Bu hayat hep bana mı kötü isliyor?

Moms

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2016
38
4
1
39
Koca deseniz anlasamıyoruz mutsuz bir evliligim var bosanmak istiorum şartlarım uygun değil almanyadayim dil desen dil yok para desen para yok İş desen oda yok aile desen destek çıkmıyor arkadaş desen derdimi anlatacağım kimse yok yalnızım tek sahip olduğum şey evladim bu şartlar altında ona nasıl bi hayat verecem onuda bilmiorum okadar Yoruldum ki şu hayattan olumu düşünuyorum ama ölmek istemiyorum oğlum için sırf üvey annenin elinde büyümesin diye ne yapacam ben ya kalakalmisim ortada

Kocanla ne gibi sorunların var az biraz ayrıntı versen ona göre yorum yapsak daha sağlıklı olur.

Hani yurt dışında imkanlar daha iyiydi
Kira yardımı, işsizlik parası vs. vardı
Türkiye'yi beğenmiyolardı

Bu ülke cennet gibi ama işte ... Kıymet bilen yok her gün tecavüz, ölüm, adaletsizlik eşitsizlik dolandırıcılık kadın cinayetleri offf offf yasalar acilen değişmesi lazım. Yoksa dünyanın en güzel ülkesi...

Katılıyorum
Ama başka bi konu vardı
Sanki kocası mı sevgilisi mi her neyse o olmasada olur yurtdışında kira yardımı var demişti
Sen çalışmıyosun işe gir demiştim bebek var giremem ama işsizlik maaşı gibi bişey hep ödeniyo burda dedi

Eski konularına bakmadım ama yurt dışını bilmem ama bizim ülkemizinde çok avantajları var ama bize diil Hastaneye gelen Suriyelileri görsen, muayene yatış ameliyat vs.vs. hep devlet ödüyor. Üniversite desen istedikleri okula gidiyorlar tamam yardım etmek çok güzel bir şey ama öncelikle kendi vatandaşın sonra başkaları olamalı diye düşünüyorum

Canim araştırdım herkese yardım etmiyorl
Neden dil yok? İse dil öğrenerek başlayın. Temizlikcilik yapın, paranızı taştan çıkartın. Evet, tabi zorlanacaksiniz ama olmaz diye bi şey yok bu hayatta..
Bebek oldu kursa gidemedim dolayısıyla çocuk krese başlamadan gidemiyorum çünkü bırakacağım kimse yok

Canim araştırdım herkese yardım etmiyorl

Bebek oldu kursa gidemedim dolayısıyla çocuk krese başlamadan gidemiyorum çünkü bırakacağım kimse yok

Allah Allah. Onleminizi almadan mi bebek yaptınız? Acikcasi olayı anlamadım?

BenI sorguya mi alıyorsunuz anlamadım bebeği isteyerek yaptım çocuk istedim hemen 3-4 sene oldu türkiyeden almanyaya geleli

Bu hayatta herkesin derdi kendine buyuk.. mesela benim meslegim var isim yok, eski esimden bosandim haklarimi alamiyorum odemiyor, cocugum yok Allah'tan ama bir evladimin olmasini isterdim.. yurtdisinda sosyal yardim vardir, kira yardimi vardir, issizlik maasi vardir ama calisanlara vardir o issizlik maasi, ama sosyal yardim yeterli degil.. kendinize ufak bir is bulabilirsiniz.. dil konusunda bir suru egitim veren kurumlar var, oralara basvurabilirsiniz.. motivasyon lazim..

Senin gibi hisseden cok kisi var.
Lakin bir yerden baslamalisin.
O yok bu yok diyerek kendini daha da cokertmis olursun.

Bir yerlerden başlamanız gerekiyor. Çok ciddi eksikleriniz var. Yaşadığın yerin dilini bilmemek nedir ya? Tam dünyadan bihaberlik bir durum bu. Bebek gibi. Acilen dil öğrenin, televizton olsun, internetten dersler olsun, artık her neyse.
Sonra da ayakkarınız üstünde durun. Gerçi hem dil hem çalışma birlikte de yapabilirsiniz. Dil bilmemek bazı işlere engel değil. Son olarak, söylemeden edemeyecğim. Kaderin, hayatın suçu yok. Kocanızı, dil öğrenmemeyi, çalışmamayı, çocuk doğurmayı siz "seçtiniz" değil mi? Herkes kendi seçtiği hayatı yaşar. Hayatınızdaki sorunların sorumluluğunu kabul edin önce ki çözümü de sizin bulmanız gerektiğini bilesiniz, kaderin size gülmesini beklemek yerine.

Ben türkiyeden geleli 3-4 sene oldu qhemen hamile kaldım çocuk küçük olduğu için dil kursuna gidemedim eşimle sürekli tartışıyoruz şiddet hakaret ne ararsan var hiç bişeyi haketmiosun Dior mesela düğünde bana sormadan altinlarimi sattı ailesi ne dese gelir bana saldırir eee burda yalnızım kimsem yok kavga etsek gitmek istiorum ama gidecek yerim yok yani anlatmadigim bi sürü sorunum var

Başka ülkeye gider gitmez ne diye çocuk yapıyosun bilmiyorum. İnsan bi dil kursuna gider. Üniversiteye yazılır 2 yıllık falan. Almanya da eğitim parasız. İşe de girerdin en basit kıaförlük oku yani. Sonra yap çocuğunu sosyal imkanlarını eline al da. Ama hala geç değil. Hayata atıl bi yerlerde inan zor değil. Hele almanya da 15 yaşımda bir başıma gittim. Almancam çat pattı. 1 aya yakın kaldım. Döndüğümde şakır şakır konuşuyodum. Tek başıma gidip bi üniversite öğrencisinn evinde kaldım. Tek döndüm. Kimseyi tanımıyodum bilmiyodum. Sokaklarda geze geze burnumu oraya buraya soktum. Arkadaş edindim. Ben hayatında göreceğin en pısırık insandım. Sosyal fobi tedavisi görüyodun. Babam özgüven depoliyim diye gönderdi dil öğrendim bi ayda. Ben yaptıysam herkes yapar bence

bi kitap alıp oradan bile başlardın gercekten dil öğrenmek isteseydın. burada yaşayanlar kursa mı gıdıyor sankı.
insan yeterki istesin. nasıl olsa boşanmayacksın ( gidecek yerinin olmadıgını söyluyorsun )
boşanmayacagına göre kendıne çeki düzen ver önce, dil öğrenmeye başla. kitap ve özellikle nette öyle iyi dil videoları var kı, hoca halt yemiş yanında
şuan belkı bişi yapamazsın, ama dil öğrenirsen ileride işe başlarsın ve cesaret gelır hayatına.

Hani yurt dışında imkanlar daha iyiydi
Kira yardımı, işsizlik parası vs. vardı
Türkiye'yi beğenmiyolardı
Kuzum, biliyorsun Almanyadaki gençlerin bir çoğu "temiz kız almak" mantığıyla eşini Türkiye' den getiriyor konu sahibi de temiz ama mağdur genç kızlarımızdan biri. Üzücü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…