Bu histen nasıl kurtulurum sürekli suçlu hissediyorum

yasamaktanbikanbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2025
90
20
3
Babam ben kendimi bildim bileli annemi aldatıyor. Anneme uygulamadığı şiddet türü kalmadı. Önce annemin ailesinin yanına gittik babamı terkettik oraya sığamadık kabul etmediler bizi annemi evlendirip bizi de babamıza yollamak istediler annem de geri döndü. Bu arada dayım annemden öncesinde borç almıştı annem köyde ev tutmak için isteyince yediğinize içtiginize sayın dedi annem hala bu şahısla konuşuyor mesela. Neyse kısaca döndük biz küçüktük. sonra bi kez de annemin burnunu kırmış benim artık psikolojim bozulduğu için köye gitmiştim bi de abim var o da işteymiş o gün gece fırında çalışıyordu o da 15 yaşında falan. Neyse bu olayı başka bi dayım duyunca anneme şikayetçi oldurttu ve bizi Avrupa yakasına taşımaya yardım etti ama hiçbir maddi yardımı olmadı annem işe girdi kira ödemeye çalışıyo erkek kardeşim çalışmadı evde yattı babamın 2. Versiyonu evde beni dövüyordu vs vs. Babam annem şikayetini çeksin diye adresimizi bulup gelip yalvarıp yakardı barışmak istedi. Annem boşanma sürecinde sürekli ağlayıp ediyordu bu arada bi dershanede temizlik işine girmişti. Neyse annem barıştı tekrar ve biz geri döndük eve. Zulüm bitmedi…. Yine aynı şeyler yaşanıyor evde aldatmalar devam şiddet devam. Bana da annemi kurtarmak için araya girdiğimde saldırıyordu hatta bi kez üni sınavına hazırlanırken beni karakola şikayet etmişti kızım ve karım beni dövüyor diye aksine o beni dövdü tabi. Karakola gittim komiser kızım senin babam sorunlu mu yazık sana falan demişti

Ben de bu olayda babamdan şikayetçi olmak istedim şiddete uğrayan bendim ama amcam arayıp tehdit etti eğer olursan olacaklardan ben sorumlu değilim kendinize ev bulun diye. Sustuk… geçen sene abim evlendi ve babam gelinimiz abim birlik olup annemi dışlamaya başladılar abim anneme şiddet uyguluyor vuruyor ediyor falan. Ben de karşı çıkıyorum. Neyse bizi evden kovdu babam amaç buydu zaten abim de evlendi bizi evden atmak istedi.
Annem ev tuttu kirası da çok makuldü bu son umudumdu gerçekten. Tutarken tüm hayat hikayemizi emlakçıya anlattı yine bize acıyan gözlerle bakan insanlar o kadar utanıyorum ki artık bu durumdan.
Ve şaşırmayın tabi ki annem bu evden de vazgeçti yalvardım dil döktüm vazgeçme 1 sene idare et okulum bitince ben de sana destek olurım işe gir çalış idare ederiz benim sana masrafım olmaz dedim. Kirayı sen mi ödiceksin sana ne dedi.
Annem devamlı çalışmıyor bu arada
Arada bir temizlik işlerine gidiyor
Sonuç olarak bu yaz o kadar kötü zamanlar geçirdim ki babam sürekli bizi evden kovuyor aşağılıyor abim boşandı bu arada o da evde. Evden çıkın gidin sizi mi bakıcam falan diyor. Eve aldığı gıda ürünleri bile ayrı bizden biz ayrı yiyoruz o ayrı. Bize bi faydası yok faturalar yarı yarıya falan Rezil iğrenç abim utanıp ev tutmuyor. Annem anlattığım gibi. İnanın bu yaz 6 kilo verdim. Gerçekten tükenmiş gibiydim. Kpss çalıştım sadece gücüm buna yetti bi işe girmek istedim normalde yazları fabrikada çalışırdım ama kolumu kaldıracak dermanım kalmadı psikolojik sanırım.
Okulum bu yıl bitiyor ne olacak hayatımızda bilmiyorum burdan hem çok gitmek istiyorum hem de anneme çok üzülüyorum bi yandan da suçluyorum bu hayatı sen seçtin diye. Bugün gelmiş bana aldatılma olayını anlatıyor şunla gördüm vs vs artık gerçekten dinlemiyorum bağırıp çağırıp çıkıyorum işin içinden beynim kaldırmıyor önce dedim ki bak bu adamı eşin olarak görme bi ev arkadaşı olarak gör ben babam olarak görmüyorsam sen de böyle düşün ama dinlemiyor. Bu evde bittiğim hissediyorum gerçekten sağlıklı düşünemiyorum. Geçen konu açmıştım sapık exim diye kesinlikle bunları bahane etmiyorum ama o kişiyi de bu ortamdan kaçış olarak görmüştüm yanında huzur buluyordum başlarda. Bu ortamda ne kadar sağlıklı düşünebilirim ilişkiler kurarım bilmiyorum.

Alo 183 şiddet istismar tecavüz mağdurları için kullanılıyormuş annenize bu numarayı verebilirsiniz Mune Hanim yazmisti bir konuya Kendinizi kurtarmaya bakın hayatınızı .

Alo 183 şiddet istismar tecavüz mağdurları için kullanılıyormuş annenize bu numarayı verebilirsiniz Mune Hanim yazmisti bir konuya Kendinizi kurtarmaya bakın hayatınızı .
Annem her şeyi biliyor da ne çözümü olacak ki bunun hatta bizzat arayıp konuştum geçici süre kadın sığınmada misafir ederiz falan dediler ama annemin böyle bi girişimi yok şimdi de ev tutmak istiyor yine benim bu psikolojim yok artık açıkçası 3 gün sonra vazgeçer yine hiçbir şekilde güvenemiyorum kadına ama bi yandan da suçlu hissediyorum nedense

Şaştım kaldım yani 3 kişiden ailede elle tutulur hiç mi bi insan olmaz abim yaprak dökümü Şevket ama onun şiddet uygulayan küfür eden versiyonu. Annemin ne olduğunu çözemedim henüz babamı da yok sayıyorum zaten

Hangı bölümü okudunuz umarım atanır kurtulursunuz. Allahım yardımcınız olsun

Ben anneniz için yorum yapamam bakın az önce bir konuda birisi öleceğim yada öldüreceğim bana yardım edin diye tarumar etti geçti benim hisleri öyleki artık insanların yardım istendiğine cogunujn inanmıyorum onlar konuşup konuşup devam etmek istiyor yok yardım etmeye çalışıyorsun olay büyük birde kalkıp üstüne niye mağdura böyle dedin niye şöyle dedin eeee her yaram var diyene turnike yapılmaz annenizden olmaz o yardım istemiyor içini döküp döküp devam etmek istiyor siz vicdan yapmak yerine kendinizi kurtarın anneniz alışmış olmasa sığınma evi polisi savcısı daha önceki ev tutma olayiniz olurdu nafaka alır boşanır ikiniz anne kız çalışır bı yolu olurdu var koca kovmus zaten kaç kere abi büyük siz büyük çocuk için duruyorum da yok siz gidin kurtulun oda bilemiycem ben malesef

aynen haklısınız o da çıkmak istemiyor alışmış bu duruma ben kabullenemiyorum ama
Bı yerde kendını dusuneceksın. Yada sende o bataklıkta hasta olucaksın. Çalış kpss ye ve atan. Senın ıcın dua edecegım. Umarım atanırsın. Yolun güller açar bu saatten sonra. Allah herkese kapı acsın.

Ben de böyle düşünüyorum yine ev tutmak istiyor dedim ben sana güvenmiyorum bu defa da beni suçluyor benim çocuğum yok olsa bana sahip çıkarlardı diye dayıma teyzeme falan anlatıyor benimle gelmek istemiyorlar diyor ama ben üniversite okuyorum son sınıfım stajım var okulum var nasıl destek olabilirim? 22 yaşındayım daha bu yaz farkettim annemin evden gitmeme sebebi bu eve başka bi kadın gelmesinden korkması. Babama takıntılı mı ne bu durum bilmiyorum ama sebebi bu.

Çözümü yok o memnun o bozmaz evli kadın imajını sizde bozmayın sağlıklı kafası çalışan bir hayatı olan insan imajını.Özur dilerim ya ben gerçekten artık kurtulmak istemeyen hiç kimseye yardım etmek falan istemiyorum kimsenin zorla acimayla destekle de kurtulacağına inanmıyorum kimsede kendine çözüm bulmak istemez ise bulmaz.Bazi insanlar ağlamayı ve olduğu yerde kalmayı seviyor banada uyar sizede uysun yoksa tukenirsiniz bırakın konu komşuya anlatsın ağlasın dertlesdin neyse ne kendi gibilerle olmak iyi gelir ona .Biz yardımcı olamayız hapishanesinden çıkmak istemeyene .İnanın beyhude bunuda bdv de öğrendim bazı konularda.

İster istemez böyle düşünmeye zorlanıyor insan zaten haklısınız

İster istemez böyle düşünmeye zorlanıyor insan zaten haklısınız
Haklı Olmasamda bu kafaya getirecek hayat sizi kimseyi istemedikçe o çukurdan çıkarıp yıldızlara goturemezsiniz .İnsan neyi görmek yaşamak kazık yemek istiyorsa o kadarini getiriyor ona hayat sadece izlemeyi öğrenmek şart dediğim gibi her yaralı turnike istemez kimisi yarasını çok sever öyle yaşar öylede ölür.Dikjat edin sizide çok yaralamasin .Dert dediğin laftan anlamayan insanlarla çözülmez

Yaraladı yaralayacağı kadar zaten de artık çekemiyorum gerçekten vücuduma vuruyor bu stres kaldıramıyorum daha. Yatıyorum kocasına beddua ediyor kalkıyorum beddua ediyor dert anlatıyor. Koca olsa boşardım. Adamın etmediği hakaret kalmadı kendisine de sürekli aşağılıyor yok arkadaş yok diyorum ki bu lafları nasıl yediriyorsun?? Artık naparsa yapsın benim de yediğim laf içtiğim laf adam kendi çocuğu olarak beni istemiyor evde 1 gün dahi durmak istemiyorum imkanım olsa çıkar giderim. Mecbur kpss çalışıp okulu halledip kurtulcam burdan

kendini kurtar. kaç git. yeni numara al. o kadar..
maddi imkanın olursa anneni de kaçırırsın belki. peşinizden gelen de olmaz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…