Evet sorunlar var. Ama her ne sebeple olursa olsun bakmıyorum deme hakkına sahip değiller. Kafe işletmiyoruz biz orada.Şöyle ki dört hekimli bir yerde sizin iki gün rapor alıp kalan üç hekiminde hiç birinin sizin hastalarınıza bakmak istememesi normal gelmedi.iclerinden biride olsa ben bakarım diyemeyecek kadar aranızda ne geçti.Sanki daha once diger hepsiyle aranizda yaşanmış bazı şeyler ve size karşı alınmış bir tavir hissettim nedense.
Hekimlik değil. İnsanlık da değil bence.
1 ay önce benim başıma da sizin hastalarınızın başına gelen bir durum geldi.
Yeni evli olduğum için gereken her yere başvurumu yaptım onaylandı.
Neyse benim bi gün işim düştü gittim.
Tc mi yazdım. Hekimimin adı çıktı. Beklemeye başladım.
Odaya girdim. Sen kimsin. Sistemimde böyle bi hasta gözükmüyor dedi. Bende iyi de tc yazıyorum ve mhrsde falan da size veriyor dedim.
Sen benim hastam değilsin, sırada mustafa yılmaz var sen mustafa yılmaz mısın öyleysen neden adın erkek ismi dedi. Beni çıldırttı.
Danışmaya sesleniyor. “Şunu alır mısınız odamdan” dedi. Benim kansızlığım var 3ayda bir sağlık ocağında 6 ayda bir hastanede kontrolüm oluyor. Zaten hamilelik içinde folik asite başlamam lazımdı. Bunları söyledim ona. Senin kafana göre test mi yapıcam diyor. Madem o kadar kendine düşkünsün hastanede yaptır diyor.
Çıldırdım. Ve asm yi ayağa kaldırdım.
Herşeyi geç senin benimle böyle konuşmaya hakkın yok. Bana böyle davranamazsın dedim. Bu burda kalmayacak dedim. Orada kim varsa desteklediler. Ben ilçe sağlık müdürlüğüne, il sağlık müdürlüğüne sağlık bakanlığına heryere şikayet ettim şahısı. Şansıma tanıdığımız vardı bu asm deki doktorları teftiş ediyor beyefendi. Ona da olayı anlattım.
Anlayacağınız uğraştım. Hemde günlerce.
Şuan o şahıs sağlık ocağında yok.
Muhtemelen ihraç ettiler.
Zerre pişman değilim.
Kolay olunmuyor bi doktor, ama herkeste doktor olamıyor.
Evet yaptıkları büyük kabalık olmuş, siz de bundan sonra ona göre önleminizi alırsınız. Aslında doğumunuz izin dönemine bile denk gelmiyor niye bu kadar dert ettiler anlamadım. Sonuçta bir gün mutlaka onların da size işi düşecek.Tsm ye siz görevlendirme vermeyin biz bakarız hastalara demişler. Bu taraftan da hastalara yasal zorunlulugum yok bakamam demişler. Tam bir işgüzarlık ve kurnazlık. Tsm başkanının bu durumdan haberi yoktu. O da vekaleten bakan doktor hanıma ve insankaynaklarına soruyor niye görevlendirme yazmadınız diye. Bugün ortaya çıktı bu durum. Yani şifaen bir görevlendirme verilmiş nasıl olduysa. Tsmnin de kabahati var tabi ama asıl işgüzarlık bu tarafta. Ben de buna sinirlendim.
siz de gidip konuşun bakalım ne dicekler.muhtemelen çok yoğundur.bayram sonrası ya.bizde de yoğunluk had safhada.sebep bu olabilir miBayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.
Hastalarinizin yasadigi olayin benzerini ben de yasadim.2 yil oldu hala o doktora beddua ediyorum.Çocugum cok hastaydi atesliydi birakacak kimsem yoktu o gun icin ve aBenim dr izinde oldugu icin yonlendirilen dr a durustce cocugum.hasta oldugunu durumu anlattim muayene girisi ve ilac yazmasini rica ettim muayene girisi bile yapmak istemedi birak ilac yazmayi bana ne senin cocugundan ne halin varsa gör beni odasindan kovdu resmen zorla cikardi avazi ciktigi kadar bagiriyor dedim ki siz muayene girisi yapmak zorundasiniz hayir diyo yapmicam git kendi dr un yapsin.Aglaya aglaya ciktim saglik ocagindan ve o gun atesli cocugumla ise gitmek zorunda kaldim.Allahindan bulsun boyleleri muayene olmak benim yasal hakkim istesem sikayet ederdim ama beddua ediyorum benden caresiz duruma dussun insallah.Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.
Şansınıza sizin gibi yumuşak huylu hastalar denk gelmiş hep size, bol bol hayır duası alıyorsunuz size ger dönüşü de çok güzel korkular ile yaşamayın hamileliğinizi.Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
Yahu ne diye şikayet etmediniz. Burada beddua etmek daha mı mantıklı şimdi! Ayrıca beddua sahibine döner beddua sallayana kadar şikayet etseydiniz o doktor bir daha öyle davranamazdıHastalarinizin yasadigi olayin benzerini ben de yasadim.2 yil oldu hala o doktora beddua ediyorum.Çocugum cok hastaydi atesliydi birakacak kimsem yoktu o gun icin ve aBenim dr izinde oldugu icin yonlendirilen dr a durustce cocugum.hasta oldugunu durumu anlattim muayene girisi ve ilac yazmasini rica ettim muayene girisi bile yapmak istemedi birak ilac yazmayi bana ne senin cocugundan ne halin varsa gör beni odasindan kovdu resmen zorla cikardi avazi ciktigi kadar bagiriyor dedim ki siz muayene girisi yapmak zorundasiniz hayir diyo yapmicam git kendi dr un yapsin.Aglaya aglaya ciktim saglik ocagindan ve o gun atesli cocugumla ise gitmek zorunda kaldim.Allahindan bulsun boyleleri muayene olmak benim yasal hakkim istesem sikayet ederdim ama beddua ediyorum benden caresiz duruma dussun insallah.
Cok sikayet eden olmus arkasi saglam kimildamiyor 5 yildir yerinden.Yahu ne diye şikayet etmediniz. Burada beddua etmek daha mı mantıklı şimdi! Ayrıca beddua sahibine döner beddua sallayana kadar şikayet etseydiniz o doktor bir daha öyle davranamazdı
Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.
Bir hekim için çok yerinde bir cevap. Sanırım forumda eleştirilen doktorlara örnek teşkil etmek için foruma teşrif ettiniz. Sağolun.. bu sayede hayal gücümüzü zorlayıp “nasıl böyle düşüncesiz doktorlar olabilir? “ diye düşünme zahmetinden kurtardınız bizleri.Baglaclari yanlis yazan biriyle tartismiyorum gecmis olsun.
Haklısınız. Maalesef utanıyorum. Ben Türkiyenin ilk 4 de olan belirli bir tıp fakültesinden mezun oldum. Ben böyle görmedim. Bize meslekî ahlak, etik değerler öğretildi. Ben hekimlikle bu derece karaktersizliği yanyana görmekten utanç duyuyorum. 4 birimli yerde 1 birimin yerine 3 tane doktor bakamıyor musunuz diyor müdürlük. Haklı da
İnsaniyet namına mı... işte bunu yapan çok az insan var. Benim annemin dr unun sekreteri rapor çıkartmayı bilmiyor diye yan odadaki dr un sekreterine yönlendirdi, doktor bizi öyle bir azarladı ki siz benim hastam değilsiniz bizi meşgul etmeyin diye, annemin sıçrayarak odadan bir kaçışı vardı içim yandı inanın.Bir yaptırımı yok doktor hanım. Bizim de başımıza geldi şikayet ettik .ama öyle bir zorunlulukları yokmuş. İnsaniyet namına bile bakılır hastaya ki para da alıyorlarmış . Ne diyelim. İnsanlık öleli çok oldu.
Bir de özel üniversitelerde düşük puanla baba parasıyla okuyan insanlar doktor oluyor işte, neyin vicdanını beklersin ki, bir çoğu ömründe zorluk görmemiş, ne anlasın yurdum insanının halinden. Benim babam çok ilgisiz, annemi senede bir iki kere doktora ben götürüyorum, kadıncağız havalara uçuyor kızım beni dr a götürüyor diye, ama gördüğümüz muamele içler acısı. Çok iyi kalpli olan doktorlar da var, konu sahibi gibi, Allah onlardan razı olsun.Sürekli yeni üniversite ve fakülte açılıyor, tıp-hukuk-mühendislik...
Böyle bir durumda, ne bekleyebiliriz ki 4 veya 6 yıllık eğitimden? Etiğin E’si veriliyor mudur acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?