bu görümce ve kayınvalide düşmanlığı nedir anlayamıyorum

Hiçbir sebep yokken, bir kadin huzurunu kacirmak istemez. O kaynana ve görumce ne yapti ki gelip şikayet ediyor. Ben o insanlar yuzunden evliligimi bitirme noktasina geldim. Oysa ben onlara karsi o kadar kibar sevgi dolu yaklasmaistim ki ama ne tavirlar ne suratlar gordum. En rahat yastik vicdandir, insanlar gelinlerine yaptiklari kötü davranislarin sualini vereceklerini dusunmuyorlar heralde. Benim evime kendi paramla aldigim esya bile gorumcemi rahatsiz ediyor. Ben evmin esyalarini esimle gezip begenip kendimiz aldik diye rahatsiz oldu hanimefendi çünkü kendisinin tüm esyalarini kaynanasi almis. ŞİMDİ Kİ AKLIM OLSA ASLA KIZKARDEŞİ OLAN BIR ADAMLA EVLENMEZDIM bu kadar da net söylüyorum. Siz belki çok iyi bir görümce olabilirsiniz ama herkes öyle değil malesef.

Ne kolay söylüyorsunuz yapmayın etmeyin diye..
Ama malesef hayat çok pollyanna olmaya müsait olmuyor.
Eğer gerçekten konuları okusaydınız burada açacağınız konu GELİNLERDEN NE İSTİYORSUNUZ olurdu.

konuları okudum ayrıcada belirttim hem burda yazılanlardan hemde çevremde olanlardan gördüğüm kadarıyla diye.bi arkadaşım demiş burda yazılanlar hep dertli olanlar diye orda çok haklı.ben gelin değilim henüz.belkide bende aynı davranıcam bilmiyorum.herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ederim.konuyu kapatmanızı rica ediyorum

Bence güzel bir tartışma konusu açmışsın, konuyu kapattırma.
Kimse sana tepki göstermez, dediğin gibi daha gelin olmadığın için tek taraflı düşünüyor olabilirsin.
Ben bu konuyu takip etmek isterim yorum geldikçe.

Not: Tartışma dediğim kavga boyutunda bişey değil.

peki siz bilirsiniz öyle birşey mümkünse kapatmasınlar o zaman.tepki almaktan çekinmem ki.tek taraflı düşünüyor olabilirim objektif bakamıyor olabilirim diye kapattırmak istedim.kimseyi kırmak istemem sonuçta

yok yok çok iyi bir görümceyim diye idda etmiyorum.kimse dört dörtlük değildir.geline sormak lazım nasıl bir görümceyim diye.kendimi övmek gibi bir durum içerisine girmek istemem

adetler tek taraflı onlar için canım. bir çoğu kız ailesini düşman görüyo...benim de yengem var yabancı ilk defa geçen sene gördük ne kadar isterim ailesi gelsin misafir edeyim iletişim kurayım az ingilizcemle muhabbet edebildik yeğenini kardeşini annesini gösterdi....benim babama göstermediğim yakınlığı o gösteriyor dil bilmiyor ona rağmen babamla markete gidiyor arıyor tel ile az almanca babam biliyor konuşuyorlar....abim biraz yapı olarak gamsızdır...annemi her gün aradım götürün bi yerlere gezdirin takı alın ev yemeği yiyemiyorsa restorana götürsün diye....el demek düşman demek değil ki....ben onun ailesini neden düşman göreyim....
dur bi de beni dinle;
ben kaçarak evlendiğimden ailem bi süre görüşmedi.... kv kayınbabama biz onun anasını mı s.kt.k gelmiyo dedi, kulaklarımla duydum .... söyledim s.kenin şeyine sağlık dedi...ona rağmen senelerce yine ne işi varsa bana yaptırdı....ben hayatımda hiç yaşamadığım şeyleri bunlarda gördüm....şimdi gitmiyorum en son bayramda gittim... akıllandım 10 seneden sonra....şükür eşimde yanımda....önemli olan o...

Size sonuna kadar katılıyorum. Birde şu var, konu sahibi ve ailesi geline nasıl davranıyorlar acaba. Herkes birbirine saygıyla davransa, erkek kız kardeşine sevgiyle sarılır, eşine sevgiyle sarılır. İkisinin sevgisi çok başkadır çünkü. Konuyu görümce gözünden okuduk, gelin gözünden nasıl acaba?

herkes ne yaşadığını kendi bilir...

Kynvalide ve görmce geline iyi davranırsa gelinden iyisi olmaz o zaman..

mesela kaynana derse ki gelin işimi gücümü yapsın o zamn gelin sewmez.... ya da görmce sürekli laf sokarsa gelin onu sewmez...

benm kaynvalidem "ben onu ne hayallerle aldım" demiş eşime... iş yapmadığım zaman misafr gibi oturuyor diyorlar yaptğm zamanda beğenmiyrlar (ki güzelde iş yaparım)...

üstelik çalışan bi kadınım... 4 aylık da ewliyim...

bana göre kaynana gelini iş yapcak diye görmesin... ben kaynana olsam gelinimden saygı, yüzüme gülsün tatlı dili olsun oğlmla mutlu olsun yeter ben ewime temzlikçide tutar temizletirim düşüncesi olmalı bence...

Gelini iş yapcak diye alırsan geliin ne güleryüzü kalır ne tatlı dili...

Haa bi de denilmiş ya kaynvalide ve görmceye sarılınca geln kıskanıyor diye.. o iş de adamda bitiyor sen karına demekki tam ilgi gösteremiyorsunki anneni görmceni sewiyorsun ilgi gösterirsen aradaki dengeyi kuramazsan bi tartşma çıktığında hep karına sen haksızsın ailem haklı derse işte gelin o zamn sewmez onları....

ince eleyip sık dokumak lazım.....

valla dediklerinizin hiç birisi olmuyor maalesef.evet o bize saygılı bizde ona sayglılıyız.aramızda hiç sürtüşme olmadı.ama ben anlatamıyorum galiba derdimi.geline kötü demiyorum farkındaysanız yazdıklarımı okudysanız.sadece kıskanç diyorum.benden ve annemden kıskanıyor.bizimle ilgilenmesini istemiyor.yoksa gelin kötü demedim.

ne temizliği yahu.bizim gelin çay servisinden başka birşey yapmadı 5 yıl boyunca.zaten istemedik öyle birşey istemeyizde ben bekarım yapıyoruz annemle ona gerek yokki. o kendi evini temizlesin yeter

Ben gayette okudum yazdıklarınızı. Ama bunlar sizin gözünüzden ve onların evinde olup biteni bilemezsiniz ki. Atıyorum mesela kendi işleri vardır ama siz plan yaptığınızda sizi kırmamak için kendi işlerini iptal ederler, buda birike birike gelinde olumsuz şeylere yol açar. Mesela ben de kendimden örnek vereyim. Eşimin ailesinden bazı şahıslar bana hakaret ettiler. Buna rağmen ben hanımefendiliğimi bozmadım. Gel zaman git zaman eşimle konuşmaya çalıştılar, eşim canım canım diyerek konuşur. Onlara canım dediğin ağzınla lütfen bana aşkım deme dedim. Evet o insanlara sıcak davranmasını istemiyorum. Eşimde adaletli bir insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu görüyor. Ama o karşı taraftaki hakaret eden kişiler durumları bilmezki. Kendi yaptıklarını görmez, sonradan chocolatemilkin kocası onu tutuyor bize uzak derler. Siz böylesiniz demiyorum yanlış anlamayın. Gelin kıskanıyorsa da eşi bu durumdan rahatsız değil demek ki. Sizde bence üstüne gitmeyin, erkek kardeşinizi mutsuz etmekten başka birşey yapmazsınız.

görüyorum ki bazı arkadaşlar maalesef ön yargılı.siz geline kötü davranıyorsunuz oda size ondan öyle davranıyordur gibi söylemler var.ama dediğim gibi hiç bir tartışma yaşanmadı aramızda.sadece mesefeli özellikle anneme karşı.belki masefeli olması daha iyi bilemiyorum.ama kayınvalideleride dinlemek lazım değilmi.burda genelde genç arkadaşlar var.kayınvalide pek fazla yoktur.hee kayınvalide ve görümce hakaret eder geline kötü söz söyler o zaman gelin haklıdır.ama maalesef çok ön yargı olduğunu düşünüyorum

Elbette kayınvalideleride dinlemek lazım. Ancak anlattığınız gibi birbirlerinize karşı saygısızlığınız yoksa herşey normalse ve gelin kıskanıyor diye abiniz size sarılmıyorsa bu abinizle sizin meselenizdir. Gelin istediği kadar kıskanç olsun abiniz teraziyi dengelemeliydi. Mesafeli olmak her zaman iyidir, bu konuda sizleri taktir ettim. Bence beklentilerinizi sıfırlayın, nasıl ki bizler erkek ailelerinden beklentiyi sıfıra indirdik sizde beklentileri sıfırlayın. Su akar yolunu bulur.

biz plan yapıpta onların dahil olduğu bir durum olmadı bu güne kadar.15 günde bir yemeğe gelirler.1gün bize diğer gün kendi ailesine.sonra herkes kendi hayatına bakar.bizde çok fazla gitmeyiz evlerine hatta hep onlar gelir.üzerine gitmek ne mümkün allah korusun :)
ayrıca ay bu kızda durmadan kendi ailesini övüyor diye düşünmenizi asla istemem.evet gelinide dinlemek lazım.ama yaşananlar aynen anlattığım gibi.

haklısınız belkide ağbimle önceden çok samimi olduğumuz için şu andaki durum beni yaralıyor olabilir.oda ne yapsın evde huzursuzluk çıkmasın kapris yapmasın diye öyle davranmayı tercih ediyor olabilir.çünkü o onun eşi.aynı yatağa giriyorlar sonuçta.zaten 5 yıl geçti artık mecburen bu duruma alıştık.

Siz sonuçta abinizi seviyorsunuz oda sizi seviyor. 2 dünya bir araya da gelse sizin abi-kardeş olduğunuzu inkar edemez ki. Sorun çıksa eşiyle sorun yaşasa siz daha çok üzülürsünüz. Herkes evinde huzurlu olsun. Bazen olayları değiştiremeyiz ancak olduğu şekliyle mutlu olmaya bakmalıyız. Misal, benim eşimin ailesi bana neler neler yaptı (haketmediğim şeyler, en azından hiç kimse hakareti haketmez, helede daha nikahı kıyılmamışsa). Eşimin ailesi bana karşı kötü diye eşimle mutsuz olamam. Sizinde 5 yıl olmuş, abinizde kırılmayın. Herkesi mecburen olduğu gibi kabul etmek zorundayız.

arkadaşım ne güzel işte,gelininiz mesafeli size,keşke ben de baştan mesafeli olsaymışım,bu durumlara gelmezdik,şu anda görüşmüyorum,hep iyi davrandım,alttan aldım,yok yok yok,5 yıldır aynılar
bence gelininiz iyi yapıyor,sonuçta el kızıyız bizler,iyi de davransak beğenilmeyiz,kötü de,baştan mesafeli ve nötr olacaksın
abinizin durumuna gelince,abiniz artık bekar diil,bunu öncelikle kabullenin,eskisi gibi olamazsınız,ben de eskisi gibi kardeşimle görüşemiyorum,artık bir sorumluluğum var,iş,ev,çocuk
abiniz de inanın öyledir,abinizin davranışlarını,eskisi gibi olmadığını gelinize yıkmayın,belki gelininiz hiç bir şey söylemiyordur hakkınızda
çok sıcak olmasını da beklemeyin,sizi sevmese bile,sevmiyor diyemem,sevmese bile arkadaşım,saygı duyuyorsa,o size yetsin
inanın evlenince anlayacaksınız,çok zor işin içine girince

Geçen gün görümcem eşimle telefonda konuşuyordu.Eşim ablasıyla bayadır küstü.kardeşiyle küsünce benimlede küsmüştü.ben onla aramı düzelttim ama hala kırgınım.o yüzden eşimle barışmalarına aracılık yapmıyorum.Bekar olanda telefonda eşimle aralarını düzeltmeye çalışıyo sözde.Diyorki, elin iyisi olmaz, bize elden fayda yok, kardeşiz biz, hasta olsan ilk o koşar vs. vs. Beni ve kızımı hiç istemiyo eşimin bana ve kızıma karşı ters davranmasını, uzak kalmasını elin kızı olduğumu her seferinde vurguluyo.Maddi ve manevi olarak aile düzenimi bozuyo, herşeyime laf sokup, herşeyime karışıyo, sanki ben kardeşini çalmışım elinden,kalbinin çirkinliği yüzüne yansımış.Oysaki bende görümceyim gelinlerimizle çokta iyi anlaşırım.Maşallah. annem gelinlere darılsada ben laf söylemem onların arasında.Sen bekarsın anlaşılan evlen bişeyler yaşa elin iyisi olmuyo anlarsın o zaman.Bekar ksç yaşında olursa olsun cahildir evlilik konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…