Bu işin sonu nereye varır?

Merhaba arkadaşlar, yine işin içinden çıkamadığım bir derdim var.

Daha önce de konu açmıştım, eski erkek arkadaşımla ilgili. Olayın devamı niteliğinde olduğunu düşünmüyorum bu yüzden yeni konu açtım. Eski konumda onu özlediğimden bahsetmiş ve aramızda olanları, neden ayrıldığımızı yazmıştım. Sizlerin de sözünü dinleyip geri aramadım tekrar. Konu böylece kapandı, nedir ne değildir diyenleri buraya alabilirim :) --> https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/eski-erkek-arkadasimi-cok-ozledim-ama.974956/

Aradan 2 ay geçti, bu sabah erkek arkadaşımdan bir mesaj geldi. Yıllardır Alzheimer olan ve yatağa bağlı bir dedesi vardı ve dedesiyle beraber yaşıyordu bakıp ilgileniyordu. Dedesi vefat etmiş. Dededen ziyade bir baba gibi görürdü onu. Ben mesajı biraz geç gördüm ama hemen yanına gittim. Bugün defnetmemişler, evlerine gittim taziyeye. O kadar mesaj atan erkek arkadaşım soğuk karşıladı beni, acısı var anlıyorum oturup da hoş beş muhabbet edecek değil. Ailesi de bir garip karşıladılar. Babaannesi başta iyi karşıladı, elimi tuttu biraz ağladı. Sonra börek ve helva ikram ettiler, ben helvayı yedim böreği yiyemedim. Her şey bitti, böreği yiyememem olay oldu. Herkesin suratı asıldı "Niye yemedin, yesene" falan. Yemek isterdim ama ben de grip gibiyim pek iştahım yok şu aralar. Dedenin ruhuna gitsin diye helvayı yedim sadece. Ondan sonra bir soğuk tavırlar, "Ayy neyse kaldırın" falan filan.

Arkadaşlar, bu konuda bir yanlış mı yaptım ben? Çok büyük bir saygısızlık mı anlamadım. Benim bildiğim helva ikram edilir o yenir de ne bileyim börek yemedi diye surat asılır mı anlamadım. Bir de eski sevgilim dedesinin ölümünü ilk bana haber verdiğini söyledi, "Yine geleceksin değil mi?" falan dedi. Bu iki konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ben ne yapayım arkadaşlar? Okuyan herkese teşekkürlerimi sunarım. :)
garip bir aile oldukları kesin.
uzak durmanı tavsiye ederim.
eskinin hatrına başsağlığına gitmişsin burnundan getirmişler.

şimdiden cenaze ortamında böreği takan yarın boş zamanda neleri neleri takar.uzak dur bence o aileden

Hayatım ben tutumlarını anlayamadım, yani normal bir misafirlikte daha asla yüzlerine bakma derim ama yaşlı insan şimd babaanne falan cenaze evi. Hazır erkek arkadaşın da yine geleceksin demi demiş. Bence barışmak istiyorsan güzel bir durum, bir kez daha görüşmeyi dene bir hafta sonra falan evlerine de git istiyorsan bak bakalım tutumları hala aynı mı. Ona göre karar verirsin.

Bazı yöreler helva yapıp yanına bir şey daha ikram ederlermiş ki gelen misafirler acaba hangisini yiyecek diye? Eğer sadece helvayı yerse ölen kişinin öldüğüne sevindiği için hemen helvasını afiyetle yiyor anlamına gelirmiş.
Öyle duymuştum bir yerlerden. Çok saçma sapan bir şey işte.

Aaa bunlarda da öyle bir şey olabilir mi acaba? Umarım yoktur, hangi yörelerde var acaba biliyor musunuz?

Önceki konunuza da baktım şimdi. İyiki aramamışsınız dedim.
Şöyle bir durum var,en ufak sorunda sizin annenizi arayıp yakınan insan,kendi ailesinede yakınıyordur,bu sebeple ailesi aranızda tüm olanı biteni biliyorsa bilenmişlerdir size,bir börek dilimini bahane edip yürümüşler gibi geldi. Yoksa sanmıyorum cenaze evinde yemek yensin diye ısrar edilmesi gereken bir adet olsun. Sonuçta acım varsa orada tabak kontolü yapmak,ye diye ısrar etmek aklıma gelmez şahsen.
Bence uzak durun,üzerinize düşeni yapmışsınız zaten.

Acıları varken böreğin peşine düşmeleri çok enteresan. Siz insanlığınızı yapmışsınız içiniz rahat olsun. Ben de olsam yiyemezdim hele bu kadar ısrara midem bütün kapılarını sonsuza dek kapatırdı.

Allah için kimin ruhuna börek helva gidiyo:)) adet işte...
Bence aile cins erkek arkadaşınla da anlaşamamışsınki ayrılmışsın zaten çok gime o ortama geri derim..

Ailecek tuhaflar.Böreği yememene alınganlık yapmışlar.İlerde evlenseydin gözünün üstünde kaşın var diye herşeyine bahane bulurlardı.Sevgilinde fazla aileci geldi.Onların etkisinde çok kalıyor gibi.Ayrıldığınız iyi olmuş aslında.İlerde seni daha çok üzerdi..Arama sorma önüne bak bence.

Diğer konuyu da şimdi okudum, ailecek kuruntulular.

Ayrıca cenazenin ertesi gün börek helva da yenmez. O evde yemek pişmez, başkası getirse bile helva bir hafta sonra yapılır cenazeye saygıdan.

Ki her şeyi yemek zorunda değilsiniz. İştahınız olsaydı bile böreğin içinde yiyemediğiniz bir şey olsa ne yapacaklardı? Ailecek acayiplermiş..

yanlisi sen degil onlar yapmislar. taziyeye gidene kendini kotu hissettirmek onlarin ayibi. oyle bi adet de yok canim onune konani yemen gibi. helvayi yemissin zaten.

garip bir aile oldukları kesin.
uzak durmanı tavsiye ederim.
eskinin hatrına başsağlığına gitmişsin burnundan getirmişler.

şimdiden cenaze ortamında böreği takan yarın boş zamanda neleri neleri takar.uzak dur bence o aileden

Şu an çok rahatladım. Acaba böyle bir şey saygısızlık yapmam anlamına mı geliyor diye dertlenmiştim. Ailede kimse normal değil kesin belli oldu. Erkek arkadaşım bile babaannesinin bu ısrarından rahatsız olduğumu tahmin etmiş olacak "Babaannem böyledir işte ya ısrarcıdır eheh" falan yaptı o gün. Ama öyle "sempatik" bir ısrar gibi gelmediği için bana... Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için.

Hayatım ben tutumlarını anlayamadım, yani normal bir misafirlikte daha asla yüzlerine bakma derim ama yaşlı insan şimd babaanne falan cenaze evi. Hazır erkek arkadaşın da yine geleceksin demi demiş. Bence barışmak istiyorsan güzel bir durum, bir kez daha görüşmeyi dene bir hafta sonra falan evlerine de git istiyorsan bak bakalım tutumları hala aynı mı. Ona göre karar verirsin.

Tekrar evlerine taziyeye gitmeyi düşünmüyordum ya. Git mi dersin?

hayır gitme tabiki de ne işin var.
sen bu eski sevgilinle barışma niyetindemisin ?

Hem evet hem hayır. Dün gördüğümde ister istemez heyecanlandım ama ailesiyle önceden de sorunlar yaşamıştım. Ablasından birtakım saygısızlıklar gördüm. Şimdi de benzer şeyler yaşamak ve yorulmak istemiyorum.

Tekrar evlerine taziyeye gitmeyi düşünmüyordum ya. Git mi dersin?

Evlerine taziye değil de ne biliyim şimdi ilişkinizin durumunu bilemedim, hani bazıları ailecek de tanışır evine de gider gelir ya, ya da ne biliyim ortam olur kapıda görüşürsün. Bir denk gelme olursa ya da telefonda konuşma, tutumlarına bak yani. Taziyeye tekrar git diyemem sonuçta ben de olsam belki gitmezdim. Ama hani normal barışmanızın akışında gidermişcesine bak.

Evlerine taziye değil de ne biliyim şimdi ilişkinizin durumunu bilemedim, hani bazıları ailecek de tanışır evine de gider gelir ya, ya da ne biliyim ortam olur kapıda görüşürsün. Bir denk gelme olursa ya da telefonda konuşma, tutumlarına bak yani. Taziyeye tekrar git diyemem sonuçta ben de olsam belki gitmezdim. Ama hani normal barışmanızın akışında gidermişcesine bak.

3 yıllık ilişkimizde topu topu iki kez görüştüm ailesiyle. Biri mezuniyet törenimizde, biri de işte bu cenazede. Erkek arkadaşım ailemden neredeyse herkesle tanıştı, görüşüyor. Gitmez olaydım diyorum bazen, kimbilir ne anlattı ailesine de böyle davrandılar bana?

3 yıllık ilişkimizde topu topu iki kez görüştüm ailesiyle. Biri mezuniyet törenimizde, biri de işte bu cenazede. Erkek arkadaşım ailemden neredeyse herkesle tanıştı, görüşüyor. Gitmez olaydım diyorum bazen, kimbilir ne anlattı ailesine de böyle davrandılar bana?

Ama kötü bişeyler anlatmış ve ailesinin sana cephe almasını sağlamış olsa çağırmakta tereddüt etmez miydi? Gayet rahat çağırmış sonrasında da gel demiş. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap sonradan içinde kalmasın barışsa mıydım diye bence. Ailelerin fikri değişebilir belki.

Eski sevgilinizin acısı nedeniyle duygusallaştığı bir ortam var sonrasında acısısı azalıcak ve herşey eski düzene dönücek.
İhtiyacı olduğunda size iyi davranıp sizden destek beklicek bir adam yerine sizin ihtiyacınızda size destek vericek sizinle ilgilenicek birini tercih edin.

Ben ne yapayım arkadaşlar?

Yapacağınız her şeyi yapmışsınız zaten.
ESKİ erkek arkadaşım diyorsunuz, babası yerine koyduğu dedesi diyorsunuz. Biten ilişkinizin, yaşananların hatırına taziyeye gitmişsiniz. Benim eski kv ölse ben gitmem mesela.
Siz insanlık yapmışsınız, gitmişsiniz. Eski erkek arkadaşınızın yanında olmuşsunuz.

Tamam, bu kadar.

Onların size davranışlarının nedenini sorgulamayın, bu kısım sizinle alakalı değil.
Üzgün olabilirler, stresli olabilirler, anormal karakterli insanlar olabilirler, düşüncesiz olabilirler, vs vs Binlerce enden sayabilirim ama hepsi onlarla ilgili, sizinle değil.

O yüzden akşam yastığa koyunca başınızı, "ben annemle babamın bana verdiği terbiyeye uygun davrandım, yüzlerini kızartmadım, medeni bir insan nasıl davranması gerekiyorsa öyle davrandım, görevimi yaptım, huzurluyum" deyin ve uyuyun.

Bu konu üstünde de fazla düşünmeyin.

Yapacağınız her şeyi yapmışsınız zaten.
ESKİ erkek arkadaşım diyorsunuz, babası yerine koyduğu dedesi diyorsunuz. Biten ilişkinizin, yaşananların hatırına taziyeye gitmişsiniz. Benim eski kv ölse ben gitmem mesela.
Siz insanlık yapmışsınız, gitmişsiniz. Eski erkek arkadaşınızın yanında olmuşsunuz.

Tamam, bu kadar.

Onların size davranışlarının nedenini sorgulamayın, bu kısım sizinle alakalı değil.
Üzgün olabilirler, stresli olabilirler, anormal karakterli insanlar olabilirler, düşüncesiz olabilirler, vs vs Binlerce enden sayabilirim ama hepsi onlarla ilgili, sizinle değil.

O yüzden akşam yastığa koyunca başınızı, "ben annemle babamın bana verdiği terbiyeye uygun davrandım, yüzlerini kızartmadım, medeni bir insan nasıl davranması gerekiyorsa öyle davrandım, görevimi yaptım, huzurluyum" deyin ve uyuyun.

Bu konu üstünde de fazla düşünmeyin.

Beni o kadar rahatlattınız ki inanın. Çok çok teşekkür ederim. :)

Back
X