Bu kadar farklılıkla olur mu ?

"din diye birşey yok?" bunu demesi çok yanlış bunu ailene söylese bi daha erkek arkadaşının yüzüne bakmazlar. Müslüman olmak ister mi diye sorucaktım ama sence olur mu? Müslüman olsa alevi olması yada kürt olması bi sorun teşkil etmez en büyük sorunun onun ateist olması

öyle onaylamıyo ki çevrem dedikleriniz yüzümü güldürdü teşekkür ederim umarım bi kolaylıga cıkarız .

gerçekten zor bi durum.etnik kökeni ve alevi olması gerçekten problem değil ama ateist olması bambaşka bi konu....şimdi görüşürken anlayışlı olabilirsiniz karşılıklı ama iş evliliğe gelince herşey çok farklı bi boyut alacak...evlenmeden önce evet ben bunu hazmederim anlayışlı davranırım dediğin bi konuda daha sonra kaldıramayabiliyosun.kaldı ki bu mezhep bile değil din konusu...sonra bunu kaldırabilecek misin? sen dinine göre çocuğunu yetiştirirken o bunu saçma bulacak muhtemelen.çocukta arada kalmış olacak.bunlarıda düşün derim ben.rabbim hakkında hayırlısını versin...

Canım eğer ibadetlerini yapıyorsan yani ıslami yaşamaya çalışan biriysen şunu söyliyim ıslamda bir bayan ateist veya başka bir dinden biriyle evlenemez.Çünkü o kişinin dini inancı olmadığı için dini nikah geçerli olmaz e nikah olmayınca da zina olur canım.Ayrıca Kuranı Kerimde de belirtilmiştir.Söyle ki " Imanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir." [Mümtehine 10]

dediğim gb o böyle sürekli allahın adını anınca bende ileride onu inandırabilirim diye düşündüm . hatta bana söz verdi Kuranı okuyacak konuşucaz tekrar düşünecek onu yöneltmeye calışıyorum . ama yapmazsa haliyle benim işim cok zorlaşıyo

inanan bir bayanla inanmayan bir erkeğin evlenmesi caiz değil hatta haram
neyse henüz yolun başındasınız ve ilerde ne olacağı belli değil
belki yarın bigün bişi olur kafasına dank eder ve o da iman eder bilemeyiz
millet ve mezhep farklılıklarından önce eğer birbirinizi çok seviyor ve
ileriyi düşünüyorsanız bu inanmama işini aşın ilk önce
mesela ona dinimizi anlatmayı denedin mi hiç örnekler vererek vs
yani gecenin gündüz gündüzün gece olduğunu idrak eden bi insan için bu bile yeter iman etmeye
hakkınızda hayırlısı

dini anlamda bunu sorun etseydın ateist olduğu ıcın zaten beraber olmazdın o yuzdennn neyı problem edıosun kı sen zaten kabullenmıssın bence herseyı....sana tavsıyem ciddi beraberlıkse bu aılene karsı onunla ılgılı en ufak bır yalan dahı söyleme...açıkça neyse onu söyle aılenle aranı açma bu yüzden....

Son düzenleme:
beni üzende bu ömür boyu zina yapıyomuşum gb olacak . bende bunun günahını nasıl öderim ?

erkek arkadaşın allahı değilde dini yok sayıyor sanırım.dua ettiğine göre...sanırım onlara teist deniyodu.bi yaratanın olduğunu kabul ediyolar ama din yok diyolar kitabı kabul etmiolardı.

canım ben anlatıyorum dinliyo çok da uzak değil allahın adını da anıyo . yeri geliyo oruc tutuyorum Allah kabul etsin diyo yeri geldi Kadir gecesinde dua etti . ama ateist arkadasları var şu an uzakta onların yanında ve onun en ufak dalga gecmesi bana batıyo .

Müslüman olmazsa gerçekten durumunuz zorlaşıcak. hangi anne baba kızını ateist bi erkeğe verir haram bu çok büyük bir günah dinini değiştirmeli değiştirmiyorsa katiyen devam etme ilişkinize

erkek arkadaşın allahı değilde dini yok sayıyor sanırım.dua ettiğine göre...sanırım onlara teist deniyodu.bi yaratanın olduğunu kabul ediyolar ama din yok diyolar kitabı kabul etmiolardı.
yok Allaha da inanmıyo lafın gelişi söylüyorum , senin için söylüyorum diyo . oysa tam arastırmamış bile Kuranı okumamış falan . Temel ateist görüşü aklına yattıgı için öyle

öyle onaylamıyo ki çevrem dedikleriniz yüzümü güldürdü teşekkür ederim umarım bi kolaylıga cıkarız .

Sen inandıktan sonra kolaya çıkmak mesele değil. Kulaklarını tıka herkese, dinleme. Ben mutluyum herkesin eksisi artısı var de geç.

İsteme günü babama 40 kere tembihlediğim halde kürtler şöyle böyle diye başlamıştı, zor susturduk. Eşimin amcası da siyasetten girmişti mevzuya onun da çenesini baya zor kapattılar. Şimdi aklımıza geldikçe gülüyoruz ne gerilmiştik diye. Senin de geçer gider merak etme. Anısı kalr geriye.

Müslüman olmazsa gerçekten durumunuz zorlaşıcak. hangi anne baba kızını ateist bi erkeğe verir haram bu çok büyük bir günah dinini değiştirmeli değiştirmiyorsa katiyen devam etme ilişkinize
İlk gözlerim tozpembeydi seviyodum seviliyodum diye basladım . simdi baglandıkca korkularım arttı . şimdi bırakamıyorum bi kaç sene daha devam edersek nasıl kopucam ben sevgili değiştirmeye alışkın biride değilim kolay kopamıyorum

yok Allaha da inanmıyo lafın gelişi söylüyorum , senin için söylüyorum diyo . oysa tam arastırmamış bile Kuranı okumamış falan . Temel ateist görüşü aklına yattıgı için öyle

belli tam araştırmamış.yaş kaç ? bazılarında bi dönem olabiliyo gerçkten

Canım şimdi onun kafasında cevap veremediği şeyler vardır soru sorar sana cevap veremezsen sende şaşırıp kalirsin onun için bence sen onu ıslami anlatacak biriyle görüştür sende yanında git beraber okuyun beraber araştırın. Kuranı Kerimin mealini tefsirini okuyun hele tefsir okumak okadar güzel geliyor ki ben okudukça deryalara açılıyormus gibi hissediyorum.Müftülüklerden yardım alabilirsiniz.Ilahiyat mezunu cami hocalarından yardım alabilirsiniz ama kendi istemesi lazım ilk önce

belli tam araştırmamış.yaş kaç ? bazılarında bi dönem olabiliyo gerçkten
22 . ama böyle olması cok normal . istanbulda büyümüş felaket rahat bi ailesi var gece gider eve bazen gitmez . içkisine karışan yok dini anlatan yok . ona ragmen cok iyi biri huy olarak . tek kusuru bu . ama bu da az bişey değil işte .

canım bu konulara cok kapalı biri değil bu sene cuma namazına gitmesini rica ettim onu bile kabul etti yalnız henüz gitmedi . bende öyle düşünüyorum yöneltmeyi .

hepimiz öyle başlıyoruz canım seviliyoruz seviyoruz herşey çok güzel oluyor ama mantığın ortaya çıkınca üzülmemek elde değildir anlıyorum seni.. erkek arkadaşında bitiyor herşey.. kendini ayrılamam kopamam diye alıştırma alışırsan düşünmek bile istemiyorum sonun benim gibi olur sakın! Allah'a inan dua et!

Tabi ki seçim senin ama ortak değerler inançlar olmadan ne kadar yürür bu birliktelik ve evlenseniz bile maneviyatı 0 biriyle nasıl mutlu olursunuz bilemem ama evlilik ciddi bir iş iyi düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…