Bu İşin Matematiğini Bilen?

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.130
17.778
823
45
Az önce arkadaşım Ceren bize geldi. 5 yıllık sevgilisi Hakan'dan ayrılmış. Bana soruyor da hiç cevaplayamıyorum. İlk ve son kez 15 yıl önce bir kişi için düşündüm o da olmayınca vazgeçtim zamanla da zaten gereksiz olduğuna inandım. Sizce bu evlilik teklifi ne zaman yapılmalı? Ceren'in derdi bu ve yorumlarınızı ve deneyimlerinizi birlikte okucaz siz yazdıkça. Gece uzun malum.

Sorun şu; ilişkinin başlarında şartlar olgunlaşmamışken sürekli Ceren'e karım ol diyen Hakan gitti yerine bir Öküz cinsi geldi. 5 yılın son 1 yılında hiçbir şekilde Ceren'e özel günler hariç dışarı çıkmayı bile teklif etmeyen bir Hakan geldi. Ama sorsan Hakan'a hala seviyor Ceren sorun yaratmadıkça ayrılmak istemiyor. Bu süreçte Ceren de değişti. Kendine bakmamaya, bir kalem bile sürmemeye, kilo almaya pantolonlara sığmamaya başladı. İkisi birlikte yatırım amaçlı 6 ay önce bir ev aldılar. Ceren'in ailesi böyle bir işe kalkışıyorsun ama henüz adı konmadan doğru mu sence diye sürekli baskı yaptı ama Ceren bunu imalar dışında Hakan'a yansıtamadı. Hakan da bu arada sürekli kendini düşünmeye başladı. Maddi olarak Ceren'i zorlamaktan çekinmiyordu. Pahalı spor kuluplerine yazılmak harcama yaptıkça yarısını Ceren'den koparmaya çalışmak gibi ufak çirkinlikler yapıyordu. Eskiden Ceren'i mutlu etmek için aldığı yaptığı ıfak sürprizler yerini bunlara bırakmıştı. Ceren ise maddi koşullarını zorlayarak Hakan'ı düşünüyor Hakan için harcamalar yapıyordu. Sorun üçüncü kişiler değil bundan eminiz. Aralarındaki ten uyumu herşeyin üstünde olduğu için Ceren Hakan'ın basiretsizliğine Hakan da Ceren'in çıkardığı arızalı durumlara katlanıyordu.

İkisi de 30 yaş dolaylarında insanlar bu arada. Ceren önceki işindeyken her şeyin muallak olmasını anlıyordu fakat maaşını ikiye katlayan bir iş buldu ve Hakan da kendi işini kurdu. Dolayısıyla maddi engel de yoktu. Komik anlatıyorum biraz idare edin. Ceren de söyleniyor şu an sadede geliyorum artık. Ceren bu sabah ayrılmış Hakandan açık açık söylenip. Beni uzun zamandır ilgisiz bıraktın benimle ilgili geleceğe dair ciddi bir adım atmadın. Sen böyle olduğun sürece ben saçma şeylerden kavga yaratıp seni üzücem içimde kin biriktiriyorsun dolayısıyla çirkinleşmeden bitirelim, demiş.

Ama yine de merak ediyor. "Sizce doğru zaman nedir bu evlilik teklifinde?", "Siz ilişkinin hangi döneminde aldınız?", "Bu gibi bir duruma yorumunuz ne olur?".

Tecrübelerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Zira ben pek yardımcı olamıyorum.

O değilde ; ortak alınan ev ne olacak ?:ruh:

Hakan'la Ceren'e gelince ... sürekli Cereni maddi olarak tırtıklamaya başladı pragrafından sonra... Hakan ağzıyla kuş değil ayı tutsa .... yok olmaz derim .

Ha evlilik teklifininde evlilik konuşulan / evlilikten hiç bahsedilmeyen ilişkilere göre vakti değişir .

Son düzenleme:
Iliskinin sonunun evliliğe gitme zorunlulugu yok bana kalirsa. Ama taraflardan biri bunu istiyorsa ve sartlar uygunsa Ceren cok fazla bile beklemis.

Ev ne olacak peki?
Yani ne bileyim birlikte çok ciddi bir yatırıma girmişler. Misal o ev olayında konuşulmamış mı? Evleniyoruz maden bir de evlensek mi diye?
İlla erkekten teklif gelmesine gerek yok ki. Yani ev alınıyor ya birlikte bundan daha ciddi bir commitment(tam karşılığını bulamadım) var mı?

Taraflardan biri evlenmek istediğinde, kendini maddi manevi hazır hissettiğinde yapılır bu teklif ve illa erkek tarafının etmesine gerek yok bence. Ceren neden kendi teklif etmiyor?
Bu arada konu bambaşka sorulan soru bambaşka. Ceren derdinin teklif olduğuna emin mi?

Son düzenleme:
Bence kisiler birbirinden emin ise maddi sartlarda uygunsa baslanmali bir yola..
Teklif önemli mi bence degil?
Ancak hadi evlenelim denilip de harekete gecilmeli bir sekilde.
Hakan ve ceren bence yillarin yorgunluğu bıkkınlıği olan evliliklere dönüşmüşler. Belki evlenip 3 yildan daha fazla dayanamayacaklar bile birbirlerine..
Yada evlilik telasi yenileyecek.. bilemeyiz.
Birisi odunlasirken digeri de bakimsizlasmis.
Aramizda evlilik muhabbeti olmayan bir iliskiydi hadi bizimkiler bi tanışsinlar ile basladi isler sekiz yilin icinde..

Düşündüm de...
Kendiliğinden gelişti bizimki...
Bi baktım "evet" diyorum

Azıcık, bir gramcık akıl ve fikir yeterli olur. Ortak ev almak nedir ortada birşey yok. Ayriyetten boş boş karım ol, evlenelim, pembe panjur virt zirt yapan ve ortaya hicbisey koymayan adamlarada çok bel bağlamamak lazım. Evlenecek olan yüzügünü alıp geliyor zaten.

Bence ayrilmak yaptigi en mantikli sey olmus.Ben evlilik teklifini alti ay icinde aldim.Iki yil sonra evlendim.Sartlarimiz uygundu.Onlar zaten evlenmeden ev almalar,ekonomik destekler falan evli gibi yasamislar.Simdi evlenmek cocuk icin gereksiz kalmis, anladigim kadariyla hevesini de almis.Arkadasin bi silkelensin kendine gelsin.Eskisi gibi olsun.:KK50:

Ortak ev yatırım usulü. Ceren başkasıyla alacaktı o evi, Hakan atladı ne alaka arkadaşınla almak benle al diye. Tapu yarı yarıya zaten kiraya verilir veya satılır şu an biz de evi bi yere koyamadık.

Cerenin derdi teklif değil. Onu sadece toplumun çenesini kapatmak ve eski günlere geri dönebilmek adına bir adım olarak görüyor.

@Elysionight haklısın valla. Erkekler iyi seviştiği birini bulunca karım ol demeye başlıyor. Niyeti ciddi adam 5 yılda bir yüzük takmaz mıydı. Millete borç dağıtır karaktersiz adamlar borcu geri vermez. O paraları toplasan 3-4 yüzük takılırdı.

Belli bir süresi olduğunu düşünmüyorum bu teklif işinin.Kimisi ilişkiye ''ciddi'' diye başlayıp ilk senesinde teklif ediyor,kimisi için seneler geçiyor.
Ayrıca sürekli kadınların teklif beklemesi de bana anlamsız geliyor.Sonuçta evlenmek isteyen taraf her kim ise teklifi o yapmalı,karşıdakinden de emin olduktan sonra.

Taraflardan biri evlenmek istediğinde, kendini maddi manevi hazır hissettiğinde yapılır bu teklif ve illa erkek tarafının etmesine gerek yok bence. Ceren neden kendi teklif etmiyor?
Bu arada konu bambaşka sorulan soru bambaşka. Ceren derdinin teklif olduğuna emin mi?

Gerçekten böyle mi düşünüyosun? Hiç görmedim çevremde teklif eden kadın. Ciddi bir adım atılsa düzelirdim diye düşünüyor. Çocuk seviyordu dışardan gördüğüm kadarıyla ama özeni kaybetti sadece.

Belli bir süresi olduğunu düşünmüyorum bu teklif işinin.Kimisi ilişkiye ''ciddi'' diye başlayıp ilk senesinde teklif ediyor,kimisi için seneler geçiyor.
Ayrıca sürekli kadınların teklif beklemesi de bana anlamsız geliyor.Sonuçta evlenmek isteyen taraf her kim ise teklifi o yapmalı,karşıdakinden de emin olduktan sonra.

Yok artık ya sahiden eder misiniz birine teklif :)

Ev ne olacak peki?
Yani ne bileyim birlikte çok ciddi bir yatırıma girmişler. Misal o ev olayında konuşulmamış mı? Evleniyoruz maden bir de evlensek mi diye?
İlla erkekten teklif gelmesine gerek yok ki. Yani ev alınıyor ya birlikte bundan daha ciddi bir commitment(tam karşılığını bulamadım) var mı?

Hayır Hakan konuyu geçiştirir gibi cevaplar verdiği için Ceren cesaret edip açık açık soramamış. Beklentiler büyümüş ve Ceren'i bitirme noktasına getirmiş.

Hakan'ın cerenle evlenme niyeti yok o kesin.
Ben 4 aydır sevgiliyken evlenme teklifi aldım.
Bence olması gereken de böyle zaten.
Sakız gibi uzayan ilişkilerden hayır gelmiyo.

Ortak ev yatırım usulü. Ceren başkasıyla alacaktı o evi, Hakan atladı ne alaka arkadaşınla almak benle al diye. Tapu yarı yarıya zaten kiraya verilir veya satılır şu an biz de evi bi yere koyamadık.

Cerenin derdi teklif değil. Onu sadece toplumun çenesini kapatmak ve eski günlere geri dönebilmek adına bir adım olarak görüyor.

@Elysionight haklısın valla. Erkekler iyi seviştiği birini bulunca karım ol demeye başlıyor. Niyeti ciddi adam 5 yılda bir yüzük takmaz mıydı. Millete borç dağıtır karaktersiz adamlar borcu geri vermez. O paraları toplasan 3-4 yüzük takılırdı.

Bu para, yatırım muhabbetlerinede önüne gelenle girilmez. Hele sevgiliyle hiç girilmez bana göre. Param azsa param kadar birikim, yatırım yapardım gerekirse, bunu yapmazdim.

Hakan'ın cerenle evlenme niyeti yok o kesin.
Ben 4 aydır sevgiliyken evlenme teklifi aldım.
Bence olması gereken de böyle zaten.
Sakız gibi uzayan ilişkilerden hayır gelmiyo.

Dimi 3 aşağı 5 yukarı kadın kısmısının huyu aynı. Dışardan gördüğün taraflar da kafana yattıysa. Bu iyi gibi ya deyip adım atmak lazım neyi bekliosun 5 yıl ne konut kredisi gibi :D

(Aslen kişilerin gerçek yüzlerinin 3 yıldan sonra ortaya çıktığına inanıyorum)

Back
X