Ya sorun bastan beri var. Ben sonradan geldim bu asmye. Bunlar cok onceden beri buradaydılar. Bir takım hosuma gitmeyen şeyler oldu. Sigortasız personel çalıştırıyorlardı filan buna benzer şeyler. Ben itiraz ettim, onlarda sonradan gelip burada işleyişe karışamazsın dediler. Öyle böyle ipler koptu
Ben sadece sağlıklı bir hamilelik geçirmek istiyorum. Tsm yerime birini vermezse ben ne yapabilirim ki.Doktor hanim mudurlukle konusun, durumu anlatin, tsm den baska doktor gorevlendirsinler yerinize dogum izninde, ben 2 ay bi aile hekiminin yerine calismistim bu sekilde, tsm de calisirken
Is güzar hekimler ,yalancı doktorlar yok yani ..Hastalar yalancı.Hastalar her zaman yalan soyler, diye bir laf vardir doktorlar arasinda. Ben de hekimim. Bir de olanlari hekim arkadaslarinizdan dinleyin. Isin asli boyle degil bence.
Giresun da ölen dedeye öyle üzülmüştüm ki adam dayak yiye yiye ölmüştü dr polis çağırmış adam belli ki alzemier di.Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.
''Baglaclari'' değil bağlaç !Baglaclari yanlis yazan biriyle tartismiyorum gecmis olsun.
Tek bir hekimle anlasın, siz yokken sizin hastalariniza o baksın, o yokken onun hastalarına siz, doğum izni icinde TSM den görevlendirme isteyin....Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.
Tsm sorumlu hekimi ile açık açık konuşun..niyetinizin mesai arkadaşlarınızı sikeyet etmek değil, doğum izninizi huzurla geçirmek olduğunu izah edin...yerinize görevlendirme olmazsa aklınızın işyerinde kalacağını söyleyin, 2 kaybınız olduğunu bu gebelik ve bebeğin sizin için kıymetli olduğunu hissettirin....Ben sadece sağlıklı bir hamilelik geçirmek istiyorum. Tsm yerime birini vermezse ben ne yapabilirim ki.
Bağlaçları yanlış yazan biriyle tartışmıyorum geçmiş olsun.Baglaclari yanlis yazan biriyle tartismiyorum gecmis olsun.
Tsm ye siz görevlendirme vermeyin biz bakarız hastalara demişler. Bu taraftan da hastalara yasal zorunlulugum yok bakamam demişler. Tam bir işgüzarlık ve kurnazlık. Tsm başkanının bu durumdan haberi yoktu. O da vekaleten bakan doktor hanıma ve insankaynaklarına soruyor niye görevlendirme yazmadınız diye. Bugün ortaya çıktı bu durum. Yani şifaen bir görevlendirme verilmiş nasıl olduysa. Tsmnin de kabahati var tabi ama asıl işgüzarlık bu tarafta. Ben de buna sinirlendim.Sizin yerinize tsm asmden kimi görevlendirmiş ? Görevlendirilen kişi görevini aldığı kişinin tüm sorumluluğunu aldığına dair imza atıyor, bu durumu tsm ile konuşun. Bizim asmde bugün 3 dr izinli idi, 1 doktorun evi yandığı için gelemeyecek durumda idi, diğer 1 doktorun yakını vefat etti, cenazeye gitmek zorunda kaldı, kalan 2 dr herkese baktı, hiç de bakamam demediler. En son bakılan hasta sayısı doktor başına 180di. Az çok herkesin iyi anlaştığı bir asmdeyim. Sizinki çok şanssızlık olmuş. Sigortasız işçi durumlarını falan da anlıyorum :) 2 kuruş kar için birbir pintilik yapan insanlar da çıkıyor. Malesef özlük haklarımız da hiç düzenli değil.
Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
İnsanlar kötü muamele ile ugrasmak istemediklerinden doktor değiştiriyorlar. O sebeple kötü davranan doktorun hastası daha az oluyor. Çok rahat ediyorlar. Böyle bir niyet ile hareket etmiştir belki. Bence uğraştığınız çok iyi olmuş.Hekimlik değil. İnsanlık da değil bence.
1 ay önce benim başıma da sizin hastalarınızın başına gelen bir durum geldi.
Yeni evli olduğum için gereken her yere başvurumu yaptım onaylandı.
Neyse benim bi gün işim düştü gittim.
Tc mi yazdım. Hekimimin adı çıktı. Beklemeye başladım.
Odaya girdim. Sen kimsin. Sistemimde böyle bi hasta gözükmüyor dedi. Bende iyi de tc yazıyorum ve mhrsde falan da size veriyor dedim.
Sen benim hastam değilsin, sırada mustafa yılmaz var sen mustafa yılmaz mısın öyleysen neden adın erkek ismi dedi. Beni çıldırttı.
Danışmaya sesleniyor. “Şunu alır mısınız odamdan” dedi. Benim kansızlığım var 3ayda bir sağlık ocağında 6 ayda bir hastanede kontrolüm oluyor. Zaten hamilelik içinde folik asite başlamam lazımdı. Bunları söyledim ona. Senin kafana göre test mi yapıcam diyor. Madem o kadar kendine düşkünsün hastanede yaptır diyor.
Çıldırdım. Ve asm yi ayağa kaldırdım.
Herşeyi geç senin benimle böyle konuşmaya hakkın yok. Bana böyle davranamazsın dedim. Bu burda kalmayacak dedim. Orada kim varsa desteklediler. Ben ilçe sağlık müdürlüğüne, il sağlık müdürlüğüne sağlık bakanlığına heryere şikayet ettim şahısı. Şansıma tanıdığımız vardı bu asm deki doktorları teftiş ediyor beyefendi. Ona da olayı anlattım.
Anlayacağınız uğraştım. Hemde günlerce.
Şuan o şahıs sağlık ocağında yok.
Muhtemelen ihraç ettiler.
Zerre pişman değilim.
Kolay olunmuyor bi doktor, ama herkeste doktor olamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?