• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

Karsidaki evli olunca ayni yaşta bile olsan abla denirmiş miş.
Bu sacmaligi keşfetmem uzun surmedi benim. :)

Komsumuzun oglu evlenmisti, cocugu filan olmustu ben o zamanlar bekardim ve komsuyla da pek alakam yoktu ve hic ismiyle hitap etme durumunda kalmamistim. Birgun bu kiza bir merhaba diyeyim dedim yuz yuze geldik cunku artik. Neyse " Merhaba X nasilsin " dedim. Aramizda 1 yaş var fark vardi. Neyse bunun surat 5 kariş, sinirlenmiş 😂😂😂 ne oldugunu bile anlamadim. Gitmis beni halamlara kadar sikayet etmiş bikac gun sonra. Ben neden ona ABLA dememisim onun cocugu varmiş nikah buyuklugu varmiş. Duyunca şok olmustum.

Bazilari da boyle manyak.
Ciddi misiniz ? 😂😂

‘Abla’ hitabı esnaflıkta racondur.
Herhangi bir art niyetinin olmadığını, size sadece yardım amaçlı ilgilendiğini göstermek adınadır.
Sokak ağzıdır, doğru.
Fakat, her kesimden müşteriye hitap eden yerlerde ‘x hanım’ mı diyecek, yani isminizi mi öğrenecek bir de?
Ayrıca ‘bu adam bana baktı ya da karıma ne bakıyon lan’ gibi çeşitli ahlaki bozuntuları olanları kendilerinden defetmek için de kullanılan biçilmiş kaftandır.
Abla diyen esnafı severim, çünkü milyon dolarlarla oynayan sahipleri yoktur, ekmeğinin peşindeki adamın samimiyetidir.
Yitirilmemesi gerekir.

Kimisi kendini küçüğüm sanıyor haspaam
Bana insanlar çok küçük gösterdiğimi söyler. Okuldan sima olarak tanıdığım bir kızın çalıştığı yere gitmiştim işimi halletmek için bana abla diye hitap etmişti halbuki aynı yaştayız üstelik yaşını da gösteren biri😄 bana da benden büyük gösteren biri abla dediğinde sinir oluyorum. Yaşımı nerden biliyorsun ki
Bende karar aldım bundan sonra senin yaşın kaç ki bana abla diyorsun büyük gösteriyorsun dicem:63:

Bence samimiyet hitabı o. Ha siz samimi olmak istemezseniz onu bilemem ama bizim kültürümüzde var(dı) . bir kac yila kadar o da kalkar. Çünkü kimse samimi olmak istemiyor artık.

Kızlar birşey günlerdir kafama takılıyor benden bir veya iki yaş küçükler ya da yaşımı hiç bilmediği halde benden büyük gözükenler bile niye bana abla diyip duruyor yaa :)))artık rahatsız olmaya başladım aklıma ayşen guruda'nın oynadığı bir film var ya bana abla deme! O geliyor valla😂mağazalara gidince özellikle ablada abla alasım kaçıyor çok garip gelmeye başladı sizde böyle bir durum yaşiyomusunuz ay heralde saçma bir konu oldu ama ciddi taktım yani bu arada işyerime gelen çocuklar bile bana ismime hanım ekleyip hitap eder bi dengesizlik var çözemedim:)
Valla benimde çalıştığım yerde müşteriler abla der koca koca adamlar abla der çalışan abla der geçen arkadaşıma çocuk teyze dedi yuh dedim artık

aslında bu asya kökenli bir kalıp
korelilerde buna benzer hitaplar var
hocam araplardan
hanımefendi ve beyefendide avrupai temellere dayanıyor
ben avrupai tarzı tercih ediyorum :KK53:

Keşke şu topluma biri “ SİZ “ diyebilme yetisini yüklese...da ya na mı yo rum.
Geçen diyetisyene gittim . “ sen sen sen “ ay valla yeter
Herkes oyle. Sanirsin babalarinin ogluyuz yahu. Anlasinlar diye israrla siz diyorum gene sen diyorlar ;) toplum kocaman bir sakadan ibaret bence

Aslında o esnaf agzidir. Samimi ve saygı doludur. Sıcak ve ictendir.
Sorun edilecek bir yanı yok.
Boşuna dert yaratmayın kendinize.

Eskiden de vardı ama şimdi iyice abarttılar herkes herkese abla abi hiç sevmiyorum çok resmi olmasın istersem büyük küçük farketmez ismiyle hitap ederim kadınla adamla çok iyi anlaşıyorum benden 10 yaş büyük diye niye abla abi diyeyim yav :işsiz: hoş ben abilerime de ismiyle hitap ediyorum yeri geliyor annemede :70:

Kimisi kendini küçüğüm sanıyor haspaam
Bana insanlar çok küçük gösterdiğimi söyler. Okuldan sima olarak tanıdığım bir kızın çalıştığı yere gitmiştim işimi halletmek için bana abla diye hitap etmişti halbuki aynı yaştayız üstelik yaşını da gösteren biri😄 bana da benden büyük gösteren biri abla dediğinde sinir oluyorum. Yaşımı nerden biliyorsun ki
Bende karar aldım bundan sonra senin yaşın kaç ki bana abla diyorsun büyük gösteriyorsun dicem:63:
Bende dün birine diycektim dedim neyse yaa :) zaten komik olan o yaşıtının abla diye hitabi

Eskiden de vardı ama şimdi iyice abarttılar herkes herkese abla abi hiç sevmiyorum çok resmi olmasın istersem büyük küçük farketmez ismiyle hitap ederim kadınla adamla çok iyi anlaşıyorum benden 10 yaş büyük diye niye abla abi diyeyim yav :işsiz: hoş ben abilerime de ismiyle hitap ediyorum yeri geliyor annemede :KK70:
Son zamanlarda iyce moda oldu abla abi e tamam bi 20 30 yaş büyük olana diyelimde yaşitlarimizla niye abla abi onu anlayamiyorumm ben yapmıyorum ama bana yapan çok

Bence samimiyet hitabı o. Ha siz samimi olmak istemezseniz onu bilemem ama bizim kültürümüzde var(dı) . bir kac yila kadar o da kalkar. Çünkü kimse samimi olmak istemiyor artık.
Yok yok samimi ifade değil bazen kızların iyce kendini küçük gösterme çabasi diye düşünüyorum

Bende dün birine diycektim dedim neyse yaa :) zaten komik olan o yaşıtının abla diye hitabi
İşte kendilerini küçüğüm zannediyorlar. akıl var izan var göz var da neyse. anlayamıyorlar sanki karşılarındakinin yaş ortalamasını

Back
X