- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
aynen öyle oluyor..
aman huzurları kaçmasın bilmem ne
ama ben ne diyorum biliyormusun eden bulur onunda erkek kardeşi var dilerim bana yaptıklarına başına gelir..
of bacım off tam dertli olduğum konuyu açmışsın...
Gelin olunca anlarsınız zor bir kayımvalide ve görümceye denk gelirseniz.
valla asıl sorun erkeklerde, başkası için ailesiyle mesafe koyuyorsa o abiden, o oğuldan hayır gelmez
hak ediyordur eminim..valla benimde yeğenim erkek gelininde erkek kardeşi var.aynı şeyleri bende diyorum bazen
Ben de gelinim, görümcem yüzünden tartışıyoruz, o da aynı senin gibi düşünüyor eskisi gibi samimi olmadıklarını. Kıskançlık giriyor araya. Bir türlü kabullenememe durumu var, geline gelip geçici gözüyle bakılıyor aslolan biziz gelin sonradan geldi diye bakılıyor ve onun düşüncelerine evliliğine saygı duyulmuyor. Bizi görümcem tanıştırdı üstelik ama ben istediği gibi olmayınca sorunlar çıktı. Kardeşi ile arasını bozduğumu düşünüyor.Erkeklerde bitiyor bu mesele aslında. Ben hiçbir aile ferdimi eşim için kırmam laf söyletmem, benim ailemden kimse de eşime de laf söyleyemez işleri o noktoya hiç getirmem kimsenin de kalbini kırmam herkesin yeri başkadır. bu dengeyi kadın halimle ben kurabiliyorsam erkekler de kurmalı.
Görümcem bana "aranızı ben yaptım ben bozarım, sen varken benim öyle bir kardeşim yok" şeklinde laflar söylüyor ben hiçbir saygısızlıkta bulunmadığım halde. Eşim beni savunan bir cümlelik bir msj attı sadece o. "abla keşke o kadar laf söylemeseydin daha kötü olduk" diye...o yüzden aslında sorun görümcelerin kaynanaların erkeğin artık bir ailesi olduğunu ve onun ellerinin altında hazır bekar bir adam olmadığını kabullenmemeleri yatıyor ve de kıskançlık bence. Hyır kardeşinin yuvası yıkılsa mutlu mu olacak anlamıyorum.
Çoğu sorun erkeklerin dengeyi kuramamasından kaynaklanıyor. Ama gelin aileye, aile geline cephe alıyor...
hak ediyordur eminim..
Varya bir hafta çok iyi ertesi hafta mutlaka beni ailemin yanında tahrik ediyor.
ona bağırıp haksız durumda olmam için..
bizimki beni alttan alta tahrik ederbizde öyle problemler yok allahtan.gelinimiz saygılıdır.kötü söz söylemez.ama ağbimin başına eksiş sonra.bende onun üzülmesine dayanamıyorum
benim açmış olduğum bir konum var rica etsem okuyabilir misiniz?burda bir sürü konu okudum.kayınvalide ve görümcelerle ilgili.gelinler genelde kocalarını kendi taraflarına çekip annelerine ve kardeşlerine mesafe koymalarını istiyorlar kocalarının.
ama unutmayın ki siz yokken onlar vardı.mesela benim ağbim eşinin yanında bana bir kez olsun sarılmadı 5 yıllık evliler.neden ?çünkü hanım kıskanıyor problem çıkarıyor.aynı şekilde annemede yakın davranamıyor.
halbuki ağbim bekarken nasılda güzel anlaşırdık.bir kez bile tartıştığımızı hatırlamam.her derdimizi her sırrımızı paylaşırdık.oysa şimdi ağbimle aramızda mesafe var.yapmayın gelinler yapmayın yahu.
not:yanlış anlamayın arkadaşlar herkes aynı demedim.bu kendi ailemden verdiğim örnek.ama gördüğüm kadarıyla ve burda okuduğum kadarıyla kayınvalide ve görümcelere karşı hep bi önyargı bi düşmanlık var.BÖYLE OLMAYANLAR VEİSTİSNALAR VARDIR MUHAKKAK.ONLARI TENZİ EDERİM
bizimki beni alttan alta tahrik eder
hakaret ederek değil mesela bir olay anlatır içinde mutlaka kajmery de yapıyor arada heh işte o hareket falan diyor...bende ondan hoşlanmıyorum ama inan katlanıyorum . bir şey söyleyemem...
Çünkü eve gidince sinir krizleri geçiriyor..
benim açmış olduğum bir konum var rica etsem okuyabilir misiniz?
o zaman arkadaşım sen niye rahatsız oldu ki?dediğim gibi bizimki saygılı öyle şeyler demez asla.annemde bazen der diğer gelinleri gördükçe benim gelinim onların yanında mükemmel diye.
Benim eşim de annesine demiş ne kadar iyi gelinin var, sen değerlendiremedin, daha kızla kendin yakınlaşmadan akrabaları yakınlaştırmaya kalktın demiş.benim kv görümcem bana en ufak sevgi gösterselerdi , 4 ümüz kucaklaşırdık....
eşim bunu bildiğinden beni çok iyi tanıdığından bizde sıkıntı yok .....
ANLAMADIM GERCEKDEN OGLUM AYNI ODADA YATALIM DIYEN KAYIN VALIDEMI VARKimse adı "kayınvalide" veya "görümce" diye insanlara sitem etmiyori dikkat ettiysen.
Kimi kocasını uzaklaştırmaya çalıştıklarından dem vuruyor, kimi ettikleri hakaretlerden şikayetçi, kimi yüzüne söylenmiş "sen fırtlamasaydın falanca kızı alacaktık" laflarına alınıyor.
Kimi evlenirken kursakta bırakılan heveslere, kimi zehir edilen balayı, evlikilik yıldönümüne içerliyor.
Balayına beni de götür oğlum, aynı odada yatalım oğlum diye ağlayanlar mı ararsın?
Gelini üst katta düşük tehlikesine karşı yatarken, "yanımıza gelmedi" diye oğlunu doldurup gelini dövdüren, çocuğunu düşüren mi ararsın?
Herkesin konuları benzer ama istek aynı. Eşlerinin dengeyi sağlamasını istiyorlar. Kaldı ki sizin de durumunuz bu, gelininiz hasetse eğer, abiniz çekip kenara onlar benim annemle, kardeşim. Onları kıskanma, onları çekememe sakın ha duymayayım dese iş biter.
Otomatik olarak kendinizi burada şikayet edilen görümcelerden biri yaptınız şu açtığınız konu ile. Bilmem kaç yıllık abiniz eşiyle arasında sorun olmasın diye sizinle ilgilenmiyorsa bunda kabahat sadece gelinin değil, abinizin de sizinle bağı çok kuvvetli değilmiş demek ki.
Ben kız kardeşimi canımdan çok severim. Keza eşimde ablasını çok sever. Ne o bana kardeşinle ilgilenme diyebilir, ne ben ona. Herkes sınırını bilmeli. Bir gün bunu gündeme getirirse alacağı cevap çok sert olur.
Demem o ki, gelin suçluysa, abiniz daha suçlu.
aynen öyle yasemincim...bende vay elmiş yabancıymış bilmem benim için karakter önemlidir bana verdiği değere bakarım... ama ne oldu bu nasılsa saf kullanalım diye düşündüler senin iyi niyetini kötüye kullandılar..... eşim de bunu iyi bilir .... bu saatten sonra da lazım değil bana onların sevgisi....Benim eşim de annesine demiş ne kadar iyi gelinin var, sen değerlendiremedin, daha kızla kendin yakınlaşmadan akrabaları yakınlaştırmaya kalktın demiş.
Gerçekten benim kayınvalidem benim kıymetimi bilmiyor, kendimi övmek değil amacım kendimi biliyorum çünkü. Ben safımdır, sevgi delisiyimdir. Bir güzel söz söylese, beni bi kucaklasa bütün her şeyi unuturum. Ama eşimin ailesinden gördüğüm sadece ikiyüzlülük...
Hani adetler diyoruz ya, bu adet hemen hemen herkeste vardır, düğünden sonra kız evi aranır. Hal hatır sorulur. Gelinini oğlunu alır el öpmeye götürürsün. Bizimkiler hiçbişey yapmadılar. Sanki babam canlarına kastetmiş gibi kinliler adama, gitmiyorlar, düğünden sonra bi kez bile görüşmediler. Bi de bana hangi cesaretle ' sen de ailenden başka bişey bilmiyosun' diyebilir bu kadın. İyi ben gitmeyeyim, sen gitme, eşim gitmesin sap gibi kalsın benim ailem orda. İçim çok dolu yaaa, bi de kadın eşime demiş bana yakınlaşmadığı için çok üzülüyorum demiş. Nesine yakınlaşcam ben bunun. Aileme çöp kadar değer vermeyen insanlar...aynen öyle yasemincim...bende vay elmiş yabancıymış bilmem benim için karakter önemlidir bana verdiği değere bakarım... ama ne oldu bu nasılsa saf kullanalım diye düşündüler senin iyi niyetini kötüye kullandılar..... eşim de bunu iyi bilir .... bu saatten sonra da lazım değil bana onların sevgisi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?