- 28 Temmuz 2021
- 10
- 4
- 1
- 45
- Konu Sahibi ruveydacetin
-
Erva tek başına bile söylemesi zor bir isim.
İlk defada duydum değişik olsun diye mi koydunuz anlamadım ki.
Nurbanu güzel bir isim bence ille ablasına uysun diye mi peşine nuru eklediniz?
Ben olsam değiştirirdim.
Arapça bir isimmiş merak edip baktim. Gorumcem de kizina arapça isim koydu, ismin soylenmesi zor hatta kendileri bile seslenirken kullanmiyorlar o ismi.
Niye arapca isim koydun dedigimde carlamayacagini bilsem sorardim.
Aynı şeyi yazmışızÖnune arkasina, nur ya da su konan isimleri sevmiyorum ben.
Ay bende baktım dişi dağ keçisi demekmiş
Arapça olacak diye manasız isimler koymakta ne bileyim.
Bir ara güya anlamı cennet bahçesi demek olduğu için bir dönemin koyduğu bir isim vardı meğer alakası yokmuş arapça anlamının cennet bahçesiyle.
Ay bende baktım dişi dağ keçisi demekmiş
Arapça olacak diye manasız isimler koymakta ne bileyim.
Bir ara güya anlamı cennet bahçesi demek olduğu için bir dönemin koyduğu bir isim vardı meğer alakası yokmuş arapça anlamının cennet bahçesiyle.
evet yeni üyeyim. ama asla dediğiniz gibi bir amacım olamaz. sadece bir sıkıntımı söylemek istedim. bebeğim büyümeden ismini değiştirsem mi diye sormak istedim.Konu feyk bence
Yeni uye, ismi Ruveyda ve soyadi. Konunun amaci yeni nesil siimlere saydirip sovdurmek bence, konu sahibi de bir eksiboy
Mune
Eki Görüntüle 2893677
Dişi dağ keçisi anlamına gelen Erva kelimesi değil urviyye kelimesi. Erva urviyye kelimesinin çoğulu ve Erva’nın anlamı daha farklı.
Arapçada tekil çoğul kelimeler farklı anlamlara gelebiliyor.
Nurbanu kolay ama ervanur zor. Erva demek bile zor. Ama şu saatten sonra çocuklarınızın isimleri kaygılanacak son şeyiniz falan olması lazım. Yakınlarınızda benzer isim olmasına bakmadan kısaltıp söyleyin aynı isimli de olsalar kime seslenildiğini anlayacak
ben kaygılı biri olduğum için yanlış anlar çocuklar diye düşünüyorum maalesef. kuzeninin biri banu. diğer kuzeninin de ikinci ismi erva. ikinci isim de olsa telaffuz ettikçe karıştığını farkettimNurbanu kolay ama ervanur zor. Erva demek bile zor. Ama şu saatten sonra çocuklarınızın isimleri kaygılanacak son şeyiniz falan olması lazım. Yakınlarınızda benzer isim olmasına bakmadan kısaltıp söyleyin aynı isimli de olsalar kime seslenildiğini anlayacak varlıklarız sonuçta.
Kalbinizi kırmak istemem ama isimlere eklenen nurlar bana hep zorlama gelmiştir ve mümkün olduğunca kullanmam. Ben olsam aynı ismi taşıyan insanlar yanımızda yokken erva ve banu diye çağırır, onlarla beraberken de nurlarını eklerdim. İki haline de alışmaları güzel oluyorArkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.
2 kere üst üste ervanur deyince bile zorlanır insan..Arkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.
Teyfik degilmiydi ya ahahah okunurken başka yazilirken başka ahahahahErva kendi başına zor. Ervanur hepten zor.
Banu teK başına kolay. Nurbanu zor
Bana sorsanız r harfi zaten kendi başına zor.
Benim ismim de nur ile bitiyor. Eşimin ismi ramazan.
Her yerden r çıkıyor. Bana zor geliyor r telaffuzu.
Zamanla alışırsınız. Birine erva ötekine banu dersiniz .
Tevfik diye isim var ya daha ne kadar zorlaştırılabilir
Evet şöyle ErvaNURBanu şeklinde birleştirmek lazımArka arkaya soyleyince cok tekrar oluyor gibi geliyor. Birinin Nur'unu soylemeseniz daha rahat sanki.
Benzer isimler de olsun nolacak ki.
Erva'yi ben de ilk kez duydum. Yeni populer isim bu sanirim bu ara.Evet şöyle ErvaNURBanu şeklinde birleştirmek lazım.
Ervanur ismini ben ilk kez duydum bu arada. Anlamı nedir acaba merak ettim. Kişisel olarak “Nur”lu isimleri pek sevmem ben açıkçası. Sadece Nur’a özgü değil de -su, -can -nur gibi ekler bana hoş gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?