Bu hastalık mı anlam veremiyorum?

Nirvana92

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
30
1
18
Aydın
Merhaba kızlar, benim bir arkadasım var. Maddi durumları çok iyi değil. Ancak kıza şöyle bi dıştan baksanız ayakkabısı, çantası, kıyafetleri en az 1000 lirayı bulur. Gittiği mekanlar az buz değil. Telefonu son model. Evde her gün kıyametler kopuyormuş (annelerimiz arkadaş burdan biliyorum.) kocasına para vermiyorsun diye yapmadıgını bırakmadığı halde kızın umrunda değil. Hala ayakkabı rengini düşünmekle meşgul. Sigarası en pahalı olandan mesela.
Anlam veremiyorum günümüzde çoğu kişi böyle. Bu bir hastalık mı?

Hastalık olarak değil de özentilik olarak düşünüyorum ben bu durumu. Ayrıca düşüncesizlik.. Ailesinin durumunu gelirini düşünmeyen insanın gelecekte çok birşey yapabileceğini de düşünmüyorum zaten..

Kocasına para vermiyorsun kısmını anlamadım.
Onun dışında kıyafetleri gerçek olmayabilir. Hani sahte conversedir. Gittiği mekanlarda da bir şey yemiyordur belki benim öyle tanıdığım insanlar var. Arkadaşları hatrına ciks mekanlara gidip ordaki en ucuz şeyi yiyip içen ama dışarıya renk vermeyen.
10 liraya t-hirt 50 liraya ayakkabı var artık.

kişiliği gelişmemiş -oturmamış-yada ergen olabilir
yada ergenlikten çıkmamış-çıkamamış olabilir
dediğiniz gibi çoğu genç böyle

ama şu duruma bakılırsa

ben ergende olmadım
neyim ben ya ezikmiyim

Siz böyle olmayın. Kimin ne yaptığına kafa yormaya değmez.

Kıyafetleri gerçek, asla almaz sahtesini. Alanları da küçümser. Annemle biz de anlam veremiyoruz adam daha ne yapdın diye. Ama şu bi şey yememe kısmı doğru sanırım. Ya tek bira, ya tek kahve alıyor çoğu zaman fotograflarından gördüğüm kadarıyla. Geçen gün izmire hastaneye gitmişler akraba ziyaretine. Hesabına fotograf atmış, daha tatill bitmedi bendeee" gibisinden. Ne bileyim bazen hasta olduğunu düşünüyorum.

Siz böyle olmayın. Kimin ne yaptığına kafa yormaya değmez.
Haklısınız ama aramı açamıyorum. Annem çok üstüme geliyor bu konuda. Annesiyle arkadaş olduğu için bizim de aramızı iyi tutmaya çalışıyor. Geçen gğn sıcakta sırf o sigara içecek diye dışarıda oturduk gittiğimiz mekanda. Bu yüzden batıyor bana tavırları.

Hala kocasına para vermem kısmını anlamadım. Arkadaşınız evli mi de eve katkısı mı yok ya da üvey babası var da annesinin kocasına mı para vermiyor. O kısma yorumumu ona göre yapıcam.

Ama ne olursa olsun öyle ya da böyle bu konunun sizi neden bu kadar gerdiğini anlamadım. Fotoğraflardaki kahve sayısını bile hatırlayacak kadar didiklemeniz bana mantıklı gelmedi. Bence bu kadar kendinize dert etmeyin bunları.

şu anda bloglara, instagrama falan bir bakın,
müthiş bir tüketim çılgınlığı ve marka yarışı var.
herkes kullandığı ürünün markasını, fiyatını göstermeye çalışıyor.
bana göre evet görgüsüzlük, ama insan etkileniyor mu, evet.
adamlara baksanız dünyada makyajdan ya da pahalı kıyafetler giymekten daha önemli bir şey yok.
her giyilen kıyafet ayrı ayrı fotoğraflanıyor, markaları açıklanıyor vs vs
çok feci.
arkadaşınız da bu gibi şeylerden etkileniyor olabilir.

Yanlış anlaşılma olmuş. Annesi babasına "bana ve çocuklarıma para vermiyorsun" diyerek karşı çıkıyor. Şu an üniversitede. Bu konudan rahatsızım çünkü nerdeyse her gün yanımda, artık "hadi fotografımı çek ama önümdekiler de görünsün" demesinden bıktım.

demek ki maddi durumları iyi, size çaktırmıyorlar.. hani 1 alırsın, 2 alırsın ama bir yerde ister-istemez bitmek zorunda kalır para bitince.. yoksa eve haciz falan gelir zaten.. demek ki alabiliyor..

En son modada arabada foto çekip, özellikle direksiyonu karenin içine almak oldu. Herkes nasıl mutluysa benim umrumda olmaz, ama bakıpta özenecek olanları düşünmek gerek sanki.

yapılan bir araştırmaya göre ki videosu da var test edilmiş bir durum yani .. kıyafetler statü göstergesi.. hani temiz olsun yeter'' değil artık ..malesef marka olsun kalite olsun uyumlu olsun vsvs..izlediğim testte salaş giyinmiş bir adamı kızlara soruyorlar herkes burun kıvırıyor aynı adama son model takım elbise saat ve ayakkabı veriliyor birde o şekilde sizce deniyor tüm kızlar cooll wauuw diyor..yani burdan yola çıkarak arkadaşınız ve gördüğünüz çoğu insan bence özentilikten değil statü endişesinden öyle.. ayranı yok içmeye hesabı ..
not: adam salaşken meslek tahmini istiyorlar evsiz diyen bile çıkıyor insanlar yanından geçerken mesafe koyuyor.. takımlı iken ceo'dur deniyor ..

demek ki maddi durumları iyi, size çaktırmıyorlar.. hani 1 alırsın, 2 alırsın ama bir yerde ister-istemez bitmek zorunda kalır para bitince.. yoksa eve haciz falan gelir zaten.. demek ki alabiliyor..
Kavga gürültüyle alınıyor. Birikim yapılmadan kazanılan tüm para kıyafete ayakkabıya gidiyor yani.

Aynı zamanda babasının mesleğini gizliyor, dayısının mesleğini bile farklı söylüyor etrafa. Evi için diğeri yapılıyor bu geçici evimiz diyor. Bir erkek için bir yıl boyunca o benim sevgilim diyor ama öğreniyorum ki asla öyle bir şey yok. Hastalık mı özentilik mi anlayamıyorum. Bazıları seni neden ilgilendiriyor bu kadar demiş. Evet, kesinlikle haklılar ancak sürekli iç içe olduğumuz için artık bana batmaya başladı bu durum.

Bu insanın karakterinden hoşnut değilseniz görüşmeyin. Bu yaşta görüşeceğiniz insanları da anneniz belirlemesin. Başkalarının bize zararı olmayan davranışlarını dikta edemeyiz. Onlarla görüşmemeyi seçebiliriz. Seçemiyorsak başkalarında değil bizim özgürlüğümüzde bir sıkıntı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…