Bu hayatta benim kadar yalnız kalanı var mı gerçekten?

missalde

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2021
11
12
3
Merhabalar, 25 yasında un. mezunuyum.Ama o kadar yalnız kaldım ki şu hayatta, artık tutunmak için sebepler arar oldum kendime. Hayatım nasıl bu hale geldi buraya nasıl savurdu beni anlayamıyorum.
3 yıl önce annemi kaybettim ani bir sekilde. 3 yıldır tek basıma yasıyorum. Calısmıyorum suan gönlüme göre bir is bulamadığım için. Annemin maasını alıyorum. Kendime ait evim ve aracım var. Maddi konuda bir düşkünlüğüm yok kimseye çok şükür.. annem ile babam ben cok kücükken bosandıkları ve uzak bir sehirde yasadıgı için görüşmüyorum babam ile. ayda bir kere falan arar konusur kapatırız o kadar, onun kendi ailesi var..

Bense o kadar bosluktayım ki, hiç bir şeyden korkmayan cesur ben artık her şeyden korkar oldum. ya evde basıma bisey gelir de ölürsem kimsenin haberi olmayacak mı? hırsız girerse napacağım? kötü bi hastalığa yakalanırsam nolucak? bu düşünceler beni bir yıldır sürekli kemiriyor. Tüm bu süreçte yanımda olan erkek arkadasım ile de 1 yıl önce ayrılmıstık, ihanet nedeni ile. Beni bu hayatta annemden sonra hiç bişey acıtamaz ama bu da son damla olmuştu.
Arkadaslar benim gibi olan var mı? ben artık bu hayata nasıl ve neresinden tutunacağımı bilmiyorum. Sabah kalktığımda bazen keşke uyanmasaydım dediğim oluyor. Kendime olan inancım vs.. hiç bişey kalmadı. Ne olur bana destek olun. Kendi hayatımla napacağımı bilmiyorum artık.

annemin kuzeni amerikaya gitti bakıcı olarak tek başına
para yok pul yok, buradaki işini bırakıp gitti sene 90lar
sonra başka işe girdi 2 yıl bir de kaçak yaşadı, tanıdığı tek türk akraba vs yok
zaten ne zaman bir türkle arkadaşlık etse kazık yemiş... Sonra uzak durmuş hepsinden, tabi ükleye de dönemiyor kaçak olduğu için.
sonra evlendi mutlu çoluk çocuğu var... evlenmeden 6 ay önce green card çıktı şansına.

Yani demem o ki sizin gibi o kadar çok insan var ki, hem de maddi sıkıntılarla da boğuşuyorlar hem de hemen hemen hepsi.
Siz bir amaç edinin kendinize şu an sizin sıkıntınız hedefsizlik gibi duruyor.

Sürekli evde misiniz? Çalışmıyorsanız bile sosyalleşmeniz gerek evde durarak psikolojinize zarar veriyorsunuz. Bu düşüncelerden arının elbet karşınıza biri çıkacak ve onunla kendi hayatınızı oluşturabilirsiniz. Şu an bu düşünceler arınmak için alanınızdan çıkın.

Armudun sapı üzümün çöpü demeden bir iş bulup çalışmalısınız. Kendinizi dış dünyaya fazla kapatmışsınız.

Merhaba öncelikle başınız sağolsun..yaşınız daha genç ben de hayatınızda kilit noktanın bir iş bulmak olacağını düşünüyorum. aramalarınıza ağırlık verin, hem bu iş aramalar görüşmeler size farklı alanlar sunar, hem de bir işe girerseniz sosyal çevreniz genişledikçe kendinize güveniniz de artacaktır.

Emin olun anası danası olup yalnızlık çeken o kadar çok insan var ki. O daha kötü bence.
Allah rahmet eğlesin. Yerinizde olsam direkt bi kursa yazılırım. Hem çevreniz olur hem sıkılmazsınız.
Yanlış anlamayın ama turlara katılan arkadaşlarım hep orada tanıştıkları ile evlendiler o da aklınızın bir ucunda olsun.

Canim lutfen bi an once is bul calis, ayirt etme hemen gir ne olursa. Cunku hem ordan arkadas edineceksin hem yasamak icin bir sebebin olacak, yeni ortamlara gireceksin. Sonra uzak yakin aileden kim varsa lutfen onlarla gorus, istemiyorsan bile zorla kendini. Yanlizlik cok agirrr piskolojinin bozulmasina izin verme sakin!

Canım maddi sıkıntım yok ama çalışmıyorum demişsin eğitimli bir kadınsın. Bir işe girsen belli bir çevre edinirsin bence. Evet çok zor şeyler yaşamışsın Allah yardımcın olsun ama bu demek değil bundan sonra güzel şeyler olmayacak diye. Çalışmak demek sadece para kazanmak demek değil. İnsan boşken sıkıntısını üzüntüsünü yalnızlığını daha fazla hisseder. Annen vefat etmiş Allah rahmet eylesin onu yeri dolmaz bişey diyemem ama hayat devam ediyor erkek arkadaşın seni aldatmış işte onun yeri çok güzel dolar git hemen biriyle birlikte ol demiyorum ama insan içine çıkmazsan hayatına girecek yeni kişilere yerde açamazsın. Hayat bu düşeceğiz ama kalkmaz zorundayız

Allah rahmet eylesin anneciğinize. Çalışmaya ihtiyacınız yoksa ve uygun bir iş bulamadıysanız başka kapılar mı arasınız?

İkinci bir üniversite, yüksek lisans? Sevdiğiniz ilgi duyduğunuz bir bölümde mesela.

Gününüz nasıl geçiyor? Kimseyle görüşüyor musunuz?

Benim hayatım şimdiye kadar çok dolu dolu geçti. Çocuk oldu doğum izni eve kapandım derken. Ne kadar yalnız olduğumu anladım. Kapımı çalan hiç kimse yok, ben aramazsam annem bile aramıyor. Çocuğum oldu annem merak edip gelmiyor. Arkadaşlarım gelmiyor. Kuzenlerim. Çok kalabalığız sanıyordum. Herkes kendi derdindeymiş çalışırken farkında değildim.

Diyeceğim şu ki bir uğraşınız olursa yoğun olursanız bunları düşünmeye hem vaktn olmaz ama hem de bulunduğunuz ortamdaki insanlarla sosyalleşirken aslında yalnız da hissetmezsiniz.

ben de işe girmenizi tavsiye ederim. insanlara karşı temkinli olun evet ama insanlardan da kaçmayın, yeni bir ilişki size çok iyi gelir.

bu arada bence babanızı daha sık ziyaret edin.

Çalışırsan bu düşüncelerine gerek kalmayacak.
Anneciğine çok üzüldüm mekanı cennet olsun inşallah.

Evde durup beklemek : tercih

Hayata dahil olmak: tercih

Başımıza hersey gelebilir. Anne baba evlat kaybedebilir yasımızı dibine kadar yaşayıp sonrasinda tercihler yapariz.

Sizin yaptiginiz bir tercih. Annenizden gelen maaşı garanti ve kolaycilik olarak görüyorum. Rica ediyorum " harekete geçin"

Öncelikle başınız sağolsun. Ağır bir kayıp yaşamışsınız. Bunu atlatması, kabullenmesi elbette uzun sürer. Babanızın durumu da belli ki yıllardır aynı. O konuda değişen bir şey olmamış hayatınızda. Size hobi, gezme tozmadan ziyade bir hayat amacı lazım. Bunun için de bir işe girerek yeni gün için bir sebep yaratmalısınız. Maddi ihtiyacınız yok, ev, araba her şey tamam ama eve kapanmaya, tembelliğe alışırsanız geri dönüşü zor olur. Bedeninizin ve zihninizin çalışmaya ihtiyacı var. Aksi takdirde bu ikisi de çöküşe uğrar.

İş bulursaniz böyle şeyleri düşünmeye fırsatınız olmaz,şuan çok boş zamanınız olduğu için kurup kurup duruyorsunuz. Başınız sağolsun,hayatınızı kimseye endeksli yaşamayın. Kalabalık yaşayıp yalnız ölen de biliyoruz,onu sadece Allah bilir

Gönlünüze göre bir iş bulana kadar farklı işlerde çalışabilirsiniz sosyalleşmek adina, evde durdukçada sıkıntı basıyordur size.
Annecinize allah rahmet eglesin, başıniz saolsun

Öncelikle başınız sağ olsun ana yapmanız gerekn sükretmek hayat bu kadar pahalı iken eviniz, arabanız, maaşınız var yani bu dünyanın en büyük derdi olan geçim sıkıntısı derdiniz yok, sağlığınız da yerinde gönlünüze göre işten kasıt nedir bilmem ama bencede bir iş bulun ve çalışma hayatı ister istemez sizi sosyalleştirir. Ayrıca spora gidin, turlara katılın, arkadaş illaki vardır onlarla vakit geçirin. Her imkan varken böyle düşünmek yanlış...

Bahsettiğiniz kişi şanslı ve cesur biriymiş gerçekten.. ben tek basına yurtdısına cıkmak vs. yapamazdım gerçekten.. Hayat yüzüne gülmüş. Umarım benim için de güzel şeyler olur..

Şuan için sürekli evdeyim. Çok sosyal bir insan değilim fazla arkadaşım da yok. Spora gidiyordum ama son zamanlarda inanın buna bile takatim kalmadı.

Annene allahtan rahmet diliyorum. Rabbim sanada sabır versin cnm benm.
Bir hikayeden bahsetmek istyrm sana. Teyzemin eşi hastalanıp ölünce 3 çocukla kalıyor. Bir çocuğu babaya çok düşkün 15 gün içinde hastalığa yakalanıp ölüyor. Teyzemde çok geçmeden bir adamın peşine takılıp evlenip gidiyor. Anne işte annneeee. Çok kızıyorum. Çok.
Neyse 2 erkek çocuk babaene evinde. O kdr zailm bir aileymişki aç bırakıp dövüyolarmış çocukları. Annemde teyzeleri oluyor ya bu çocukların. Aynı köydeler tabi. Annem de o zmn ergen çocuk. Onları gizli alıp ahırda yemek yediriyormuş ağlaya ağlaya. Çocuklar halam görmesin diyorlarmış. Ne acı... Gel zaman git zaman. Annem evleniyor bizler doğuyoruz. X bir şehirdeyiz. Bir gün kapı çaldı. Açtım babayiğit boylu poslu bir abi. Annem teyzem mm diye sarıldı. Çok ağladılar. Amerikaya gitmek istediğini uğraştığını söyledi. Ve 7 ay sonra gittiğini öğrendik. Şimdi orda restoranı var. Bşr oğlu oldu. Lüx bir ev. Kimseye muhtaç değil allahtan başka. Annesi varda ne oldu. Ne. Halası varda ne oldu. Teyzesi varda ne oldu. Allah elimizden tutmazsa isterse dünya kdr çevren olsun. Diğer çocuk da o da x bir köyde kendine bir ev yapmış baraka tarzı o kdr gzl çizimler yapıyormuş ki mühendisler hayran kalıyormuş. İnşaat üzerine. Ceviz yetiştirip üzüm sebze yetiştirip satıyormuş. Annesi de onunla konşmuyormuş. Neden işte yok öyleymiş yok böyleymiş... Nsl öyle der o çocuktan ne bekliyor. Onu yetim öksüz bırakan bir anne onu birde yargılıyormu.insan evladını alır yanına taşta oturur.
Bak ne güzel sen kimseye muhtaç değilsin. İnsan aslında hayatta tek başına. Bu arada nerede yaşıyorsun ablam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…