- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
kızlar merhaba
Benim bir kuzenim var. Kendisi epilepsi hastası. Gemi mühendisliğini yazmak istiyor İTÜ de. Ama bu hastalığı ileride bir problem olur mu bilmiyoruz.
İşe girerken mesela. Havacılıkta bazı sebeplerle insanalrı eliyorlar ya hani. Bunda da iş bulamazsa sıkıntılı olur.
Bir fikriniz var mı ?
Mühendisliklerde niye sıkıntı olsun? Askeriyede falan sorun ederler bunları. Askeriyeye girmeyi düşünmüyorsa mezun olduktan sonra sıkıntı olmaz.
Test falan istedilerse okuldan zaten ona göre karar verirler.
kızlar merhaba
Benim bir kuzenim var. Kendisi epilepsi hastası. Gemi mühendisliğini yazmak istiyor İTÜ de. Ama bu hastalığı ileride bir problem olur mu bilmiyoruz.
İşe girerken mesela. Havacılıkta bazı sebeplerle insanalrı eliyorlar ya hani. Bunda da iş bulamazsa sıkıntılı olur.
Bir fikriniz var mı ?
Gemi muhendisligi tam olarak ne is yapiyor sonucta kaptan gibi gecip dumene aylarca sefere cikmayacak kendisi ? Muhtemeln gemi dizayni tasarimi insaati teknolojileri uzerinedir muhendislik oldugu icin. Epilepsi sayet duzenli tedavisini aksatirsa hangi ise girerse girsin illaki gunluk hayatini etkiler ama ben tedavisini duzgun olursa sirf gemi muhendisligini etkileyecek ekstra bir durum goremiyorum.
Kendisine destek olun bence biraz ozguveni sarsilmis gibi sanki.
Sizin havacilik dediginiz hava harp okulu sivil pilotluk veya askeriyenin herhangi bir kolu bu tarz mesleklerde en kucuk fiziksel rahatsizlikta elenebilir ama oda dogal sonucta. Ama kuzenin bir muhendislik fakultesi okuyup sonrada muhendis olacak, bence secmek istedigi bu bolumu pek iyi arastirmamisa benziyor kendisi , bence biraz arastiri[ ne is yapacagini iyice ogrensin belliki haberdar degil.
Osym nin yayinladigi tercih kilavuzunda ,tercih edecegi bolumun karsisinda aciklamalar var onlari okudunuz mu?
İtu tercih günleri varmış dun bitmiş. Biraz araştırsaydı gidip sorsaydı orda. Bölüme veya hocalara mail atıp sorsun. Bolumun sitesinde vardır mail adresleri. Böyle burda kimse net cevap veremez direkt işin içindeki birine sorun
Gemi muhendisligi tam olarak ne is yapiyor sonucta kaptan gibi gecip dumene aylarca sefere cikmayacak kendisi ? Muhtemeln gemi dizayni tasarimi insaati teknolojileri uzerinedir muhendislik oldugu icin. Epilepsi sayet duzenli tedavisini aksatirsa hangi ise girerse girsin illaki gunluk hayatini etkiler ama ben tedavisini duzgun olursa sirf gemi muhendisligini etkileyecek ekstra bir durum goremiyorum.
Kendisine destek olun bence biraz ozguveni sarsilmis gibi sanki.
Sizin havacilik dediginiz hava harp okulu sivil pilotluk veya askeriyenin herhangi bir kolu bu tarz mesleklerde en kucuk fiziksel rahatsizlikta elenebilir ama oda dogal sonucta. Ama kuzenin bir muhendislik fakultesi okuyup sonrada muhendis olacak, bence secmek istedigi bu bolumu pek iyi arastirmamisa benziyor kendisi , bence biraz arastiri[ ne is yapacagini iyice ogrensin belliki haberdar degil.
kızlar merhaba
Bir fikriniz var mı ?
Meslek secimi ciddi bir konu bir omur etkileyecektir hayatini aileye daha yakin olabilcegi hayati tehlikesini artirmayacak bir meslek secmeli..
Evet ama bu da hayali işte :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?