bu isimleri telaffuz etmek zor mu sizce de

ruveydacetin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2021
10
4
1
45
Arkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.

Tefoo

ikisine hep pes pese mi sesleniyorsunuz? bence cok da zor degil hatta nurbanu hic zor degil. ervanura isterseniz sadece erva dersiniz cunku zaten adinin sonunda nur olanlar da genelde kullanmiyor.

Tevfik dayımın adı la
Ervanur dan kolay bence

Biz ablamın kızının adına erva cansu koyduk

Yorumlarınız için teşekkürler. Benzer isimler var yakınlarımda o yüzden çoğu zaman maalesef kısaltamam. uzun telaffuz etmek bana da zor geliyor alışamadım daha. ismi koymadan önce de aklımdaydı ama kararsız kalınca böyle oldu. Bu yüzden küçük olanın ismini mi değiştirsem diyorum ya da isim ekletsem. Siz olsanız ne yapardınız. isim değişikliği de uğraştırır tabi. bir de niye değiştirdin diye soracaklar.

Benzer isim var diye kısaltmayip ismini degistirmek daha mi mantikli sizce gercekten?

87-90 neslindr dunya kadar Merve, Gizem, Tugce falan var. Benzer degil birebir ayni olsa bile herkesin annesi kullandi ismini.

Dönem dönem populer olan her isimle ileride ayni ortamda karsilasacaksiniz. Ecrinler, Eymenler vs dolu mesela.

Yani yakininizda mesela iki tane Banu olsa olacak ki?

Küçük olan hangisi? Ervanur ise hiç durmayın

Ben olsam Ervanur u degistiririm.

yakınlarımızda benzer isim var derken kızlarımın kuzenlerini kastetmiştim. haftada bir görüşürüz genelde. ervanur küçük olan.

Erva tek başına bile söylemesi zor bir isim.
İlk defada duydum değişik olsun diye mi koydunuz anlamadım ki.
Nurbanu güzel bir isim bence ille ablasına uysun diye mi peşine nuru eklediniz?
Ben olsam değiştirirdim.

Nurbanu kolay ama ervanur zor. Erva demek bile zor. Ama şu saatten sonra çocuklarınızın isimleri kaygılanacak son şeyiniz falan olması lazım. Yakınlarınızda benzer isim olmasına bakmadan kısaltıp söyleyin aynı isimli de olsalar kime seslenildiğini anlayacak varlıklarız sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…