- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Hatanın çoğu benden kaynaklı ve karşı taraf bu huyum yüzünden yıprandı. Tabiki bende onun bazı tavır ve davranışlarından rahatsızım ama ben kendi payıma düşeni yapmak istiyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim nasıl değişebilirim tam anlamıyla. Psikolojik destek almayı düşündüm çok gerek var mı bilmiyorum ama.sorun sizden kaynaklı sanırım. kendinizi değiştirmediğiniz sürece başkasıyla da aynı sorunları yaşarsınız. yani kendinizi değiştirin.
Yorulduk. Elbette her ilişki farklıdır ama ben dipten kurtulan ilişkiler var mı bunu da öğrenmek istedim. Motivasyon kaynağı olabilmesi için.Yani, bu tek taraflı olacak şeyler değil. Evet, siz hatalarınızın farkına varmış ve "törpülemeye" çalışıyor olabilirsiniz ama belki sevgiliniz çok kırılmıştır, belki alttan almaktan yorulmuştur, belki size yeterli gelen bu törpüleme onun için yeterli değildir, belki de zamanla düzelecektir. Bunu bilmek mümkün değil, başka ilişkilerle kıyaslamak da size bir fayda sağlamaz. Her ilişkinin kendine has dinamiği vardır çünkü. Çift terapisi öneriyorum, evlilik öncesi faydasını görürsünüz eğer iki taraf da istekli olursa buna.
bence bunu farketmeniz bile çok önemli. gerekiyorsa alınabilir elbette. çünkü karakterimizdeki sivri taraflar sadece ilişkilerde değil her zaman sorun yaratabilir.Hatanın çoğu benden kaynaklı ve karşı taraf bu huyum yüzünden yıprandı. Tabiki bende onun bazı tavır ve davranışlarından rahatsızım ama ben kendi payıma düşeni yapmak istiyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim nasıl değişebilirim tam anlamıyla. Psikolojik destek almayı düşündüm çok gerek var mı bilmiyorum ama.
Yorulduk. Elbette her ilişki farklıdır ama ben dipten kurtulan ilişkiler var mı bunu da öğrenmek istedim. Motivasyon kaynağı olabilmesi için.
Evet yeterli gelmiyor muhtemelen. Ikimizde çok güzel giden ilişkimizin bu hale gelmesini istemezdik. Ama yılların vermiş olduğu yıpranma da var.
Ben niyetliyim daha önce defalarca söz verip tam anlamıyla beceremediğim için bu konuda güvendiğini zannetmiyorum. Ama bu kez daha farkında daha olgun düşünüyorum.
Çift terapisi önerdim fakat kendisi böyle şeylere karşı geldi. Bende keskin bir şekilde hayır dediği için üsteleyemedim.
Bir kaç konuda denk gelmiştim eğer yanlış hatırlamıyor isem siz psikologtunuz. Karakterime çok oturmuş olan dominant ve agresiflikten kurtulmam mümkün gözüküyor mu
Çok samimi olduğum bir iş arkadaşım sen baskın bir karakterdesin dedi. Bunu olumsuz olarak değil lafını sözünü dinletebilen istediğini yaptırabilen bir insansın dedi. Ben normalde iyi niyetli ve karşımdaki insanların fikirlerine değer veren biri olarak görülmüşümdür hep. Ilişkim dışında bu şekilde yorum yapan bir insan olunca acaba kendimi doğru tanımıyor muyum dedim.bence bunu farketmeniz bile çok önemli. gerekiyorsa alınabilir elbette. çünkü karakterimizdeki sivri taraflar sadece ilişkilerde değil her zaman sorun yaratabilir.
Bir-kac kez teklif ettim açıkçası ama hepsinde de çok keskin bir şekilde reddetti. Aslında modern ve açık görüşlüdür ama buna ikna olmadı.Her krizin içinde bir şans vardır elbette. Yani kurtuluşu en zor olarak gördüğüm kronik aldatma vakalarında bile zor da olsa başarıya ulaştığımız zamanlar oluyor. Önemli olan sizin değişime istekli olmanız, tabi ki aşabilirsiniz. Şema terapi uygulayan bir uzmanla psikoterapi almanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Tabi çift terapisi daha iyi olurdu, hem bireysel hem çift olarak ilerlemek sizi bambaşka bir noktaya götürebilirdi.
Bir-kac kez teklif ettim açıkçası ama hepsinde de çok keskin bir şekilde reddetti. Aslında modern ve açık görüşlüdür ama buna ikna olmadı.
Ben değişime gerçekten istekliyim. Doğru olduğuna inandığım birini buldum ve senelerce emek verdik bunun için. Benim değiştirmek zorunda olduğum huylarım yüzünden bitmesini istemem.
Söylediğiniz tekniği araştıracağım. Umarım yardımcı olur
Tam olarak o aşamadayız. Sevgilim ayrılık fikrine daha sıcak bakıyor bence şuan. Ama ben düzelmek ve düzeltmek istiyorumGenelde bu tip sıkıntılar evlenince düzeliyor. uzun süreli ilişkiler bir süre sonra sıkıcı, yıpratıcı olmaya başlıyor. Hani derler ya artık ya evleniceğiz ya ayrılacağız o moddasınız sanırım. Eğerkalbi güzel ise partnerini yıpratmamaya özen göster
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ❤Alp Karaosmanoğlu alanın en iyilerinden biridir, onu bir araştırabilirsiniz. Dilerim çözüme en kısa sürede ulaşır ve krizlerinizi aşarsınız.
2 gün önce yine bir meseleden dolayı bağırdım çağırdım ama tabiki çok pişmanım bu durumdan. Ben böyle davranmak istemiyorum. Veya yaptığım şeyin arkasında durmuyorum.Hala birbirinizi seviyorsanız arada nasıl bir soğukluk var onu anlayamadım? Güzel ilişkiler, kalbi güzel insanlar gerçekten kaybedilmemeli. Sen zaten sorununu biliyorsun, törpüledim de diyorsun zaten. Keskin sirke küpüne zarar demişler. Aynı durumdan ben de sıkıntıdayım. Saman alevi gibi parlıyorum, bazen çok kırıyorum, hemen sonra üzülüyorum kırdığım için. Ailem, eşim huyumu bildikleri için çok üzerinde durmuyorlar, bana rağmen gayet yolunda giden bir evliliğim var.
Senin durumunda takıldığım şey arada soğukluk var demen. Bence hala çok seviyoruz diyorsanız kurtarılmayı hak eden bir ilişkidir. Ama olmuyorsa da çok zorlamamak lazım.
Söylemesi tabiki icraat etmesine göre daha kolay. Haklısınız belki de eski tadı olmayacak. Ama keşke şunu da yapsaydım demek istemiyorum bundan sonra. Ben kendimi düzelteyim olmuyorsa da en azından kendime kazancım olsunSorunun çoğu benden kaynaklı demişsiniz, kendinizi değiştirseniz bile bozulan ilişkinin düzeleceğine inanmıyorum ben. Öz eleştirinizi yapın ve ders çıkarın bu ilişkiden, uzatıp kendinizi de yıpratmayın.
Evet ama daha önce de çoğu kez bunun sözünü vermiş tam anlamıyla halledememiştim. Ama bu kez gerçekten farklı hislerdeyim. Eskiden belki kaybetmemek için söylüyor icraate gelince başarmıyordum. Şimdi kesinlikle halletmem gerektiğini düşünüyorumYaptığından pişman olduğunu, değişmek için çaba gösterdiğini eşine anlattın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?