bu isimleri telaffuz etmek zor mu sizce de

ruveydacetin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2021
10
4
1
45
Arkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.

Ay bende baktım dişi dağ keçisi demekmiş🙈
Arapça olacak diye manasız isimler koymakta ne bileyim.
Bir ara güya anlamı cennet bahçesi demek olduğu için bir dönemin koyduğu bir isim vardı meğer alakası yokmuş arapça anlamının cennet bahçesiyle.
Çocuk isimleri sitesinde arka arkaya “Ervanur Ervanur Ervanur” diye okudukça bunaldım ben 😅. Telefonum da tanımıyor bu arada bu kelimeyi, yanlış yazmışın düzelt diyor resmen.

Erva'yi ben de ilk kez duydum. Yeni populer isim bu sanirim bu ara.
Baktım anlamına ama benim bulduğum site ayrı ayrı yazmış.

Eklentiler

• 5C1ACD92-FFD6-4044-BD10-874905501C2F.webp
    5C1ACD92-FFD6-4044-BD10-874905501C2F.webp
    15 KB · Görüntüleme: 37
Çocuk isimleri sitesinde arka arkaya “Ervanur Ervanur Ervanur” diye okudukça bunaldım ben 😅. Telefonum da tanımıyor bu arada bu kelimeyi, yanlış yazmışın düzelt diyor resmen.

Yigit adam mi?
Kiz adi mi erkek adi mi, karar versinler ya :D

Şu antin kuntin isim koyma ne zaman bitecek acaba ya
Bitmez o, ne koysak da kimsede olmasa derdi yaktı bizi resmen

İnanma oradaki anlamlara göktürklerde kadın ve çocukları koruduğuna inanılan tanrıça olan umay'ı cennette kadın ve çocukları koruyan melek olarak gördükten sonra ben inanmayı bıraktım. Her uydurdukları ismi cennetle dinle birleştirip kakalıyorlar millete

Branşımdan dolayı arapça farsça öz türkçe aşinalığım var, bu uydurma isimler zaten bariz belli oluyor hiçbirinin kalıp ve kurallarına uymuyor ama hepsi kutsal kitaplarla ya da dinlerle ilgili ne hikmetse, ve maalesef insanlar da inanıp koyuyor.

hangi isim garip gelip de anlamına baksam anlamı ya cennet bahçesi, ya cennet kuşu, ya cennet kapısı :))

Arkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.
Yani şu saatten sonra yaptığınız kaygı neye yarar ki? Nurbanu diye arkadaşım olduğundan belki de bana o zor gelmiyo ama Ervanur çok zor bir isiim, telaffuzu da zor karşıdakinin anlaması da zor. Çocuğuma koymam mesela. Ama bu saatten sonra kedinin adını bile değiştiremezsiniz ki zaten

ben kaygılı biri olduğum için yanlış anlar çocuklar diye düşünüyorum maalesef. kuzeninin biri banu. diğer kuzeninin de ikinci ismi erva. ikinci isim de olsa telaffuz ettikçe karıştığını farkettim
E anlasınlar. Erva gel kızım dediniz kuzeni geldi diyelim ne olacak ki. Çocukların isimlerinden ziyade kaygı durumunuzu değiştirseniz daha mantıklı olur sanki. İsimlerin insan hayatı üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum ben çocuk istese tamam ama siz hiçbir sorun yokken söylenişi zor diye değiştirmemelisiniz. İsminiz ruveydaysa sizinki de zor mesela. Ama ne olabilir ki en kötü söylemekte zorlanılır bi iki sonra alışılır.

Nurbanu zor gelmedi bana ama Erva ismi zaten telaffuz olarak zor bir de manasiz gibi geliyor bana, aslinda anlami güzel olsa da e ile baslayip r ile sert bir çıkışı ardindan v ile yumusamaya baslarken a ile yine kalin bir bitis oluyor
Erva isminin ardina Nur cok zor geldi okunuş olarak

Evet şöyle ErvaNURBanu şeklinde birleştirmek lazım 😅.

Ervanur ismini ben ilk kez duydum bu arada. Anlamı nedir acaba merak ettim. Kişisel olarak “Nur”lu isimleri pek sevmem ben açıkçası. Sadece Nur’a özgü değil de -su, -can -nur gibi ekler bana hoş gelmiyor.
Annemin kedisinin adi kedican'di, kedi bile kacamadi bu akimdan

Ervanurbanu oluyor giriftlestirince. Bence hos ya uyumlular. Cocuklarin ikisini ayni anda cagiracaksaniz boyle bir sey deneyebilirsiniz :D

E anlasınlar. Erva gel kızım dediniz kuzeni geldi diyelim ne olacak ki. Çocukların isimlerinden ziyade kaygı durumunuzu değiştirseniz daha mantıklı olur sanki. İsimlerin insan hayatı üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum ben çocuk istese tamam ama siz hiçbir sorun yokken söylenişi zor diye değiştirmemelisiniz. İsminiz ruveydaysa sizinki de zor mesela. Ama ne olabilir ki en kötü söylemekte zorlanılır bi iki sonra alışılır.
Yorum icin teşekkürler. Sanırım kaygılı biri birçok şeyi anlamakta zorluk çekiyor. Eşim de değiştirmek istemiyor ama ben çok kaygılıyım bu konuda. İsimleri koymadan önce de biraz farkındaydım ama şimdiki kadar değil. Bebek 3 aylık oldu kaygıyı aşamadım. Kaygı da aşırı dalgınlık yapıyor

ben kaygılı biri olduğum için yanlış anlar çocuklar diye düşünüyorum maalesef. kuzeninin biri banu. diğer kuzeninin de ikinci ismi erva. ikinci isim de olsa telaffuz ettikçe karıştığını farkettim
Peki bunlari bilerek neden ayni isimleri koymayi düşündünüz merak ettim
Mesela Ayse deseniz babaanne adiysa iki cocuk da annesinin adi diye koyduğundan iki kuzende de babaanne adi var denir ama hem Erva hem Banu koyup sadece Nur ile suslemeniz neden? Dünya kadar isim var

Sizin yine da duyulmuş isimler bi şekilde herkesin kulak aşinalığı var. Oğlum olacak ve eşim tutturdu Erkmen diye. Bi türlü vazgeçiremedik. Söylemesi zor, benim kendi adım da telaffuzu zor bi isim ve her defasında iki üç kere tekrar etmek zorunda kalıyorum. Şimdi oğlumda aynı şeyi yaşayacak ömür boyu.

Back
X