Bu kadar farklılıkla olur mu ?

araştırmadan etmeden ben ateistim yaş 22....bu o kadar kolay bi olay değil dini reddetmek...arkadaşları gülüyo felan dedin...canım bence bana biraz özenti geldi bu durum yanlış anlama ama....çünkü görmediğim şey değil.benim fikrim her zaman dedğim gibi kimse vazgeçilmez değildir.arkadşın 22 ise sende o civarlardasın.daha çoooook sever birileri için emek sarfedersin....

belli tam araştırmamış.yaş kaç ? bazılarında bi dönem olabiliyo gerçkten

Evet arkadaşa katılıyorum benimde lisede bir kız arkadas vardı o da ateist olduğunu söylüyordu ama sınava filan girince bana dua et, kötü birşey desek tövbe tövbe öyle deme kız günah. Birşey olsa Allah korusun derdi bizde gülerdik ona sende bir karar ver diye ama şimdi bakıyorum da çevresinden duyduklarıyla ateistım diyordu anlat bizde bilelim deyince konuşamazdi bile genelde bir dönem gençlerde oluyor bu boşluğa düşüyorlar aileden gelen bir din eğitimi olmayınca daha da bocalıyorlar.

yok Allaha da inanmıyo lafın gelişi söylüyorum , senin için söylüyorum diyo . oysa tam arastırmamış bile Kuranı okumamış falan . Temel ateist görüşü aklına yattıgı için öyle

Ben de bunu diyecektiim.

böyle uyuz oldugum arkadasları var içiyolar falan normalde cok iyi biri erkek arkadasım uzakta sorun yasasakta yakında mükemmele yakın bi ilişkmiz var ama bu arkadaslarının yanında dura dura iyce kendini soyutluyo .

bu da öyle cok boş bi yaşamı var anlatan yok kural yok hayatında . alışmış rahatlığa . hep kolaya kacmak bunlar .

olsun bu da iyi bi başlangıçtır
aslında sohbet filan da dinletebilirsin
mesela tvde çıkan programlar gerçi ramazanda çok vardı ama
yada kendi bildiğin hani islamın ilk yıllarında iman edenleri anlatsan ibretlik olayları
onların başından geçenler çok etkileyici bu tip şeyleri anlatsan çok iyi olur
anladığım kadarıyla çevresi etkiliyor yoksa dine açık birisi
aslında başka konu olsa bırak ne değiştirmeye çabalıyosun derdim ama bu din sonuçta
bi an önce iman etmesi gerekiyor böylelikle inşallah sen de sevabına ortak olursun hayırlı bi iş olur

Bence olmaz.
Bu kadar farklılık önünüze , geleceğinize bakmanızı engeller.
Sonuçta çocuklarınız olursa,babaları allah yok(haşa) sizde var mı diyeceksiniz?
Gerçekten çok zor .
Ki müslüman bir kadının hristiyan yada başka dinden biri ile evlenmesi haramdır.
Dini nikah geçersizdir.Buda zinadır.Yani sizde onun yüzünden büyük günah işleyeceksiniz.
Anlatabildim umuyorum.
Umarım tepki almam.

bu iş yürümez konu ne olursa olsun farklı inanışlar ve farkli yasam görüş ve de biçimleri birarada gitmez yol yakinken dön. ....

Tepki alacak bir durum yok bunda.Konu sahibesi din konusunda kendisi hakkında bilgi vermiş,biz sadece haram olan bir şeyi yapmaması için uyarıyoruz.Karar onun.

Ateist insanların o kadar iyiliğini görüp dindar geçinenlerin de o kadar çok sahtekarlıklarını gördüm ki benim için sorun olmazdı

birbirinize müdahale etmeyecekseniz olur ama biraz zorlanmanız olası olacak o kadar da. sen ona o da sana saygı duyarsa ve bu konular hakkında fazla tartışmaya girmezseniz yürütürsünüz. ama bence ailene onun ateist olduğundan şimdilik bahsetme. açıklamak zorunda değilsiniz ailene bu durumu alevi kökenli olduğunu bilmeleri yeterli olur bence fazla detaya inmeye gerek yok.

Ateist insanların o kadar iyiliğini görüp dindar geçinenlerin de o kadar çok sahtekarlıklarını gördüm ki benim için sorun olmazdı

Kusur ıslamda değil kusur islami yaşayamayanlarda canım
Müslüman biri suç işleyince aaa işte dindar geçiniyordu filan diyorsunuz da aynı şeyi hristiyan biri yapınca onun da dinini sanık sandalyesine oturtuyormusunuz merak ettim doğrusu.

bence olmaz sonuçta hayatlarınızı bırleştıreceksiniz insanlar özelikle kendı görüşlerine yakın kişileri eş seçer sizin farklıklarınız sizi oldukça yorar

canım merhaba, yeni üye oldum bende ve görür görmez yazayım dedim. aynı durumda sayılırız. benim sevgilim kürt değil ve sadece allaha inanıyor. valla çeken bilir bu durumu. dinsel konularda çok ayrı düşülüyor yani ne kadar saygı duyarsan duy. inşallah hakkınızda hayırlısı olur canım

Şöyle düşün.. sen imam nikahı vs diyosun ama bu kişinin Allah inancı bile yok, hangi imam nikahından bahsediyoruz o zaman? artı müslüman bir kadının sadece müslüman bir erkekle evlenmesi helal olan.. hristiyan ve yahudi gibi ehli kitapla bile müslüman bir kadın evlenemiyorken ateist bir insanla yapacağın evlilik evlilik olmayacaktır.. seviyorsun belki ama bu senin için bir imtihan.. hem dünyanı hem ahiretini düşün, öyle karar ver.. bana kalırsa da koşarak uzaklaş bu ilişkiden..

parayla imanın kimde olduğu belli olmaz demişler,ne dindarız diye geçinen insanlar var kadına çocuğa tecavüz eden,karısını döven...
İyi biri mi,merhametli mi ona bakmak gerekir bence önce.
Hem kim nerden bilecek ateist olduğunu,siz söylemezseniz?

benım arkadasım vardı sevgılısı ateısttı.kandıllerde falan dını gunlerde mesaj atın falan derdı bız yardımcı olmaya calıstık.belkı yolundan döner dıye bıraz döndü falan demişti arkadaş.meğer sırf o ıstedı dıye ınanıyorum falan demiş çocuk.tabı düzelmedi ayrıldılar.başkasıyla evlendı.ırk doğuştan gelır ona kendısı mudahale edemez ama dini inancı onun kendı ısteyerek sectıgı bır sey bunu değiştrme ıhtımalı vardr ama ben ateıst olup da dönen görmedim canım.

Zor, çok zor bence. Ben de namaz kılmıyorum şuanlık, oruç da az tuttum falan yani dört dörtlük bir müslüman olduğum söylenemez ama içinde bir inanç olmalı insanın. Ateist bir hocamız vardı(Allah var dünya iyisi bir kadındı :) ) onunla sohbet ederdik, öldükten sonra öylece yitip gideceğine, toprak olup kalacağına inanıyordu, hani ne biliyim ateizminde kendine göre mantıklı sebepleri olabilir fakat herşeyi başlatan bir güç olduğuna ve bu dünyada bulunmamızın bir nedeni olduğuna inanmayan bir insan , ne biliyim boş gibi geliyor bana. Tabi ki ateist olup çok aydın insanlar da var, herkesin kendi görüşü.

Ama sen bir dini inanca bağlıyken, dini inancı olmayan biriyle çok sürtüşmeleriniz olur gibime geliyor, din hayatımızın her alanında. Evlenirsiniz dini nikah olur, gerdek gecesi gerdek namazı olur, ilişkiden sonra abdest olur, bebek olur mevlüt olur, çocuklarınızın dini inancı ayrı bir sorun olur,oğlun olur sünneti olur, allah korusun bir yakınınız ölür cenaze namazı olur, bayram olur bayram namazı olur... uzar da gider. Baksanıza ne çok yeri var dinin hayatımızda. Bunu göz ardı etmemelisiniz. Tamam çok seviyor olabilirsiniz ama aşkınız bu sorunları aşabilir mi bilemiyorum, işin içine aileleler girince yıpranmadan durabilir misiniz bilemiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…