• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ilaçlardan nasıl kurtulurum?

Sizin sıkıntınız sorunları aşamamak değil.ailemde de var dermişsiniz.sanirim genetik olmasi.siz ne kadar yirtarsaniz yirtin.bi yere kadar ilerler bünyeniz yüzünden bi yerde çark edersiniz.ancak dagin başında organik stressiz sakin bir hayatiniz olursa belki başa cikmak kolay olur.onun harici her türlü stres tetikleyici ile başa donersiniz.bende de genetik geçişli bipolar var.babam yüzde yuz ben ise yuzde elli bipolarli gibiyim.hastalığın şekli kisiden kisiye degisiyor belirtileri.disardan aa kendin atlatirsin ilaca ne gerek vaaar.diyen çokta içini bilen yok ufak bi sinir buhrani saniyor herkes avutunca geçer zannediyor lar
Ailemde sorunlar var ama pskolojik rahatsızlığın genetik olduğunu dusunmuyorum.gecmis zamanlarda yaşanan sıkıntılara bagliyorum.

Benim babam sahip olduğumuz bir gayrimenkul nedeniyle tehdit alınca çok ağır bir depresyon geçirdi. Doktora uyuyamadıgını söyleyince vermişti antidepresan ilaçlarını. Zaten kalp hastasıydı. İcemeyince kıyameti kopariyordu. Kapının önünde beslediğimiz sokak köpeği hamile kalıp 8 yavru dogurunca babam da sinir stres kalmadı. Hergün bebekleri severken severken ilaçları unuttu. İmkanınız varsa evcil hayvan sizi daha mutlu hissettirir.
Çok geçmiş olsun
Bizim de bi kuşumuz var.iyi geliyor..

İlaçları kafanıza göre bırakmayın. Geri dönüşü daha kötü olur. Dozu kafanıza göre ayarlayamazsınız. Eksik her tedavi de tekrar başlamak zorunda kaldığınızda süreci çok uzatır. İlacın yanında terapi almalısınız.

Bende sizin gibi haplarla yaşıyordum. Onlar olmadan olmuyordu. Azaltınca mg artarak almaya başladığım dönemler oldu. 10 mg ile başlayan serüven 500 mg diye gidiyordu.

Hayatıma bi insan girdi. Bi sabah dedim ki yapabilirim. Bende normal bi yaşamı hakediyorum. Yavaş yavaş kurtuldum çünkü kafamda bitirmiştim.

8 aydır kullanmıyorum. Bu size ışık olmasın ama şuan öfkeme hakim olamıyorum. En ufak şeyde kendimi kaybediyorum. Çevreme ve kendime istemiz zararlar vermeye başladım. Tekrar gittim. Yine haplara başlamam gerektiği söylendi.

Siz benim yaptıgımı yapmayın. Ben bir sabah karar verdim. Ama hata yaptım. Siz kendinizi güçlü hissettiğinizde gerçekten zamanı ben iyiyim herşey yolunda dediğinizde bırakın. Allah yardımcınız olsun.
Ben 10 mg kullaniyirum..5 'le başlayıp 20 ye cikmistik.tamamen bırakmaya yeltenince 10 mg olarak devam ediyorum.su an iyiyim ama aklıma saçma sapan düşünceler geliyor.birazcik cesaret veriyir..mesela hayatımdan istemeden çıkardığım bi insanı aramak hibi..onlara engel olmaya çalışıyorum o kadar..pat diye ağzıma geleni söylüyorum mim olursa olsun..ister amir ister memur.onceden çekinirdim.. ama saçma sapa n düşünceler beni yoruyor bazen
..ama.kendime hakim olmaya calisiyorum

İlaç mükemmel mutluluk sunmuyor. Kişi iyileşmeyi gerçekten istemeli. İlaca yardımcı olmalı. Sürekli düsünmek, sürekli konusmak vs artıran şeyler mesela. Olumlu şeylerle desteklemek lazım. Psikonet yayınlarının pantik atakla başa çıkma yollarını anlatan çok güzel kitapları var. İyi hissetmek daha çok depresyon için. Onuda okuyabilirsiniz elbette. Günlük yaşamla başa çıkma yöntemlerini anlatıyor. İnsanlarla iletişimde doğru yolu öğretiyor. Dediğim gibi yayının diğer kitaplarını netten görebilirsiniz. Bunu yanında kişisel gelişim ve kontrol kitaplarıda okuyun. Sıkılmadan... Zamanla herşey oturur. İlaca önyargılı yaklasmayın siz iyilesirseniz zaten gerek kalmayacak. Bunun icin var o.

Ben 10 mg kullaniyirum..5 'le başlayıp 20 ye cikmistik.tamamen bırakmaya yeltenince 10 mg olarak devam ediyorum.su an iyiyim ama aklıma saçma sapan düşünceler geliyor.birazcik cesaret veriyir..mesela hayatımdan istemeden çıkardığım bi insanı aramak hibi..onlara engel olmaya çalışıyorum o kadar..pat diye ağzıma geleni söylüyorum mim olursa olsun..ister amir ister memur.onceden çekinirdim.. ama saçma sapa n düşünceler beni yoruyor bazen
..ama.kendime hakim olmaya calisiyorum
Evet böyle cesaret veren tarafı var. Bende hiç tutamam kendimi ama normal hayatta çok çekingen bi insanım. Pazarda fiyat bile soramam eşim konuşur genelde insanlardan çekiniyorum.
Ama ilaćlarla bende baya açılmıştım.

Allah yardımcın olsun.

Back
X