Bu hisler normal mi?

isimsizbiri34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
17
-3
1
26
Kızlar merhaba. 1.5 ay sonra düğünüm var. Hiç mutlu ve hevesli olamıyorum sorun nişanlım değil ben evlilikten çok korkuyorum 26 yaşındayım sanki hayatımı evlilikle kısıtlamak için çok erkenmiş gibi geliyor. Aynı zamanda ailemi terk ediyormuşum gibi hissediyorum suçluluk duyuyorum yüzlerine bakamıyorum. Her gece sırf bu yüzden ağlıyorum. Daha aileme kardeşime doyamamış gibi hissediyorum. Kardeşim bu yıl istanbula üniversite okumaya gidecek onunla gitmeyip onunla kalıp vakit geçirmeyip evlenmeyi seçtiğim için kendimi çok suçluyorum. Sanki bir daha asla ailemle böyle vakit geçiremeyecekmişim gibi geliyor. Onları çok erken terk etmiş gibi hissediyorum. Biliyorum çok saçma ama bu hisler normal mi gerçekten psikolojim bozuldu.

Evleneceğin adam sende kısıtlanma hissi uyandiriyorsa zaten evlenme. Ama diğer saydıkların evlenmekten vazgeçmek için geçerli nedenler değil. Evlenmek aileyi terk etmek değil. Evlenmek üzereyken insanda böyle garip düşünceler oluyor. Muhtemelen müstakbel eşin de aynı durumdadır. Birçoğumuz yaşadık bunu.

Evleneceğin adam sende kısıtlanma hissi uyandiriyorsa zaten evlenme. Ama diğer saydıkların evlenmekten vazgeçmek için geçerli nedenler değil. Evlenmek aileyi terk etmek değil.
Evleneceğim kişi değil de evlilik bende kısıtlanma hissi uyandırıyor yoksa nişanlım kısıtlayıcı biri değil

evlendim , saydığın hiç bir şeyden mahrum kalmadım. Sana böyle hissetiren farkında olmasan bile ailen mi nışanlın mı oturup iyice düşün parçaları birleştir.

Kızlar merhaba. 1.5 ay sonra düğünüm var. Hiç mutlu ve hevesli olamıyorum sorun nişanlım değil ben evlilikten çok korkuyorum 26 yaşındayım sanki hayatımı evlilikle kısıtlamak için çok erkenmiş gibi geliyor. Aynı zamanda ailemi terk ediyormuşum gibi hissediyorum suçluluk duyuyorum yüzlerine bakamıyorum. Her gece sırf bu yüzden ağlıyorum. Daha aileme kardeşime doyamamış gibi hissediyorum. Kardeşim bu yıl istanbula üniversite okumaya gidecek onunla gitmeyip onunla kalıp vakit geçirmeyip evlenmeyi seçtiğim için kendimi çok suçluyorum. Sanki bir daha asla ailemle böyle vakit geçiremeyecekmişim gibi geliyor. Onları çok erken terk etmiş gibi hissediyorum. Biliyorum çok saçma ama bu hisler normal mi gerçekten psikolojim bozuldu.
İnsan kendine yeni bir hayat kurup aile evinden gidince üzülebilir bu normal ama siz evleneceğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsunuz, ailenizi terk ediyor gibi düşünüyorsunuz bu normal değil işte. Kaç yıllık ilişkiniz var? Sevgiliniz bu endişelerinizi biliyor mu?

İnsan kendine yeni bir hayat kurup aile evinden gidince üzülebilir bu normal ama siz evleneceğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsunuz, ailenizi terk ediyor gibi düşünüyorsunuz bu normal değil işte. Kaç yıllık ilişkiniz var? Sevgiliniz bu endişelerinizi biliyor mu?
5 yıl oldu sevgilim endişelerimi biliyor saçma buluyor ailene yakın oturuyoruz iş yerin ailenin evinin dibi her gün görüşeceksiniz zaten diyor

valla 26 bence de erken bir yas
o yaslarda evliligi düşünür gibi olmustum o donemki sevgilimle, sonra aileme doyamama degil de gencligime doyamama hissi geldi, bu yaşımda bir daha hic flort etmeyecek miyim, sorumsuz sadece kendimi dusundugum hayata son mu verecegim, tek basima ciktigim geziler , tatil asklarim son mu bulacak, onca sorumluluğu kaldirmaya hazir miyim falan.
sonra dedim benim zamanım gelmemis biraktim düşünmeyi.
bence konu ailenle ilgili de degil, nisanlinla ilgili de.
sen hazir degilsin
bazen insan coook sevse ve heveslense bile hazir olamayabiliyor.

5 yıl oldu sevgilim endişelerimi biliyor saçma buluyor ailene yakın oturuyoruz iş yerin ailenin evinin dibi her gün görüşeceksiniz zaten diyor
Ben şok ben iptal. Ee siz resmen ailenizin dibinde yaşamaya devam edeceksiniz. Ben de şehir dışına ya da yurt dışına taşınıyorsunuz diye düşündüm.

Aynı yaştayız ama ben evliliğe asla ısınamıyorum. Cesaret isteyen birşey. Şu forumu okudukça daha çok soğudum. Umarım en güzel günler senin olur. Ama kötü düşünme madem bu yola baş koydun. Evlenmiş ablalardan da benzer durum yaşayan elbette vardır. Güzel tavsiye veren olur.

simdi eski konunuza baktim da mesajimi geri aliyorum
Kızlar merhaba. Benim 5 yıllık bir ilişkim var. Sevgilimle yaklaşık 4 ay önce nişanlandık 1.5 ay sonra da düğünümüz var. Bu süreçte özellikle son 1 ayda çok büyük problemler yaşadık nişanlımın kıskançlıkları, hakaretleri, öfke patlamaları, eşya seçme problemleri vs derken birbirimizi çok yıprattık. Benim ailem normalde nişanlımı çok seviyordu şimdiye kadar da aramızda çok problem oldu ama ben aileme pek yansıtmadım yansıtılmaması gerektiğini düşündüğüm için. Ama son olayları sürekli taşıdım aileme anlattım anneanneme teyzelerime herkese anlattım neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum yani öfkeme yenik düştüm biri bana akıl versin istedim. E şimdi doğal olarak kimse ilişkimi onaylamıyor her bir ağızdan ayrıl bu çocukla olmaz ailenle bile görüştürmez seni diye uyarıyorlar. Herkes nişanlımdan soğudu annem neredeyse küsecek bana. Nişanlıma gelecek olursak evet gerçekten çok sinirli biri sürekli saçma sapan şeylere tartışıyoruz ama uzun yıllardır tanıyorum ailemin düşündüğü gibi beni onlardan soyutlama gibi bir durum olamaz asla zaten ben böyle bir şeye izin vermem. Bu süreçte onun annesiyle de yüz göz oldum nişanlımı aldım karşıma konuştum hatasının farkında olduğunu düzelteceğini ailemle de arayı düzelteceğini beni çok sevdiğini falan söyledi ama ne yapacağım bilmiyorum. O kadar ki annem bana sürekli biz babanla asla evine gelmeyiz falan diyor. Evlensem içime sinmeyecek evlenmesem bırakabilir miyim bilmiyorum. Ne yapacağım ben?
daha şimdiden gidisat belli olmus, hayir gelmeyecek bir evlilik oldugu belli. sirf yuzdum yuzdum kuyruguna geldim diye evlenilmez. daha nisanliyken kiskanip ofke patlamasiyla hakaret eden evlenince gözü doner seni dòver
ne yapacan bu davarla evlenip?

Normal değil. Ailesinden ayrılmaya hazır olmayan evlenmesin. Kadın için de erkek için de bu böyle.

Biraz hüzünlenmek normal ama bu kadarı değil. Yuzlerıne bakamicam ne var ayol. Söyle düşün senin annen de ailesini bırakamadigi için evlenmese yedi sen olmazdın 😅

Ne yapacağım peki nasıl hazırlarım kendimi buna 😭
Bu öyle şöyle yap hazır olursun gibi bi durum değil açıkçası kendin düşün mesela sorumlukları alabilir miyim baş edebilir miyim diye
Sevdiğin insanla evleniyorsun kimi insan can atar aynı güne uyanmak için hayaller kurar şöyle olur böyle olur diye ama siz farklı şeyleri öne sürüyorsunuz ve düşünüyorsunuz

Bu öyle şöyle yap hazır olursun gibi bi durum değil açıkçası kendin düşün mesela sorumlukları alabilir miyim baş edebilir miyim diye
Sevdiğin insanla evleniyorsun kimi insan can atar aynı güne uyanmak için hayaller kurar şöyle olur böyle olur diye ama siz farklı şeyleri öne sürüyorsunuz ve düşünüyorsunuz
can atıyordum aslında ilk nişanlandığımızda zaman geçse de bir an önce evlensek diyordum ama yaklaştıkça kötü olmaya başladım

Back
X