Bu ilişki düzelir mi ?

Bazen yurumeyecek iliskiler boyle kendi bsstan belli eder. O zaman, kaderi cok zorlamamak kabullenmemek gerekir. Yoksa sonu mutsuzluk..

Ay bu biz. Eşimi vakti zamanında çok kırdım bu huyum yüzünden. Flört, nişan dönemi çok inişli çıkışlı geçti. Neler yaşadık neler...

Birbirimizi çok sevdiğimizden bir şekilde yaşadıklarımızın üstesinden gelip evlenebildik sanırım. Onun bıraktığı yerde ben tuttum, benim pes ettiğim yerde o çabaladı.

Şu an çok mutluyuz, bir evladımız var. 9 yıl oldu evleneli, bazen yüzüne bakarken dalıp ne kadar şanslı olduğumu düşünüyorum. O da aynı şekilde. Halbuki zamanında ne çok üzüldük.

Ben bu huyumu düzeltmek için çok çabaladım, psikolojik destek aldım, kitaplar okudum. Ha ara ara yine oluyor tartışmalar, ama o kadarı normal.

Bence önce kendiniz için terapi alın, sonra gerçekten seviyorsanız, onun sevgisinden eminseniz ne yapın edin ikna edin, vazgeçmeyin.

Can çıkar huy çıkmaz lafına da asla inanmayın, insan isterse çok da güzel değişiyor.

Çok teşekkür ederim bu kıymetli yorumunuz için. O kadar umut oldu ki bana çok ama çok teşekkür ederim. Zamanla azalttım törpüledim kötü huylarımı. Ama daha fazlasını yapmak gerekiyor.
Peki sizin agresif olduğunuz dönemlerde eşinizin size tutumu nasildi

İlk başlarda sakindi, genellikle alttan alıyordu. Mizacı çok efendi zaten. Ama zamanla o da sertleşti. Sanırım adamı delirtip kendime benzettim.

Kavga bitip sakinleşince çok pişman oluyorduk ikimiz de, sonra bir yerde ben böyle gitmeyeceğini anladım. Destek almaya karar verdim. Geçmişte yaşadığım bazı olumsuzluklar, kırgınlıklarım beni öfkeli birine dönüştürmüştü çünkü. Terapi bana çok iyi geldi.

Eşim çabaladığımı görünce bana daha çok adım attı, destekledi. O da kendindeki bazı olumsuzlukları düzeltmeye başladı.

Hala mükemmel değiliz, eskisi kadar sert olmasa da kavgalarımız oluyor. Sevgi olduğu sürece bir şekilde orta yolu buluyoruz.

Ben üslubunuza,verdiğiniz cevaplara,yaklaşım şeklinize ve bazı cümlelerinize bayıldım, umarım herşey gönlünüzce olur

Hiç bir ilişki 4 4lük değil. Belki 4 3lük bile değil. Ama karşılıklı anlayış ve hoşgörü olduktan sonra aşılır diye düşünüyorum. Mesela sevgilim bana birşey derken çekindiğini söyledi. Bunu asla istemem. Düzeltmek elimd biliyorum ama nasıl düzeltirim ne gibi bir yol haritası izlerim bilmiyorum

Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim
Bu arada biz de altı yıldır birlikteyiz. Hani en dip noktalar olur ya bu sefer kurtulmaz imkanı yok dersiniz, öyle oldu bi iki kez. Ama arada sevgi varsa oluyor, şimdi hepsi unutuldu bu çabanız bile harika, gerçi bir noktadan sonra dünyayı derseniz karşı tarafta bıkkınlık olduğundan pek önemi kalmamış oluyor, o raddeye gelmeden toparlanırsa bidaha kolay kolay bozulmaz. Bizde öyle oldu en azından ama biraz mesafe gerekiyor

Yıllar geçtikçe en ufak şeyler dahi sorun olabiliyor. Çünkü o sorunun arka planında birikmişlik var. Karşımdaki insan vazgeçmeye meyilli bunu görebiliyorum. Ama hem hatanın bende olduğunu bilmek hem de çok seviyor olmak vazgeçmemi engelliyor.
Kalbim ona karşı çok temiz. Asla üzülmesini incinmesini istemem. Ama en çokta ben üzüyorum galiba onu.
Umarım sizin gibi bizde en dipten kurtuluruz.

Peki anlattığım kadarı ile saygısız bir birliktelik mi bu ? Ben hiç böyle düşünmemiştim
sizin ne dusundugunuz onemli tabii.
sonucta iliskinin icindeki kisi sizsiniz. ben yazdiginiza bakarak, surekli kavganin oldugu yerde sayginin pek barindigini gormeyenlerdenim.
ciftlerin birbirine soguk davranmasi bile banagore saygisizlik. sevgiyle iyilestirmeye guzellestirmeye calismak varken, bikkin bi taraf varsa soguk duran karsi tarafin gitmesini bekliyodur.bu benim fikrim. allah kalbinize gore versin.

Arada sevgi varsa her türlü aşılıyor, merak etmeyin.
Ama şu da var ki yine öyle bir durumda sevse de bırakıp gidenler oluyor, artık çok fazla yıprandığı için.
O yüzden o ince çizgiyi aşmamak gerek.
Gerçekten pişmansanız bunun için çabalayın, yoksa bir gün her şey için çok geçte olabilir.
Benim önceki ilişkimin ilk senelerinin aynısı..
Tam da böyle bir ilişkiydi.
Ne birlikte olabiliyorduk, ne de terk edebiliyorduk.
Ben mesela küstüğümüzde pişman olurdum yaptıklarıma, küslük bitince yine eski haline dönerdim

Ayrılmak isteyene yemek yerken çıkardığı ses bile batar rahatsız eder ayrılır o derece basit anlamsız şeyler onu rahatsız eder, bence ayrılmak istemiyor sizi çok seviyor sadece kırgınlık ve bıkkınlık bazen böyle şeylere sebep olabilir bu çok normal, hayırlısı olsun, hayırlısıysa olsun, iyi geceler görüşmek dileğiyle

Kendi iliskimi gordum sanki.. 3.5 senelik bir iliskim var,ilk sevgilisiyim(22yasındayız).ustume titrerdi,ayrılmak istedigimde dahi yalvarırdı. Sonra çok hatalar yaptım. Ki karşımdaki insan dunyanın en katı erkegi olabilir. Cok cabaladım hatalarımı affettirmek için,gururumu dahi cignedim cunku cok hatalıydım. Guven verdim,beraber tatile gittim. Şimdi her şey eskisinden de iyi. Ama dersen ki ilk zamanlardaki gibi oluyor mu? Asla. Mesela simdi daha ayrılıga yatkın biri,kolay kesip atan.Keske elimde olsa da gecmise gidebilsem diyorum ama insan hatalarıyla var,bunları da yasayıp ders almam gerekmiş demek.

Kronik aldatmada ne başarısına ulaşıyorsunuz onu anlamadım
Siz piskolog musunuz?
Herseye rağmen evliliği bitirmeyin der evlilik terapisti yoksa nerden para kazanacak dimi ?
Aldatmayı kaldırmayan gururlu adamlar Kadınlar da var ama unutmayın
İnsanların hayatlarınla oynuyorsujuz resmen yazık ya
Arkadasım konu sahibi sen bu çift terapisti yaşam koçu bilmem ne zırvalıklarını bırak senin iyi bir psikiyatr a gitmen lazım
Sinirli bir yapın var belli .buna tam çözüm getiremez çünkü bu senin huyun.ama belki biraz rahatlarsın ne diyeyim
Adamı sessiz buldun bindikçe bindin tepesine
O da aynı karekter olsa yapamazdın
Ben olsam sinirli birini çekemem Allah korusun onla mı uğraşıcam
Bazı kadınlar görüyorum kocasını azarlar gibi hep dışardan iğrenç duruyor valla
Bu adam aptal galiba niye çekiyor diyorum.

Kıyas için değil ama motivasyon için diyebilirim ki en dibi gördük. En en en dibi. Anlatsam ayrılın derdiniz o kadar dip. Ama evlendik. Mucize gibi bir şey oldu. Eski günleri anmayız asla. Kesin bir şekilde kapatıldı eski kavgaların konuları. Aşk her zaman kazanır demişti en umutsuz olduğum bir anda arkadaşım. Kazandık

Hiç anlamam bu işlerden ama bu mesajdan anladığım bireysel tedavi. Kronik aldatma hastası diyeyim. Şahıslar ben hastayım aldatmadan duramıyorum doktor hanım/bey diyormuş. Onlarda bu hasta kişiyi tedavi ediyorlarmış. Çift olarak alınan bir terapiden hiç bahsedilmemiş o mesajda. Çünkü konu sahibi bir önceki mesajında “benim durumumda umut var mı iyileşir miyim” diye sormuş.

Ayrıca aldatılmak çok üzücü ve gurur kırıcı bir olay ama herkes ayrılmıyor. Affetmek isteyen elbette olabilir. İçimizde de var mutlaka. Gurursuz denmez. Bazı mecburiyetler insana her şeyi yaptırır. “Hayırlısı olsun” der geçeriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…