• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu işin oluru var mıdır sizce?

Eski sevgilinizle aranizda ne gecti kimse bilmez disaridan görüntü 3 ay da iki kisi ile görüştü kafası olur. Bu da sizin için çok prestijli olmaz. Herkese niyetinizi belirtmek biraz çocukça biraz da cahilce bu çocukta olmaz ve baska biri gelecek oksa onu da, yakistiracaklar belki oda size bireyler hissedecek diyelim iki kisi ile görüştü herkese kuyruk sallıyor demezler mi ? . Ben sizin yerinizde olsam is çıkışı arkadaş gurubu olarak bi kafeye giderdim ortamda birbirinizi taniyin belki o hoslanacak siz begenmeyeceksiniz ne biliyorsunuz. Tanimadan etmeden sevgili kafasina girmeyin once bi arkadas olarak tanıyın.

Eğer hoşlandıysanız haber göndermek yerine arkadaş gibi muhabbet kurabilirsiniz. Sonra etkileşim olursa devamına bakılır. Ama sizin sıkıntınız arkadaş olduğu aynı işyerinde başka biriyle kısa süre de olsa bir münasebetiniz olması. O kişi adama karşı sizi kötüleleyebilir. Onun dışında konuda sıkıntılı bir şey yok. İşyerinden ilişki de yapılabilir, evlilik meraklısı da olunabilir. Yaşınız 19 değil hoş.
Teşekkür ederim yorumunuz için ama denemeyeceğim bile böyle insanların yorumlarıyla bir de iş yerinde başa çıkamam bu şekilde ,çok acımasız oluyorlar
Evlenmek istemiyorum desen egoist kendini beğenmiş oluyorsun
İstiyorum desen meraklı oluyorsun
Nasip değilmiş

Konu sahibi hemcinsim aslında dün bana verdiğin tepkiler de biraz farklı tarzdandı ve sana gözünü açmalısın demem de şu yüzdendi “ iş yeri gibi bir ortamda elbet biriyle tanışabilirsin lakin bu sana olur değil bununla be göz göze geliyorum o benimle konuşmak için bi ışık yaktı “ tarzında
Benim eşimle internette evlenmiş olmama bile laf söylediğin halde gözünü açmalısın dedim

Elbette hayat senin hayatın ama işler senin istediğin gibi gitmediği zaman o şu sana olur diyenler ay nerden bilebilirdik ki demek ki öyle biri değilmiş de diyebilirler .

Yazdığım iki meseleden evliliğe meraklı olduğumu çıkarmak nasıl bir yetişkinlik emaresi??
Evlenmek istesem kırk kez evlenmiştim şimdiye kadar meraklı olmadığımı ben de çevrem de biliyor çevrem çok iyi bildiği için ısrarla iyi birilerini önermeye çalışıyor her şekilde eledim hepsini çünkü ben onlara kendim talep etmiyorum
önerdikleri herkesi de reddettim zaten
Öyle kimsenin üzerine atladığım falan yok
Kendi kârımı zararımı hesaplayabilecek zihniyetteyim zaten
Dışarıdan yorumları merak ettim burası böyle feciyse iş arkadaşlarım daha beter olurlar haklısınız
Zaten ki oluru yok diye kaç kere söylemiş kararımı vermişim ısrarla üstüme gelmenin anlamı ne???
Sanal zorbalık resmen günlük yaşantınızdaki hırslarınızı burada başkasının meselesi üzerinden kusamazsınız
Fikir almak istedim hakarete varan yorumlar aldım harekete geçtiğim yok bu mesele üzerinden ki zaten vazgeçmişim hâlâ niye dert oldum anlamadım
Evlenmek istemenin nesi kötü ? Evlilik meraklısı diye bunu iğneleyici bir şekilde yazanlar tuhaf asıl.
Çok genç olursunuz, alakasız bir zamanda istersiniz falan neyse. Belli bir yaşa gelmiş, işi gücü oturmuş insanların, evlilik isteği kadar normal bir şey yok.
İş yerinden de sevgili olunur, evlenilir bunda da sorun yok. Oradan olmaz, buradan olmaz nereden birileriyle tanışacak insanlar?

Bahsettiğiniz kişiye gelince, size karşı ekstra bir ilgilisi falan yoksa arkadaşlarınızın yapmak isteği havada kalır. Eski flört de öğrenip herhangi bir şey söylerse tuzu biberi olur. Bu sebeple bir adım atılmasına gerek yok bence.

Son düzenleme:
yoo kendi kendime etiketlemiyorum. hemcinsinize verdiğiniz yanıt ile bu kanıyı siz yarattınız ve yine bunun için sorumluluk almamaya çalışıyorsunuz. siz kendi belirlediğiniz kriterler için başkalarını başarız da sayamazsınız. böyle bir dünya yok.
hanım erkek diye çıldırmış ama belki de bile isteye evlenmeye hemcinsini evlenmediği için yargılıyor ve başarı sayıyor. ortamlarda fıkra diye anlat bunu.
sen şu anda terliklerinle git ona. hiçbirimizin daha fazla başı ağrımasın. git ve başarılı ol!
Kendisinden özür diledim zaten ablam bi sakin ol öncelikle
Evet yanlış bir tavır takındım
Sorumluluk almasam özür de dilemem dönüp demi
Bana niye bu kadar kuruldunuz?
Ne cevap verilirse verilsin kibarlığımızı koruyacaktık hani siz neden uygulamıyorsunuz?
Erkek diye çıldırmak mı ahahahah neyse…
Bi de vazgeçtiğimi ısrarla söylediğim halde hala üzerime geliyorsunuz
Uğraşamicam

Konu sahibi hemcinsim aslında dün bana verdiğin tepkiler de biraz farklı tarzdandı ve sana gözünü açmalısın demem de şu yüzdendi “ iş yeri gibi bir ortamda elbet biriyle tanışabilirsin lakin bu sana olur değil bununla be göz göze geliyorum o benimle konuşmak için bi ışık yaktı “ tarzında
Benim eşimle internette evlenmiş olmama bile laf söylediğin halde gözünü açmalısın dedim

Elbette hayat senin hayatın ama işler senin istediğin gibi gitmediği zaman o şu sana olur diyenler ay nerden bilebilirdik ki demek ki öyle biri değilmiş de diyebilirler .
Evet biraz alaycı algıladım yorumunuzu herkes alaya aldı hakaret etti çünkü
Kötü bir niyette değildim oluru var mı diye fikir almak istedim sadece
Hassas bir konumdaydım agresif yaklaştım
Çok özür diliyorum tekrardan 🙏🏻

Evlenmek istemenin nesi kötü ? Evlilik meraklısı diye bunu iğneleyici bir şekilde yazanlar tuhaf bence.
Çok genç olursunuz, alakasız bir zamanda istersiniz falan neyse. Belli bir yaşa gelmiş, işi gücü oturmuş insanların, evlilik isteği kadar normal bir şey yok.
İş yerinden de sevgili olunur, evlenilir bunda da sorun yok bence. Oradan olmaz, buradan olmaz nereden birileriyle tanışacak insanlar?

Bahsettiğiniz kişiye gelince, size karşı ekstra bir ilgilisi falan yoksa arkadaşlarınızın yapmak isteği havada kalır. Eski flört de öğrenip herhangi nir şey söylerse tuzu biberi olur. Bu sebeple herhangi bir şey yapmaya gerek yok bence.
Teşekkür ederim ilgisi olsa da olmaz artık zaten insanların yorumlarını kaldıramayacağımı anladım buraya yazınca 🙏🏻

Evli falan değil yeni gelmiş derken geleli 7 ay oldu hepimizden daha yeni biz kıdemliyiz yanında isim veremediğim için yeni diye tabir ettim yani nasıl biri olduğunu az çok biliyorlar hayatında birisi de yok bunu da biliyorlar durup dururken atlamadık çocuğun üzerine yani gayet kendi halinde efendi bir insan 7 aydır bizimle çalışıyor kalabalık olduğumuz için ben denk gelmedim arkadaşlarım her zaman denk geldikleri için tanıdılar hobilerimizin hayata bakış açımızın çok benzer olduğunu karakterimizin çok benzer olduğunu ve efendi bir insan olduğunu düşündükleri için uygun olabilirsiniz dediler
Zaten oluru da yok benim için düşündüm taşındım buradaki insanlar böyle düşünüyorsa işyerindekiler de aynısını düşünür kapattım konuyu arkadaşlarıma söyledim oluru olmadığını bu işin bu sabah.
anlatımınızda ve uslubunuzda yanlıslık varmıs demek ki. kimseyi karıştırmadan aynı ortamlarda bulunup arkadaş olarak yaklasabilirsiniz. kimseyi araya sokmak gibi bir hata yapmayın, sizin bu hareketiniz büyük dedikodu malzemesi olur ve arkadaşlarınız gram etkilenmez bu durumdan. iyi günler dilerim

Eski sevgilinizle aranizda ne gecti kimse bilmez disaridan görüntü 3 ay da iki kisi ile görüştü kafası olur. Bu da sizin için çok prestijli olmaz. Herkese niyetinizi belirtmek biraz çocukça biraz da cahilce bu çocukta olmaz ve baska biri gelecek oksa onu da, yakistiracaklar belki oda size bireyler hissedecek diyelim iki kisi ile görüştü herkese kuyruk sallıyor demezler mi ? . Ben sizin yerinizde olsam is çıkışı arkadaş gurubu olarak bi kafeye giderdim ortamda birbirinizi taniyin belki o hoslanacak siz begenmeyeceksiniz ne biliyorsunuz. Tanimadan etmeden sevgili kafasina girmeyin once bi arkadas olarak tanıyın.
Yok oluru yok vazgeçtim teşekkürler 🙏🏻

Kendisinden özür diledim zaten ablam bi sakin ol öncelikle
Evet yanlış bir tavır takındım
Sorumluluk almasam özür de dilemem dönüp demi
Bana niye bu kadar kuruldunuz?
Ne cevap verilirse verilsin kibarlığımızı koruyacaktık hani siz neden uygulamıyorsunuz?
Erkek diye çıldırmak mı ahahahah neyse…
Bi de vazgeçtiğimi ısrarla söylediğim halde hala üzerime geliyorsunuz
Uğraşamicam

ben ısize karşı kötü ifade kullanmadığım halde siz bana ne dediniz hatırlıyor musunuz?

Hemcinsim bana ne yazmış düzgün okursan algılayabileceğine umudum var hâlâ

şimdi kibarlığı ben mi elden bırakmıişım? sizin hoşunuza gitmeyen gerçekler konuşulması insanların kabalaştığı anlamına gelmiyor.
sizin huyunuz bu ama. manipüle etmeye çabalıyorsunuz diyaloğu. olmayınca kabul edip çekiliyorsunuz.
ayrıca "siz" diye hitap ettikçe siz de ısrarla "sen" diye hitap ettiniz ve şimdi de "ablam" oldu. size bir ABLa tavsiyesi vereyim. bu şekild einsanlara diş geçirdiğinizi ve üstünlük sağladığınızı sanıyorsanız yanılırsınız. bir insan size sırarla siz diyorsa size saygı duymasından ötürü değildir. kendisine saygı duyduğu içindir ve sizi kendisinden belirli bir mesafede tutmak istiyordur. o yüzden siz de kendinize saygılı duyarak uygun davranın.
bu kendine saygı kısmına konuya bağlardım ama yanlkı odasında hissettiriyorsunuz.

anlatımınızda ve uslubunuzda yanlıslık varmıs demek ki. kimseyi karıştırmadan aynı ortamlarda bulunup arkadaş olarak yaklasabilirsiniz. kimseyi araya sokmak gibi bir hata yapmayın, sizin bu hareketiniz büyük dedikodu malzemesi olur ve arkadaşlarınız gram etkilenmez bu durumdan. iyi günler dilerim
Olur yok zaten haklısınız teşekkürler 🙏🏻

ben ısize karşı kötü ifade kullanmadığım halde siz bana ne dediniz hatırlıyor musunuz?

şimdi kibarlığı ben mi elden bırakmıişım? sizin hoşunuza gitmeyen gerçekler konuşulması insanların kabalaştığı anlamına gelmiyor.
sizin huyunuz bu ama. manipüle etmeye çabalıyorsunuz diyaloğu. olmayınca kabul edip çekiliyorsunuz.
ayrıca "siz" diye hitap ettikçe siz de ısrarla "sen" diye hitap ettiniz ve şimdi de "ablam" oldu. size bir ABLa tavsiyesi vereyim. bu şekild einsanlara diş geçirdiğinizi ve üstünlük sağladığınızı sanıyorsanız yanılırsınız. bir insan size sırarla siz diyorsa size saygı duymasından ötürü değildir. kendisine saygı duyduğu içindir ve sizi kendisinden belirli bir mesafede tutmak istiyordur. o yüzden siz de kendinize saygılı duyarak uygun davranın.
bu kendine saygı kısmına konuya bağlardım ama yanlkı odasında hissettiriyorsunuz.
Yazdıklarınızı unutuyor olabilir misin? iz?buradaki en saldırgan kişi sizsiniz anlamsız bir şekilde
Neyse haklısınızdır tamamdır

rica edeceğim vasat altı şekilde burada size cevap yazan hanımlara laf sokmaya çalışmaktan vazgeçin. bunu kaçıncı kez yapıyorsunuz. bunu yaptığınızda haklı olduğunuzu mu sanıyorsunuz ya da zeki mi olduğunuzu sandınız? gerçekten ayıp ve acınası bir tablo bu.
verdiğiniz tüm yanıtlara baktım ve anladığım kadarıyla bizden destek bekliyordunuz. aradığınız destek gelmeyince de durumu pisleştiriyorsunuz. madem bu kadar meraklısınız adama, bizim onayımızı beklemeden atlayın üstüne. sizi tutan yok sonuçta.
Evlencem diye ölecek bu yaşta fazla beklenti içindesin böyle biri için ne kocaymış arkadaş ya 🤣

Teşekkür ederim yorumunuz için ama denemeyeceğim bile böyle insanların yorumlarıyla bir de iş yerinde başa çıkamam bu şekilde ,çok acımasız oluyorlar
Evlenmek istemiyorum desen egoist kendini beğenmiş oluyorsun
İstiyorum desen meraklı oluyorsun
Nasip değilmiş
Evlenmek istemeyi cool olmayan bir şey olarak görmeyi hemcinslerimiz acil olarak bırakmalı. Bu bir erkek manipülasyonu ve kadınların kafasına erkekler tarafından yerleştirildiğini düşünüyorum. Evlilik meraklılığı bir insanı yanlış tercihler yapmaya sevk etmediği sürece gayet normal bir şey. Size evliliğe meraklısın deniyorsa bunu çirkin veya kezbanca bir şey olarak görüp tepki vermek yerine evlenmeyi istediğinizi ama seçimlerinize de dikkat ettiğinizi söylemelisiniz. 27 yaşında, işi gücü, mesleği olan bir kadın için gayet doğal bir istek. Kendim de evli bir kadın olarak söylüyorum bunları.

Yazdıklarınızı unutuyor olabilir misin? iz?buradaki en saldırgan kişi sizsiniz anlamsız bir şekilde
Neyse haklısınızdır tamamdır

burada üst üste birkaç kadını azarladıktan sonra sana pamuk şeker gibi konuşmasını mı bekliyorsunuz insanların?

Evlenmek istemeyi cool olmayan bir şey olarak görmeyi hemcinslerimiz acil olarak bırakmalı. Bu bir erkek manipülasyonu ve kadınların kafasına erkekler tarafından yerleştirildiğini düşünüyorum. Evlilik meraklılığı bir insanı yanlış tercihler yapmaya sevk etmediği sürece gayet normal bir şey. Size evliliğe meraklısın deniyorsa bunu çirkin veya kezbanca bir şey olarak görüp tepki vermek yerine evlenmeyi istediğinizi ama seçimlerinize de dikkat ettiğinizi söylemelisiniz. Kendim de evli bir kadın olarak söylüyorum bunları.

evlilik asla cool bir şey değil. hukukçu olarak benden daha iyi biliyorsunuz ki kadını güvence altına alan bir yapı. yoksa partnerinizle aynı evde nikahsız şekilde yaşamaya da sonsuza kadar devam edebilirsiniz yetişkin bir kadın oalrak.
sorun zaten burada başlıyor. evliliğe çok fazla romantik anlamlar yükleniyor. onun da ötesinde evliliğe her daim bir sonuç gözüyle bakılıyor. asla bir sebep ya da süreç olarak yaklaşılmıyor. sonuca ulaşmak içinse seri üretim bandından geçen ürün gibi adamları hızlı hızlı gözden geçirip içlerinden amaca en uygun alanı oldurmaya çalışıyorlar.
romantik bir anlam yüklenecekse evlilikten bağımsız olarak beraberliğin kendisine yapılmalı ama "ciddi ilişki isityorum" klişenin saçmalığı da bu noktada başlıyor. herkes ciddi ilişki istiyor ama kimse bir insan bir diğerini tanımadan ilişkinin nasıl ciddileşeceğine dair mantıklı bir açıklama yapamıyor. kimsenin karşısındaki adamı tanıyıp iletişimin seyrinde ilişkinin nereye gitmesi gerektiğine karar vermeye tahammülü yok.
o yüzden evlenmeyi istemek birçok kadının bakışaçısından bana sonsuz kusurlu geliyor.

Yazdığım iki meseleden evliliğe meraklı olduğumu çıkarmak nasıl bir yetişkinlik emaresi??
Zaten 3 5 konun var hepside tanişma ilişkiler üzerine bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok gibi ama sen bilirsin tabi

evlilik asla cool bir şey değil. hukukçu olarak benden daha iyi biliyorsunuz ki kadını güvence altına alan bir yapı. yoksa partnerinizle aynı evde nikahsız şekilde yaşamaya da sonsuza kadar devam edebilirsiniz yetişkin bir kadın oalrak.
sorun zaten burada başlıyor. evliliğe çok fazla romantik anlamlar yükleniyor. onun da ötesinde evliliğe her daim bir sonuç gözüyle bakılıyor. asla bir sebep ya da süreç olarak yaklaşılmıyor. sonuca ulaşmak içinse seri üretim bandından geçen ürün gibi adamları hızlı hızlı gözden geçirip içlerinden amaca en uygun alanı oldurmaya çalışıyorlar.
romantik bir anlam yüklenecekse evlilikten bağımsız olarak beraberliğin kendisine yapılmalı ama "ciddi ilişki isityorum" klişenin saçmalığı da bu noktada başlıyor. herkes ciddi ilişki istiyor ama kimse bir insan bir diğerini tanımadan ilişkinin nasıl ciddileşeceğine dair mantıklı bir açıklama yapamıyor. kimsenin karşısındaki adamı tanıyıp iletişimin seyrinde ilişkinin nereye gitmesi gerektiğine karar vermeye tahammülü yok.
o yüzden evlenmeyi istemek birçok kadının bakışaçısından bana sonsuz kusurlu geliyor.

Şu konuda size katılıyorum evet evlendiğimiz insanlar bazılarımızın iyi insanlar olabilir sadakatli olabilir sevgi dolu olabilir vb . Bir sürü şey sıralanabilir bende yeni evlenmiş 30 yaşında biri olarak şunu düşünüyorum evlilik vasatın üstü kadar iyi , hani abilerimize tatlı yaparızda beğenir ama vasatın üstü der o şekile bi vasatın üstü güzel sevdiğinle olmak özel bir şey anlamlı bir şey ama o kadar kutsallaştırmamak lazım .

Kızlar
Merhabalar, aklımı kurcalayan bir konu hakkında size danışmak istedim. İş yerinde beraber çalıştığım yakın arkadaşlarım, bizim iş yerimize sonradan gelen başka bir çalışma arkadaşımızı bana yakıştırıyorlar. Onun çok iyi bir insan olduğunu, bana çok yakıştığını söylüyorlar. Normalde bu çocuk hakkında hiçbir fikrim yoktu ve onun da farkına zaten arkadaşlarım bahsettikten sonra vardım. ve çocuğu da bir kere gördüm. Tipini de beğendim. Tam da kendi kendime hayal ettiğim ve istediğim gibi bir tiplemeydi açıkçası dış görünüşü. ve bazı hobilerimiz, bazı özelliklerimiz de gerçekten benziyordu. Birazcık araştırma yaptım hakkında ve bunları gördüm.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var ki Ben daha önce aynı iş yerinden başka biriyle evlilik niyetiyle görüştüm. Yani flört etmiştim ve bu yaklaşık iki üç ay falan sürdü ve onun dengesiz davranışları, hayat tarzımıza uygun olmaması, ayrıyeten hiçbir şekilde benimle ciddi düşünmemesi hayatını düzene koymaya istekli olmaması sebebiyle mantıksız geldi ve bu ilişkiyi bitirdim. Ancak bu kişi bana bir süre takıntılı kaldı. Zaten bitirirken de çok zorladı beni. Bitirdikten sonra arada işte bana ulaşmaya çalıştığı zamanlar oldu. Ama ben hiçbir şekilde tepki vermedim. Zaten ki ona karşı herhangi bir duygum da kalmamıştı bitirirken.Bana ulaşabileceği her yerden engelledim.Normalde bu ilişki biterse birim değiştireceğini söylemişti değiştirmedi de .Aynı iş yerinde çalışıyoruz mecburen arada bir görmek durumunda kalıyorum.Ama herhangi bir bakış bile atmıyorum kesinlikle uzak duruyorum muhattap olmuyorum.
Bu bitişin üzerinden üç ay geçti .Ama geçen gün iş yerinde ortak kullandığımız odada bu yeni çocukla eski flörtümü sohbet ederken gördüm. Sanırım da bazen iş yerine aynı arabayla gidip geliyorlar.
Arkadaşlarım ısrar ediyor. Hatta bu çocuğa başka biri aracılığıyla haber göndermek istiyorlar bizi tanıştırmaları için. Böyle bir durumda sizce bu çocuğun tavrı ne olur? Bu yanlış bir karar mı? Yanlış bir düşünce mi? Hiç baştan bu işe girilmemeli mi?Arkadaşlarım önemli olmadığını söylüyor ama bence erkekler böyle durumları önemsiyorlar.Ve bu eski flört kişisi bu konuda sıkıntı çıkarır diye endişeleniyorum.Çünkü hiç olgun birisi değil tam bir ergen.Boşu boşuna iş yerinde dedikodu malzemesi olmak da istemiyorum açıkcası.
takıntılı kalmış bir insan sonuçta senin hakkında ileri geri konuşabilir eski görüştüğün kişi. Dedikodu malzemesi net olursun. Bir de bence aynı iş yerinden biriyle görüşmek bana etik gelmiyor hangi arkadaşım da bunu yaptıysa sonu kötü bitti bugüne kadar. Eski görüştüğün kişi o iş yerinde çalışmasaydı bile güzel sonuçlanmayabilir bence. Diyelim ki adım attınız hatta sevgili de oldunuz başlarda her şey güzel gidiyor gibi görünse de sevgililik dönemi bence biraz özlem gerektiriyor. Her dakika dipdibe olunca karşılıklı olarak sıkılabilirsiniz hatta bu iş hayatınıza da yansıyıp işle alakalı problem yaşamanıza bile sebebiyet verebilir

Hayatta cool olmak zorunda değiliz zaten. Evlilik anti cool bir şeyse ve bir insan bunu istiyorsa cool olmayıversin çok da önemli değil. Şahsen hayatım boyunca cool olmak gibi bir kaygım olmadı.

İnsanlar herhangi bir sebeple evlilik isteyebilir. Bu hukuki haklarının güvence altına alınması için de olabilir, muhafazakar bir insandır evlilik dışı ilişki ona uygun değildir bu yüzden de olabilir, bunu toplumsal bir gerek olarak gördüğü için de olabilir, başka bir sebep de olabilir. Bu onları ilgilendirir. Ama kimsenin gelip evlilik istiyor diye birine laf söylemeye hakkı yok. Yani sanki soygun yapmak istediğini söylemiş gibi tepki veriliyor. Sadece evlilikte de değil yalnız olduğunu, sevgili bulmak istediğini söyleyen üyeler de linç yiyor. Mutluluğunu sevgiliye mi bağladın deniliyor.

Back
X