Bu illet hastaliktan böyle kurtulabilir miyim?

Ben kendim yaşıyorum yaşıyorum alerji olaylarını. Evde battaniye kullanmıyorum. Olanları da vakumlu hurca koydum. Nevresime bile taksam oksurtuyor. Pelus oyuncak kızıma hiç almadım çünkü bana dokunuyor. Bebek battaniyesi bile almadım. Kenarı kürklü mont vs giymiyorum.
Yerleri sıvı arap sabunu ile siliyorum. Camasirda normal deterjan ve çok az yumuşatıcı kullaniyorum 2 kez durulatip balkonda uzun süre kurutuyorum. Kışın evin içinde kurutursam dokunuyor diye peteklere sermiyorum.
Oda spreyi kullanmıyorum. Ve nevresimleri sık değiştiriyorum evde toz bırakmamaya çalışıyorum.
Bu durum geçiyor ama tekrarlıyor. Çamaşır suyu sadece haftada bir klozette kullaniyorum. Onu da eşime yikatiyorum.

Bir grup uye toplayan makyaj ve temizlik krem satan markadan camaşir ve bulasik deterjani kullaniyor ablam alerji onlarda da var .
Alerji testi ysptirdiniz mi .

Canım geçmiş olsun senelerdir alerjik bronsitim vardı maalesef 1.5 yıl önce alerjik astım a döndü tedavim başlamıştı ama hamile kaldığım için yarım kaldı. Felaket tikaniyorum üstüne gün içinde üst üste hapsuruyorum en uzun 20 defa oluyor gün içinde 50 ye yakın hapsuruyorum canlı hayvan canlı çiçek okuldayken tebeşire bile dokunamiyordum 2 defa bayıldım bu tikanmalar yüzünden.

Ben A101 de buldum sır Arap sabunu fis fis şişede halılar için kullanıyorum diğer ürünleri bulamadım henüz. Yerleri axtiveks anti bakteriyel sıvı sabun ile siliyorum. Bir aralar organik deterjanlar kullanmıştım şimdi bulamıyorum onları satan yerleri.

Evet bizde kullaniyoruz ven..... ile baslayan şurup galiba. Nebullarle beraber buhar makinasida kullaniyoruz ama pek ise yaramiyor daha dogrusu gecici cözum 1 hafta kadar rahatlatiyorsa diger hafta ayni şekilde başliyor bizimki
Yok biz asta... ile baslayani kullandik ama surekli kullandik uc dort sise bitirdik daha kucucktu hatirliyorum sabah aksam cay kasigi ile veriyordum. Daha da ilerlememesi icin uc sise falan bitirdik

Ben cok fazla oksurdugu dinemde de sutune bildircin yunurtasi cirpip katiyordum oda cok iyi geliyor. Yunurtaya alerjsii yoksa tabi

Merhaba öncelikle geçmiş olsun
Bizim Kızım için yaptıklarımız belki size de yarar.
Önce sulu süpürge kullandık ve deterjanları minimum düzeyde ve organik olanlar ile değiştirdik. İnan'ın sadece Sudan geçecek kadar deterjan koydum makineye
Evin her tarafından sirke ve karbonat kullandık. Deterjan kullanılsa bile en son sirkeli su ile duruladık ya da son su yaptık. İçtiğimiz su miktarını artırdık( önemli astım için) ve bir sürahi suya (1,5 lt kadar) biraz ev sirkesi ekledik ev sirkesi çok kötü kokmuyor
Çoçuğa prebiyotik ve probiyotik takviyesi yaptık hala da yapıyoruz
Bir de kızımı yüzmeye başlattık bu da ciğerleri çok geliştirdi tavsiye ederim
Sonuç: tozlu yerler dahil sıcak hava dahil son 3 senedir astım atağı geçirmedik
Hem de sulu süpürgemiz bozuldu. Normal süpeürge de yeterli artık
Biz de işe yaradı inşallah size de şifa olsun

Yıllarca alerji astimdim..Ankarada sırf bu alanda Sanataryum hastanesinde iyi bir doktor sayesinde tedavi gördüm.. çok şükür 17 yıl olacak hiç bir sıkayetim yok.tedavide gormuyorum

Bende de var bu maalesef. Özellikle gece başlıyor öksürük. Evde yerleri sirke ben karbonatla siliyorum. Bende çözüm için takipteyim. Keçiboynuzu kaynatıp için çok iyi geliyor bu arada

Benimde kiZimda var 8 yaşında dönem dönem atak geçiriyor.
Çok psikolojik bir illet okul hayatını etkiliyor
Anaokulunda 5 yaşında başladı
Bundan büyüdükçe kurtulma şansı yokmuş çok üzülüyorum fiş fiş kullanıyoruz.alerji testi yaptırdık alerji çıkmadı
Buraya bilgisi olan yazsın ne olur
Ne yapılması gerekir büyüdükçe bundan kurtulur mu
5 yaşında başladı 8 yaşında hala dönem dönem atak oluyor durmaksızın öksürüyor

Ben çam kozalagın faydasını düymüştüm, emin olmakta google baktım.. Öksürük astım bronjite iyi geliyormuş..

Ah bu alerji yedi omrumuzu yedi.bizimjki baska turlu alerjik atopik.ama sonu astim olma ihtimali cok yuksek. Allah sifa versin ama surunduruyor bu alerji.bende siz gibi doktora gidince istemeden aglarak buluyorum kendimi bogazima takiliyor sorcaklarim.cunku elimden gelen herseyi yapiyorum ama olmuyor

Evet bizde kullaniyoruz ven..... ile baslayan şurup galiba. Nebullarle beraber buhar makinasida kullaniyoruz ama pek ise yaramiyor daha dogrusu gecici cözum 1 hafta kadar rahatlatiyorsa diger hafta ayni şekilde başliyor bizimki

çok üzüldüm ve tüm yorumları okuyamadım.çocuğunuz kaç yaşında?bunu yazar mısınız?ben ilk iş süpürgemi değiştirip hepa filtre almıştım iyi bir marka.sonra yoğun yoğun testler...hiç bir şeye karşı alerjisi çıkmıyor.solunum fonksiyon testi de temiz ama inatla ısrarla boğulurcasına öksürüyor mütemediyen. günlerce ağladığımı, öksürmelerinden dolayı sabaha kadar gözümü kırpmadığımı bilirim. 2 yaşında başladı, 8 yaşında tam gaz devam.Set-rumla karıştırılan V.... lar verdik artı alerji şurupları.2 hafta önce ünlü birözel hastanenin çocuk alerji ve astım polk. gittim.dr.turuncu bir sprey verdi sabah akşam.şu an gayet güzel gidiyor.lütfen sizde iyi bir alerji astım doktoruna görününü.

Benim oğluma da teşhisi kondu 2 yıl önce.ev tozuna alerjisi. Bir de özellikle kartonla ya da tozlu zeminle temas ettiğinde cildinde kızarıklık çıkarıyor kabarcık şeklinde
Evi organik deterjanlar ya da sirke ile siliyorum. Haftada bir banyoda klozet de çamaşır suyu kullanıyorum. Oğlum evde değilken bol su ile yıkayıp havalandırıyorum uzun uzun.

Doktorumuz nem oranının %40 olması gerektiğini söylemişti eve doğalgaz olduğu halde (çok nemli bir yerde yaşıyoruz)cihaz aldık evin havasını kurutan.

Halısına peluş oyuncaklarını kaldırdik. Düzenli spor çok fayda ediyor.devamli ilaçlari var. Odasıni Haftada iki kere siliyorum her gün tozunu alıyorum. Mutlaka havalandırıyorum. Nevresimlerini 60 derecede yıkıyorum haftada iki kere

Rabbim şifa versin herkese.

Turuncu spreyi neden daha önce vermediler ki. Alerji testinde bir şey çıkmadı diye mi. Bir de kaç maddeli alerji testi yaptılar?

Biz turuncu spreyi ve koruyucu tableti devamlı kullanıyoruz. Çok da faydası oluyor düzenli almadı bir kere sıkıntı yaşadik çok.

düzenli almayınca mı sıkıntı yaşadınız? alerji testini sırtına yaptılar kaç tane hatırlamıyorum ve düzen lab.kan testi verdik özeldi orası.ne varsa bakılmıştı.astım değil deyip bizi KBB ve gastroya yönlendirmişlerdi.her doktor başka bir şey söylüyordu biz de hep V....lerle devam ettik ama artık işe yaramayınca bu son doktor ilk kez o koruyucu spreyi verdi

benim oğlum sadece oksuruyo alerji uzmanı ma hemen götürmelimiyim acaba ilerde tıkanıklık falan mi oluyor su an normal ama

Evet. Bir de düzgün bir şekilde alması çok önemli. Doktorumuz söyledi.
Bizim test 10luydu. Çıkmazsa Araştırma Hastanesi'ne göndereceklerini orada kırklı testler olduğunu falan söylediler.

Çok ağlamaması çok gülmemesi grip olmaması çok koşmamasını falan da söylediler Ama bu kadar dikkat etmemiz mümkün değil tabii.

Merhabalar kızlar , alerjik astım hastasıyım, ası tedavisi oldum 5 yıl (immunaterapi) cok memnun kaldım ama durum cocuklar da nasıl olur bilmiyorum. Sanırım yas sınırlaması falan var,, doktor olmadığım için bu konuda bilgi vermek istemiyorum ama cok iyi doktor önerim var aklınızda olması için ben yeğenimi götürmüştüm.Öncelikle sunu unutmayın bu bir bagısıklık sistemi hastalıgı cocugun bagısıklık sistemini yaz kıs desteklememiz gerekiyor.Temizlik konusuna gelirsek neden kendi deterjanlarınızı Kendiniz yapmıyorsunuz.Eğer vaktim yoksa da organik sertifikalı ürünler kullanıyorum ama maliyeti düşürmek isterseniz En basit İngiliz karbonatı ve sirkeyle bile harikalar yaratabilirsiniz. Zehirsiz Ev kitabını alıp okumanızı da siddetle tavsiye ederim.Cok uygulanabilir tarifleri var..kaldi ki instagramda bir sürü hesap var saglıklı yasam ile ilgili, kimyasallardan arınmanız sadece bu hastalıkta önemli değil. Ben cok üzülüyorum bunları kullandıkça daha cok mikrop alıyormusum gbi geliyor, bulasık makinesine kendi tabletimi kendim yaptığım halde ilave durulama acıyorum ki en az risk alayım Die (Bu kişisel bir sey tabi ki ) cok gecmiş olsun ben her gecemi acillerde geciriyordum(2sayfa dolusu seye alerjim var) cocuklarda durum 7 yastan sonra daha olumluya evriliyor, doktor illa ki bahsetmiştir bunlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…