Bu hakaret sayılır mı?

1907

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
276
234
303
İzmir
Arkadaşlar,
Benim bir arkadaşımın sorunları olan bir çocuğu var ayrıntı vermek istemiyorum.
Hep dertleşiriz bizim bi tanıdığında aynı sorunları olan bir çocuğu vardı, o çok yol katetti hep ondan olumlu örnekler veririm konuşuruz

Şimdi yine çocuğun bir sorunundan bahsederken aynen şu cümleyi kullanmışım
" diğer tanıdığın da böyle bir sorunu vardı bu tarz problemi olan böyle çocuklarda olabiliyor galiba"

Hiç bir kötü niyetim yok arkadaşım bunu biliyor
kelimelerimi özenli seçmeye çalışıyorum ama arkadaş " böyle çocuklar" lafına alınmış
Beni aradı baya bi sitem etti
O an bişey diyemedim tamam hassas bi konu özür diledim felan ama teli kapatınca biraz bozuldum Ne dersiniz?

Bence hakaret sayilmaz. arkadasiniz biraz alinganlik gostermis ama onu da anlamak lazim, cocugundan dolayi hassas olabilir. Bence dusunmeyin oluruna ve zamana birakin arkadasiniza alinmayin, empati yapin ve anlamaya calisin.

H
Bu tarz durumlarda özel çocuklar demeyi tercih ediyorum.
Aklısınız kesinlikle
Ama konuşmanın gidişinden bir an öyle demişim yani benim niyeyimi bildiği halde alınması biraz ağırıma gitti

Bu arada siz haklısınız ama arkadaşım zaten çok alıngan bence özel çocuklar lafına daha çok bile bozulurdu

Arkadaşlar,
Benim bir arkadaşımın sorunları olan bir çocuğu var ayrıntı vermek istemiyorum.
Hep dertleşiriz bizim bi tanıdığında aynı sorunları olan bir çocuğu vardı, o çok yol katetti hep ondan olumlu örnekler veririm konuşuruz

Şimdi yine çocuğun bir sorunundan bahsederken aynen şu cümleyi kullanmışım
" diğer tanıdığın da böyle bir sorunu vardı bu tarz problemi olan böyle çocuklarda olabiliyor galiba"

Hiç bir kötü niyetim yok arkadaşım bunu biliyor
kelimelerimi özenli seçmeye çalışıyorum ama arkadaş " böyle çocuklar" lafına alınmış
Beni aradı baya bi sitem etti
O an bişey diyemedim tamam hassas bi konu özür diledim felan ama teli kapatınca biraz bozuldum Ne dersiniz?

Hakaret olmasına gerek yok.
Karşıdaki incindiyse söylediğiniz söz yanlıştır.
Özürlü ya da sıkıntıları olan bir çocuğa annelik yapmak kolay değil.

Benim için mi söylediniz
Yok artık diyorum
Evet gayet sizin icin soyledim. Evet arkadasiniza karsi art niyetsiz bir laf satf etmissiniz buraya kadar sikinti yok. Insanlik hali insan bazen ağzından birsey kacirabiliyor. Arkadasinizda gayet menedi sekilde sizi aramis direk sizinle muhattap olup kirginligini dile getirmis bunda da bisey yok. Ama kalkip buna alinmaniz. Bozuldum Hakaret bu diye dusunmeniz iste hem suclu hem guclu kismi o.

Bu tarz cocuklar...problem ne ise hiperaktif mi siddet egilimli mi ne ise onu tasvir etmek icin kullanilmis bir ifade iste.haklisin ben senin çocuğunun durumunda yani bu tarz bir tanidigim oldugundan yardim etmek istedim ama en iyi karismamk de gec

Ben arkadaşımın durumunu anlamaya çalışıyorum ama bu şekilde de sqnki iletişim kurmak çok zor oluyo
Zaten bir daha çocuk hakkında hiç konuşabileceğimi zannetmiyorum

Evet gayet sizin icin soyledim. Evet arkadasiniza karsi art niyetsiz bir laf satf etmissiniz buraya kadar sikinti yok. Insanlik hali insan bazen ağzından birsey kacirabiliyor. Arkadasinizda gayet menedi sekilde sizi aramis direk sizinle muhattap olup kirginligini dile getirmis bunda da bisey yok. Ama kalkip buna alinmaniz. Bozuldum Hakaret bu diye dusunmeniz iste hem suclu hem guclu kismi o.

Ben bana hakaret demedim " böyle çocuklar" lafı hakaret mi dedim

Ağzımdan kaçan şey bu yani tamam dueum hassas ama iyi niyetimi bildiğç halde böyle alınıyorsa konuşmamak lazım diyorum

Acaba alakasız bir konumuydu? Mesela aslında her çocuğun yaşayabileceği bir sorundur ama siz hastalığına bağlamışsınızdır. Ondan bozulmuş olabilir arkadaşınız.

Fazla alınganlık yapmış.
Kalbinizi bozmayın boşuna. Bunca zaman sizin iyiniyetinizi anlamadıysa, böyle bir cümleyi yanlış anlıyorsa arkadaşlığınız yetersizdir.

H

Aklısınız kesinlikle
Ama konuşmanın gidişinden bir an öyle demişim yani benim niyeyimi bildiği halde alınması biraz ağırıma gitti

Bu arada siz haklısınız ama arkadaşım zaten çok alıngan bence özel çocuklar lafına daha çok bile bozulurdu
Onun özel bir durumu ve hassas olabilir. Böyle bir durumda alttan almanız yeterli , kötü niyetli olduğunuzu düşünse arayıp size söylemezdi bozuldum diye. Bence çok hoş davranmış, Size açıklama şansı da vermiş siz de ağırınıza gidecek bir durum yok. Durumu abartıyorsunuz. Size annenin bozuldum demesi ağırınıza gidiyor. Özel bir durumla baş etmeye çalışan bir kadının duygu durumunu düşünün bi de . Aynı durumda olsaydınız buraya gelip ah vah çocuğuma nasıl böyle der diye söyleniyor olabilirdiniz.

Bu tarz çocuklar demekte bir sakınca görmüyorum. O kişi biraz alınganlık yapmış bence...

Özel çocuklar ile bu tarz çocuklar demek bence aynı şey sonuçta her ikiside belli bir kitleyi işaret ediyor...

İnanın "Böyle çocuklar" demek, şu özürlü lafından daha ağır değil.

Sıfat gibi kullanmışsınız burada yani denir, olabilir "Böyle, bu" ... Bazen dalıyorum, eşimden bahsederken "Bu" diyorum filan, samimiyetten gelen bir şey. Tabi direkt bakılınca kaba ve hatta 2.ye fark edip düzeltiyorum kendimi ama samimi bir ortamda sürekli tetikte de olunamıyor. Arkadaşınız hassastır ve elbette zor bir süreç içinde, cam gibi olmuştur. Ama siz de kafa patlatıp oturup dinliyorsunuz, içine umut oluyor, yükünü taşımasına belki ufak bi omuz oluyorsunuz elinizden geldiğince... Fuzuli'nin bir lafı vardı o geldi aklıma "Bile" deme, "Bile'den incinir karınca" tarzında; o kendince haklı, ancak siz de haksız değilsiniz. Bu kadar yakınında olan birine de telefonda sitem etmek... Bilmiyorum, gereksiz mi ne? Yani insan dertleştiği arkadaşına da bu kadar alınmamalı sanki.

Uff ben gıcık olurum boyle seylere. Sizinle dertlestigine gore sizin iyi niyetli oldugunuzu ve derdini paylasabildiginizi düşünüyor demek ki. O zaman hemen niye satiyor yani? Bilmiyor mu kotu niyetli olmadiginizi? Ha kotu niyetli bulabiliyorsa niye cocugunun ozel bir durumunu paylasiyor? Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Alinganlik degil, fesatlik yapmis. Hic sevmem boyle insanlari.

Bizce birşey olmayabilir. Ama karşı taraf bu konuda hassas demek ki" böyle çocuklar" demiyorlar da özel çocuklar deniyor genelde. Belki bunu bilmediğiniz için iyi niyetle ağzınızdan öyle çıkmış ama hassas sanırım. Bende sanırım kendimi o şekilde ifade ederdim düşünmeden kötü niyetle bakmadığım için.. Yanlış anlaşıldığını ifade ettiysen ve anlamıyorsa eğer abartmış derim.

Back
X