bu hafta ikili test yaptıracağım ikili test yaptıran var mı

tualya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2014
164
26
98
Ankara
arkadaşlar eşimin yiğeni down lu çok korkuyorum bu hafta perşembe günü bakacağız dedi doktor nasıl oluyor neler yapılıyor bilgi verir misiniz?

ben de geçen ay yaptırdım 2 li tarama testi. kan alıyorlar ve kanda ki hormona bakıyorlar. benim ikili tarama testim çok iyi çıktı yalnız 3 lü tarama testim yaş grubumda sınırın biraz üstünde çıkmış. o bakımdan korktum azıcık. dr. istersen amniyosentez yaptır ama bir sorun çıkmayacak eminim dedi. ultarasondaki ölçümlerde herşey yolunda çıkıyor sonuçta birde amniyosentez yaptırınca düşük riskide oluyormuş. ondan da korktum sonuç olarak sanırım yaptırmayacağım. inş. seninde sonuçların güzel çıkar canım.

önce ultrasonda ense kalınlıgına bakıyolar,sonra akan filan alıyorlar ama ben yaptırmadım bunu ögrenmek nasılsa fikrimi değiştirmeyecekti.

Dr istedigi icin yaptirdik biz de. Ultrasonla ense kalinligi bakildi, hemen akabinde kan alindi ve onlar birbiriyle baglantili olarak ikili test sonucu belirlendi. Cok sukur bisey cikmadi. 11-13 haftalar arasinda yapiliyor. Benim gittigim yerde cok ilgilendiler. 15dk.dan fazla ultrasonla baktilar. Her seyini soyledi gosterdi bize. Onumuzdeki haftalarda ayrintili ultrasona girecegim bakalim. Hayirlisi olsun insallah.

bende 13.11.14 tarihinde gidicem ikili test icin kontrole. o tarihte tam 12 haftalik olacagim. ultrasonda neler soyluyolar? ense kalinlgi disinda neye bakiliyor? cinsiyeti konusunda bilgi veriyolar mi? bi de ac karnina mi gitmeli tok karnina mi acaba ?

Bebeğini görüyorsun birebir, elleri ayakları, göbüşü.. Benim doktorum cinsiyetle ilgili bilgi vermedi 16. haftayı bekleyeceğiz.. Ense kalınlığı ve burun kemiği oluşumuna bakıyor doktor, daha sonra kan alıp bu değerleri bir programla karşılaştırıp sana risk aralığı veriyor.. Çok da takma kafana bence, ben yaptırdım düşük risk çıktı, yüksek risk çıksaydı da amnisentez yaptırmayacaktım bebek gelmiş 3,5 ayına aldırcaz mı yani?? Bi de bu var.. Tok karnına git şekerli şeyler tüket, yanına da çikolata al da bebişinin horon teptiğini gör :):)

bunlari duymak bile yeterince adrenalin yaratiyo bnde rabbim saglikla kucagmza almayi nasip etsin ins

hissiyatiniz ne yonde peki? gercekten anne hisseder diye bisey var mi acaba ? ben hep kizim olsun istedim ama en son gittigim ultrasonda sanki erkek gordum ne biliyim his iste ama cok kuvvetli ve eminimde ayni zamnda oyle ki doktor kiz dese inanmicam hatta o kdr

İşte ben de bu yüzden doktoruma ısrar etmedim, 16 haftalıkken öğreneceğiz, acelemiz yok.. Sağlıklı olsunlar da gerisi boş bence..
Benim içimden geçen kız, kızım diye sevdim hep başından beri, rüyamda erkek bebek gördüm, şimdilerde ya erkekse diye ikisini de söylüyorum bebeğime, hikayeler anlatıyorum kızsan şunları yapcaz, erkeksen bunları yapıcaz diye..
Yavrum sağlıklı olsun da..
Bu arada tavsiyem ultrason anını videoya çekmeniz, biz çektik hoplayıp zıplıyodu el bile salladı annesiyle babasına, özledikçe açıp açıp bakıyorum, bir de çikolata yemeyi unutmayın sakın..

gecen kontrole gittgim de ac karnina ve halsiz olmama ragmen ck hareketliydi ve doktor yaramz bi bebis geliyo falan dedi evet evet bu sefer cikolata kesinlikle yemeliyim ben ruyalarimda da hep erkek emziriyorum hep erkek kiyafetlerine bakiyorum ama dediginiz gbi ya kizsa die de, erkek gbi kiz olucan o zmn diyorum

harika seyler

bu arada ikili test sonucunda bchg niz kac cikti? ortada donen bi soylentide 50 nin alti erkek ustu kiz olur falan yonunde doktorunu hic yorum yaptimi bu konuda

Yandık o zaman geliyor yaramazlar :) 11+5 de yaptırdık 2'li testi bHCG 49,5 di yanlış hatırlamıyorsam, ya çok da inanmıyorum açıkçası onlara bilimsel olarak kesinliği yok neticesinde, bakalım ne olacak..
Sizin belli olunca yazarsınız 13'ünde :)

tabiki yazarim

gebelikle ilgili hic bi bilgim ve ilgim yokken surpris bi sekilde girdi hayatima bu bebis hazir olmadgmi dusunurdum hep hatta hic hazir olacamayacgmi annelige ve bu sorunluluga ama simdi hayatimin merkezinde resmen resmen 1 ayda buyuttu bni sipa en bi sevdgim oldu cikti valla rabbim isteyen her kadina nasip etsin ins

hamilelegimi ohrensgmden beri arastiriyorum surekli ne yapmak lasim dir, bilinclenmeye calisiyrum vs. siDe mutlaka tecrubeleriniZi paylasin zevkle dinlerim

Birlikte paylaşalım öğrenelim, bir sıkıntınız olduğunda çekinmeden yazabilirsiniz bana, güzel bir hamilelik geçirmemiz dileğiyle ve tabi ki sağlıklı bir doğum :)

Merhaba,

Bugün detaylı ultrason ile bebişimizi gördük.Salı günü 2li test sonucunu alacağız.İnşallah iyi sonuçlar alırız.Herkese sağlık güzel bir hamilelik diliyorum.

ay masallah gozun aydin, ins hayirli haberlerini de paylasirsin :)

Merhaba,

Bugün detaylı ultrason ile bebişimizi gördük.Salı günü 2li test sonucunu alacağız.İnşallah iyi sonuçlar alırız.Herkese sağlık güzel bir hamilelik diliyorum.
Merhaba.. Maşallah çok güzel bir duygu dimi :):) Darısı@_zodiac_'ın başına :)

arkadaşlar eşimin yiğeni down lu çok korkuyorum bu hafta perşembe günü bakacağız dedi doktor nasıl oluyor neler yapılıyor bilgi verir misiniz?

bebeğinle sen iyimisiniz tualya
yaptırdın mı ikili testini mesajlara baktım
sonuçla alakalı bi şey yazmamışsın
inşallah hayırlı haberler almışsındır
ben iki hafta sonra amniyosenteze gireceğim
2li testte down riski yüksek çıktı baya
ense kalınlığı iyimiş diğer değerlerde iyimiş ama içime kurt düşürdüler bi kere
bebeğin ne alemde merak ettim

kızlar bende 17 kasımda 11+3 olacağım Allah kısmet ederse, ikili test yaptıracağım.. burada bir sürü şey okudum az önce bayağı korktum.. Ben niye öyle oldum bilmiyorum kendimi cesur bir şey sanırdım, ama bebeğim rahme düştüğünden beri hep korkuyorum... hatta psikolojim normalden çok mu bozuk, hasta mıyım diyorum kendi kendime.. sürekli ağrılar, bulantılar, geçmeyen can sıkıntısı derken hem şikayetten bezdim, hem de korkuyorum korktukça da çekiyor muyum neyim.. şu panik halim bir bitse iyi olacak aslında.... herkes sakin ol diyor ben daha çok panikliyorum..

Anne olmak çok farklı, ama zaten bebeğe birşey olacaksa ya da gelişemeden kaybedeceksek bunun önüne geçemeyiz.. Ben böyle düşünüp yendim korkularımı, ve çok rahat bir hamilelik geçiriyorum şükür.. Bebeğin iyi ve sağ sağlim kucağına alacaksın, boş yere korkup bebeği de strese sokma.. İyi olacak herşey

Merhaba.. Maşallah çok güzel bir duygu dimi :):) Darısı@_zodiac_'ın başına :)
Teşekkürler.Çok güzel bir duyguymuş ama birde yarın test sonuçlarının iyi olduğunu görsek çok rahatlayacağım. _zodiac_ ikili test yaptırdınmı inşallah çok iyi çıkar.Hepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlar.

U usumi hayir tatlim henuz girmedim 13.11.14 persmbe gunu gircem ins.
tabbimin herkesin yavrusunu saglikla kucagna almayi nasip etsin
kotu olumsuz bsy dusunmuyrm, dusunmek istemiyorum bebeime yansimasin die

bu arada bnm bu bi kac gundur kasik ve belimde agrilar var , tahmin genisliyo bu yuzden dediler ama yine de doktora bildirmak lasim mi acaba? 11+2 yin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…