Bu işler böyle mi oluyor

hande71

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
61
50
288
İstanbul
Herkese merhabalar. Ben yaklaşık 7 aydır arkadaşımın ilkokula giden çocuğuna bakıyorum. Anne babası çalışıyor. Öğleden sonra okuldan alıyorum akşam 7 bazen 8e kadar bende. Ayda 1200 tl veriyor bana. Ama son iki aydır paramı vermedi bende sorunca bayramda 10 gün köydeydiler ve 7 gün ara tatili olduğunu bir ay tam olunca vereceğini söyledi. Benim size sorum şu bayram vs. kesiliyor mu çocuk bakanlar bilir. Ama bazen hasta oluyor ve okula gitmiyor yada resmi tatil tam gün bende ben sorun etmedim ama böyle günü gününe hesaplaması bana normal gelmedi. Çocuk bakan yada baktıranlar böyle kesmesi normal mi kafama takılıyor beni bilgilendirin lütfen.

Herkese merhabalar. Ben yaklaşık 7 aydır arkadaşımın ilkokula giden çocuğuna bakıyorum. Anne babası çalışıyor. Öğleden sonra okuldan alıyorum akşam 7 bazen 8e kadar bende. Ayda 1200 tl veriyor bana. Ama son iki aydır paramı vermedi bende sorunca bayramda 10 gün köydeydiler ve 7 gün ara tatili olduğunu bir ay tam olunca vereceğini söyledi. Benim size sorum şu bayram vs. kesiliyor mu çocuk bakanlar bilir. Ama bazen hasta oluyor ve okula gitmiyor yada resmi tatil tam gün bende ben sorun etmedim ama böyle günü gününe hesaplaması bana normal gelmedi. Çocuk bakan yada baktıranlar böyle kesmesi normal mi kafama takılıyor beni bilgilendirin lütfen.
normal değil tabii ki
kendisi bayram tatilinde ya da izin kullandığında parası kesiliyor muymuş bir sorun bakalım
hak yiyen insanlardan gerçekten nefret ediyorum hele bu insan bi de sizin arkadaşınızmış ayıptır yahu

Arkadaşla ye iç alışveriş yapma. Sen de hayır kurumu değilsin, günü gününe hatta saatine hesap yap. Paranı ödemiyorsa sigortasız çalıştırmaktan şikayet et, pisliğe pislik kimse kusura bakmasın.

Arkadaşım olması ayrıca üzüyor beni saf yerine mi koyuyor diye evet 1200 az biliyorm ama arkadasimda isinden olmasın dedim ben bi fiyat belirlemedim kendi o şekil verdi.bencede onun bayramda maası kesilmiyor yani benimde kesilmemeli gibi geliyor bana

Hayır kesilmez. İşçilerin hangisinin bayram seyran tatilinde parası kesiliyor da sizin kesilsin? Kendisinin maaşı kesilmiş mi bir sorun bakayım. Ayrıca insanlar bakıcı bulamıyor. Siz çok çok az alıyorsunuz. Yabancı birinin çocuğuna baksanız çok daha fazla alırsınız

10 gun az sure degil ben olsam bakmadigim gunun parasini almam. Ama bu mantiga gore fazla baktigim gunun parasini isterim. Birde 1200tl bana az geldi ya. Muhtemelen yemesi icmeside oluyordur. Normalde ben ogle yemegi yemem ama cocuga hazirlamak gerekir. Mutfak masrafi çıkıyor dogal olarak
Evet az bi süre degil belki ama bayramdi ve kendi cocugu alıp köye gitti. Yeme icme bana ait bir çikolata koymaz cantasına

Evet az bi süre degil belki ama bayramdi ve kendi cocugu alıp köye gitti. Yeme icme bana ait bir çikolata koymaz cantasına
Arkadasiniz cok kurnazmis masallah. Arkadasliginizi ayri bir yana koyun, is iliskisi farklidir. Bence sartlari yeniden konusun. Aylik kesintisiz 2000tl+cocuga atistirmaliklari(ogle yemegini siz verirsiniz, sonra yiyecegi pogaca vs) kendisi hazırlasın.
1200tl yi zaten kesintili alıyorsunuz ustelik mutfak masrafiniz var.

Bizim bir komşu bakıyor anne baba öğretmen. Ücretini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla saate göre hesap yapıyorlar. Mesela okulda toplantı olduğunda vs fazladan baktığında onun saat ücretini de veriyordu aile öyle bahsediyordu

keske baştan netleşseydiniz. Yani kendisi neye göre belirledi bu rakamı öğrenin. Normalde aylık olarak veriyorsa bu tutarı kesmemeli çünkü kendisi resmi tatil ve hafta sonları işe gitmediğinde nasıl kesilmiyorsa sizinkinide kesmeye hakkı yok. Başka birini bulsa zaten bu rakamlara bulamaz. Bence arkadaş v.s. diye kendinizi harcatmayın arkadaş başka alış veriş başka hem emanet edecek en sevdiğini hemde hesabını yapacak yok öyle bir dünya herkes yerini bilecek zaten başka bir çocuğa baksanız daha yüksek rakamlar alırsınız konuşun ve netleşin kırılacak diye düşünmeden. sizde gelecek paraya göre bir masraf yapmıssınızdır ne ukalalık bu böyle sağlıkla kalın

1200 çok az.. arkadaşını düşündüğün kadar o seni asla düşünmüyor bencil. Bence günlük saatli yap ben ikizlerime haftanın 2 günü alıyorum bigün 4 bigün 6 saat ve kadına ne iş yaptırıyorum ne yemek hazırlatiyorum.ben yapıyorum o bazen yediriyor oynuyor oyalıyor sadece ve yaklaşık 900 oluyor seninki resmen emek hırsızlığı yapıyor arkadaş ayağına

Back
X