- 6 Ekim 2014
- 850
- 744
- 123
Bence güzel bir tartışma konusu açmışsın, konuyu kapattırma.konuları okudum ayrıcada belirttim hem burda yazılanlardan hemde çevremde olanlardan gördüğüm kadarıyla diye.bi arkadaşım demiş burda yazılanlar hep dertli olanlar diye orda çok haklı.ben gelin değilim henüz.belkide bende aynı davranıcam bilmiyorum.herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ederim.konuyu kapatmanızı rica ediyorum
Bence güzel bir tartışma konusu açmışsın, konuyu kapattırma.
Kimse sana tepki göstermez, dediğin gibi daha gelin olmadığın için tek taraflı düşünüyor olabilirsin.
Ben bu konuyu takip etmek isterim yorum geldikçe.
Not: Tartışma dediğim kavga boyutunda bişey değil.
Hiçbir sebep yokken, bir kadin huzurunu kacirmak istemez. O kaynana ve görumce ne yapti ki gelip şikayet ediyor. Ben o insanlar yuzunden evliligimi bitirme noktasina geldim. Oysa ben onlara karsi o kadar kibar sevgi dolu yaklasmaistim ki ama ne tavirlar ne suratlar gordum. En rahat yastik vicdandir, insanlar gelinlerine yaptiklari kötü davranislarin sualini vereceklerini dusunmuyorlar heralde. Benim evime kendi paramla aldigim esya bile gorumcemi rahatsiz ediyor. Ben evmin esyalarini esimle gezip begenip kendimiz aldik diye rahatsiz oldu hanimefendi çünkü kendisinin tüm esyalarini kaynanasi almis. ŞİMDİ Kİ AKLIM OLSA ASLA KIZKARDEŞİ OLAN BIR ADAMLA EVLENMEZDIM bu kadar da net söylüyorum. Siz belki çok iyi bir görümce olabilirsiniz ama herkes öyle değil malesef.
benim açmış olduğum bir konum var rica etsem okuyabilir misiniz?
adetler tek taraflı onlar için canım. bir çoğu kız ailesini düşman görüyo...benim de yengem var yabancı ilk defa geçen sene gördük ne kadar isterim ailesi gelsin misafir edeyim iletişim kurayım az ingilizcemle muhabbet edebildik yeğenini kardeşini annesini gösterdi....benim babama göstermediğim yakınlığı o gösteriyor dil bilmiyor ona rağmen babamla markete gidiyor arıyor tel ile az almanca babam biliyor konuşuyorlar....abim biraz yapı olarak gamsızdır...annemi her gün aradım götürün bi yerlere gezdirin takı alın ev yemeği yiyemiyorsa restorana götürsün diye....el demek düşman demek değil ki....ben onun ailesini neden düşman göreyim....Hani adetler diyoruz ya, bu adet hemen hemen herkeste vardır, düğünden sonra kız evi aranır. Hal hatır sorulur. Gelinini oğlunu alır el öpmeye götürürsün. Bizimkiler hiçbişey yapmadılar. Sanki babam canlarına kastetmiş gibi kinliler adama, gitmiyorlar, düğünden sonra bi kez bile görüşmediler. Bi de bana hangi cesaretle ' sen de ailenden başka bişey bilmiyosun' diyebilir bu kadın. İyi ben gitmeyeyim, sen gitme, eşim gitmesin sap gibi kalsın benim ailem orda. İçim çok dolu yaaa, bi de kadın eşime demiş bana yakınlaşmadığı için çok üzülüyorum demiş. Nesine yakınlaşcam ben bunun. Aileme çöp kadar değer vermeyen insanlar...
Kimse adı "kayınvalide" veya "görümce" diye insanlara sitem etmiyori dikkat ettiysen.
Kimi kocasını uzaklaştırmaya çalıştıklarından dem vuruyor, kimi ettikleri hakaretlerden şikayetçi, kimi yüzüne söylenmiş "sen fırtlamasaydın falanca kızı alacaktık" laflarına alınıyor.
Kimi evlenirken kursakta bırakılan heveslere, kimi zehir edilen balayı, evlikilik yıldönümüne içerliyor.
Balayına beni de götür oğlum, aynı odada yatalım oğlum diye ağlayanlar mı ararsın?
Gelini üst katta düşük tehlikesine karşı yatarken, "yanımıza gelmedi" diye oğlunu doldurup gelini dövdüren, çocuğunu düşüren mi ararsın?
Herkesin konuları benzer ama istek aynı. Eşlerinin dengeyi sağlamasını istiyorlar. Kaldı ki sizin de durumunuz bu, gelininiz hasetse eğer, abiniz çekip kenara onlar benim annemle, kardeşim. Onları kıskanma, onları çekememe sakın ha duymayayım dese iş biter.
Otomatik olarak kendinizi burada şikayet edilen görümcelerden biri yaptınız şu açtığınız konu ile. Bilmem kaç yıllık abiniz eşiyle arasında sorun olmasın diye sizinle ilgilenmiyorsa bunda kabahat sadece gelinin değil, abinizin de sizinle bağı çok kuvvetli değilmiş demek ki.
Ben kız kardeşimi canımdan çok severim. Keza eşimde ablasını çok sever. Ne o bana kardeşinle ilgilenme diyebilir, ne ben ona. Herkes sınırını bilmeli. Bir gün bunu gündeme getirirse alacağı cevap çok sert olur.
Demem o ki, gelin suçluysa, abiniz daha suçlu.
Size sonuna kadar katılıyorum. Birde şu var, konu sahibi ve ailesi geline nasıl davranıyorlar acaba. Herkes birbirine saygıyla davransa, erkek kız kardeşine sevgiyle sarılır, eşine sevgiyle sarılır. İkisinin sevgisi çok başkadır çünkü. Konuyu görümce gözünden okuduk, gelin gözünden nasıl acaba?
herkes ne yaşadığını kendi bilir...
Kynvalide ve görmce geline iyi davranırsa gelinden iyisi olmaz o zaman..
mesela kaynana derse ki gelin işimi gücümü yapsın o zamn gelin sewmez.... ya da görmce sürekli laf sokarsa gelin onu sewmez...
benm kaynvalidem "ben onu ne hayallerle aldım" demiş eşime... iş yapmadığım zaman misafr gibi oturuyor diyorlar yaptğm zamanda beğenmiyrlar (ki güzelde iş yaparım)...
üstelik çalışan bi kadınım... 4 aylık da ewliyim...
bana göre kaynana gelini iş yapcak diye görmesin... ben kaynana olsam gelinimden saygı, yüzüme gülsün tatlı dili olsun oğlmla mutlu olsun yeter ben ewime temzlikçide tutar temizletirim düşüncesi olmalı bence...
Gelini iş yapcak diye alırsan geliin ne güleryüzü kalır ne tatlı dili...
Haa bi de denilmiş ya kaynvalide ve görmceye sarılınca geln kıskanıyor diye.. o iş de adamda bitiyor sen karına demekki tam ilgi gösteremiyorsunki anneni görmceni sewiyorsun ilgi gösterirsen aradaki dengeyi kuramazsan bi tartşma çıktığında hep karına sen haksızsın ailem haklı derse işte gelin o zamn sewmez onları....
ince eleyip sık dokumak lazım.....
valla dediklerinizin hiç birisi olmuyor maalesef.evet o bize saygılı bizde ona sayglılıyız.aramızda hiç sürtüşme olmadı.ama ben anlatamıyorum galiba derdimi.geline kötü demiyorum farkındaysanız yazdıklarımı okudysanız.sadece kıskanç diyorum.benden ve annemden kıskanıyor.bizimle ilgilenmesini istemiyor.yoksa gelin kötü demedim.
Ben gayette okudum yazdıklarınızı. Ama bunlar sizin gözünüzden ve onların evinde olup biteni bilemezsiniz ki. Atıyorum mesela kendi işleri vardır ama siz plan yaptığınızda sizi kırmamak için kendi işlerini iptal ederler, buda birike birike gelinde olumsuz şeylere yol açar. Mesela ben de kendimden örnek vereyim. Eşimin ailesinden bazı şahıslar bana hakaret ettiler. Buna rağmen ben hanımefendiliğimi bozmadım. Gel zaman git zaman eşimle konuşmaya çalıştılar, eşim canım canım diyerek konuşur. Onlara canım dediğin ağzınla lütfen bana aşkım deme dedim. Evet o insanlara sıcak davranmasını istemiyorum. Eşimde adaletli bir insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu görüyor. Ama o karşı taraftaki hakaret eden kişiler durumları bilmezki. Kendi yaptıklarını görmez, sonradan chocolatemilkin kocası onu tutuyor bize uzak derler. Siz böylesiniz demiyorum yanlış anlamayın. Gelin kıskanıyorsa da eşi bu durumdan rahatsız değil demek ki. Sizde bence üstüne gitmeyin, erkek kardeşinizi mutsuz etmekten başka birşey yapmazsınız.
Elbette kayınvalideleride dinlemek lazım. Ancak anlattığınız gibi birbirlerinize karşı saygısızlığınız yoksa herşey normalse ve gelin kıskanıyor diye abiniz size sarılmıyorsa bu abinizle sizin meselenizdir. Gelin istediği kadar kıskanç olsun abiniz teraziyi dengelemeliydi. Mesafeli olmak her zaman iyidir, bu konuda sizleri taktir ettim. Bence beklentilerinizi sıfırlayın, nasıl ki bizler erkek ailelerinden beklentiyi sıfıra indirdik sizde beklentileri sıfırlayın. Su akar yolunu bulur.
arkadaşım ne güzel işte,gelininiz mesafeli size,keşke ben de baştan mesafeli olsaymışım,bu durumlara gelmezdik,şu anda görüşmüyorum,hep iyi davrandım,alttan aldım,yok yok yok,5 yıldır aynılargörüyorum ki bazı arkadaşlar maalesef ön yargılı.siz geline kötü davranıyorsunuz oda size ondan öyle davranıyordur gibi söylemler var.ama dediğim gibi hiç bir tartışma yaşanmadı aramızda.sadece mesefeli özellikle anneme karşı.belki masefeli olması daha iyi bilemiyorum.ama kayınvalideleride dinlemek lazım değilmi.burda genelde genç arkadaşlar var.kayınvalide pek fazla yoktur.hee kayınvalide ve görümce hakaret eder geline kötü söz söyler o zaman gelin haklıdır.ama maalesef çok ön yargı olduğunu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?