canım erkek arkadaşım bana karışmaz hatta oruc tuttugumda allah kabul etsin der . inanmıcaksınız kadir gecesi sırf ben istedim diye dua bile etti . yani sanki o da tam arastırmadan ateist olmuş gb o yüzden düzeltebilirim diye düşündüm . sınava giderken bana dua et diyo düşünün ama sorsanız din diye birşey yok diyo .
öyle onaylamıyo ki çevrem dedikleriniz yüzümü güldürdü teşekkür ederim umarım bi kolaylıga cıkarız .Karışıp engelleyeceğini sanmıyorum. Anlattığın kadarı ile öyle birine benzemiyor. Biz aileler kırılmasın, üzülmesin diye dini nikah kıydık göstermelik de olsa. Siz de yaparsınız öyle bişey. Çocuklara gelince anne olarak sen daha hakim olacaksın onların üzerinde, çocukken gereken dini eğitimi verirsin, Biraz büyüyüp düşünmeye başlayınca da hanginizin yolundan gideceğine kendi karar verir.
"din diye birşey yok?" bunu demesi çok yanlış bunu ailene söylese bi daha erkek arkadaşının yüzüne bakmazlar. Müslüman olmak ister mi diye sorucaktım ama sence olur mu? Müslüman olsa alevi olması yada kürt olması bi sorun teşkil etmez en büyük sorunun onun ateist olması
selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateistyani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?
beni üzende bu ömür boyu zina yapıyomuşum gb olacak . bende bunun günahını nasıl öderim ?Canım eğer ibadetlerini yapıyorsan yani ıslami yaşamaya çalışan biriysen şunu söyliyim ıslamda bir bayan ateist veya başka bir dinden biriyle evlenemez.Çünkü o kişinin dini inancı olmadığı için dini nikah geçerli olmaz e nikah olmayınca da zina olur canım.Ayrıca Kuranı Kerimde de belirtilmiştir.Söyle ki " Imanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir." [Mümtehine 10]
canım ben anlatıyorum dinliyo çok da uzak değil allahın adını da anıyo . yeri geliyo oruc tutuyorum Allah kabul etsin diyo yeri geldi Kadir gecesinde dua etti . ama ateist arkadasları var şu an uzakta onların yanında ve onun en ufak dalga gecmesi bana batıyo .inanan bir bayanla inanmayan bir erkeğin evlenmesi caiz değil hatta haram
neyse henüz yolun başındasınız ve ilerde ne olacağı belli değil
belki yarın bigün bişi olur kafasına dank eder ve o da iman eder bilemeyiz
millet ve mezhep farklılıklarından önce eğer birbirinizi çok seviyor ve
ileriyi düşünüyorsanız bu inanmama işini aşın ilk önce
mesela ona dinimizi anlatmayı denedin mi hiç örnekler vererek vs
yani gecenin gündüz gündüzün gece olduğunu idrak eden bi insan için bu bile yeter iman etmeye
hakkınızda hayırlısı
dediğim gb o böyle sürekli allahın adını anınca bende ileride onu inandırabilirim diye düşündüm . hatta bana söz verdi Kuranı okuyacak konuşucaz tekrar düşünecek onu yöneltmeye calışıyorum . ama yapmazsa haliyle benim işim cok zorlaşıyo
yok Allaha da inanmıyo lafın gelişi söylüyorum , senin için söylüyorum diyo . oysa tam arastırmamış bile Kuranı okumamış falan . Temel ateist görüşü aklına yattıgı için öyleerkek arkadaşın allahı değilde dini yok sayıyor sanırım.dua ettiğine göre...sanırım onlara teist deniyodu.bi yaratanın olduğunu kabul ediyolar ama din yok diyolar kitabı kabul etmiolardı.
öyle onaylamıyo ki çevrem dedikleriniz yüzümü güldürdü teşekkür ederim umarım bi kolaylıga cıkarız .
İlk gözlerim tozpembeydi seviyodum seviliyodum diye basladım . simdi baglandıkca korkularım arttı . şimdi bırakamıyorum bi kaç sene daha devam edersek nasıl kopucam ben sevgili değiştirmeye alışkın biride değilim kolay kopamıyorumMüslüman olmazsa gerçekten durumunuz zorlaşıcak. hangi anne baba kızını ateist bi erkeğe verir haram bu çok büyük bir günah dinini değiştirmeli değiştirmiyorsa katiyen devam etme ilişkinize
yok Allaha da inanmıyo lafın gelişi söylüyorum , senin için söylüyorum diyo . oysa tam arastırmamış bile Kuranı okumamış falan . Temel ateist görüşü aklına yattıgı için öyle
dediğim gb o böyle sürekli allahın adını anınca bende ileride onu inandırabilirim diye düşündüm . hatta bana söz verdi Kuranı okuyacak konuşucaz tekrar düşünecek onu yöneltmeye calışıyorum . ama yapmazsa haliyle benim işim cok zorlaşıyo
22 . ama böyle olması cok normal . istanbulda büyümüş felaket rahat bi ailesi var gece gider eve bazen gitmez . içkisine karışan yok dini anlatan yok . ona ragmen cok iyi biri huy olarak . tek kusuru bu . ama bu da az bişey değil işte .belli tam araştırmamış.yaş kaç ? bazılarında bi dönem olabiliyo gerçkten
Canım şimdi onun kafasında cevap veremediği şeyler vardır soru sorar sana cevap veremezsen sende şaşırıp kalirsin onun için bence sen onu ıslami anlatacak biriyle görüştür sende yanında git beraber okuyun beraber araştırın. Kuranı Kerimin mealini tefsirini okuyun hele tefsir okumak okadar güzel geliyor ki ben okudukça deryalara açılıyormus gibi hissediyorum.Müftülüklerden yardım alabilirsiniz.Ilahiyat mezunu cami hocalarından yardım alabilirsiniz ama kendi istemesi lazım ilk önce
İlk gözlerim tozpembeydi seviyodum seviliyodum diye basladım . simdi baglandıkca korkularım arttı . şimdi bırakamıyorum bi kaç sene daha devam edersek nasıl kopucam ben sevgili değiştirmeye alışkın biride değilim kolay kopamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?