bu isimleri telaffuz etmek zor mu sizce de

ruveydacetin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2021
10
4
1
45
Arkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.

Peki bunlari bilerek neden ayni isimleri koymayi düşündünüz merak ettim
Mesela Ayse deseniz babaanne adiysa iki cocuk da annesinin adi diye koyduğundan iki kuzende de babaanne adi var denir ama hem Erva hem Banu koyup sadece Nur ile suslemeniz neden? Dünya kadar isim var
Tam isimleri ile telaffuz ettiğimde karışmayacagını düşünmüştüm. isimleri tam telaffuz etmek de zormuş sonradan farkettim bu kadar cok zorlandıgımı. çünkü bu kadar telaffuz etmemiştim hamileyken. Hamileyken de çok iyi değildim onun da etkisi var bence.

Tam isimleri ile telaffuz ettiğimde karışmayacagını düşünmüştüm. isimleri tam telaffuz etmek de zormuş sonradan farkettim bu kadar cok zorlandıgımı. çünkü bu kadar telaffuz etmemiştim hamileyken. Hamileyken de çok iyi değildim onun da etkisi var bence.
Bu sorumun cevabı değil yalnız
Ben kuzenlerinde olan isimleri pespese çocuklariniza neden koydugunuzu merak ettim neden bu isimleri seçtiniz yani kuzenlerinde varsa?

Popüler isim kurbanı olmuşsunuz. Hele ki Ervanur‘u çocuğunuza nasıl reva gördünüz bilmem.

Erva tek başına bile söylemesi zor bir isim.
İlk defada duydum değişik olsun diye mi koydunuz anlamadım ki.
Nurbanu güzel bir isim bence ille ablasına uysun diye mi peşine nuru eklediniz?
Ben olsam değiştirirdim.

Önune arkasina, nur ya da su konan isimleri sevmiyorum ben.

Sonuna nur ve su eklenen isimleri sevmiyorum ben. Diğer isimleri tek başına koymayı tercih ederdim sanırım

Evet şöyle ErvaNURBanu şeklinde birleştirmek lazım 😅.

Ervanur ismini ben ilk kez duydum bu arada. Anlamı nedir acaba merak ettim. Kişisel olarak “Nur”lu isimleri pek sevmem ben açıkçası. Sadece Nur’a özgü değil de -su, -can -nur gibi ekler bana hoş gelmiyor.

Erva'yi ben de ilk kez duydum. Yeni populer isim bu sanirim bu ara.

Şu antin kuntin isim koyma ne zaman bitecek acaba ya
Erva ismine şaşırdınız ama komşumuzun kızının ismi "buğlemsu".

Buğlem bana boğulmak gibi geliyor. Şu an yazarken bile boğuluyorum. Bi de inadına yapar gibi peşine su diyor.

Çıldırıyorum.

Klasik koşullanma yoluyla öğrendim. Çocuğu görünce nefesim daralıyor.

Bu sorumun cevabı değil yalnız
Ben kuzenlerinde olan isimleri pespese çocuklariniza neden koydugunuzu merak ettim neden bu isimleri seçtiniz yani kuzenlerinde varsa?
banu kuzeninin ismi. Erva da diğer kuzeninin ikinci ismi. ikinci isim olunca çok karışmayacagını düşündüm ama şu an farkettim nuru söylemeyince yine karışıyor. aslında farklı isim koymak istedim tabiki ama isim konusunda çok kararsız kaldım o yüzden böyle oldu. birçok ismi de elemek zorunda kaldım zaten kuzenlerde ve çok yakınlarda var diye.

Buğlem bana boğulmak gibi geliyor. Şu an yazarken bile boğuluyorum. Bi de inadına yapar gibi peşine su diyor.

Çıldırıyorum.

Buğlem ismi duyduğum en çirkin isim olabilir. Hafsa bile daha iyi.

Çıldırıyorum.

B ve ğ harfleri "boğulma " kelimesini çağrıştırıyor demek ki :)

Çıldırıyorum.

:KK57::KK57::KK57:

Buğlem ismi duyduğum en çirkin isim olabilir. Hafsa bile daha iyi.
Olabilir değil. Kesin bence.

1 milyon tane kızım olsa da dünya üzerinde yaşayan bütün dillerdeki kız isimlerini kullansam gene buglem koymam.

Çıldırıyorum.

Ay bizim lisede de Çilem ve Elem vardi. Anneleri ne yaşadıysa artik cocuklardan çıkarmış resmen.

Olabilir değil. Kesin bence.

1 milyon tane kızım olsa da dünya üzerinde yaşayan bütün dillerdeki kız isimlerini kullansam gene buglem koymam.
Bizim arkadaşının kızının adı Buğlem. Sonra bir de oğlu oldu. Şimdi iki yaşında. Bil bakalım adı ne? Eymen ahsjahjsja bi salın şu ismi yaa.

banu kuzeninin ismi. Erva da diğer kuzeninin ikinci ismi. ikinci isim olunca çok karışmayacagını düşündüm ama şu an farkettim nuru söylemeyince yine karışıyor. aslında farklı isim koymak istedim tabiki ama isim konusunda çok kararsız kaldım o yüzden böyle oldu. birçok ismi de elemek zorunda kaldım zaten kuzenlerde ve çok yakınlarda var diye.
Zehra ismini oldum olası çok severim kızım olsa mutlaka koyacağım derdim, tesadüf ya kvnin adı zehra oldu ve biz çıkarken vefat etti. Sülalenin ilk kız bebesine kaynım zehra ismini verdi, ben neredeyse ağlayacaktım, çok üzüldüm. Maalesef biz koyamadık, sonra görümcem de kızına koydu aynı ismi, bu ne arkadaş her yer zehra olacakmış. Akrabalarda var diye elediğim o kadar çok isim var ki, eşim oğluma hamileyken rüyasında muhammet ismini gördü, ailede var diye ona da izin vermedim. Karışıklı çok oluyır maalesef.
Kendi babamın ailesinde 3 kuşakta ramazan ismi var ve soy isim de aynı, süreğen bir hangi ramazan özen sorusu var. Koymamak lazım. Zehra içimde yara kaldı ama koymadım

Zehra ismini oldum olası çok severim kızım olsa mutlaka koyacağım derdim, tesadüf ya kvnin adı zehra oldu ve biz çıkarken vefat etti. Sülalenin ilk kız bebesine kaynım zehra ismini verdi, ben neredeyse ağlayacaktım, çok üzüldüm. Maalesef biz koyamadık, sonra görümcem de kızına koydu aynı ismi, bu ne arkadaş her yer zehra olacakmış. Akrabalarda var diye elediğim o kadar çok isim var ki, eşim oğluma hamileyken rüyasında muhammet ismini gördü, ailede var diye ona da izin vermedim. Karışıklı çok oluyır maalesef.
Kendi babamın ailesinde 3 kuşakta ramazan ismi var ve soy isim de aynı, süreğen bir hangi ramazan özen sorusu var. Koymamak lazım. Zehra içimde yara kaldı ama koymadım
Ben de ne yapsam bilemedim şimdi çünkü ismi koyduk artık. isim mi ekletsem diyorum. Ama uğraşmak da zor sanki

Ben de ne yapsam bilemedim şimdi çünkü ismi koyduk artık. isim mi ekletsem diyorum. Ama uğraşmak da zor sanki

Arkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.
Telaffuzları zor değil ama Nur , erva diye seslenebilirsiniz.

Bitmez o, ne koysak da kimsede olmasa derdi yaktı bizi resmen

İnanma oradaki anlamlara göktürklerde kadın ve çocukları koruduğuna inanılan tanrıça olan umay'ı cennette kadın ve çocukları koruyan melek olarak gördükten sonra ben inanmayı bıraktım. Her uydurdukları ismi cennetle dinle birleştirip kakalıyorlar millete
Nur ismini dinle bağdaştırmışlar, direkt Evranur olarak bir isim göremedim ben o sitelerde 😅. Tanrıça Umay da, çok tanrılı inanışlardaki tanrı ve tanrıçaların tek tanrılı inanışa melek olarak geçmesinin kurbanı olmuş sanırım :)

Abla bunun için çok geç değil mi:) Dediğin gibi severek de koymuşsunuz.. Allah kaderlerini güzel kılsın:) Ayrıcaa gayet güzel naif isimler bunlar.. Kızım olsa düşünürüm ikisinide:)

Back
X