bunu bize söyleyeceğine kendi gelininizle konuşsan...
hem her aile aynımı sen nerden biliyosun buradaki insanların sevmeme nedenlerini...
burda bir sürü konu okudum.kayınvalide ve görümcelerle ilgili.gelinler genelde kocalarını kendi taraflarına çekip annelerine ve kardeşlerine mesafe koymalarını istiyorlar kocalarının.
ama unutmayın ki siz yokken onlar vardı.mesela benim ağbim eşinin yanında bana bir kez olsun sarılmadı 5 yıllık evliler.neden ?çünkü hanım kıskanıyor problem çıkarıyor.aynı şekilde annemede yakın davranamıyor.
halbuki ağbim bekarken nasılda güzel anlaşırdık.bir kez bile tartıştığımızı hatırlamam.her derdimizi her sırrımızı paylaşırdık.oysa şimdi ağbimle aramızda mesafe var.yapmayın gelinler yapmayın yahu.
peki sen ve annen geline nasıl davranıyorsunuz ?
burda bir sürü konu okudum.kayınvalide ve görümcelerle ilgili.gelinler genelde kocalarını kendi taraflarına çekip annelerine ve kardeşlerine mesafe koymalarını istiyorlar kocalarının.
ama unutmayın ki siz yokken onlar vardı.mesela benim ağbim eşinin yanında bana bir kez olsun sarılmadı 5 yıllık evliler.neden ?çünkü hanım kıskanıyor problem çıkarıyor.aynı şekilde annemede yakın davranamıyor.
halbuki ağbim bekarken nasılda güzel anlaşırdık.bir kez bile tartıştığımızı hatırlamam.her derdimizi her sırrımızı paylaşırdık.oysa şimdi ağbimle aramızda mesafe var.yapmayın gelinler yapmayın yahu.
not:yanlış anlamayın arkadaşlar herkes aynı demedim.bu kendi ailemden verdiğim örnek.ama gördüğüm kadarıyla ve burda okuduğum kadarıyla kayınvalide ve görümcelere karşı hep bi önyargı bi düşmanlık var.BÖYLE OLMAYANLAR VEİSTİSNALAR VARDIR MUHAKKAK.ONLARI TENZİ EDERİM
Sana katılıyorum
bizimde bir gelinimiz var ve inanılmaz kıskanç abimle whatsaapta yazışmamı dahi kıskanıyor..
Ailem onun yüzünden bana hediye almaya dahi korkuyorlar..
Çünkü anında hastanelik oluyor...
canım yaşını bilmiyorum ama bir gelin boş yere kayınvalidesine soğuk davranmaz eğer karakteri öyle değilse tabi. Sen anlamayabilirsin ama annen mutlaka bir şey yapıyor , ters bakıyor yada oda ona soğuk duruyor olabilir. Bizim bir akraba var aylardır gelini anlatır ama ne gelin duysan evden kovmuş küfür etmiş neler neler yani şahit olanlarda var herkes gelini kötü biri olarak tanıdı sonuçta neyse ben bu ailenin biraz içine girdim samimiyet arttı baktım ki kaynana gelinin sabrını o kadar taşırmış ki. Yani ben olsam bende yapardım dedim artık. Tek taraflı bakmamak lazım. ha ortada hiçbir şey yokken de yapabilir buda onun vicdanıyla arasında artık. Sen yinede fazla takılma annenle aralarına da sakın girme.valla şunu diyim annem bir şey dicek olsa hemen ona ters ters bakıyorum.gelin anneme karşı çok soğuk ve mesefali.bana karşı değil ama biz iyiyz yani.şimdiye kadar bir tartışmamız olmadı çok şükür.çok samimi değiliz ama çok mesafelide değiliz.anneme soğuk davranınca ve ağbimin bize yakın olmasını da kıskanınca benimde gücüme gidiyor açıkçası
aynen öyle oluyor..aynen.zaten ağbim işteyken arar genelde.ozaman telefonda güzel konuşuruz.samimi içten.ama o yanımızdaysa soğuk konuşuruz.çünkü biliyorumki sonra ağbime trip yapıyor.burnundan getiriyor.ağbim üzülmesin diye hem annem hem ben susuyoruz
canım yaşını bilmiyorum ama bir gelin boş yere kayınvalidesine soğuk davranmaz eğer karakteri öyle değilse tabi. Sen anlamayabilirsin ama annen mutlaka bir şey yapıyor , ters bakıyor yada oda ona soğuk duruyor olabilir. Bizim bir akraba var aylardır gelini anlatır ama ne gelin duysan evden kovmuş küfür etmiş neler neler yani şahit olanlarda var herkes gelini kötü biri olarak tanıdı sonuçta neyse ben bu ailenin biraz içine girdim samimiyet arttı baktım ki kaynana gelinin sabrını o kadar taşırmış ki. Yani ben olsam bende yapardım dedim artık. Tek taraflı bakmamak lazım. ha ortada hiçbir şey yokken de yapabilir buda onun vicdanıyla arasında artık. Sen yinede fazla takılma annenle aralarına da sakın girme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?