Kusur ıslamda değil kusur islami yaşayamayanlarda canım
Müslüman biri suç işleyince aaa işte dindar geçiniyordu filan diyorsunuz da aynı şeyi hristiyan biri yapınca onun da dinini sanık sandalyesine oturtuyormusunuz merak ettim doğrusu.
vay anasını.üzerime vazife değil ama öğrenmek istediğin için yazıyorum...
eğerki erkek arkadaşın alahın varlığı ve birliğine inanan biri olsaydı nikah konusu sorun olmazdı ama buna inanmayan biriyle dini nikah yapıcak olursan ki bu nikahın hükmü ortadan kalkar en fazla resmi nikahlı bir evliliğin olur....
dini nikahın olmadığı içinde zina ile iç içe geçmiş ona göre evli olduğun fakat dinimizce küfrün içinde olduğun bişey içinde bulursun kendini..
sence rabbimize inanmayan biriylr bir yola girmene rabbimiz razı gelirmi....
yapma bence yakma kendini...
umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.........
illaki aklına mantığına kafa ve düşünce yapına uyan bir erkek daha bulacaksındır bu dünyada......
arkadaş dahi olmamak.Allah' ı hissetmeyen ,kabul etmeyen kendince mükemmel bahaneler ardına saklanan bieiyle evliliği bırak arkadaş dahi olmamalısın..Belki biçok ibadetimizi yerine getiremiyoruz günahkarız ama imanımızı korumalıyız,unutma inkar edenler asla cehennemden çıkamayacak,siz her yönden ayrısınız zaten.. Kendinede doğacak çocuklarınada bunu yapma
canım ben anlatıyorum dinliyo çok da uzak değil allahın adını da anıyo . yeri geliyo oruc tutuyorum Allah kabul etsin diyo yeri geldi Kadir gecesinde dua etti . ama ateist arkadasları var şu an uzakta onların yanında ve onun en ufak dalga gecmesi bana batıyo .
işte bu kadar şey gözümde o kadar büyüyo ki kafamı karıştırıyo yoksa sevgili olarak gayet yürütülebilir bi ilişkimiz var ama evlilik için sayılan bu şeyler idare edilebilir mi bilmiyorum .Zor, çok zor bence. Ben de namaz kılmıyorum şuanlık, oruç da az tuttum falan yani dört dörtlük bir müslüman olduğum söylenemez ama içinde bir inanç olmalı insanın. Ateist bir hocamız vardı(Allah var dünya iyisi bir kadındı :) ) onunla sohbet ederdik, öldükten sonra öylece yitip gideceğine, toprak olup kalacağına inanıyordu, hani ne biliyim ateizminde kendine göre mantıklı sebepleri olabilir fakat herşeyi başlatan bir güç olduğuna ve bu dünyada bulunmamızın bir nedeni olduğuna inanmayan bir insan , ne biliyim boş gibi geliyor bana. Tabi ki ateist olup çok aydın insanlar da var, herkesin kendi görüşü.
Ama sen bir dini inanca bağlıyken, dini inancı olmayan biriyle çok sürtüşmeleriniz olur gibime geliyor, din hayatımızın her alanında. Evlenirsiniz dini nikah olur, gerdek gecesi gerdek namazı olur, ilişkiden sonra abdest olur, bebek olur mevlüt olur, çocuklarınızın dini inancı ayrı bir sorun olur,oğlun olur sünneti olur, allah korusun bir yakınınız ölür cenaze namazı olur, bayram olur bayram namazı olur... uzar da gider. Baksanıza ne çok yeri var dinin hayatımızda. Bunu göz ardı etmemelisiniz. Tamam çok seviyor olabilirsiniz ama aşkınız bu sorunları aşabilir mi bilemiyorum, işin içine aileleler girince yıpranmadan durabilir misiniz bilemiyorum.
canım ben zaten onun inancına saygılıyım ama aileme bunu acıklayamıorum . bide ortada benim inancım var ömür boyu nikahlı eşimle zina yapmış olucam . o ortamda cocuklarımız nasıl olacak ? ailede sivrilir miyiz yoksa idare edilcek şeyler mi bilmiyorum . sevgilimi de cok seviyorum .Ben ateistim, benim acimdan bakinca sorun yok evlenilir. Ama sizin acinizdan baktigimda, evlenmeyin de diyemem. Sorunlar illaki olacaktir. Aranizda ask ve sevgi varsa, dinin irkin hicbir onemi yoktur, kurtmus ateistmis ne farkeder. Ben ateistim de insan mi yiyorumki. Aksine bircok muslumanim diyenden daha iyiyimdir yasam tarzim acisindan. Ustelik Kur'an-i Kerim'i de bastan sonra hatim ettim turkcesinden de arapcasindan da, bu acidan da bir cok muslumanim diyenden de onceyimdir.
Islam dini acisindan dusunurseniz, islamda kurallar var uygulamaniz gereken. Ateistle evlenilmez! Bu acidan evlenmeyin derim.
Ama yok ben zaten islamin her kuralini uygulamiyorum, benim acimdan sorun olmaz diyorsaniz iliskinizi devam ettirin tabiki. Kaldi ki ateistler genelde cok iyi insanlardir.
canımm benim erkek arkadasım da öyle ben oruc tutuyorum diye diyo bende bigün tutayım senle falan :)Canım ateist olduğunu kimseye söylemene gerek yok ki sonuçta oturup akıllı tasarım teorisi filan tartışmayacaksınız aile toplantılarında, inancı ailedekileri etkileyecek birşey değil. Bir de genelleme yapmış gibi olmayayım ama tanıdığım ne kadar ateist varsa toplumsal dini ritüellere çok keyif alarak bakıyor, ve yöresel bir adetmiş gibi eşlik etmeyi deniyor genelde, İnanmadığı için oruç tutmasa da gecenin bi körü bize sahur hazırlayan ya da keyfine oruç tutan bayram kahvaltılarını vs çok seven ateistler tanıyorum. Çevrenin, ailenin vs gözüne batıcak bir durum değil yani erkek arkadaşının ateist olması
canım bende arkamı dönüp gidemiyorum kolaya kacamıyorum . o sevdiğim adam ona bu inancı anlatmaya calısıyorum . elimde değil ...size tüm kalbimle kuvvet ve mutluluk diliyorum.
benzer bir durum yaşadım nasıl gelgitler yaşanıyor beyinde çok ama çok iyi bilirim.
dua edin "Allah'ım senin sevgini O'nun kalbine koy" diye.
vazgeç demek çok kolay, bitir demek çok kolay, aman salla gitsin zaten inancı uygun değil demek çok kolay
ama bunun sonuçlarına katlanacak olan sadece sizsiniz.
iyi değerlendirin ne olur.
Allah yardımcınız olsun
işte bu kadar şey gözümde o kadar büyüyo ki kafamı karıştırıyo yoksa sevgili olarak gayet yürütülebilir bi ilişkimiz var ama evlilik için sayılan bu şeyler idare edilebilir mi bilmiyorum .
selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateistyani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?
üzerinize neden alındınız acaba demekki biyerde size dokunmuş lafım üzerinize alınmışsınız ...hani derler ya yarası olan gocunurmuş...........diye...vay anasını.
annemla babamın resmi nikahı vardı,teyzemlerinde öyle. dini nkahları yoktu. demekki,zina yapmışlar,hatta küfrün içinde olmuşlar.
bu durumda kendimin nerede olduğunu düşünmeyim bile. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?