- 20 Kasım 2018
- 12.975
- 47.458
- 598
- 35
Gugıl-yuzde hesaplama-enterO değil de sen artış oranını nasıl hatasız hesapladın acaba?![]()
Kendim hesaplayacak degilim yani askolsun

Benim yazdigimi gorunce hemen kontrol ettin, degil mi

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gugıl-yuzde hesaplama-enterO değil de sen artış oranını nasıl hatasız hesapladın acaba?![]()
Kesin yanlıştır diye oturup hesapladım bi deGugıl-yuzde hesaplama-enter
Kendim hesaplayacak degilim yani askolsun
Benim yazdigimi gorunce hemen kontrol ettin, degil mi![]()
Bana olan guvenin gozlerimi yasartiyor. Ama haklisinKesin yanlıştır diye oturup hesapladım bi de![]()
Ben de merak ettim15 yılda üç ev ıkı arac nasıl oldu kı?
Maaşlar mı yüksek?
2 evimiz arabamız ve arsalarımız var eşimle ama hepsi aileden kalma o yüzden hiç üzülmeyin. Tek balına bu dünyada çok zor5 yıldır çalışıyorum. 31 yaşındayım. 50k civarı maaşım ortalama. Ama sanki birşeyleri yanlış yapıyorum. Kurumdaki diğer arkadaşlar tatil planları yapıyor. 100k civarı verebiliyorlar tatil için. Bir çoğunun arabası ve evi var. Gerçi yaş olarak birçoğu benden büyük. 5 6 yıl erken işe girsem birkaç yıl daha erken doğmuş olsam sanki ben de bu imkanlara sahip olabilirdim. Ama şu an maalesef yok. Ya da ben yanlış yapıyor da olabilirdim bazı şeyleri benim yaşımda ev sahibi olan da var neticede. Ama ben dışarı çıksam kafeleri araştırıyorum çok pahalı olmasına diye kafama göre takılmıyorum ya da haftada bir bile gidemiyorum. Kıyafetlerimi uygun almak zorunda kalıyorum yetmiyor diye. Güneş gözlüğü alacağım iki ay geçti erteliyorum hala. Benim yaşımda ve durumumunda olanlar sorun ben de mi nasıl ev sahibi olabilir tatile gidebilirim. Siz nasıl yönetiyorsunuz mali durumunuzu? Bu ara ilkokul çağı çocuğum var dipnot olarak.
Bir kere yas onemli. Eskiden ev almak daha kolaydi. Ama alamayanlarda var.5 yıldır çalışıyorum. 31 yaşındayım. 50k civarı maaşım ortalama. Ama sanki birşeyleri yanlış yapıyorum. Kurumdaki diğer arkadaşlar tatil planları yapıyor. 100k civarı verebiliyorlar tatil için. Bir çoğunun arabası ve evi var. Gerçi yaş olarak birçoğu benden büyük. 5 6 yıl erken işe girsem birkaç yıl daha erken doğmuş olsam sanki ben de bu imkanlara sahip olabilirdim. Ama şu an maalesef yok. Ya da ben yanlış yapıyor da olabilirdim bazı şeyleri benim yaşımda ev sahibi olan da var neticede. Ama ben dışarı çıksam kafeleri araştırıyorum çok pahalı olmasına diye kafama göre takılmıyorum ya da haftada bir bile gidemiyorum. Kıyafetlerimi uygun almak zorunda kalıyorum yetmiyor diye. Güneş gözlüğü alacağım iki ay geçti erteliyorum hala. Benim yaşımda ve durumumunda olanlar sorun ben de mi nasıl ev sahibi olabilir tatile gidebilirim. Siz nasıl yönetiyorsunuz mali durumunuzu? Bu ara ilkokul çağı çocuğum var dipnot olarak.
Biz de İstanbul'dayız. Küçük bir şehire geçsem mi diye düşünüyorum. Çocukların eğitimi kafamı kurcalıyor.13 yıllık evliyim. 2 cocugum var. 3 ev, 2 de arac sahibi olduk çok şükür. Eşim de ben de devlet memurumuz. Zorlanmadan fedakarlık yapmadan birsey sahibi olmak çok mümkün olmuyor. Tatil yapamadığımız bir yere gidemediğim yıllarımız da oldu şehir şehir gezdiğimiz yıllarımız da oldu. Biz ilk yıllarımızı bayağı idareli yaşadık. Elimize geçeni yatırım yaptık. Aykik harcamalarınız nedir, olmazsa olmazlariniz nedir aslında bir çok şeyi bunlar belirliyor. Bu arada yasamanin en zor olduğu şehir olan İstanbul da yaşıyoruz.:)
İndirim olduğunu bilmiyordumBir kere yas onemli. Eskiden ev almak daha kolaydi. Ama alamayanlarda var.
Cogunluk bir seye sahip oldugu zaman ,bir seylerden kisarak yapiyor. Ve bunu genellikle cocuk kucukken yapiyor, masraf azken.
Ulkede enflasyon oldugu icin ,hep karda oluyorsun.
Suan faizler yuksek oldugu icin, her sey zor .
Tatil goreceli. Eger borcu yoksa, taksitle aliniyor zaten, cok rahat alinir.
Bir de bazilari parasi oldugu halde yuksek gelir . Bazilari icin ihtiyactir,fiyata bakmaz.
Esinden bahsettin mi bilmiyorum, mesajlari tam okuyamadim.esin de memursa , kenarda birikiminiz varsa, katilimevim tarzi bir yerle gorusun. Pesinatla kurasiz sistemleri var. Suan borcunuz yoksa , kucuk buyuk demeden bir ev bakin.
Aileden bir sey yoksa,borca girmeden de bir seye sahip olmak zor.
Gozluk icin de yakin zamanda atasunda anneler babalar gunu indirimleri vardi, ozel gunleri takip edin.
Cogu seyi bu sekilde alirim.. hayat sartlari bunu gerektiriyot
Gözümden kaçmış mesajınız ama cidden oldu inanın.15 yılda üç ev ıkı arac nasıl oldu kı?
Maaşlar mı yüksek?
Genelde evde yemek vs yemıssınızdır sanırım.okul zamanını evde gecırdıysenız ev okul anca öyle olur.Gözümden kaçmış mesajınız ama cidden oldu inanın.
Öğretmeniz ikimizde,eşim idareci. Özel ders durumu yok ayrıca,hiç uğraşamam .Çocuklar küçüktü daha çok birikim yaparken.Şimdi eğitimleri var tabi masraf daha çok,Zorlandığımız zamanlar olmadı mı ?Oldu elbette .Havuzlu villada da apartta da
tatil yaptık.Dediğim gibi kredi ile çok rahat ev ,araç alınan dönemler vardı;onları değerlendirdik.Aracın birini de sıfır araçla değiştirdik bu sene.Önümüzdeki yıl diğerini düşünüyoruz,biraz da cesaretli olmak lazım sanki.