Duruma göre degisir tabi ama bizde genelde söyle;
Genelde 4 çift olarak toplandığımız bi grubumuz var mesela. Onlarla çıktığımızda eger herkes aşagı yukarı aynı şeyleri yiyip içmişse eşit bölüyoruz. Tabi eşit bölüyoruz dediysem 8 kişi ayrı ayrı ödemek uzun oluyor, o yüzden genel egilimimiz çiftleri bir sayıp 4'e bölme yönünde.

Çiftler kendi içinde hesaplaşıyo çünkü nasıl olsa.
Herkes birbirinden bagımsız şeyler yiyip içmişse, birinin hesabı 500 digerinin 1000 gelecekse mesela; bi kişi alıyo hesabı eline, kendinin ve sevgilisinin yiyp ictiklerini ve ortak kuver vs varsa ondan kendi paylarına düşeni topluyo.
Ki bu kişi genelde ben olurum, dikkatliyimdir çünkü eksik - fazla yazılan bi şey var mı çabuk fark ederim.
Sonra da çıkanı ödeyip hesabı bi yanındakine paslıyo. Ya da millet de bi yandan acıyo hesap makinesini, Lady benimkileri de söylesene diye baslıyo, önce onlarınkileri okuyorum topluyolar, en son da kendiminkini topluyorum.
Ki bence sizin uygulamanız gereken taktik bu, adisyonu direk kendi önünüze alın. Kendinizinkini toplayıp ödeyin, sonra verin bi yanınıza. Artık o yavas yavas sindirerek mi hesaplar, hızlıca mı öder onun problemi olsun.
Tatil konusunda eger otelde kaldıgımız bi tatilse yukarıdaki usulden aynen devam ediyoruz biz. Ama mesela beraber ev falan tutulmuş, eve alışveris yapılmış, günlük gezilmişse ruhu muhasebeci bi arkadaşımız var, hesap kadın, o tatil exceli tutuyo bize.

Tatil sonu kim ne harcamış grup için, kim ekside kim artıda görüyoruz, tatil sonu hesaplaşıyoruz.