Bu işler böyle mi oluyor

Bakın benim arkadaşımın da bakıcısı vardı.
Kadın kendi evimde bakıyordu ama arkadaşım her ay verdiği ücretin dışında kıyma, et , meyve , çerez dünyanın gıdasını alıp götürüyordu.
Siz diyorsunuz ki bir çikolata bile koymuyor öyle iş mi olur .
Doğrudur ama bunu kendi düşünmeli bu çocuğun canı bisey ister onunda cocukları var görür canı ceker diye. Ben laf arasında dedim cocuklara alırken onada alıyorum diye ayy alma felan dedi nasıl almayalım baksın mı çocuk.

Ya aslında yedği icdiği inanki gözümde değil helali hoş olsun çocuğun bu konuda ne suçu var yani. Ama bazen fazla kaldığı günler olmuşken böyle yapması garibime geldi bir bilene sormalı dedim işin içinden çıkamadım.
ahhh keşke onun gibi ince hesaplar peşinde olsaydınız da o zaman fazla baktığım günlerin saat karşılığını da hesapla deseydiniz

Doğrudur ama bunu kendi düşünmeli bu çocuğun canı bisey ister onunda cocukları var görür canı ceker diye. Ben laf arasında dedim cocuklara alırken onada alıyorum diye ayy alma felan dedi nasıl almayalım baksın mı çocuk.
Kendi doğurduğunu düşünmeyeni siz mi düşüneceksiniz ? Bulsun o zaman başka bakıcı. Bu devirde evladını gözün kapalı emanet edecek birini bulmak o kadar zor ki, hanımefendi baksın basının çaresine.

O zaman Diyeceksiniz ki ben hesabımı bütçemi aylık senden alacağım 1200e göre yaptım. Benim elime 1 ayda 1200 geçeceğini düşünüyordum bu şekilde 2-3 ayda 1200ü dolduracaksak ben yapamam. Ek işimi bıraktım bu paraya güvenip. Sen başka birini bulana kadar idare edeyim seni ama sen arayışta ol lütfen de. Hiç alttan alma bu tipleri ya. Arkadaşın da olsa kusura bakma sömürüyor.
Şura okul kapanacak 17sinde. Sonr 3 ay babannede kalacak. Ama seneye neyapar hic bisey konusmadı. Yani bu konuşmayı yapma gereği duymuyorum bundan sonra mesafeli davranacağım anlar herhalde. Seneye bana der mi bak bilmiyorum belki işinden çıkar

Şura okul kapanacak 17sinde. Sonr 3 ay babannede kalacak. Ama seneye neyapar hic bisey konusmadı. Yani bu konuşmayı yapma gereği duymuyorum bundan sonra mesafeli davranacağım anlar herhalde. Seneye bana der mi bak bilmiyorum belki işinden çıkar

Yaza çözüm bulduysa bence de konuşmayın o halde. Sessizce uzaklaşın. Seneye teklif ettiğinde de reddedensiniz kibarca :)

Herkese merhabalar. Ben yaklaşık 7 aydır arkadaşımın ilkokula giden çocuğuna bakıyorum. Anne babası çalışıyor. Öğleden sonra okuldan alıyorum akşam 7 bazen 8e kadar bende. Ayda 1200 tl veriyor bana. Ama son iki aydır paramı vermedi bende sorunca bayramda 10 gün köydeydiler ve 7 gün ara tatili olduğunu bir ay tam olunca vereceğini söyledi. Benim size sorum şu bayram vs. kesiliyor mu çocuk bakanlar bilir. Ama bazen hasta oluyor ve okula gitmiyor yada resmi tatil tam gün bende ben sorun etmedim ama böyle günü gününe hesaplaması bana normal gelmedi. Çocuk bakan yada baktıranlar böyle kesmesi normal mi kafama takılıyor beni bilgilendirin lütfen.
Hayır para kesilmez. Ben de çocuğuma baktırdım. Benimle tatillerini denk getirmediler 1 ay bakmasına rağmen ,1 aylık ücreti tam ödedim.
Aylık üzerinden anlaşma yaptığınız için aylık ücreti tatil de olsa ödemek zorundalar.

Hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yarım gün ücreti 1200 TL çok az değil mi ?

Herkese merhabalar. Ben yaklaşık 7 aydır arkadaşımın ilkokula giden çocuğuna bakıyorum. Anne babası çalışıyor. Öğleden sonra okuldan alıyorum akşam 7 bazen 8e kadar bende. Ayda 1200 tl veriyor bana. Ama son iki aydır paramı vermedi bende sorunca bayramda 10 gün köydeydiler ve 7 gün ara tatili olduğunu bir ay tam olunca vereceğini söyledi. Benim size sorum şu bayram vs. kesiliyor mu çocuk bakanlar bilir. Ama bazen hasta oluyor ve okula gitmiyor yada resmi tatil tam gün bende ben sorun etmedim ama böyle günü gününe hesaplaması bana normal gelmedi. Çocuk bakan yada baktıranlar böyle kesmesi normal mi kafama takılıyor beni bilgilendirin lütfen.
Hem kesilmez hem de çok az aliyorsunuz. Bizde de 2 yıldır bakıcı var bayram tatili vs .hiç kesinti yapmadim hatta ameliyat olup 2 hafta hiç gelmedigi de oldu,onun parasını bile ödedim. (Ben de hasta ve raporlu oldugumda iş yerimden ücret aldığım için ona sa aynı şekilde davrandim. )
Bu şekilde olmayacağını duzgunce anlatip maaşınıza zam da isteyin bence.Kaldi ki bakıcı bulmak zor,bu işi yapacaksanız çok daha fazla kazanabilirsiniz sonuçta

Aylık anlaşırdim eksik fazla bakmadan aydan aya belirlenen fiyatı isterdim mesela tam 1 ay bakmadiysam onun parasını almazdım ama 10 gün bakmadım 3 gün fazla kaldı diye hesap kitap yapmazdım paramı bilirdim. İşlerine gelmezse de o zaman bu şartlarda bakamicagimi iş başka dostluk başka derdim.

Artı konu sahibi servis görevini de yerine getiriyor , gidip çocuğu okuldan alıyor.
Valla 1200 tl yi ben veriyim beni işten alsın yarım gün yemek de ondan baksın bana :D 1200 tl ye ne uyanıkmış o arkadaş ya. Bir de çocuk sorumluluğu alıyo en önemlisi

Tanıdıkla iş yapmayın bence. Bir de nerdeyse 8 saat çalışıyorsunuz . 1200 TL ne?

Arkadaşım olması ayrıca üzüyor beni saf yerine mi koyuyor diye evet 1200 az biliyorm ama arkadasimda isinden olmasın dedim ben bi fiyat belirlemedim kendi o şekil verdi.bencede onun bayramda maası kesilmiyor yani benimde kesilmemeli gibi geliyor bana

Evet az bi süre degil belki ama bayramdi ve kendi cocugu alıp köye gitti. Yeme icme bana ait bir çikolata koymaz cantasına

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Bende kesmemeli zaten ucuza bakıyorum diye düşünüyorum birde bizi hic tanımayan silzerin ne düşündüğü idi merak ettiğim yani bende doğru düşünüyormuşum. Okul kapanınca yani ayın 17sinden sonra babannesine götürecek ve 3 ay onda kalacak sanırım planı okul kapanınca 1 aylık 1200 vermekdi. Ama seneye tekrar bana söylerse bakmamı kabul etmem yada şartları konusurum fiyatıda normal bir fiyat yaparım

Şimdi ben ev hanımıyım benimde ilkokula giden 2 çocuğum var onun bana bu teklifi iyi geldi ama 7 ay önce yani kasımda bu kadar fiyat artışı yoktu simdi aldığım paranın hic değeri kalmadı. Tamam başda kendi belirledi fiyatı bende evde ek is yapacağıma bakarım dedim iyi geldi bana çünkü evde ek is yapıyordm ve onu bıraktım. Eğer ben olsaydım onun yerinde kesmez acaba hak geçermi diye korkar hep sorardım.

Ya aslında yedği icdiği inanki gözümde değil helali hoş olsun çocuğun bu konuda ne suçu var yani. Ama bazen fazla kaldığı günler olmuşken böyle yapması garibime geldi bir bilene sormalı dedim işin içinden çıkamadım.

Sizin de ilkokula giden 2 çocuğunuz olduğu için iyi niyetinizi kötüye kullanmış.

Kendisi nasıl gün gün hesap yapıyorsa ; kendisinin hak ettiği de: bugüne kadar ki ek market harcaması ve mutfak masraflarının ve fazladan çocuğun siz de kaldığı zamanların hesaplanarak, kendisinden talep edilmesi olacaktır.

Paranızı en geç cuma akşamına kadar ödemesini talep edin.

Arkadaşınızın tavrına bakarak , çocuğunu birkaç güne babaannesine okuldan aldırıp; size de emeğinizin üstüne 1 bardak soğuk su içirtecekmiş gibi görünüyor.

Cuma akşamına kadar paranızı ödemezse, çocuğuna bundan sonra bakamayacağınızı söyleyin.

ben boyle durumlarda herseyin bastan acik acik konusulmasi taraftariyim. ben de arkadasima cocugumu 8 ay kadar baktirdim. benim icin cok iyi bir opsiyon oldu, cunku cocugum 1.5 yasindaydi.

bakan kisiye dedim ki haftalik su kadar para verecegim, her hafta cuma gunu parani elden verecegim, sabah su saatte birakacagim, aksam bu saatte alacagim. sabahlari kahvaltiyi sen vereceksin, aksam yemegini ben yedirecegim. aksam 6 dan gec almam, alirsam ekstra ucret saatlik su kadar veririm. onumuzdeki bir sene icinde 2 hafta izin almayi planliyorum ve izin haftalarinda baktirmayacagim ve onu paradan dusecegim. izin haftalarimi onceden soylerim. arada baktirmadigin gunler olursa, yine haftalik ucret odeyecegim. (mesela bir gun getirmedim vs)

gayet guzel oldu, her sey net. kadin en gec altida gelecegimi bildigi icin onun kafasi rahat. mutlaka ama mutlaka cuma gunu parasini elden veriyordum.

bence siz de net olun, karsidaki de net olsun.

Aman ,sakin arkadaşla iş yapma ,aran açılır.ben arkadaşımın, bakıcı konusunda ağlayıp, sizlanmalarina dayanamadım.yardim edeyim 4 ay dedim.sonunda aramız açıldı,görüşmüyoruz.ustelik 18 yıllık arkadaşımdı 😔

Back
X