Bu hayat hep bana mı kötü isliyor?

Canim Merkel herkese yardım etmiyor işte almanyada yasalar farklı ya ben tam o,arak bilmiyorum ama öğrendiğim kadariyla böyle yani dil sorunum olmasaydı çalışacam ama yok allah kahretsin
ögrenirsin cnm yaa bendede düne kadar ingilizce yoktu gene yok ama an azından 10 kelime biliyosam simdi amerikan dizileri sayesinde 60 kelime biliyorum konusamam ama olumsuzluk eki ni koyarsan cümle nasıl olur az cok anlamaya calısıyorum ki sen almanyada yasıyosun yani kulak asıinan olur ille ögrenirsin ailen nerde esinden neden bosanıyosan tanıdıgım kimse varmı

Dizileri izlemeye devam edersen, mutlaka öğrenirsin, bırakma..çoğu kişi diziler sayesinde , öğreniyor, geliştiriyor..

Dizileri izlemeye devam edersen, mutlaka öğrenirsin, bırakma..çoğu kişi diziler sayesinde , öğreniyor, geliştiriyor..
diziler bitmedigi sürece izlerim game of thoruns u sabırsızlıkla bekliyorum
heleki the orjinal yada ilki the wampirs diaries klaussss var aman allahım adam siir gibi ingilizce konusuyo o kusurken büyüleniyorum sanki....

Almanyada büyük sehirlerde Türk Danis bürolari vardir onlarla irtibata gecin size her konuda yardimci olurlar.

Aynı durumdayız sanırım :) tam olarak seviyeniz nedir b1 b2? Daha doğrusu kursa gittiniz mi? Yoksa dinleyerek mi öğrendiniz?
A1 seviyesi canım biraz kitaptan ordan burdan kaptı bişeyler şimdi daha iyiyim de ama zorluk çekiyorum baya

Şimdi ben böyle anlattım su durumda belki zor durumdayım ama cahil değilim bilinçli bi kadınım sadece dilim olmadıği için bişeyler yapamıyorum calismak unv ye devam etmek gibi ben öyle evlenmek için evlenmedim sırf buraya yani almanyaya gelebileyim diye de evlenmedim sadece mut

4 yillik evlisiniz, 4 yildir Almanya'da oldugunuzu var sayiyorum. oraya adapte olmamis, olduramamissiniz hayatinizi.
sizi suclamiyorum yanlis anlamayin, sadece cozume odaklanmak gerektigi kanaatindeyim. daha evvelden de konunuz vardi, bosanma ile ilgili. bir "bosanirsan intihar edersin" cumlesi vardi yakin cevrenizden gelen. yukaridaki tespitimi iste butun bunlari goz onune alarak yazdim, yoksa ben cahil oldugunuzu iddia etmedim.

dil işi heves işi gercekten.
rus arkadaşım 3 ayda turkcesini ilerletti
ben ise sadece '' kagdela'' yı öğrendim.
azıcık heveslenseydım ileri derecede rusçam olurdu eminim.

Neden dil yok? İse dil öğrenerek başlayın. Temizlikcilik yapın, paranızı taştan çıkartın. Evet, tabi zorlanacaksiniz ama olmaz diye bi şey yok bu hayatta..

Hiçbirşey için mecbur değilsiniz. .
Yeter ki isteyin . .

Sizin dil ogrenmeye hevesiniz yokmus hic kusura bakmayin ..
4 yil olmus hala A1 seviyesi diyorsunuz..
Hic mi meraklanmaz insan araniz iyi olsaydi 15 senede otursaniz ogrenemezdiniz ..
Gittiniz evlendiniz nasil olsa calisan biri var el ense yattiniz hemen cocuk olur tabi hadi oldu 9 ay hamilelikte insan gunde iki kelime ezberlese 9 ayda 600 kelime olur.
Kv kp le kakismak kolay tabi Kim kafa parlatcak dile..
Annesiniz Allah korusun cocuk hastalansa derdini anlatamayacaksiniz ..
Biraz egitim ya bu kadar cehalet fazla

canım herkesin derdi kendine büyük inan, senin söylediğin bu hayat bi tek bana mı kötü lafını kendime söylüyorum ben de.. iş yok, evlenemedim, evlenmeyi bırak aşk konusunda ne acılar çektim, arkadaştan yana yüzüm gülmedi, ailem ve çevresi evlen diye baskı yapıyor, ve bugün hiç iyi bi gün gecirmedim saatlerdir ağlıyorum.. evet bazı insanlara imreniyorum ben de bakıyorum nasıl mutlular nasıl herşeyleri rayında.. ama olmuyo işte benim yüzüm bi gülemedi.. sen de canını sıkma inşallah düzelir herşey..

Oncelikle intihat gibi bi sacmaliktan vazgecin. Aynende dediginiz gibi olucak. Yavrunuz uvey anne elinde buyuyucek. Televizyonlardaki uvey anne dehsetlerinu gozunuzun onune getirin ve vazgecin bu sacma fikirden( yanlis anlasilmasin her uvey anneyi kasdetmedim).

Ayrica ailenin yanina gtme imkanin varmi?

A1 seviyesi canım biraz kitaptan ordan burdan kaptı bişeyler şimdi daha iyiyim de ama zorluk çekiyorum baya

Evet a1 başlangıç seviyesi kitapla kendiniz halledebilirsiniz ama sonrası için bir kursa gidebilseniz keşke..volkshochschule falan..gerçi sizin şuan başka meseleleeiniz var

Aileme gidecem bana laf sokup duracaklar çok anlayışlı insanlar değiller ezerler beni

Heveslendim fazlasıyla bide başından beri eşimle anlasamiyorum sorunlar sorunlar derken dil öğrenmem zor oluyor dedim ya dilim olsaydı 2 sene önce çalışmıştım isterseniz böyle bilip bilmeden yorum yapmayın kırıcı olmaya gerek yok

Basindan beri iyi gitmeyen evlilige cocuk verip neden kendinizi iyice caresiz hale getiriyorsunuz?
Bunu ciddi manada soruyorum ..
Dil yok tamam ..
Koca ise yaramiyor.
MutsuZsunuz.
Issizsiniz.
Donseniz aile rahat vermicek
Cocuk neden??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…