Bu kadar baskı neden?

Aile toplum vs kimse sizin ne.yaşadığınızı bilemez bilsede anlamak istemez çünkü işlerine gelmez
Bizim toplum ancak yargılar eleştirir hadsizce
Herks birini bulup gunah keçisi ilan eder
Bu genelde kadın olur.
Cunku kendileri doğdukları günden itibaren cekmsitir oyle ogutlenmistir
Sizede bunu öğütlerler
Sizin suan cekmiyor oluşunuz onlar için aslinda kendini sorgulamaktır.
Oyuzden bu durumda kararli olacaksınız

Masraf da ev aldılar ev yine kendilerine kalacak. Evin bazı eşyaları var. Bşr de düğün masrafı anormal bir masraf da yok. Ben zaten onlara taktıkları her şeyi bıraktım daha da para ödeyemem çünkü bu sefer boşanınca yeni hayat kuramam
Yoo tabiki de ödeme yapmayın hiçbir şekilde. Hani bi susun artık anlamında öyle demiştim. Bu arada neden taktıklarını onlara bırakıyorsunuz ki onlar sizin hakkınız?

Aslında öyle yapacaktım baba evine dönmeden önce bşr pansiyonda kalacak boşanma gerçekleşince ev almayı düşünüyordum. Eşim benle evliyken sağ da solda kalıp namusuna laf getirme diyor. Mecbur boşanma bitene kadar baba evine dönecem. Babamda orada beni geri döndürmek için her zamanki gibi önce konuşacak sona hep bağıracak evde huzur vermeyecekler. Zaten bilerek yapıyorlar ayrılmayalım diye. Mecbur boşanana kadar orada kalacam.

Esinizin bu saatdan sonra sizinle ilgili laf söylemeye veya sizi yönlendirmeye hakkı yok. Biliyor ki aileniz size baskı kuracak onun için oraya gitmenizi istiyor. O "namusuma laf getirme" lafını da ağzına tıkayin.sanki keyfinizden evi terk ediyorsunuz

Eskilere göre bir erkek aldatırsa elinin kiridir.
Bir kadın aldatırsa o......

Eskilere göre erkek kadın-kız ayagı yoksa, içkisi, kumarı yoksa boşanılmaz. Hatta varsa da boşanılmaz çünkü yapmayan erkek yokturdur.

Erkek sana iyi davranmasa da olur. Evini ihmal etmiyor çünkü.

Ailesiyle iyi geçineceksin çünkü gelinsin.

Sorsan sana ''bu sebebten boşanılır mı ?'' diyenlere çekmediği dert yokturdur ama saçını süpürge edip kendince yuvasını kurtardıgını sanır ve kocası artık düzelmiştir.. Peki niye ? Çünkü adam YAŞLANMIŞTIR.

Eskilere göre erkek adama iş buyurulmaz.

Eskilere göre kadın eksik etektir, lafına bakılmaz.

Eskilere göre çocugun olsa isim konusunda ilk fikri alınması gereken hz kayınbaba ile hz kayınvalidedir..

Eskilere göre sürekli kayınvalideye iş yapacak misafiri geldiği zamanda ortada boy göstereceksin. O kendi arkadaşları ve akrabaları ile hasbihal ederken sen biten bardaktaki çaya odaklanıp ışık hızı ile tazeleyeceksin.

Eskilere göre sorunlu giden evliliğin tek nedeni kadın dırdırı ve çoçuksuzluk, az konuşup iki de çocuk yap muhakkak düzelir.

Eskilere göre kadın asla evinin mahremini dışarıya vermez ama erkek anne-babasıyla paylaşabilir. Mahremiyet kavramı gelinler için yaratıldı çünkü.

Eskilere göre koca her istediği zaman kadın sevişmeye hazır ve nazır olmalı senin isteyip istemedigin muhim değil erkek o doyur ki gözü dışarıya kaymasın, mazallah. Hem orgazm o da ne ki ? Sen boş ver onu kocan işi bitirip uyusa bile şikayetlenme kadınsın sen höööt !

Eskilere göre evini temiz tutup bir kaç çeşit harika yemekler yapacaksın hastalansan bile ölüm döşeğinde olmadığın müddetçe asli görevindir yerine getirmedikçe suçlu sensin.

Eskilere göre karısı ölmüş kocanın döşegi soğumasın diye hemen başka kadınlara bakılır çünkü erkek kendine bakabilecek yeterlilikte değil ve seks yapması lazım.

Eskilere göre kocası ölmüş kadının hemene evlenmesi kadının azgın olduğunu gösterir çünkü senin ihtiyaçlarının bir önemi yoktur dünyaya hizmet etmek ve mutlu etmek için gönderildin.

Eskilere göre çektiğin cefa senin ödülündür katlanmazsan sana kadın bile demezler keyfine düşkündü yapamadı olursun.

Eskilere göre kadın çektikçe değerlenir ama sorsan o günlere dönmek ister miydin diye aslaaaaaa der bilir çünkü yaşadığı zorlukların kendisinde bıraktığı izleri.

Eskilere göre sen yeni jenerasyonsun eskilerden daha bilemez, kavrayamazsın.. Hayat tecrüben bir evlilikteki olumsuzlukları bertaraf edebilecek kudrette değil çünkü kendi kıymetinin farkındasın.

Yine eskilere göre aslında sen gelin bile değilsin, elalemde ne gelinler var (!)

Aslında kardeşim sen kadın bile degilsin..

Sadece adın var..

Son düzenleme:
O zaman onlar da yaşasın eşinizle bi müddet. Emin olun onlar da boşanmayı seçer en kısa zamanda. Boşanma sebepleriniz benim için gayet geçerli.

Aile toplum vs kimse sizin ne.yaşadığınızı bilemez bilsede anlamak istemez çünkü işlerine gelmez
Bizim toplum ancak yargılar eleştirir hadsizce
Herks birini bulup gunah keçisi ilan eder
Bu genelde kadın olur.
Cunku kendileri doğdukları günden itibaren cekmsitir oyle ogutlenmistir
Sizede bunu öğütlerler
Sizin suan cekmiyor oluşunuz onlar için aslinda kendini sorgulamaktır.
Oyuzden bu durumda kararli olacaksınız
Çok doğru dediniz biz nelerini çektik bunlar ne ki diyorlar.

Yoo tabiki de ödeme yapmayın hiçbir şekilde. Hani bi susun artık anlamında öyle demiştim. Bu arada neden taktıklarını onlara bırakıyorsunuz ki onlar sizin hakkınız?
Bana ağır laflar dedi önceki gidişimde takıları aldım diye. Bıraktım almadım. Ben bu evliliğe çocuk vedmemilşm kahır çekmemişim altınlar hakkım değilmiş. Tabi yine bana Bi dan yaptırmak için. Çünkü ii mahkemeye gidince kendi eliyle vermek istedi almadım.

Esinizin bu saatdan sonra sizinle ilgili laf söylemeye veya sizi yönlendirmeye hakkı yok. Biliyor ki aileniz size baskı kuracak onun için oraya gitmenizi istiyor. O "namusuma laf getirme" lafını da ağzına tıkayin.sanki keyfinizden evi terk ediyorsunuz
Evet biliyor ailem geri döndürecek. Benim belki orada burada kalmamı mahkeme bşr yerde kullanırlar diye mecbur aileye dönecem. Biliyorum psikolojimi bozacaklar kısa bir süre dişimi sıkacam. Bana evde cehennem azabı yaşatıyorlar sen istedin evlendin şimdi ufak sebeberden ayrılıyor sen zaten evlilik yönetmeyi bilmezsin. Sen kimseye katlanma zaten sanki prenses vb laflar. Babam da dışarıdan bağırır aptal bu evlenme dedik evlendi şimdi kendi isteğiyle boşanıyor. Çok daha fazlası ya.

Eskilere göre erkek kadın-kız ayagı yoksa, içkisi, kumarı yoksa boşanılmaz. Hatta varsa da boşanılmaz çünkü yapmayan erkek yokturdur.

Sorsan sana ''bu sebebten boşanılır mı ?'' diyenlere çekmediği dert yokturdur ama saçını süpürge edip kendince yuvasını kurtardıgını sanır ve kocası artık düzelmiştir.. Peki niye ? Çünkü adam YAŞLANMIŞTIR.

Eskilere göre çocugun olsa isim konusunda ilk fikri alınması gereken hz kayınbaba ile hz kayınvalidedir..

Eskilere göre sürekli kayınvalideye iş yapacak misafiri geldiği zamanda ortada boy göstereceksin. O kendi arkadaşları ve akrabaları ile hasbihal ederken sen biten bardaktaki çaya odaklanıp ışık hızı ile tazeleyeceksin.

Eskilere göre sorunlu giden evliliğin tek nedeni kadın dırdırı ve çoçuksuzluk, az konuşup iki de çocuk yap muhakkak düzelir.

Eskilere göre kadın asla evinin mahremini dışarıya vermez ama erkek anne-babasıyla paylaşabilir. Mahremiyet kavramı gelinler için yaratıldı çünkü.

Eskilere göre koca her istediği zaman kadın sevişmeye hazır ve nazır olmalı senin isteyip istemedigin muhim değil erkek o doyur ki gözü dışarıya kaymasın, mazallah. Hem orgazm o da ne ki ? Sen boş ver onu kocan işi bitirip uyusa bile şikayetlenme kadınsın sen höööt !

Eskilere göre evini temiz tutup bir kaç çeşit harika yemekler yapacaksın hastalansan bile ölüm döşeğinde olmadığın müddetçe asli görevindir yerine getirmedikçe suçlu sensin.

Eskilere göre karısı ölmüş kocanın döşegi soğumasın diye hemen başka kadınlara bakılır çünkü erkek kendine bakabilecek yeterlilikte değil ve seks yapması lazım.

Eskilere göre kocası ölmüş kadının hemene evlenmesi kadının azgın olduğunu gösterir çünkü senin ihtiyaçlarının bir önemi yoktur dünyaya hizmet etmek ve mutlu etmek için gönderildin.

Eskilere göre çektiğin cefa senin ödülündür katlanmazsan sana kadın bile demezler keyfine düşkündü yapamadı olursun.

Eskilere göre kadın çektikçe değerlenir ama sorsan o günlere dönmek ister miydin diye aslaaaaaa der bilir çünkü yaşadığı zorlukların kendisinde bıraktığı izleri.

Eskilere göre sen yeni jenerasyonsun eskilerden daha bilemez, kavrayamazsın.. Hayat tecrüben bir evlilikteki olumsuzlukları bertaraf edebilecek kudrette değil çünkü kendi kıymetinin farkındasın.

Yine eskilere göre aslında sen gelin bile değilsin, elalemde ne gelinler var (!)

Sadece adın var..
Aynen bire bir geldiklerinde bu lafları dediler bir iki eksik. Başka gelinler her gün kaynanan da hep mutlu beraberler. Başka insanlar evde temizlik yapmıyor bu kadın için zevkmiş kendi evini temizlemek. Ne var bir iki koca lafından çıkmayı zamanla o da düzelirmiş. Şu an sinirli diye yapma diyorsa yapmayacak. Benim ne hissettiğim sorun değil. Ve dahası...

O zaman onlar da yaşasın eşinizle bi müddet. Emin olun onlar da boşanmayı seçer en kısa zamanda. Boşanma sebepleriniz benim için gayet geçerli.
Zaten aynı evde onlara da sürekli bağırıyor. Biz onu el bebek büyüttük diyorlar ondan böyle. Sen yanlış çocuk büyümüşsün de diyemiyon erkek de her işi yapmalı. Yapmıyorsa bu marifet değil.

Zaten aynı evde onlara da sürekli bağırıyor. Biz onu el bebek büyüttük diyorlar ondan böyle. Sen yanlış çocuk büyümüşsün de diyemiyon erkek de her işi yapmalı. Yapmıyorsa bu marifet değil.
Kusura bakmayın ben kendime bağırılmasını bile layık görmeyecek kadar kendime saygım var deyin. Onlara yine kendi evlerinde bağırmaya kaba davranmaya devam etsin. Geri iade edin 🙊

Aslında öyle yapacaktım baba evine dönmeden önce bşr pansiyonda kalacak boşanma gerçekleşince ev almayı düşünüyordum. Eşim benle evliyken sağ da solda kalıp namusuna laf getirme diyor. Mecbur boşanma bitene kadar baba evine dönecem. Babamda orada beni geri döndürmek için her zamanki gibi önce konuşacak sona hep bağıracak evde huzur vermeyecekler. Zaten bilerek yapıyorlar ayrılmayalım diye. Mecbur boşanana kadar orada kalacam.
Mecbur değilsiniz ve olmayında işiniz var hamdolsun kendi paranızı kazanıyorsunuz madem kiraya çıkın kazıp bağırmayı bırakın zamanla sizi yönetmeye kendi istedikleri gibi davranmaya size 5 yaşında çocuk gibi davranmaya başlıcaklar.. kendi hayatınız yine başkalarının eline kalıcak.. eşiniz namusunuzu bu kadar çok düşünseydi adam olur yanınızda dururdu siz kendinizi bilin yeter Hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah

Sorunuza istinaden; Ben olsaydım kimin ne dediğine bakmaz bu adamı boşardım. Çünkü herkes bilip-bilmeden konuşur ama derdi-tasayı kimse sizinle birlikte çekmez. Kendi aileniz dahi olsa onlar sizin yanınızda durmuyorsa siz de onların dediklerini ciddiye almayın ve bu adamla ayrılıp barışarak yaptığınız hatayı tekrarlamayın derim. Zaten bir işiniz de varmış kimseye muhtaç değilsiniz, yanlışın neresinden dönerseniz kârdır. Bu adamda sizin için büyük bir yanlış belli ki bundan sonraki hayatınızda mutlu yaşarsınız en azından.

Sadece adın var..
Ağzınıza sağlık bu kadar anlamlı bi yazı yoktur sanırım kadınlar üzerine.. ne kadarda aciz olarak görüyorlarmış bu kadınları okuyunca bi kez daha anladım..

Vallahi boşanın gitsin.
O ayrılmayın diyenler siz hakaret işitirken nerdeydi?

Bunun ötesinde şu anda eşinize “aman eşine iyi davran sev say yuvanı dağıtma” diyorlar mı?
İronik olan eşinize laf söylemeyip mağdur tarafa yüklenmeleri.

“Madem ki evliliğimi bu kadar kurtarmak istiyorsunuz, eşimle konuşun da iyi davransın.” diyin.
Kem küm eder, itiraz ederlerse:
“Daha konuşamadığınız kişiyle ömür boyu yaşamamı mı istiyorsunuz, doğru mu?” diyin.

Ben evliliğinizi kurtarmaktan ziyade insanlar kendilerine soru sorar diye sizi bir araya getirmeye çalıştıklarını düşünüyorum.

Boşanırsanız kimse size gülmeyecek, emin olabilirsiniz

Sadece adın var..
Yahu yazmama bile gerek kalmadı, her şeyi yazmışsın ellerine sağlık, fikrine sağlık. Ben çektim sen de çek zihniyeti var eski insanlarda. Sen çekmezsen, kaçıp hayatını kurtarır gül gibi yaşarsan;onlar ben bu çileleri boşuna mı doldurdum, hayatım yok yere harcanmış diye kahrolacaklar çünkü. Zaten ah eskiler eskiler diye ağlayanlar ya erkekler, ya bazı yaşlı kadınlar. Sebebi, erkek olanlara hizmetçi kalmaması, kadın olanların yaşanmamış gençliğinin yerine henüz genç bir kadının gençliğini çalamıyor olması.

Son düzenleme:
Diyeceksin bacım. Seni el bebek büyütmediler mi? Seni doğuran insan değil mi?

Back
X