Bu illet hastaliktan böyle kurtulabilir miyim?

dyson elektrık supurgesı
sıcak suyla sulandırılmıs arap sabunu
beyaz sirke

bu uclu benım olmazsa olmazım...

ben evıme asla kımyasal sokmam cocuklugumda bronşiyel astım gecırdım cıgerlerımı kaybetmek uzereydım cok dıkkat edıldı tik gıbı kaldı bende sımdı ıyıyım bırseyım yok ama 3 yasında cocugum var alerjı olur dıye korkuyorum
asla kımyasal sokmam evıme ve ev temızlıgınde bunlar yeterlı

bizimki araştırma hastanesiydi.oradan yönlendirildik ama bu son gittiğim medikal parkta iyi bir doktor.Bize de s ile başlayan çiğneme tabletini önerdi ama şimdi başlamayın, azalma olmazsa başlayın dedi.bir de biz akdeniz bilgesinde yaşıyoruz.gittiğimiz 3-4 doktor burdan taşının karasal iklimlere dediler de adamı ikna edmiyorum.burda astım krizinde olna Almanya ya gidince hiçç hastalanmayan, buraya döndüğü gün astım krizine giren hastalarından da bahsedince gitmek kesin oldu ama babamız asla ikna olmuyor karasal iklimin olduğu bir yere taşınmayı

karasal iklim derken hangi bölgeler canım?

Ben de yillardir allerjik astimim ayrica toza Ve mite lara en üst seviyelerde alerjim var.Evde asla halı kullanmam .Köpüşüm var oda alerjik bünyesi olan bir ırk Ve hastalığımı tetikleyen bir etkisi olmadı hatta hiç ciddi anlamda tıkanmadım o geldiğinden beri .
Bu arada tıkanacağımı anladığım an tadını da çok sevdiğim (ki çocuklar bayılır ) keçi boynuzu tozu içmeye başlıyorum ılık süt veya su ile .Çikolataya benziyor tadı :) Yumuşatıcı ve deterjanları da anti allergen olanlardan kullanıyorum (bebekler için olanlardan )

Polene alerjisi olabilir,evde cicek olmasina gerek yok. Hatta rinit olabilir. Simdi kış mevsiminde de bu hastalık nuks ediyor ben subat ayinda hastaneye koştuğumu bilirim. Dışardaki ağaçlar falan ister istemez camlar açık vs oluyor,ya da evden bir yere gidiliyor.hatta yazin da oluyor.Bunun da en kötü yanı acaba grip mi oldum diye düşünmek. Çünkü belirtiler ayni. Öksürük,hapsuruk,burun akıntısı benn ilk 2 gun anlayamiyorum sonra bakiyorum,gozler akiyor,hatta bazen gozler şişer.. tamam diyor alerjim tuttu... zaten alerji testinde hersey cikmaz bosa para vermeyin siz kendiniz anlayacaksiniz zamanla demisti bana da doktor. Ben de anlamadim .. gecmis olsun bildiklerim bunlar

Size birkaç önerim olacak.
Hayatınızdan kokulu her türlü kimyasalı çıkaracaksınız, ilk şart bu.
Arap sabunu sıvı şekilde birçok markada mevcut, farketmez hangisi olduğu.
Ama ben size tuvalet, çamaşır ve bulaşık temizliği için frosch markanın ürünlerini öneririm.
Ayrıca sirke oldukça güzel bir temizleyicidir ve her alanda kullanabilirsiniz.
Asla çamaşır ve bulaşık makinelerinizde kokulu yumuşatıcı, parlatıcı vs ürünler kullanmayın.
Evinizdeki süpürge eğer torbalı ya da toz hazneli ise hemen atın çöpe, sulu olandan hatta eğer imkanınız var ise çok iyi markalardan almak durumundasınız.
Toz torbalı ve hazneliler hava giriş çıkış noktalarından aynen geri kaçırıyor tozu ama sulu olablar hapsediyor.
Ayrıca evinizde bitki türü varsa onları da bir tanıdığınıza verin, tetikleyicidir.
Parfüm, deodorant, ev araba kokusu, çocuğunuza kullandığınız şampuana kadar kaldırın.
Şampuan yerine sabun kullanın.
Kalın halılar yerine ince kilim tarzı çamaşır makinesinde yıkanabilen ürünler tercih edin.
Yastıklarınızı yorganlarınızı kontrol edin, kaz tüyü kuş tüyü yün vs olanları verin, aynı şey kıyafetlerde de geçerli.
Sadece pamuk giyecekler edinin.
Bu saydığım her şeye siz ve evde yaşayan herkes dahil.
Çok geçmiş olsun.

karasal iklim derken hangi bölgeler canım?

Ben Akdenizliyim, abim astım hastası ve büyüyene kadar sürekli astım atakları geçirdi
Çünkü bizim oralarin havası cidden bu hastalığa iyi gelmiyor, hatta bana göre sağlam insanı bile çürütüyor o nemli hava
Akrabalardan da memlekete gelince hastalığı azanlar olurdu.
Abim 35 yaşında, ne zaman memlekete gelse yine kötü olur, fısfıs elinden düşmez

İç Anadoluda kalabalık olmayan küçük bir şehir tavsiye ederim
Gerçekten nefes alırken ciğerlerinizin temizlendiğini hissediyorsunuz

Arkadaşım İstanbulds yaşıyor, iki çocuğu da alerjik hasta ve orda hiç iyileşmiyorlar, ayda bir hastanedeler

Ama ikimizin de eşinin memleketi olan iç Anadoludaki şehre gelince çocukları hiç hastalanmiyor
Bu yüzden eşinin memleketine taşınmayı düşünüyr

Bende de çocuktan alerjik astım vardı, neler çektim ama atlattım çok şükür.

Arap sabununu bilmiyorum ama evin içinde kesinlikle deterjan parfüm vs. gibi kimyasal şeylerin kokmasına izin vermeyin. Bu yaşıma geldim hala parfüm sıkamam, hapşırık krizine girerim hemen.

Evin içinde çamaşır asmayın mesela sakın..

Yastığı yorganına dikkat edin, çocuğunuza uygun ürünler tercih edin, yün olanlar bana dokunurdu. Annem pamuklu yastık yorgan alırdı. Şuanda da öyledir yatağım.

Mesela çamaşır makinasında yeni yıkanmış birşey olduğunda o içinden gelen deterjan kokusu çok rahatsız eder, buna da dikkat edin.

Aklıma gelenler bunlar.. zor bir hastalık ama atlatabilme ihtimali de var. Geçmiş olsun.

Benimde kızım 4,5 yaşında ve bu yıl kreşe başladı. Eylülde başladı. İlk birkaç haftadan sonra hastalıkları başladı. Çocuk doktorları alerjik dedi ama çocuk göğüs doktorları alerjik olmadığını söylüyor. En son tavsiye üzerine profesöre götürdük oda alerjik olmadığını ciğerlerinde zatüre olduğunu söyledi. İnan kime güveneceğimi şaşırdım. Alerjik mi zatüre mi? Kızımın neyi var ve neden 3 aydır sürekli hasta bazen o kadar bunalıyorum ki oturup ağlıyorum

Bende de var bu maalesef. Özellikle gece başlıyor öksürük. Evde yerleri sirke ben karbonatla siliyorum. Bende çözüm için takipteyim. Keçiboynuzu kaynatıp için çok iyi geliyor bu arada
Keciboynuzunu kaynatmadim ama akdeniz bolgesinde toroslarda bir köyden hakiki keci borlynuzu pekmezi yapan bir aile vardi onlardan aldim sabah aksam 1 tatli kasigi keciboynuzu iciridm yaklasik 3 ay kadar hic etki gormeyince biraktik

Bana da hic gecmeyecek gibi geliyor malesef cok.zor bir hastalik ama 11/12 yasinda gecer korkma da diyen varm bilmiyorum bir sifasini.bulsaydik

Ayni bizim durum gibi olmus bir uzm gordu test uyguladi polen alerjisi dedi birkac ay sonra o doktor tayin oldu gitti baskasina goturuduk alerjisi yok hic birseye dedi ustelik benim.kizim cogu zaman öksurugu artinca atesi de oluyor 38/39 dereceler de bu da enfeksiyon oldigunu gosteriyor bir doktora goturyoruz ciger film den cigerleri enfeksiyon var diyor veriyor antibiyotigi teshis astimsa astima antibiyotik ne alaka. digeri bakiyor temiz bu ciger filmi diyor inanin saglikcilardan da illahllah geldi.hic bir doktora güvenim kalmadi. Ayni film i nasil iki doktor bu kadar farkli yorumlayabiliyor anlamiyoruz

Cocugum 5 yasinda 4 yasinda basladi. Benimde supurge hepa filtre ph.... ile baslayan markanin o turuncu spreyden bizde kullaniyrz v.... ike baslayandan da buhar makinasiyal veriyoruz zad... diyede alrji surubu kullaniyoruz ve her gece alerji cigneme.hapimiz.var ama bana yanlis tedavi uyguluyorlar gibi geliyor cunku hic degisiklik olmuyor.bana özelden yazarmisinz surugeniz modelini ve gittigin hastanenin doktorunuz adini tesekkurler

Cocugum 5 yasinda 4 yasinda basladi. Benimde supurge hepa filtre ph.... ile baslayan markanin ..bana özelden yazarmisinz surugeniz modelini ve gittigin hastanenin doktorunuz adini tesekkurler
benim oğlum sadece oksuruyo alerji uzmanı ma hemen götürmelimiyim acaba ilerde tıkanıklık falan mi oluyor su an normal ama
sidetli.degilse birsey diyemeyecgm ne zmn oluyor öksurugu mesela benimkinde kosturnca oyun oynayinca hareketlenince cok artiyor bogulacak gibi ve gece yataga girince tam uykuya dalmaya yakin basliyor su falan icirsek de gecmeyen bir oksuruk. Sizinde oyleyse mutalka goturun tabi

Camasirlarinizi ve bulasiklari izi nasil yikadiginizi paylasir misniz elde yikama ve makina?

Bizim ciğer filmlerimizi gören aynı şeyi diyor. Hemşire arkadaşım bile direk aynı yorumu yaptı. Sol tarafta iyi olmayan bir kısım var. Sorun şu ki neden iyi olmuyor? Hastanede yattık. Kullanmadığımız ilaç kalmadı. En son alerji ilaçlarına başladık biraz rahatladı ama iyileşme olmadı. Ankara’da bir doçente gittik çocuk göğüs doktoru , o alerjik değil değil dedi ve agumentin verdi. Aslında iyi geldi ama sadece öksürük gitti ciğer filmi geme aynı kaldı. Neyse öksürük geçti diye sevindik . Bu süreçte çiğneme tabletine devam ettik çünkü geniz eti için KBB Doktoru vermişti onu. İki hafta sonra grip oldu ve öksürük balgam geri geldi. Bu defa Profesöre gittik oda aynılarını dedi ve amoklovin verdi. Şimdi 3 gündür onu kullanıyoruz birde balgam sökücü. Sakın başka birşey verme ve öksürüğü kesmeye çalışma dedi. Ocağın başı işin randevu verdi eğer. İyileşme olmaZsa tomografi ve buronoskopi yapılacakmış neden iyileşmediğine bakmak için ( iyileşme olmayacak ama onu artık eşimde bende biliyoruz. Birde kullandığımız bu ilaçlar kızımın safra kesesinde taş yada çamurlaşmaya neden olmuş onun için ayrı ilaç kullanıyoruz
Allah hepimizin yardımcı olsun.

ilk atağımızda oğlum Öksürmekten konuşamıyordu bile acile gitmiştik. Eğer güreşe gidiyorlarsa kreş öğretmeni de bilgilendirmek lazım. Sınıfta bitki olabiliyor ya da süpuruluyor.

Bize de İç Anadolu'ya taşımamıza Söyledi doktor
Eşim istemedi . Biz de hava kurutucu cihazdan aldık.nem oranini yüzde 50 nin altında tutmaya çalışıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…