Bu insanlık mıdır, bunlarla aynı mesleği yaptığım için mesleğim adına utandım

Doktor hn. Hangi meslek olursa olsun
İyi karekter.,dürüstlük, vicdan önemli bu nlar varsa var yoksa adalette yok insanlıkta yok işinin hakkını vermek önemli eğitimli insanlardan dürüstlük ve yüce ahlak bekliyorum
ÇOK mu şey istiyoruz günümüzde bunları bulmak mucize gibi bir şey oldu, eğer halen yaşıyorsak bu iyiler sayesinde yaşıyoruz., ama herşey rağmen yeni nesile güveniyorum bir gün yaşlı annemle doktora gittik o esnada masa başındaki kızı takibe aldım acaba hastaları sırasıyla alıyor mu diye gerçekten sırayı şaşırmadı bende ona tebrik ettim

Şöyle ki dört hekimli bir yerde sizin iki gün rapor alıp kalan üç hekiminde hiç birinin sizin hastalarınıza bakmak istememesi normal gelmedi.iclerinden biride olsa ben bakarım diyemeyecek kadar aranızda ne geçti.Sanki daha once diger hepsiyle aranizda yaşanmış bazı şeyler ve size karşı alınmış bir tavir hissettim nedense.

Evet sorunlar var. Ama her ne sebeple olursa olsun bakmıyorum deme hakkına sahip değiller. Kafe işletmiyoruz biz orada.

Biraz vicdan işi bu. Sizin gibi bunu kendine dert edenler de doktor, buraya saçma yorum yazanlarda doktor. Kişi insan olacak önce.

Kendinizi ve bebeğinizi strese sokmadan peşine düşebiliyorsanız bırakmayın peşini.

ben de böyleleri hep bana denk geliyor sanıyordum. biten ve doktoruma yazdırıp gün geçirmeden almam gereken süreli bir ilacım vardı. asm'ye gittiğimde doktorum izinliymiş, sistemde de arıza vardı sanırım, olmamasına rağmen yine benim doktoruma yönlendiriyordu. mecburen orda bulunan diğer 2 doktora durumu anlatmak istedim. gayet de kibar bir dille açıklamaya çalışıyorum hekim beni saçma sapan öyle bir azarladı ki. yaşlıları bile almıyoruz biz kendi doktorlarını beklemek zorundalar falan dedi. başka çarem de yoktu şansımı denedim diğer doktorla görüştüm, en azından insan yerine koyup derdimi dinledi. ama ben hastaya bakmak zorunda olduklarını bilmiyordum maalesef. kesinlikle sizin yaptığınız gibi hakkımızı savunmamız gerekiyor.

Yanlış anlamayın siz ve başka hekimler işini doğru yapan çok insan vardır . Yalnız ben bağlı bulunduğum sağlık ocağına gidiyorum çoğu zaman doktor yok bazen karşıya eczacıların yanına gidip kahve içiyor görüyorum. Geçen gün gittim kapıda içerden ses geliyor film izliyor. Ben kapıyı çalınca kapattı. Rahatsizligimi dile getirdim ne yazalım sana diyor. Yani ne yazacağını ben soyleyeceksem ne anlamı kaldı.

Her meslekte olduğu gibi hekimlikte de çürük elmalar var. Size karşı toplu olarak cephe alınmış öncesinde birşeyler yaşamış olabilir misiniz

Evet yaptıkları büyük kabalık olmuş, siz de bundan sonra ona göre önleminizi alırsınız. Aslında doğumunuz izin dönemine bile denk gelmiyor niye bu kadar dert ettiler anlamadım. Sonuçta bir gün mutlaka onların da size işi düşecek.
Okuldan bir hocam bize hep bir söz söylerdi: "İş yerinde olan sıkıntılarınızı işten çıkarken askıya asın, eve götürmeyin. Ertesi gün gelince yine askıdan alırsınız, eve taşıyıp huzurunuzu bozmayın." Hocamın da dediği gibi düşünüp düşünüp miniği de strese sokmayın, boşverin.

siz de gidip konuşun bakalım ne dicekler.muhtemelen çok yoğundur.bayram sonrası ya.bizde de yoğunluk had safhada.sebep bu olabilir mi

Hastalarinizin yasadigi olayin benzerini ben de yasadim.2 yil oldu hala o doktora beddua ediyorum.Çocugum cok hastaydi atesliydi birakacak kimsem yoktu o gun icin ve aBenim dr izinde oldugu icin yonlendirilen dr a durustce cocugum.hasta oldugunu durumu anlattim muayene girisi ve ilac yazmasini rica ettim muayene girisi bile yapmak istemedi birak ilac yazmayi bana ne senin cocugundan ne halin varsa gör beni odasindan kovdu resmen zorla cikardi avazi ciktigi kadar bagiriyor dedim ki siz muayene girisi yapmak zorundasiniz hayir diyo yapmicam git kendi dr un yapsin.Aglaya aglaya ciktim saglik ocagindan ve o gun atesli cocugumla ise gitmek zorunda kaldim.Allahindan bulsun boyleleri muayene olmak benim yasal hakkim istesem sikayet ederdim ama beddua ediyorum benden caresiz duruma dussun insallah.

Hay alam yaaa ne kadar üzücü. Bu bencilliğin doktoru yok ki öğretmeni de polisine aynı hep ben hep derim bir işi adam gibi yapacaksan isteyeceksin. Para kazanmak için yapanlar böyle vicdan yoksunu oluyorlar. Size sinir olduğum ve kavga ettiğim bir olaydan bahsedeyim. Bir gün acile gittim. Kusma İshal şikayetiyle sonra bana bir anda doktor iğne vuracağını ve serum takacağını söyledi yani bana demiyor da hemşirelere söylüyor bende neden doktor hanım dedim baktı cevap yok neden iğne vuruyorsunuz muayene etmedin şikayetimi duydu iğne serum dedi ula bu ne serumu belki hamileyim belki emziren anneyim bir sor bana açıjlaaaç yap ne iğnesi bu alerjim var belki kavga kıyamet tabi çıktım şikayet ettim. O günden beri hiç devlet hastanesime gitmem.

Şansınıza sizin gibi yumuşak huylu hastalar denk gelmiş hep size, bol bol hayır duası alıyorsunuz size ger dönüşü de çok güzel korkular ile yaşamayın hamileliğinizi.
Diğer taraftan burada tamamen hastalarınızın hatası var. Bimere şikayet etmeleri lazımdı olacak iş değil ben hasta bakmıyorum demek.
Hastalar haklarını aramak istemedikten sonra siz istediğiniz kadar çırpının farketmez

Yahu ne diye şikayet etmediniz. Burada beddua etmek daha mı mantıklı şimdi! Ayrıca beddua sahibine döner beddua sallayana kadar şikayet etseydiniz o doktor bir daha öyle davranamazdı

Yahu ne diye şikayet etmediniz. Burada beddua etmek daha mı mantıklı şimdi! Ayrıca beddua sahibine döner beddua sallayana kadar şikayet etseydiniz o doktor bir daha öyle davranamazdı
Cok sikayet eden olmus arkasi saglam kimildamiyor 5 yildir yerinden.

eminim ki işiniz çok zordur, her türlü insanla muhatap oluyorsunuz tabi, hele ki yol yordam bilmeyen, saygısız insanla uğraşmak çok zor. ama ben de kocaman yaşlı başlı insanları bile azarlayan doktorları görünce şok oluyorum, utanıyorum. bu kadar mı nefret ediyor işinden, zorla mı doktor olmuş? Aslında sizin mesleğinizdeki tavrınız olması gereken ama diğer kötü örneklere maruz kalan hastalar sizler gibi doktorları lütuf olarak görüyorlar. her durumda işi ne olursa olsun işinin hakkını veren insanlara çok çok büyük saygı duyuyorum, her türlü işleri de rast gitsin. sizin de öyle.

bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz umarım, ailece sağlıklı mutlu, huzurlu uzun bir ömrünüz olsun

Eksik anlamışsınız veya anlatıyorsunuz.görevlendirme asm içindeyse bile sadece bir doktora yapılır ve o ödeme sadece bir doktora yapılır.yani 3 ü birden bakarız deyip üç hekime görevlendirme ve ödeme yapılmaz.ben de zamanında çok görevlendirildim..sanırım asm de pek sevilmiyorsunuz ve iletişim probleminiz var.o iki gün hangi hekimin ismi yazıldı.belki de hiç biri yzılmadı.bundan tsm sorumlu hekimler değil...burda sizi de tanımıyoruz onları da...genel doktorluk üstüne meslek üstüne yorum yapmanız yanlış

Baglaclari yanlis yazan biriyle tartismiyorum gecmis olsun.
Bir hekim için çok yerinde bir cevap. Sanırım forumda eleştirilen doktorlara örnek teşkil etmek için foruma teşrif ettiniz. Sağolun.. bu sayede hayal gücümüzü zorlayıp “nasıl böyle düşüncesiz doktorlar olabilir? “ diye düşünme zahmetinden kurtardınız bizleri.

Sürekli yeni üniversite ve fakülte açılıyor, tıp-hukuk-mühendislik...

Böyle bir durumda, ne bekleyebiliriz ki 4 veya 6 yıllık eğitimden? Etiğin E’si veriliyor mudur acaba?

İnsaniyet namına mı... işte bunu yapan çok az insan var. Benim annemin dr unun sekreteri rapor çıkartmayı bilmiyor diye yan odadaki dr un sekreterine yönlendirdi, doktor bizi öyle bir azarladı ki siz benim hastam değilsiniz bizi meşgul etmeyin diye, annemin sıçrayarak odadan bir kaçışı vardı içim yandı inanın.

Sürekli yeni üniversite ve fakülte açılıyor, tıp-hukuk-mühendislik...

Böyle bir durumda, ne bekleyebiliriz ki 4 veya 6 yıllık eğitimden? Etiğin E’si veriliyor mudur acaba?
Bir de özel üniversitelerde düşük puanla baba parasıyla okuyan insanlar doktor oluyor işte, neyin vicdanını beklersin ki, bir çoğu ömründe zorluk görmemiş, ne anlasın yurdum insanının halinden. Benim babam çok ilgisiz, annemi senede bir iki kere doktora ben götürüyorum, kadıncağız havalara uçuyor kızım beni dr a götürüyor diye, ama gördüğümüz muamele içler acısı. Çok iyi kalpli olan doktorlar da var, konu sahibi gibi, Allah onlardan razı olsun.

Bu başlığın hiç iyi niyetle açılmadığı görüşündeyim. Hastaları( buraya üye kişilerden bahsediyorum) bu şekilde şikayete yönlendirmek çok yanlış. Size karşı alınmış bir tavır varsa sizin öncelikle bunu halletmeniz gerekir bence. Eğer ortada bir görevlendirme varsa o hekim gerekeni yapmıştır, kaldı ki ortada büyük bir problem olsa o hastalar zaten o hekimlerden şikayetçi olurlardı.
Ben sizin olayı tek taraflı ve eksik anlattığınızı düşünüyorum. Ama yine söylüyorum ne olursa olaun bir hastaya niye o hekimi şikayet etmedin ya da buyrun efendim şikayet hattının numarası budur işinize gelmeyeni şikayet edin demek etiğe en uymayan şeydir.
Siz böyle şeylerle uğraşarak zaten riskli olan gebeliğinizi streslerle daha da riskli hale getiriyosunuz. Sakin olmanızı daha ılımlı davranarak zaten aranızın bozuk olduğu iş arkadaşlarınızla aranızı daha da bozmamanızı tavsiye ederim.
Sağlıklı doğumlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…