bu görümce ve kayınvalide düşmanlığı nedir anlayamıyorum

Herkesin yaşadığı durum sizinki gibi olmayabilir. Misal benim eşim ve kardeşleri birbirlerine soğuk görünürler ve hiç birbirlerini arayıp sormazdılar. Misal eşim 15 ay askerlik yaptı biz sevgiliyken ne bir kere görümcem aradı onu. Nede eşim görümcemi. Biz evlenince abicim oldu. Tabi bu zamanla sinir bozucu oldu bana. Ilk zamanlar bize gelirlerdi görümcem abisinin kucağına oturur abisi de saçlarını okşardı. Bir keresinde 3 kardeş mutfakta böyle bir tablo ve çok hoşuma giderek izledim onları. Zamanla bişey farkettim Görümcemin gözlerinde kıskandırmaya çalışan. Sarılıp sarılıp abisine bana dönüp sinsice bakmalar aralarında bu durumla ilgili sırıtıp konuşma vs. Kıskanmadım ama ikisininde yaptığı çok sinir bozucuydu. Onlar suratımı görünce kıskandım sanıyorlar ama benim içimden geçen" Yani bir kardeşsin sen niye abinle yengen arasına girmeye çalışırsın elin kızı değilsinki ne düşünmemi istersin. Bu ne terbiyesizlik" Gibi bazı şeyler kv ilede olucak artık toptan nefret edersin arada doğruları varsa da 3 yanlış 1 doğruyu götürür.

Bir problem yok ama eşimin ailesine ısınamadım sevemiyorum diyen gelinler var bu konuda sana katılıyorum ama bazen öyle şeyler okuyorum ki gelinlerin sabrına hayran kalıyorum. Benim bir problemim yok çok şükür eşimin ailesiyle. İnsanın karakteriyle alakalı sanırım biraz. Mesela ben görümceme kayınvalidemin şu işi var yapayım ben uğraşmasın dediğimde senin evinin işi sana yeter, biz srni hizmeçi almadık mecbur hissetme kendini der. Gel de sevme bu görümceyi. Kayınvalidem de iyi niyetlidir. Arada zıplatsa da sinirleri görmüyorum duymuyorum. Severim kayınvslidemi. Buraya üye olduktan sonra anladım ki gerçekten çok kötü insanlar var. Bu kayınvalide de olabiliyor bazen gelinde.

gelin ol o zaman yeniden görüşelim
seninde görümcen kv sorunlu insanlar olursa o zaman gelin mi görümcemi anlarsın

Herkes kayınvalide görümce düşmanı olurken elbette sebepleri var. Ama eşlerini hep gözardı ediyorlar. Biri beni annemden kardeşlerimden uzaklaştırmaya kalksa dünyam yıkılır. Bende sorunlar yaşıyorum, baskı gördüğümü dahi söyleyebilirim, istemediğim halde yapmak zorunda kaldığım çok şey oluyo ne biliyim anlatsam uzak dur dersiniz ama asla ne olursa olsun eşimin ailesine yüz dökmedim, mesafe koymaya çalışmadım. Onlar eşimin ailesi, görmezden geliyorum, yaptığı emrivakilerden mutlu olmaya çalışıyorum, canım sıkılıyor ama eşime belli etmiyorum. Onlar olmasaydı eşim de olmazdı. Ben kocamla mutlu olmaya bakıyorum. Takmıyorum abartmıyorum.

Ya ceken cektiren ilerde ceker aynisini gorur peki ceken kaynanalar cektirdimiki cekiolar boyle bi laf onu soyluorum

Sende geline çok önyargılısın gibi gördüm seni anlattıklarından yola çıkarak
Abin kıskanıyor eşim o yüzden sarılmıyorum dedi mi size?
Bence olay şu ki; bende yeni nişanlanan bir hatun olarak söylüyorum , ailenle başbaşayken cıvıta biliyorsun , nişanlım işe başbaşayken cıvıtabiliosun ama ailem ve nişanlımın aynı ortamda olduğu yerde labaliliği hiç sevmiyorum, nişanlımda aynı. Yani bazı yerlerde ağır olmak gerekiyorsa öyle olucaksın. İleride bunun sende farkına varıcaksın , sen bence biraz kuruntu yapmışsın ama abin en iyisini bilir , eşi kıskanıyor diye sana sarılmıyor gibi bişi söz konusu bile değildir sen yanlış anlamışsın anladığım kadarıyla.

Yorumları okumadım. Evli misin onu merak ettim ?

Benimde abimle baglarimiz cok iyidi o bekarken Suan 9 yillik evli ve tamanen kopmus gibiyiz aramizda hicbir sorun olmamasina ragmen bende 1 yillik evliyim bayramdan bayrama gorusuyoruz o kadar sogukki sanki abim dedilde uzak bi akraba yada komsu gibi ben oyle sarilma falan beklemedim beklemiyorum sadece daha sik bi araya gelmek ve arada aranip sorulmak istiyorum bi derdim oldugunda ilgilenmeaini istiyorum gercek bi abi gibi Bir zamanlar aklimin ucuna gelmezdi boyle olacagi yengemin haset ve bencil bi kisiligi var ama tamamem bu durama gelmemizin sucu onda degil sonuc abim 7/24 onun yaninda degil isteyken arasa mesela o nerden bilecek ve istese karsindakine rest cekebilecek biri. Uzuluyorum kiziyorum ama yapicak bisey yok o boyle istiyomus demekki.. ama bak senin abin yengen yaninda degilken ilgileniyomus ariyomus bence ilgilenip abilik yapiyorsa sana sarilmasi okadarda onemli degil firsat bulupta ariyor deger veriyor keske benimkide okadar olabilseydi... yengenin yaninda sarimamasina takilma uzme kendini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…