Bu kadar baskı neden?

Evet biliyor ailem geri döndürecek. Benim belki orada burada kalmamı mahkeme bşr yerde kullanırlar diye mecbur aileye dönecem. Biliyorum psikolojimi bozacaklar kısa bir süre dişimi sıkacam. Bana evde cehennem azabı yaşatıyorlar sen istedin evlendin şimdi ufak sebeberden ayrılıyor sen zaten evlilik yönetmeyi bilmezsin. Sen kimseye katlanma zaten sanki prenses vb laflar. Babam da dışarıdan bağırır aptal bu evlenme dedik evlendi şimdi kendi isteğiyle boşanıyor. Çok daha fazlası ya.
Neden, ailenin yanında yapamaz mısın yapacağını? Seni oraya gönderiyor ki, ikna etsinler dön geri ne boşanması diye. Sen boşanana kadar temkinli davranırsan bir tabur erkeğin içinde de dursan mahkemede haklı çıkacak birşey bulamaz. Gelme bu ucuz numaralara.

Bana ağır laflar dedi önceki gidişimde takıları aldım diye. Bıraktım almadım. Ben bu evliliğe çocuk vedmemilşm kahır çekmemişim altınlar hakkım değilmiş. Tabi yine bana Bi dan yaptırmak için. Çünkü ii mahkemeye gidince kendi eliyle vermek istedi almadım.
Anladım, ciddi anlamda manipüle etmeye çalışıyorlar sizi. İyiki de çocuk vermemişsiniz bu tiplere. Yoksa boşanınca bile iletişimde olmak zorunda kalırdınız. Kahır çekmek bi tek çocuk doğurmakla olmuyor, siz daha fazlasını çekmişsiniz. Ama vicdan yapmayın alın altınlarınızı derim yine de. Size müthiş ekonomik rahatlık sağlar.

Eskilere göre bir erkek aldatırsa elinin kiridir.
Bir kadın aldatırsa o......

Eskilere göre erkek kadın-kız ayagı yoksa, içkisi, kumarı yoksa boşanılmaz. Hatta varsa da boşanılmaz çünkü yapmayan erkek yokturdur.

Erkek sana iyi davranmasa da olur. Evini ihmal etmiyor çünkü.

Ailesiyle iyi geçineceksin çünkü gelinsin.

Sorsan sana ''bu sebebten boşanılır mı ?'' diyenlere çekmediği dert yokturdur ama saçını süpürge edip kendince yuvasını kurtardıgını sanır ve kocası artık düzelmiştir.. Peki niye ? Çünkü adam YAŞLANMIŞTIR.

Eskilere göre erkek adama iş buyurulmaz.

Eskilere göre kadın eksik etektir, lafına bakılmaz.

Eskilere göre çocugun olsa isim konusunda ilk fikri alınması gereken hz kayınbaba ile hz kayınvalidedir..

Eskilere göre sürekli kayınvalideye iş yapacak misafiri geldiği zamanda ortada boy göstereceksin. O kendi arkadaşları ve akrabaları ile hasbihal ederken sen biten bardaktaki çaya odaklanıp ışık hızı ile tazeleyeceksin.

Eskilere göre sorunlu giden evliliğin tek nedeni kadın dırdırı ve çoçuksuzluk, az konuşup iki de çocuk yap muhakkak düzelir.

Eskilere göre kadın asla evinin mahremini dışarıya vermez ama erkek anne-babasıyla paylaşabilir. Mahremiyet kavramı gelinler için yaratıldı çünkü.

Eskilere göre koca her istediği zaman kadın sevişmeye hazır ve nazır olmalı senin isteyip istemedigin muhim değil erkek o doyur ki gözü dışarıya kaymasın, mazallah. Hem orgazm o da ne ki ? Sen boş ver onu kocan işi bitirip uyusa bile şikayetlenme kadınsın sen höööt !

Eskilere göre evini temiz tutup bir kaç çeşit harika yemekler yapacaksın hastalansan bile ölüm döşeğinde olmadığın müddetçe asli görevindir yerine getirmedikçe suçlu sensin.

Eskilere göre karısı ölmüş kocanın döşegi soğumasın diye hemen başka kadınlara bakılır çünkü erkek kendine bakabilecek yeterlilikte değil ve seks yapması lazım.

Eskilere göre kocası ölmüş kadının hemene evlenmesi kadının azgın olduğunu gösterir çünkü senin ihtiyaçlarının bir önemi yoktur dünyaya hizmet etmek ve mutlu etmek için gönderildin.

Eskilere göre çektiğin cefa senin ödülündür katlanmazsan sana kadın bile demezler keyfine düşkündü yapamadı olursun.

Eskilere göre kadın çektikçe değerlenir ama sorsan o günlere dönmek ister miydin diye aslaaaaaa der bilir çünkü yaşadığı zorlukların kendisinde bıraktığı izleri.

Eskilere göre sen yeni jenerasyonsun eskilerden daha bilemez, kavrayamazsın.. Hayat tecrüben bir evlilikteki olumsuzlukları bertaraf edebilecek kudrette değil çünkü kendi kıymetinin farkındasın.

Yine eskilere göre aslında sen gelin bile değilsin, elalemde ne gelinler var (!)

Aslında kardeşim sen kadın bile degilsin..

Sadece adın var..
Agziniza saglik...

Vallahi ayni benim kaynanami anlatmissiniz.

"Yanımda olursanız sevinirim, daha güçlü olurum ama olmazsanız da darılmam. Artık bu konuda cümle kurmayın bana, kararım kesin." der ve yoluma bakarım.
Sevdikleriyle evlenme konusunda müthiş inatçı olan kadınlarınlarımızın ayrılma konusunda bu kadar baskılanabiliyor olmalarına akıl erdiremiyorum ben.

Merhaba arkadaşlar. Eşimle boşanma yoluna girdik. Eski konularımızı bilenler vardır. Bilmeyenlere kısaca anlatayım. İlk başta eşime aşık evlendim. Gözümde o hep iyiydi. Zamanla gördüm ki eşim arkamdan kardeşiyle beni çekiştiriyor. Kardeşi de fırsat bilip eşime bana kötü davranması yönünde ikazda bulunuyor. Tek sebebi ise benim onla az görüşmem. Ben bunları öğrendikten sona eşime güvenim kalmadı. Artık kardeşi aramızda büyük sorun oldu. Eşim de ondan etkilenip bana evde diken üstünde hissettirir. Sanki aynı evde kaynanayla yaşıyor gibiyim. Bu yemek neden böyle şu az bu fazla ama eline sağlık. Burası neden pis. Bu durumları da gidip ailesine beni kötülemek için anlatmış bana evde yemek temizlik yapmıyor bıktım ondan. Ailesi de çevrem de beni suçlu görüyor. Sen erkekten ii bekleme yuvayı dişi kuş yapar kızsa bağırsa alttan al. Ama eşim ufacık sorunlara evde kavga çıkarır çünkü hep dolar dolar bana patlar. Ben aslında ses etmem genelde sessizimdir. Ama artık eşimin Aşağılama ve eleştirileri canıma tak etti. Boşanma yoluna girdim. En önemlisi ise ona güvenim kalmadı hep bir şeyden etkilenip gelip bana ağır laflar edecek diyorum bu korku hep var içimde. Çevremde eşimin ve benim ailem bu sebepten boşanılmaz diyor. Herkes bana baskı kurarak beni suçlu gibi yansıtıyor. Ben çok yoruldum eşim yaptığım her hatayı gidip ailesine yetiştiriyor ve ailesiyle ilgili en ufacık şeyde bana aşırı soğuk davranır. Böyle hayat geçmez dedim işim de var ama ailem boşanma konusunda bana psikolojik baskı kurup vazgeçirmek istiyor. Ama zaten bir kere ayrılıp barıştık. Sizce ne yapmam lazım lütfen yerime kendinizi koyup yorum yapın.
mutsuzsanız boşanırsınız.boşanmak için illa aldatma dayak mı olmalı,
ama şunu da belirtmek isterim sizde bir çok şey bitmiş eşinizde de tabiyki kardeşi etken olmuş ama ona bu fırsatı neden verdiniz. barışmış sınız olmamış boşanın bakalım.
zaten mutsuzsunuz ne kaybedeceksiniz.

Şöyle söyleyeyim. İnsanın ailesi her zaman iyi veya faydalı şeyler söyleyecek diye bi şey yok. Aileniz durumu göremiyorsa eski kafalıysa veya kötü niyetliyse ailenize de rest çekmek durumunda kalabilirsiniz. Madem maaşınız var böyle bir adamı çekmeyin. Zaten bıkmışsınız. Yıpranmışsınız. Bu hayat sizin. İnanın seneler sonra daha bozuk bir psikolojiyle azalmış özgüvenle boşanmaktansa şimdi boşanmak daha iyi.

mutsuzsanız boşanırsınız.boşanmak için illa aldatma dayak mı olmalı,
ama şunu da belirtmek isterim sizde bir çok şey bitmiş eşinizde de tabiyki kardeşi etken olmuş ama ona bu fırsatı neden verdiniz. barışmış sınız olmamış boşanın bakalım.
zaten mutsuzsunuz ne kaybedeceksiniz.
Fırsatı ben vermedim ki. Ben sınır çizdim önümde konuşmazdı zaten arkamdan eşimi yönlendirirdi. Beni kötülerdi. Eşim de omu dinler ondan etkilenirdi.

Ne kadar duygularıma tercüman oldunuz anlatamam. Kendileri gelip benle konuşuyor alttan al diye ama eşime gel karınla konuş diyemiyorlar ben soğudum gelmeyecem diyor. Ben de o laftan sona verdim dilekçeyi. Ne yaşamış olursak olalım insan gelir konuşur. Ama ailem de bana sürekli çok pişman Olcan cok acı çekecen deyip duruyor.

Ne kadar duygularıma tercüman oldunuz anlatamam. Kendileri gelip benle konuşuyor alttan al diye ama eşime gel karınla konuş diyemiyorlar ben soğudum gelmeyecem diyor. Ben de o laftan sona verdim dilekçeyi. Ne yaşamış olursak olalım insan gelir konuşur. Ama ailem de bana sürekli çok pişman Olcan cok acı çekecen deyip duruyor.
Boşver kardeşim. Benim ailem de '' Evlenme o adamla, başını vuracak taş bulamayacaksın'' diyorlardı. Büyükler her şeyin en iyisini bilir yargısı gençleri itaat altına almak için uydurulmuş. Böyle böyle gençliklerinde göremedikleri saygıyı senden elde edecekler, büyüğe saygı tabi olmalı ama hayatını mahvetmelerine izin vermelisin demek değil bu.

Ben de ettirmesin zaten boşanma yoluna girdik. Ama beni mesela buradaki insanlar çok güzel anlıyor. Çevremdeki insanlar böyle konuşmuyor sabret zamanla düzelir her evlilikte bazı sorunlar var. Sen eşine çocuk yap o daha da sana bağlı olur. Eşimin derdi 2 yıldır ona çocuk yapmamışım. Güvensem 2 yılda 2 tane yapardım dedim. Anlamıyor beni kimse. Buradaki sevgili kk üyeleri aslında bana doğruyu gösterdi. Evlilikte Aşağılama eleştirme olması normal değil. Arkadan kardeşle eşi çekiştirmek normal değil. Bana ne var kardeş kardeşe dertleşiyorlar içini boşaltıyor diyorlar.
Tabi canım boşanma, 3 tane çocuk yap o adamdan. Tek başına büyüt onları kimseden hayır görme. Sana onu diyenlerden mutlu olmaya ne hakkın var?

Ben boşandıktan sonra söyledim. Eşyalarım geç geldi. 2 ay boyunca sadece yatağım vardı. İlk iş gidin hemen evinizi tutun. Kimseye açıklama yapmayın. Hayat sizin hayatınız. Başkalarının tecrübelerine doğrularına göre yaşarsanız onların hayatını yaşamış olursunuz. Hiç korkmayın ilk adımı attıktan sonra gerisi geliyor.

Geçinenememek, psikolojik şiddette boşanma sebebidir. İlla ki adamın size kafa göz dalmasına gerek yok. Ailenin görüşü bu şekilde olmayabilir ama hayat sizin hayatınız. Kulaklarınızı tıkayın, kendiniz için neyin iyi olacağından eminseniz onu yapın.

Geçinenememek, psikolojik şiddette boşanma sebebidir. İlla ki adamın size kafa göz dalmasına gerek yok. Ailenin görüşü bu şekilde olmayabilir ama hayat sizin hayatınız. Kulaklarınızı tıkayın, kendiniz için neyin iyi olacağından eminseniz onu yapın.
Aslında emin değilim çok korkuyorum pişman olmaktan yalnız kalınca sürekli düşünmekten. Yapılan onca haksızlık var yine de gönlüm hata mı yapıyon diyor. Olaylara, aşapılamalara katlanamıyorum ama çekip gidince de dava açılınca da bir farklı oldum. Ya pişman olursam diye düşünüyorum.

Aslında emin değilim çok korkuyorum pişman olmaktan yalnız kalınca sürekli düşünmekten. Yapılan onca haksızlık var yine de gönlüm hata mı yapıyon diyor. Olaylara, aşapılamalara katlanamıyorum ama çekip gidince de dava açılınca da bir farklı oldum. Ya pişman olursam diye düşünüyorum.

Cicim aylarında birbirini nazıyla oynar çiftler, çünkü heyecanlıdır, sevgisi/aşkı tazedir, bu normal olanı. Bu zamanda aşağılayan, eleştiren, hakaret eden adam seneler geçtikçe nazikleşecek mi? Daha kötüye gideni gördüm ama sihirli değnekle pozitif anlamda değişeni görmedim/duymadım. Bazı olayların akışı vardır, başı sonunu belli eder. Bu konularda benim için öyle aslında.
Bizde eşimle değiştik, zaten değişmeyen sabit insandan kork. Ama yeni evli iken de sevgimiz/ ilgimiz vardı, hakareti bırak "lan" demezdik birbirimize. Küstük ama konuşup barıştık yada kırdığımız için üzüldük. Hiç sorunsuz ilişki yok ama o sorunun nasıl çözüldüğü, kişilerin tavrı önemli olan.

Cicim aylarında birbirini nazıyla oynar çiftler, çünkü heyecanlıdır, sevgisi/aşkı tazedir, bu normal olanı. Bu zamanda aşağılayan, eleştiren, hakaret eden adam seneler geçtikçe nazikleşecek mi? Daha kötüye gideni gördüm ama sihirli değnekle pozitif anlamda değişeni görmedim/duymadım. Bazı olayların akışı vardır, başı sonunu belli eder. Bu konularda benim için öyle aslında.
Bizde eşimle değiştik, zaten değişmeyen sabit insandan kork. Ama yeni evli iken de sevgimiz/ ilgimiz vardı, hakareti bırak "lan" demezdik birbirimize. Küstük ama konuşup barıştık yada kırdığımız için üzüldük. Hiç sorunsuz ilişki yok ama o sorunun nasıl çözüldüğü, kişilerin tavrı önemli olan.
Eşim kavga olunca bana hakaret ediyor ben de bak etme bir daha o kelimeler çıkmasın ağzından diyorum. Sona en ufacık ailesi olayı olduğunda soğuyor uzaklaşıyor benden ben de dayanamayıp çekip gidiyorum. Düzelecem diyor ama yine bir iki yanlış yapıyor. 2 yıl oldu anlamıyor önceliği karısı. Hep kardeşlerini ailesini savunuyor. Çok kararsızım ailem de bunlar sorun değil diyor. Evdeyken olanlara katlanamıyorum. Ama çekip geldikten sonra da bir yanlışa mı evliliği bitiriyoruz diyorum. Zamanla düzelir miydi?

Eşim kavga olunca bana hakaret ediyor ben de bak etme bir daha o kelimeler çıkmasın ağzından diyorum. Sona en ufacık ailesi olayı olduğunda soğuyor uzaklaşıyor benden ben de dayanamayıp çekip gidiyorum. Düzelecem diyor ama yine bir iki yanlış yapıyor. 2 yıl oldu anlamıyor önceliği karısı. Hep kardeşlerini ailesini savunuyor. Çok kararsızım ailem de bunlar sorun değil diyor. Evdeyken olanlara katlanamıyorum. Ama çekip geldikten sonra da bir yanlışa mı evliliği bitiriyoruz diyorum. Zamanla düzelir miydi?
Bir yanlış değil, tonla yanlış var. Kafanı topla ve bir defter al eline teker teker yaz. Bir tane olmadıklarını göreceksin, kendine küfredeceksin ben bu pislik çuvalını 2 sene nasıl çekmişim diye.

Eskilere göre bir erkek aldatırsa elinin kiridir.
Bir kadın aldatırsa o......

Eskilere göre erkek kadın-kız ayagı yoksa, içkisi, kumarı yoksa boşanılmaz. Hatta varsa da boşanılmaz çünkü yapmayan erkek yokturdur.

Erkek sana iyi davranmasa da olur. Evini ihmal etmiyor çünkü.

Ailesiyle iyi geçineceksin çünkü gelinsin.

Sorsan sana ''bu sebebten boşanılır mı ?'' diyenlere çekmediği dert yokturdur ama saçını süpürge edip kendince yuvasını kurtardıgını sanır ve kocası artık düzelmiştir.. Peki niye ? Çünkü adam YAŞLANMIŞTIR.

Eskilere göre erkek adama iş buyurulmaz.

Eskilere göre kadın eksik etektir, lafına bakılmaz.

Eskilere göre çocugun olsa isim konusunda ilk fikri alınması gereken hz kayınbaba ile hz kayınvalidedir..

Eskilere göre sürekli kayınvalideye iş yapacak misafiri geldiği zamanda ortada boy göstereceksin. O kendi arkadaşları ve akrabaları ile hasbihal ederken sen biten bardaktaki çaya odaklanıp ışık hızı ile tazeleyeceksin.

Eskilere göre sorunlu giden evliliğin tek nedeni kadın dırdırı ve çoçuksuzluk, az konuşup iki de çocuk yap muhakkak düzelir.

Eskilere göre kadın asla evinin mahremini dışarıya vermez ama erkek anne-babasıyla paylaşabilir. Mahremiyet kavramı gelinler için yaratıldı çünkü.

Eskilere göre koca her istediği zaman kadın sevişmeye hazır ve nazır olmalı senin isteyip istemedigin muhim değil erkek o doyur ki gözü dışarıya kaymasın, mazallah. Hem orgazm o da ne ki ? Sen boş ver onu kocan işi bitirip uyusa bile şikayetlenme kadınsın sen höööt !

Eskilere göre evini temiz tutup bir kaç çeşit harika yemekler yapacaksın hastalansan bile ölüm döşeğinde olmadığın müddetçe asli görevindir yerine getirmedikçe suçlu sensin.

Eskilere göre karısı ölmüş kocanın döşegi soğumasın diye hemen başka kadınlara bakılır çünkü erkek kendine bakabilecek yeterlilikte değil ve seks yapması lazım.

Eskilere göre kocası ölmüş kadının hemene evlenmesi kadının azgın olduğunu gösterir çünkü senin ihtiyaçlarının bir önemi yoktur dünyaya hizmet etmek ve mutlu etmek için gönderildin.

Eskilere göre çektiğin cefa senin ödülündür katlanmazsan sana kadın bile demezler keyfine düşkündü yapamadı olursun.

Eskilere göre kadın çektikçe değerlenir ama sorsan o günlere dönmek ister miydin diye aslaaaaaa der bilir çünkü yaşadığı zorlukların kendisinde bıraktığı izleri.

Eskilere göre sen yeni jenerasyonsun eskilerden daha bilemez, kavrayamazsın.. Hayat tecrüben bir evlilikteki olumsuzlukları bertaraf edebilecek kudrette değil çünkü kendi kıymetinin farkındasın.

Yine eskilere göre aslında sen gelin bile değilsin, elalemde ne gelinler var (!)

Aslında kardeşim sen kadın bile degilsin..

Sadece adın var..

İçime darlık bastı.
Nihayet kadınlar yavaş yavaş uyandı bitirmeye başladılar bu muhabbetleri.
Konu sahibi ne ailelere ne de çevrene bakma boşan çocuğun da yok hayatını yaşa.

Kendi güvenceniz varsa bu adama katlanmayın madem yemeğin tuzunu az buluyor bundan sonra kendi yapsın tuzu da tam atsın.Temizliği de halledip öyle işine gitsin senin hizmetçin var sanki burada böyle kazma adam yetiştirmeyi nasıl beceriyorlar hayret :KK12::KK12:

"Eşim de ondan etkilenip bana evde diken üstünde hissettirir."
Şu cümleniz bile tek başına boşanma sebebi Çok pişman olacaksın falan geç bunları hiç dinleme bile 2 senelik evlilikte şu cümleleri kurduran adam 5 yıllık evliyken bunu şiddetle taçlandırır o zaman belki de çocuğunda olur bu kez de aman çocuk babasın büyümesin diye diye sindirilirsin
Anladığım kadarıyla ailen sana pek huzur verecek türden değil ama olsun en azından laf söyleyen anam babam dersin elin oğlu kadar koymaz zaten zamanla onlarda alışır işingücün var boş ver sal adamı gitsin bacısıyla anasıyla ne hali varsa görsün

Merhaba arkadaşlar. Eşimle boşanma yoluna girdik. Eski konularımızı bilenler vardır. Bilmeyenlere kısaca anlatayım. İlk başta eşime aşık evlendim. Gözümde o hep iyiydi. Zamanla gördüm ki eşim arkamdan kardeşiyle beni çekiştiriyor. Kardeşi de fırsat bilip eşime bana kötü davranması yönünde ikazda bulunuyor. Tek sebebi ise benim onla az görüşmem. Ben bunları öğrendikten sona eşime güvenim kalmadı. Artık kardeşi aramızda büyük sorun oldu. Eşim de ondan etkilenip bana evde diken üstünde hissettirir. Sanki aynı evde kaynanayla yaşıyor gibiyim. Bu yemek neden böyle şu az bu fazla ama eline sağlık. Burası neden pis. Bu durumları da gidip ailesine beni kötülemek için anlatmış bana evde yemek temizlik yapmıyor bıktım ondan. Ailesi de çevrem de beni suçlu görüyor. Sen erkekten ii bekleme yuvayı dişi kuş yapar kızsa bağırsa alttan al. Ama eşim ufacık sorunlara evde kavga çıkarır çünkü hep dolar dolar bana patlar. Ben aslında ses etmem genelde sessizimdir. Ama artık eşimin Aşağılama ve eleştirileri canıma tak etti. Boşanma yoluna girdim. En önemlisi ise ona güvenim kalmadı hep bir şeyden etkilenip gelip bana ağır laflar edecek diyorum bu korku hep var içimde. Çevremde eşimin ve benim ailem bu sebepten boşanılmaz diyor. Herkes bana baskı kurarak beni suçlu gibi yansıtıyor. Ben çok yoruldum eşim yaptığım her hatayı gidip ailesine yetiştiriyor ve ailesiyle ilgili en ufacık şeyde bana aşırı soğuk davranır. Böyle hayat geçmez dedim işim de var ama ailem boşanma konusunda bana psikolojik baskı kurup vazgeçirmek istiyor. Ama zaten bir kere ayrılıp barıştık. Sizce ne yapmam lazım lütfen yerime kendinizi koyup yorum yapın.
Bazen bende evi temizlemem ciddi anlamda bariz belli olir esim söylenir ama asla bi kişinin yaninda bile demedi yapmadı etmedi diye buyuzden tartarak bile anlaşırız senin kocanın sorunu başkasına seni kötülemesi senle anlaşma yolunda degil ailenin bunu anlamamzliga vurması sacma yani tamam derler sende temiz ol yemeğini yap diye o ayrı ama kocanın seni dışarıya kotulemeside nebilim tam kaynana ya boşan kendi ailenin dirdirini çek daha iyi

Back
X