- 28 Temmuz 2021
- 10
- 4
- 1
- 45
- Konu Sahibi ruveydacetin
-
Çocuk isimleri sitesinde arka arkaya “Ervanur Ervanur Ervanur” diye okudukça bunaldım benAy bende baktım dişi dağ keçisi demekmiş
Arapça olacak diye manasız isimler koymakta ne bileyim.
Bir ara güya anlamı cennet bahçesi demek olduğu için bir dönemin koyduğu bir isim vardı meğer alakası yokmuş arapça anlamının cennet bahçesiyle.
Baktım anlamına ama benim bulduğum site ayrı ayrı yazmış.Erva'yi ben de ilk kez duydum. Yeni populer isim bu sanirim bu ara.
Yigit adam mi?Çocuk isimleri sitesinde arka arkaya “Ervanur Ervanur Ervanur” diye okudukça bunaldım ben. Telefonum da tanımıyor bu arada bu kelimeyi, yanlış yazmışın düzelt diyor resmen.
Baktım anlamına ama benim bulduğum site ayrı ayrı yazmış.
Bitmez o, ne koysak da kimsede olmasa derdi yaktı bizi resmenŞu antin kuntin isim koyma ne zaman bitecek acaba ya
İnanma oradaki anlamlara göktürklerde kadın ve çocukları koruduğuna inanılan tanrıça olan umay'ı cennette kadın ve çocukları koruyan melek olarak gördükten sonra ben inanmayı bıraktım. Her uydurdukları ismi cennetle dinle birleştirip kakalıyorlar milleteÇocuk isimleri sitesinde arka arkaya “Ervanur Ervanur Ervanur” diye okudukça bunaldım ben. Telefonum da tanımıyor bu arada bu kelimeyi, yanlış yazmışın düzelt diyor resmen.
Baktım anlamına ama benim bulduğum site ayrı ayrı yazmış.
Her uydurdukları ismi cennetle dinle birleştirip kakalıyorlar millete
hangi isim garip gelip de anlamına baksam anlamı ya cennet bahçesi, ya cennet kuşu, ya cennet kapısı :))
O da tercih meselesi oluyor.Doğrudur arapça dilbilgisi bilgim yok.
Keşke türkçe isimler konulsa çocuklarımıza.
Yani şu saatten sonra yaptığınız kaygı neye yarar ki? Nurbanu diye arkadaşım olduğundan belki de bana o zor gelmiyo ama Ervanur çok zor bir isiim, telaffuzu da zor karşıdakinin anlaması da zor. Çocuğuma koymam mesela. Ama bu saatten sonra kedinin adını bile değiştiremezsiniz ki zatenArkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.
E anlasınlar. Erva gel kızım dediniz kuzeni geldi diyelim ne olacak ki. Çocukların isimlerinden ziyade kaygı durumunuzu değiştirseniz daha mantıklı olur sanki. İsimlerin insan hayatı üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum ben çocuk istese tamam ama siz hiçbir sorun yokken söylenişi zor diye değiştirmemelisiniz. İsminiz ruveydaysa sizinki de zor mesela. Ama ne olabilir ki en kötü söylemekte zorlanılır bi iki sonra alışılır.ben kaygılı biri olduğum için yanlış anlar çocuklar diye düşünüyorum maalesef. kuzeninin biri banu. diğer kuzeninin de ikinci ismi erva. ikinci isim de olsa telaffuz ettikçe karıştığını farkettim
Annemin kedisinin adi kedican'di, kedi bile kacamadi bu akimdanEvet şöyle ErvaNURBanu şeklinde birleştirmek lazım.
Ervanur ismini ben ilk kez duydum bu arada. Anlamı nedir acaba merak ettim. Kişisel olarak “Nur”lu isimleri pek sevmem ben açıkçası. Sadece Nur’a özgü değil de -su, -can -nur gibi ekler bana hoş gelmiyor.
Ervanurbanu oluyor giriftlestirince. Bence hos ya uyumlular. Cocuklarin ikisini ayni anda cagiracaksaniz boyle bir sey deneyebilirsinizArkadaşlar kızlarımın isimleri ervanur ve nurbanu. İsimleri severek koyduk ama şu an ikisini birden telaffuz ederken çok zorlanıyorum. Çok yakınlarımızda benzer isimler olduğu için çoğu zaman kısaltarak söyleme imkanım da yok maalesef. Sizce de ikisini birden telaffuz etmek zor değil mi. yoksa sadece kaygı mı yapıyorum.
Yorum icin teşekkürler. Sanırım kaygılı biri birçok şeyi anlamakta zorluk çekiyor. Eşim de değiştirmek istemiyor ama ben çok kaygılıyım bu konuda. İsimleri koymadan önce de biraz farkındaydım ama şimdiki kadar değil. Bebek 3 aylık oldu kaygıyı aşamadım. Kaygı da aşırı dalgınlık yapıyorE anlasınlar. Erva gel kızım dediniz kuzeni geldi diyelim ne olacak ki. Çocukların isimlerinden ziyade kaygı durumunuzu değiştirseniz daha mantıklı olur sanki. İsimlerin insan hayatı üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum ben çocuk istese tamam ama siz hiçbir sorun yokken söylenişi zor diye değiştirmemelisiniz. İsminiz ruveydaysa sizinki de zor mesela. Ama ne olabilir ki en kötü söylemekte zorlanılır bi iki sonra alışılır.
Peki bunlari bilerek neden ayni isimleri koymayi düşündünüz merak ettimben kaygılı biri olduğum için yanlış anlar çocuklar diye düşünüyorum maalesef. kuzeninin biri banu. diğer kuzeninin de ikinci ismi erva. ikinci isim de olsa telaffuz ettikçe karıştığını farkettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?