Eşiniz gitsin zaman geçirmeyin artık yediklerimiz den kimse kolay kolay çocuk sahibi olamıyor maalesef biz 9 yıldır deniyoruz sizin gibi yok 1 yıl dolsun yok sorun yok diye diye bir ev parası gitti tüp bebeğeYok doktor bir yıl dolmadan eşim muayene olmasın dediği için eşim gitmedi doktora
Allah sağlıklı ve zamanında versin inşallah siz deneyin onu çocuk isterler istemiyoruz derler istemezler olunca sürpriz oldu korunuyorduk derler herkes bir şey diyor bir kılıf uyduruyor ha yok mudur hamile kalan kesinlikle vardır ama her insan öyle değil senelerce uğraşan var nasip işiAslında kaç aydır deniyoruz ama ben daha bir iki aydır kafama takmaya başladım öncesinde olursa olur olmazsa olmaz kafasındaydım. O şeyi ben bir deneyim o zaman belki işe yarar o test
35 yaş altındayım evet böyle bir durum olduğunu bilmiyordum. Ovülasyon testi bu kadar önemli bir test mi duydum ama önemsememiştim. 1 yıl olmadı henüz o yüzden eşim kontrole gitmedi. Sadece biz istediğimiz ay hemen oldu çocuk diyen yakınlarımdan dolayı kafama takıldı konu. Öyle tabi inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde olur
Ultrasonda çıkmaz canım. Ultrasonda yumurtaların kontrol edilir. Kan testinde belli başlı değerlere bakarlar amh yumurta değerin bunlardan biri onu kontrol etmek için ise ultrasonda bakar . Aynı zamanda kist varmı yok mu onlar belli olur. Rahim filmi mavi bir sıvı ilaç verilir tüplerine bu sıvı örneğin sağ tüpten verimişse sol tüpten akmalı. Akmıyorsa tüpler yapışık olabilir tıkalı olabilir. Ayrıca rahimde şekil bozukluğu varsa da o belli olur.Benim adetle birlikte 10. Gün yumurtlama evrem oluyor 3-4 gün sonra çatlama o yüzden adet bittimten sonra dedim. En iyi bunu anlamanın yolu düzenli adet takvimi kullanman.Eğer adet düzensizliği yoksa bire bir tutuyor.Ultrasonda çıkmaz mıydı benim rahmimde bir sorun olsaydı? Çünkü ultrasonla baktı doktor birkaç kez ve her şey yolunda dedi. Adetle beraber mi 10 gün saymalıyım adet bittikten 10 gün sonra diye mi saymalıyım? Bu konuda herkes farklı bir şey söylemişti de
Çok haklısınız en iyisi takılmamak :)Takılmaa asla canımm herkesin vücudu farklııı. Millet sallıyor da olabilir. Gerçek de olabilir. Sen hiç kimseye bakma ben de istediğim ay çocuk tutturdum ama sonu gelmiyorrr.Maarifet değil ilkinde tutturmak, ya da övülecek bir şey değil yanii. Sen neticeye bak. Olsun ama sağlıkla olsun vaktiyle olsun yeter kiii. Öteki türlüsü çok daha acı inan.
Tamam ben tekrar bir doktora gideyim madem :)Ultrasonda çıkmaz canım. Ultrasonda yumurtaların kontrol edilir. Kan testinde belli başlı değerlere bakarlar amh yumurta değerin bunlardan biri onu kontrol etmek için ise ultrasonda bakar . Aynı zamanda kist varmı yok mu onlar belli olur. Rahim filmi mavi bir sıvı ilaç verilir tüplerine bu sıvı örneğin sağ tüpten verimişse sol tüpten akmalı. Akmıyorsa tüpler yapışık olabilir tıkalı olabilir. Ayrıca rahimde şekil bozukluğu varsa da o belli olur.Benim adetle birlikte 10. Gün yumurtlama evrem oluyor 3-4 gün sonra çatlama o yüzden adet bittimten sonra dedim. En iyi bunu anlamanın yolu düzenli adet takvimi kullanman.Eğer adet düzensizliği yoksa bire bir tutuyor.
Evet insanlara da güvenmemek lazım elbet. Çocuk düşünmüyorduk bir anda oldu diyen birisi vardı meğer evlendiğinden beri deniyormuş böyle örneklerde var elbet. Hayırlısı artık inşallah en kısa süre içinde sağlikli sıhhatli bir şekilde olur. İsteyen herkese nasip etsin AllâhAllah sağlıklı ve zamanında versin inşallah siz deneyin onu çocuk isterler istemiyoruz derler istemezler olunca sürpriz oldu korunuyorduk derler herkes bir şey diyor bir kılıf uyduruyor ha yok mudur hamile kalan kesinlikle vardır ama her insan öyle değil senelerce uğraşan var nasip işi
Rahim filmi devlet hastanesinde çekiliyor mu bilmiyorum. Bana rahim filmi çektir demişti dışarda özelde yaptırmıştım radyoloji merkezinde. Bulunduğun şehir neresiyse google bi araştır çeken yerleri. Ama zaten evleneli 1 sene olmadıysa dr ondan sana söylemmiştir. İlk genelde kan isterler sonra ultrasona bakarlar. Daha sonrada rahim filmi ile sperm testini görmek ister. Bende öyle ilerlemişti süreçTamam ben tekrar bir doktora gideyim madem :)
Ne güzel korunma derdi olmadan rahat rahat sevişiyorsun kız.bak insanlar korunmak için kırk takla atıyor.bu yaşlar geri gelmez ne güzel işteÇok haklısınız en iyisi takılmamak :)
Sadece kanla olmuyor, kadın doğumda muayne olmanız lazım, eşinizde bir görünsün doktoraArkadaşlar biz çocuk düşünüyoruz. Ve etrafımızda çocuğu olan neredeyse herkes biz çocuk düşündük anında o ay korunmadım hamile kaldım diyor. Biz de aylardır deniyoruz olmadı. Hatta başta çocuk düşünüyoruz diye doktora gittim biraz fikir aldım kanıma falan baktırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktor kanım falan da gayet iyiydi. Ama etrafta hep çocuk yok mu neden yok imaları da sıkmaya başladı. Artık onları geçiştiriyorum ama çevremdekiler biz istediğimiz anda çocuğumuz oldu deyip durunca insan bir düşünüyor. Elbet biz öyle her gün her gün deneyen insanlar değiliz öyle çok detaya girmek istemiyorum ama haftada iki-üç kez falan mesela çok mu az? Biz de mi sorun var daha mı sık olmalı ya da eksik yaptığımız bir şey mi var tecrübelilerden duymak istiyorum. Artık canım sıkılmaya başladı
Korunma yontemi dogum kontrol hapi ise biraktiktan sonra bir sure kalamayabilirsinuiz.ilk gebeligimde doktor 6 ay deneyin gelin dedi.tam 6. Ay hamile kaldim.ama ilk 5 ay kafamiza gore takilmistik.son ay burdaki arkadaslarin tavsiyesi ile ovulasyon testi alip takip yaptim ve o ay hamile kaldim.2. bebegime suan hamileyim. dogum kontolle korunmama ragmen bu bebis hesapsiz kitapsiz cikageldiArkadaşlar biz çocuk düşünüyoruz. Ve etrafımızda çocuğu olan neredeyse herkes biz çocuk düşündük anında o ay korunmadım hamile kaldım diyor. Biz de aylardır deniyoruz olmadı. Hatta başta çocuk düşünüyoruz diye doktora gittim biraz fikir aldım kanıma falan baktırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktor kanım falan da gayet iyiydi. Ama etrafta hep çocuk yok mu neden yok imaları da sıkmaya başladı. Artık onları geçiştiriyorum ama çevremdekiler biz istediğimiz anda çocuğumuz oldu deyip durunca insan bir düşünüyor. Elbet biz öyle her gün her gün deneyen insanlar değiliz öyle çok detaya girmek istemiyorum ama haftada iki-üç kez falan mesela çok mu az? Biz de mi sorun var daha mı sık olmalı ya da eksik yaptığımız bir şey mi var tecrübelilerden duymak istiyorum. Artık canım sıkılmaya başladı
Hap kullanarak korunup bıraktığı gibi hamile kalanlar da var yıllarca deneyip kalamayanda var. Bizim 1 yıl sonra oldu. Bende çok takıyordum hiç bir problem yoktu. Siz detaylı tüm testleri yaptırın eşinizde yaptırsın artık çoğu sorun erkekten kaynaklanıyor. 1 yıl oldu ama çocuk olmuyor diyin. Ben düşünmeyi bırakmıştım artık dedim tamam yeter olmuyorsa seneye tüp bebek yaparız diyip ara vermiştim sonraki ay hamile kaldım stres en büyük bela.Arkadaşlar biz çocuk düşünüyoruz. Ve etrafımızda çocuğu olan neredeyse herkes biz çocuk düşündük anında o ay korunmadım hamile kaldım diyor. Biz de aylardır deniyoruz olmadı. Hatta başta çocuk düşünüyoruz diye doktora gittim biraz fikir aldım kanıma falan baktırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktor kanım falan da gayet iyiydi. Ama etrafta hep çocuk yok mu neden yok imaları da sıkmaya başladı. Artık onları geçiştiriyorum ama çevremdekiler biz istediğimiz anda çocuğumuz oldu deyip durunca insan bir düşünüyor. Elbet biz öyle her gün her gün deneyen insanlar değiliz öyle çok detaya girmek istemiyorum ama haftada iki-üç kez falan mesela çok mu az? Biz de mi sorun var daha mı sık olmalı ya da eksik yaptığımız bir şey mi var tecrübelilerden duymak istiyorum. Artık canım sıkılmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?