Bu kadar farklılıkla olur mu ?

Ben ateistim, benim acimdan bakinca sorun yok evlenilir. Ama sizin acinizdan baktigimda, evlenmeyin de diyemem. Sorunlar illaki olacaktir. Aranizda ask ve sevgi varsa, dinin irkin hicbir onemi yoktur, kurtmus ateistmis ne farkeder. Ben ateistim de insan mi yiyorumki. Aksine bircok muslumanim diyenden daha iyiyimdir yasam tarzim acisindan. Ustelik Kur'an-i Kerim'i de bastan sonra hatim ettim turkcesinden de arapcasindan da, bu acidan da bir cok muslumanim diyenden de onceyimdir.
Islam dini acisindan dusunurseniz, islamda kurallar var uygulamaniz gereken. Ateistle evlenilmez! Bu acidan evlenmeyin derim.
Ama yok ben zaten islamin her kuralini uygulamiyorum, benim acimdan sorun olmaz diyorsaniz iliskinizi devam ettirin tabiki. Kaldi ki ateistler genelde cok iyi insanlardir.

Canım ateist olduğunu kimseye söylemene gerek yok ki sonuçta oturup akıllı tasarım teorisi filan tartışmayacaksınız aile toplantılarında, inancı ailedekileri etkileyecek birşey değil. Bir de genelleme yapmış gibi olmayayım ama tanıdığım ne kadar ateist varsa toplumsal dini ritüellere çok keyif alarak bakıyor, ve yöresel bir adetmiş gibi eşlik etmeyi deniyor genelde, İnanmadığı için oruç tutmasa da gecenin bi körü bize sahur hazırlayan ya da keyfine oruç tutan bayram kahvaltılarını vs çok seven ateistler tanıyorum. Çevrenin, ailenin vs gözüne batıcak bir durum değil yani erkek arkadaşının ateist olması

Son düzenleme:
üzerime vazife değil ama öğrenmek istediğin için yazıyorum...
eğerki erkek arkadaşın alahın varlığı ve birliğine inanan biri olsaydı nikah konusu sorun olmazdı ama buna inanmayan biriyle dini nikah yapıcak olursan ki bu nikahın hükmü ortadan kalkar en fazla resmi nikahlı bir evliliğin olur....
dini nikahın olmadığı içinde zina ile iç içe geçmiş ona göre evli olduğun fakat dinimizce küfrün içinde olduğun bişey içinde bulursun kendini..
sence rabbimize inanmayan biriylr bir yola girmene rabbimiz razı gelirmi....
yapma bence yakma kendini...
umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.........
illaki aklına mantığına kafa ve düşünce yapına uyan bir erkek daha bulacaksındır bu dünyada......

Son düzenleme:
bence de ateist olduğunu kimseye söylemene gerek yok. ben de eşim de ateistiz ama ailelere söylemiyoruz. çünkü herkesin inancı kendine. benim annem, çevrem, eşimin de ailesi mesela duysa çok üzülürler. bizim de düşüncelerimiz var tabii ama kimsenin iç huzuruna çomak sokmaya gerek yok. o yüzden eşinin inancından ailene bahsetmene gerek yok. ama sen inançlı biriysen senin inancın açısından böyle bir evlilik yapman doğru değil. bu durumda ya inancın ya sevgilin. bir tercih yapmalısın. ikisi bir arada olmuyor :)

benim söylediğim şeyle kusur bulmanın ilgisi yok. Herkes gibi ben de fikrimi söyledim, ateist olup çok iyiliklerini gördüğümü, dindar geçinenlerin de çok sahtekarlıklarını gördüğümü söyledim. Ateistlikle ilgili olumlu cümle duymak nedense kimsenin hoşuna gitmiyor. Ben kusur islamda mı dedim?? Namazında orucunda olup herşeyde dinden bahsedip , 40 tane yalan söyleyen sahtekarlık üçkağıtçılık eden düşünsün alınsın

vay anasını.
annemla babamın resmi nikahı vardı,teyzemlerinde öyle. dini nkahları yoktu. demekki,zina yapmışlar,hatta küfrün içinde olmuşlar.
bu durumda kendimin nerede olduğunu düşünmeyim bile. :))

Allah' ı hissetmeyen ,kabul etmeyen kendince mükemmel bahaneler ardına saklanan bieiyle evliliği bırak arkadaş dahi olmamalısın..Belki biçok ibadetimizi yerine getiremiyoruz günahkarız ama imanımızı korumalıyız,unutma inkar edenler asla cehennemden çıkamayacak,siz her yönden ayrısınız zaten.. Kendinede doğacak çocuklarınada bunu yapma

arkadaş dahi olmamak.
size inanamıyorum.ötekileştirmenin bir türü daha.
kanadada yaşayan bir arkadaşım anlatmıştı. orada insana dinin ne diye bile sormak çok ayıpmış. insanların inançlarını sorgulamak olarak düşünüldüğünden.
ama bizde senden farklı olanla arkadaşlık bile etmemelisin diye öğüt veriyoruz.
oysa ,onun içine kalbinin temizliğine,vicdanına insanlığına baksak ,daha güzel olmaz mıydı. mevlana ne diyor.
  • Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
    İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
    Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
    Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.

size tüm kalbimle kuvvet ve mutluluk diliyorum.
benzer bir durum yaşadım nasıl gelgitler yaşanıyor beyinde çok ama çok iyi bilirim.
dua edin "Allah'ım senin sevgini O'nun kalbine koy" diye.
vazgeç demek çok kolay, bitir demek çok kolay, aman salla gitsin zaten inancı uygun değil demek çok kolay
ama bunun sonuçlarına katlanacak olan sadece sizsiniz.
iyi değerlendirin ne olur.
Allah yardımcınız olsun

kadir gecesi dua etmesının nedenı senın istemen Allah rızası için değil onun için duanın bır onemı yok bence

bu benım fıkrım

işte bu kadar şey gözümde o kadar büyüyo ki kafamı karıştırıyo yoksa sevgili olarak gayet yürütülebilir bi ilişkimiz var ama evlilik için sayılan bu şeyler idare edilebilir mi bilmiyorum .

bakın,bu kişiliklerinizle alakalı. baskıcı bir yapınız varsa,ve belki yavaş yavaş benim inancıma yada inançsızlığıma döndürebilirim ilerde diye düşünüyorsanız uzak durun. ha oda sizde olduğu gibi birbirinizi kabul ederseniz ok. ama işte cuma namazına gidermisin,oruç tutarmısınla başlayan istekleri artırırsanız oda ilerde neden tutuyorsun ,yada neden içki içmiyorsun vs gibi sözlerle gelirse ,işte o zaman film kopar.
yani az çok birbirinizi tanıyorsunuzdur. yapıda bu varsa çok büyük sorunlar çıkar.
işin gerçeği,dindar birinin,ateist yada deist biriyle olması zordur. onlarında öyle. kendimden biliyorum.
birbirlnize tahakküm etmedikçe olur. ama etmemek mümkün değil. bilhassa dindar olan tarafın bunu ilerde yapmama ihtimali çok az.

Son düzenleme:
canım ben zaten onun inancına saygılıyım ama aileme bunu acıklayamıorum . bide ortada benim inancım var ömür boyu nikahlı eşimle zina yapmış olucam . o ortamda cocuklarımız nasıl olacak ? ailede sivrilir miyiz yoksa idare edilcek şeyler mi bilmiyorum . sevgilimi de cok seviyorum .

canımm benim erkek arkadasım da öyle ben oruc tutuyorum diye diyo bende bigün tutayım senle falan :)

canım bende arkamı dönüp gidemiyorum kolaya kacamıyorum . o sevdiğim adam ona bu inancı anlatmaya calısıyorum . elimde değil ...

arkadaş neden olamıyoruz ki? arkadaş olmanın benim inancıma zararı ne? neyse yazıp da ban almayayım bu konuda

konu sahibi bu ilişki olur mu derseniz bence olmaz.. çünkü tecrübeyle sabit.. ilerisi için tam bir çıkmaz olur, özellikle çocukları yetiştirirken.. bir süre sonra senin hassasiyet gösterdiğin konular, onun için sadece sıkıntı olacak..

işte bu kadar şey gözümde o kadar büyüyo ki kafamı karıştırıyo yoksa sevgili olarak gayet yürütülebilir bi ilişkimiz var ama evlilik için sayılan bu şeyler idare edilebilir mi bilmiyorum .

Sizi çok iyi anlıyorum. Sevgiliyken bunlar aşılabilirmiş gibi görünüyor olmalı, hatta bu durum başıma gelse ben de böyle düşünürdüm, ama malesef ailelerimiz din ,inanç meselesine bizden daha fazla önem veriyor, önem derken , hani biz bunu tolare edebiliriz, birbirimizin yaşam tarzına karışmayız vs.vs.. Ama aileler böyle olmuyor onlar için hayati bir konu bu.

Evlilikte siz evleneceğiniz kadar aileleriniz de evleniyor biliyorsunuz,o yüzden umarım hakkınızda hayırlısı olur :)

benim eşim de evlendiğimiz dönemde ateist oldu. adam aynı adam, değişen bir şey olmadı. Hala ahlaklı, sadakatli, düşünceli, iyilik sever vs. vs.
Ama benim babam 5 vakit namazında. eşimin bu dini tercihini bilse bizi boşatır resmen. bence ailenize ateist olduğunu açıklamasın.

bence kıskançlık probleminizi de çözün. bu din sorunundan daha mühim bence.

ben inançlı biri olarak ateist biriyle evlenmem evlenemem. sonuçta imtihan dünyası ötek tarafıda düşünmek lazım

üzerinize neden alındınız acaba demekki biyerde size dokunmuş lafım üzerinize alınmışsınız ...hani derler ya yarası olan gocunurmuş...........diye...
ben bu sözlerimi bu sitede birilerinin fikirlerine ihtiyacı olup buraya bu konuyu açan kişiye yazdım size ne! size ne oluyor ki siz istediğiniz kadar küfrün içine batın beni ilgilendirmez kendi aklınız var neticede!
ben bu güne kadar bu sitede bir kez ikaz edilmemiş bir üyeyim hep karşımdaki insanın fikri görüşü ne olursa olsun susmayı bildim !
karşımdaki insanın yorumlarına hiç bir zaman alaycı bir tavırla yaklaşmadım yaklaşmamda !
sizin bu yaklaşımınız sizin kişiliğinizi açıkça ortaya koyuyor sizi kendi kişiliğinizle baş başa bırakıyorum...umarım saygı konusunda doğru yolu bulursunuz yoksa başka konular benim umrumda bile değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…