi oluyor ahahah :KK53:

185 metrekare evin ısınması da ayrı dert. kiranın üç katı doğalgaz geliyordur ona yahuu onu ödeyebiliyor sonuçta.
yok en fazla 850 geldi kışın.merkezi sistem de az gelir.aynen dediğin gibi bir süre sonra aldığın maaşında değeri düşüyor aynı yerde uzun süre çalışırsan özel sektörde.

Back
X