• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu insanlık mıdır, bunlarla aynı mesleği yaptığım için mesleğim adına utandım

Bu yaz vitamin iğnem vardı iğneyi yapan hemşire bir kaba bir kaba sürekli insanları azarlıyordu sabır allahım dedim son iğnem yaptırmaya gittiğimde başka hastanın çocuğunda kaba davranmış kadın bağırarak aile hekimine gitti ve hemşireye şikayet edeceğini söyle kardeşim mesleğini insanları sevmiyorsan evinde otur ev hanımı ol İnsanları germe

ben de böyleleri hep bana denk geliyor sanıyordum. biten ve doktoruma yazdırıp gün geçirmeden almam gereken süreli bir ilacım vardı. asm'ye gittiğimde doktorum izinliymiş, sistemde de arıza vardı sanırım, olmamasına rağmen yine benim doktoruma yönlendiriyordu. mecburen orda bulunan diğer 2 doktora durumu anlatmak istedim. gayet de kibar bir dille açıklamaya çalışıyorum hekim beni saçma sapan öyle bir azarladı ki. yaşlıları bile almıyoruz biz kendi doktorlarını beklemek zorundalar falan dedi. başka çarem de yoktu şansımı denedim diğer doktorla görüştüm, en azından insan yerine koyup derdimi dinledi. ama ben hastaya bakmak zorunda olduklarını bilmiyordum maalesef. kesinlikle sizin yaptığınız gibi hakkımızı savunmamız gerekiyor.
Ben ilk başta etkisinden çıkamadım salya sümük ağladım. Sonra gidip onun benim hekimim olduğunu gösteren sayfayı çıkarttım maille bakanlığa yolladım falan. Terbiyesizlikten başka birşey değil. Biz onlara mecburuz. Bu sayede evlerine rızk götürüyorlar. Sanki delisi miyiz doktorun bize ne! Ayda yılda bir işimiz düşüyor. Ki eminim seninki gibi önemli bi işim olsaydı daha çok delirirdim. Ukala ukala konuşuyorlar. Bende sana meraklı değilim ay iyi ki benim hekimim değilsin deseydin :D

İnsanlar kötü muamele ile ugrasmak istemediklerinden doktor değiştiriyorlar. O sebeple kötü davranan doktorun hastası daha az oluyor. Çok rahat ediyorlar. Böyle bir niyet ile hareket etmiştir belki. Bence uğraştığınız çok iyi olmuş.

İnternetten baktım yaşıda daha 30 değil yani doktorun. Benim gibi birşeydi. Böyle aşağılayıcı bi beden dili sergiledi. O rahat edicek diye ben ona orda haybeden para kazandıramazdım, parayı geç. Kim bilir hastalarına nasıl davranıyor.

ne münasebet yahu? bir yaşıma daha girdim... bu ne kibir böyle? yuh.
Hastalar her zaman yalan söyler yanlış bir cümle olmuş. Ama şu da bir gerçektir ki genelde herkes olayları kendini haklı çıkaracak şekilde anlatır ama olayın aslı farklı olabilir. İyi sorgulamak gerekir. Benim başıma gelmişti mesela en basit örneği,ben diş hekimiyim, hastaya randevu veriyordum ertesi güne hasta kabul etmedi randevuyu. Ertesi gün başka arkadaşa gidip bana randevu vermedi demiş benim için. Arkadaş geldi bana çıkıştı hatta niye randevu vermedin diye. Durumu ona anlattım, hasta zaten onun verdiği randevuyu da kabul etmemiş. Herkes böyle olamayabilir ama böyle kişiler de var ne yazık ki. Yalan cümlesi bu yüzden söylenmiş olabilir

haklı olabilirsiniz belki ama meslektaşlarınızla iletişimle ve tatlı dille veya bu şekilde hallolmuyorsa mevzuatın gerektirdiği şekilde halledebileceğiniz bir meseleyi zaten hekimlere düşmanlığın gündemde olduğu bir dönemde bu platforma taşımanız çok yanlış.
hekim arkadaşlarınızı buradaki kişilere şikayet ettiniz hatta hastaları da şikayet etmeye yönlendirdiniz ve kendinizi övüp iyi davranışlarınızı ön plana çıkardınız, bundan ne elde etmeyi planlıyorsunuz?
kusura bakmayın ama olayların arkasında başka şeyler olduğunu ve kimsenin anlatıldığı kadar masum olmadığını düşünüyorum.

haklı olabilirsiniz belki ama meslektaşlarınızla iletişimle ve tatlı dille veya bu şekilde hallolmuyorsa mevzuatın gerektirdiği şekilde halledebileceğiniz bir meseleyi zaten hekimlere düşmanlığın gündemde olduğu bir dönemde bu platforma taşımanız çok yanlış.
hekim arkadaşlarınızı buradaki kişilere şikayet ettiniz hatta hastaları da şikayet etmeye yönlendirdiniz ve kendinizi övüp iyi davranışlarınızı ön plana çıkardınız, bundan ne elde etmeyi planlıyorsunuz?
kusura bakmayın ama olayların arkasında başka şeyler olduğunu ve kimsenin anlatıldığı kadar masum olmadığını düşünüyorum.
Aynısını düşünüyorum

İnsaniyet namına mı... işte bunu yapan çok az insan var. Benim annemin dr unun sekreteri rapor çıkartmayı bilmiyor diye yan odadaki dr un sekreterine yönlendirdi, doktor bizi öyle bir azarladı ki siz benim hastam değilsiniz bizi meşgul etmeyin diye, annemin sıçrayarak odadan bir kaçışı vardı içim yandı inanın.
İnanın icim acıyarak okudum. Annenizi annemin yerine koydum. Benim annem de öyle masum . Sahi doktorlarımızın annelerine öyle davranılsa? Ama böyle bir şey olamaz. Malum orda da doktor annesi üstün.

Hastalar her zaman yalan söyler yanlış bir cümle olmuş. Ama şu da bir gerçektir ki genelde herkes olayları kendini haklı çıkaracak şekilde anlatır ama olayın aslı farklı olabilir. İyi sorgulamak gerekir. Benim başıma gelmişti mesela en basit örneği,ben diş hekimiyim, hastaya randevu veriyordum ertesi güne hasta kabul etmedi randevuyu. Ertesi gün başka arkadaşa gidip bana randevu vermedi demiş benim için. Arkadaş geldi bana çıkıştı hatta niye randevu vermedin diye. Durumu ona anlattım, hasta zaten onun verdiği randevuyu da kabul etmemiş. Herkes böyle olamayabilir ama böyle kişiler de var ne yazık ki. Yalan cümlesi bu yüzden söylenmiş olabilir

iyi de eğitimli oldugumuzu iddia ediyoruz değil mi?bir şeyi ifade etmenin bin bir türlü yolu var. doktor hanım, "belki size doğruyu söylemeyenler olabilir, işin aslını sordunuz mu?"vs. tarzında bir şey denebilirdi...bu en basit ifadesi.
ne demek direkt olarak "hasta her zaman yalan söyler" ? şifa bulmaya gittiğim, benim ya da yakınlarım için tedaviye umut gördüğümüz kişi ne hakla yalancı yaftası yapıştırır bize mesela?
bu mantığa göre,
öğretmenler arasında; öğrenciler her zaman yalan söyler..
avukatlar arasında; müvekkiller her zaman yalan söyler..
polisler arasında; ifade veren kişi her zaman yalan söyler..
kurumsal firma müşteri ilişkileri departmanına göre; müşteri her zaman yalan söyler...
.
.
.
.
.
böyle bir saçmalık, böyle bir tepeden bakma kibir olabilir mi? rica ederim yaşadığınız olağan bir durum yüzünden bu karakterdeki insanların ekmeğine yağ sürmeyiniz.

Hastaları zor durumda bırakmamak adına yardımcı olsalardı keske.belki çok dolular başka hastalara zaman ayiramiyorlar desem ,mecburlar ücret alıyorlarmış.sizin için de anlayışlı iş arkadaşlarınızın olmaması üzücü.is arkadaşı onemli

Baglaclari yanlis yazan biriyle tartismiyorum gecmis olsun.
Bağlaçları düzgün kullanmayan hastaları muayene de etmiyorsunuzdur şimdi siz :işsiz:

Gerçekten hekimseniz (ki sizin çoğu söylediğinize inanmıyorum artık) Allah beni ve sevdiklerimi sizin gibi doktora muhtaç etmesin...

iyi de eğitimli oldugumuzu iddia ediyoruz değil mi?bir şeyi ifade etmenin bin bir türlü yolu var. doktor hanım, "belki size doğruyu söylemeyenler olabilir, işin aslını sordunuz mu?"vs. tarzında bir şey denebilirdi...bu en basit ifadesi.
ne demek direkt olarak "hasta her zaman yalan söyler" ? şifa bulmaya gittiğim, benim ya da yakınlarım için tedaviye umut gördüğümüz kişi ne hakla yalancı yaftası yapıştırır bize mesela?
bu mantığa göre,
öğretmenler arasında; öğrenciler her zaman yalan söyler..
avukatlar arasında; müvekkiller her zaman yalan söyler..
polisler arasında; ifade veren kişi her zaman yalan söyler..
kurumsal firma müşteri ilişkileri departmanına göre; müşteri her zaman yalan söyler...
.
.
.
.
.
böyle bir saçmalık, böyle bir tepeden bakma kibir olabilir mi? rica ederim yaşadığınız olağan bir durum yüzünden bu karakterdeki insanların ekmeğine yağ sürmeyiniz.
Bu neden olağan bir durum oldu onu anlayamadım. Hastanın yalan bir beyanla beni iş arkadaşıma şikayet etmesinin neresini olağan karşıladınız?

Bu neden olağan bir durum oldu onu anlayamadım. Hastanın yalan bir beyanla beni iş arkadaşıma şikayet etmesinin neresini olağan karşıladınız?

o kadar yazdığım içinde cidden bunu mu anlamadınız? olağan derken şunu kastediyorum, hayretler içerisinde kalınacak bir durum değil yani. işiniz gereği binbir tip ve karakterde insanla bir araya geliyorsunuz. yalan da söyleyebilir doğru da.hayatın akışına mucizevi ters bir durum değil anlamında söyledim.

Bakmıyorlar bizim bağlı olduğumuz asm de de bakmıyorlar. Bizim aile hekimimiz trafik kazası geçirmişti kaburgaları falan kirilmis baya bi muddet gelemedi cocuklarim grip falan olduğunda asm bomboş olduğu halde diğer 3 dr da bakmadı ama onlar olmadığı zaman bizim dr bakıyor onların hastalarına çok görüyorum ya doktorsunuz kardeşim bu kadar zor geliyorsa yıllarca niye kafa patlattın dirsek çürüttün üniversitelerde bende bunu anlamıyorum

o kadar yazdığım içinde cidden bunu mu anlamadınız? olağan derken şunu kastediyorum, hayretler içerisinde kalınacak bir durum değil yani. işiniz gereği binbir tip ve karakterde insanla bir araya geliyorsunuz. yalan da söyleyebilir doğru da.hayatın akışına mucizevi ters bir durum değil anlamında söyledim.
O zaman her hasta olmasa da hastalar yalan söyleyebilirler demekte bi sakınca yok neden buna bu kadar takıldınız ben de bunu anlamıyorum. Siz de söylüyosunuz işte gün içinde türlü karakterlerde inaanlarla konuşup anlaşıyoruz. Her söylenenle gaza gelinmemesi gerekir. Bu insanlarla çok diyaloğa girilen bütün mesleklerde böyledir. Kelimelere takılıyosunuz çok fazla. Anlatılmak istenene odaklanın bence. Hasta da yalan söyleyebilir bir de meslektaşlarınıza sorun demek istemiş. İlla ki sizin istediğiniz şekilde kurmamış olabilir bu cümleyi. Kalıplar kalıplar....

O zaman her hasta olmasa da hastalar yalan söyleyebilirler demekte bi sakınca yok neden buna bu kadar takıldınız ben de bunu anlamıyorum. Siz de söylüyosunuz işte gün içinde türlü karakterlerde inaanlarla konuşup anlaşıyoruz. Her söylenenle gaza gelinmemesi gerekir. Bu insanlarla çok diyaloğa girilen bütün mesleklerde böyledir. Kelimelere takılıyosunuz çok fazla. Anlatılmak istenene odaklanın bence. Hasta da yalan söyleyebilir bir de meslektaşlarınıza sorun demek istemiş. İlla ki sizin istediğiniz şekilde kurmamış olabilir bu cümleyi. Kalıplar kalıplar....

ay okumadınız mı cümleyi ya?
"Hastalar her zaman yalan soyler, diye bir laf vardir doktorlar arasinda". direkt olarak tüm hastaları yaftalayan bir cümle. yok kalıplarmış da bilmem ne.. diğer yazdıklarıma da cevap vermediniz bu arada, aslında biliyorsunuz kendine hekim diyen bir tipin ne kadar çuvallama bir laf ettiğini de neyse..
hoş, sapık da olsan tecavüzcü de olsan bu ülkede illa ki seni savunan birilerini bulursun.bu da o hesap.. bu lafı yazan kendini bu kadar savunmadı.
pes.

Hekimlik değil. İnsanlık da değil bence.
1 ay önce benim başıma da sizin hastalarınızın başına gelen bir durum geldi.
Yeni evli olduğum için gereken her yere başvurumu yaptım onaylandı.
Neyse benim bi gün işim düştü gittim.
Tc mi yazdım. Hekimimin adı çıktı. Beklemeye başladım.
Odaya girdim. Sen kimsin. Sistemimde böyle bi hasta gözükmüyor dedi. Bende iyi de tc yazıyorum ve mhrsde falan da size veriyor dedim.
Sen benim hastam değilsin, sırada mustafa yılmaz var sen mustafa yılmaz mısın öyleysen neden adın erkek ismi dedi. Beni çıldırttı.
Danışmaya sesleniyor. “Şunu alır mısınız odamdan” dedi. Benim kansızlığım var 3ayda bir sağlık ocağında 6 ayda bir hastanede kontrolüm oluyor. Zaten hamilelik içinde folik asite başlamam lazımdı. Bunları söyledim ona. Senin kafana göre test mi yapıcam diyor. Madem o kadar kendine düşkünsün hastanede yaptır diyor.
Çıldırdım. Ve asm yi ayağa kaldırdım.
Herşeyi geç senin benimle böyle konuşmaya hakkın yok. Bana böyle davranamazsın dedim. Bu burda kalmayacak dedim. Orada kim varsa desteklediler. Ben ilçe sağlık müdürlüğüne, il sağlık müdürlüğüne sağlık bakanlığına heryere şikayet ettim şahısı. Şansıma tanıdığımız vardı bu asm deki doktorları teftiş ediyor beyefendi. Ona da olayı anlattım.
Anlayacağınız uğraştım. Hemde günlerce.
Şuan o şahıs sağlık ocağında yok.
Muhtemelen ihraç ettiler.
Zerre pişman değilim.
Kolay olunmuyor bi doktor, ama herkeste doktor olamıyor.
yalniz bazilari uste cikiyir. doktora kotu davrandiniz vs ye de getiriyorlar olayi. basima geldi. hamileyim acim. kan sirasi cok var. gebeye oncelik.oluyor ya onu soyledim basimin dondugunu belirttim. karnim burnumda..oncelik olmasa bile insan insanlik yapar dimi. hayir dediler. hasta haklarina ciktim. o kadar da kotuyum ki agladim tutamadim.kendimi gene yok dediler..mecbur indim asagi bekliyorum..kari koca cift geldiler arka kapidan hic bekletmeden aldilar. hemen gittim.onlarin numarasi neydi dedim. hemsire renkten renge girdi. uste ciktim biraz yuksek sesle nasil alirsiniz vs dedim. hemsire ne diyecegini bilemedi yatan hasta poliklinigi diyir. guya ameliyat olacaklarmis. ama yanlarinda kizlarinda var. giyimleri falan suslu puslu. kari koca ikisi mi ameliyat olacak bu halde mi ameliyat oluyorlar dedim. hemsire bakti bisi diyemedi bagirdi guvenligi cagirdi..yonetime cikim soyleyin 1. kattan yolladilar ben napayim dedi. 1. kat yonetim kati. once bashekime ciktim ama kimi kime sikayet ediyorsun. bimere sikayet ettim. ayni laflar hamilekige oncelik yok diyor. peki sirf sizin tanidiginiz diye iki saglikli insana neden oncelik var
devaminda da belirtmisler ayrica saglik personeline kotu davranmak suctur vs vs
ozel bir durumumdan dolayi durumu riske edemedim daha fazla ilerletmedim.sikayetimi. o.iki saglikli insana neden oncelik verildi derdim oydu ama baktim uste cikiyorlar. yuksek sesle neden onlari aliyorsunuz dedigim icin nerdeyse ceza alan.ben olacaktim

ay okumadınız mı cümleyi ya?
"Hastalar her zaman yalan soyler, diye bir laf vardir doktorlar arasinda". direkt olarak tüm hastaları yaftalayan bir cümle. yok kalıplarmış da bilmem ne..
hoş, sapık da olsan tecavüzcü de olsan bu ülkede illa ki seni savunan birilerini bulursun.bu da o hesap.. bu lafı yazan kendini bu kadar savunmadı.
pes.
Bunu sapıkları savunanlarla karşılaştırdınız ya asıl buna pessss!!!! Size zaten illa ki sizin istediğiniz kelimeleri yazmamış olabilir içerik önemlidir demiştim asıl siz okumuyorsunuz!!!!! Sakin kalmaya çalışıp başta ılımlı yazmaya çalıştıkça işi sağıklığa kadar getirdiniz sizi TEBRİK EDİYORUM!!!!

Back
X