Bu kadar zamandır çocuk olmaması normal mi?

Yok doktor bir yıl dolmadan eşim muayene olmasın dediği için eşim gitmedi doktora
Eşiniz gitsin zaman geçirmeyin artık yediklerimiz den kimse kolay kolay çocuk sahibi olamıyor maalesef biz 9 yıldır deniyoruz sizin gibi yok 1 yıl dolsun yok sorun yok diye diye bir ev parası gitti tüp bebeğe

Aslında kaç aydır deniyoruz ama ben daha bir iki aydır kafama takmaya başladım öncesinde olursa olur olmazsa olmaz kafasındaydım. O şeyi ben bir deneyim o zaman belki işe yarar o test
Allah sağlıklı ve zamanında versin inşallah siz deneyin onu çocuk isterler istemiyoruz derler istemezler olunca sürpriz oldu korunuyorduk derler herkes bir şey diyor bir kılıf uyduruyor ha yok mudur hamile kalan kesinlikle vardır ama her insan öyle değil senelerce uğraşan var nasip işi

Takılmaa asla canımm herkesin vücudu farklııı. Millet sallıyor da olabilir. Gerçek de olabilir. Sen hiç kimseye bakma ben de istediğim ay çocuk tutturdum ama sonu gelmiyorrr.Maarifet değil ilkinde tutturmak, ya da övülecek bir şey değil yanii. Sen neticeye bak. Olsun ama sağlıkla olsun vaktiyle olsun yeter kiii. Öteki türlüsü çok daha acı inan.

Ultrasonda çıkmaz canım. Ultrasonda yumurtaların kontrol edilir. Kan testinde belli başlı değerlere bakarlar amh yumurta değerin bunlardan biri onu kontrol etmek için ise ultrasonda bakar . Aynı zamanda kist varmı yok mu onlar belli olur. Rahim filmi mavi bir sıvı ilaç verilir tüplerine bu sıvı örneğin sağ tüpten verimişse sol tüpten akmalı. Akmıyorsa tüpler yapışık olabilir tıkalı olabilir. Ayrıca rahimde şekil bozukluğu varsa da o belli olur.Benim adetle birlikte 10. Gün yumurtlama evrem oluyor 3-4 gün sonra çatlama o yüzden adet bittimten sonra dedim. En iyi bunu anlamanın yolu düzenli adet takvimi kullanman.Eğer adet düzensizliği yoksa bire bir tutuyor.

Çok haklısınız en iyisi takılmamak :)

Tamam ben tekrar bir doktora gideyim madem :)

Evet insanlara da güvenmemek lazım elbet. Çocuk düşünmüyorduk bir anda oldu diyen birisi vardı meğer evlendiğinden beri deniyormuş böyle örneklerde var elbet. Hayırlısı artık inşallah en kısa süre içinde sağlikli sıhhatli bir şekilde olur. İsteyen herkese nasip etsin Allâh

Tamam ben tekrar bir doktora gideyim madem :)
Rahim filmi devlet hastanesinde çekiliyor mu bilmiyorum. Bana rahim filmi çektir demişti dışarda özelde yaptırmıştım radyoloji merkezinde. Bulunduğun şehir neresiyse google bi araştır çeken yerleri. Ama zaten evleneli 1 sene olmadıysa dr ondan sana söylemmiştir. İlk genelde kan isterler sonra ultrasona bakarlar. Daha sonrada rahim filmi ile sperm testini görmek ister. Bende öyle ilerlemişti süreç

Her hafta iki üç deniyoruz demenizden yumurtlama dönemlerini bilmediğinizi varsayıyorum. Ayda en fazla 3 -4 gün gebelik için müsait şartlar oluşur. İnternetten araştırın.

Ovülasyon testlerinizi alın yumurtlama zamanlarınızı özellikle değerlendirin birkaç ay da böyle stressiz deneyin sonra gidersiniz tekrar doktora daha 1 yıl dolmamış çok kafaya takmak ve de çatlama günlerini değerlendirmemek gebeliği engelleyebilir

Sadece kanla olmuyor, kadın doğumda muayne olmanız lazım, eşinizde bir görünsün doktora

Herkes ilk ay hamile kaldığını söylüyor bunu ben de fark ettim

Bir kısmının bir yıla yakın denediklerini biliyorum saklıyorlar

Korunma yontemi dogum kontrol hapi ise biraktiktan sonra bir sure kalamayabilirsinuiz.ilk gebeligimde doktor 6 ay deneyin gelin dedi.tam 6. Ay hamile kaldim.ama ilk 5 ay kafamiza gore takilmistik.son ay burdaki arkadaslarin tavsiyesi ile ovulasyon testi alip takip yaptim ve o ay hamile kaldim.2. bebegime suan hamileyim. dogum kontolle korunmama ragmen bu bebis hesapsiz kitapsiz cikageldi agzi olan konusur bosverin.ovulasyon takibi yapin mutlaka...

Millet ne der trenine binip karar almayın. Oturun bi rahat düşünün sonra karar verin, denemeye başladıktan sonra bir seneye kadar olmaması normal

Hap kullanarak korunup bıraktığı gibi hamile kalanlar da var yıllarca deneyip kalamayanda var. Bizim 1 yıl sonra oldu. Bende çok takıyordum hiç bir problem yoktu. Siz detaylı tüm testleri yaptırın eşinizde yaptırsın artık çoğu sorun erkekten kaynaklanıyor. 1 yıl oldu ama çocuk olmuyor diyin. Ben düşünmeyi bırakmıştım artık dedim tamam yeter olmuyorsa seneye tüp bebek yaparız diyip ara vermiştim sonraki ay hamile kaldım stres en büyük bela.

Ben denemeye basladıktan 1.5 yıl sonra hamile kaldım. 36 yasındaydım ve herhangi bir tedavi görmedim. Saglıklı guzel bir kız cocugum var.

Öncelikle biz istedik hemen oldu diyenlere inanmayın. Kimin ne kadar denediğini bilemezsiniz. İnsanlar uğraşıp hamile kalıyor, ay biz istemiyorduk sürpriz oldu diyorlar.

Bu iş stres istemiyor, kafanızda çocuk olsun diye sevişmemelisiniz. Yumurtlama günleri konusunda bilginiz yok sanıyorum. En basit takip yöntemi; adetin birinci gününden itibaren 10 gün sayın ve 10,12,14,16,18,20. günlerde birliktelik yaşayın. Yani adetin 10. gününden itibaren günaşırı birliktelik. Ovülasyon testi kullanabilirsiniz fakat ekstra stres yapabilir. Şartlamayın kendinizi.

Eşiniz sperm testi versin. Siz de hormon testi yaptırın. Kaç aydır deniyorsunuz bilmiyorum ama eğer içimiz rahat etsin derseniz rahim filmi çektirebilirsiniz. Tüplerde tıkanıklık varsa gebelik olmaz. Yalancı tıkanıklık varsa rahim filminde açılabilir.

Bence de kafanızı rahatlatın önce biz de 1 yıldan fazla denedikten sonra oldu ama ben öncesinde doktora gitmiştim bir sorun var mı diye. sağ yumurtalığımda çikolata kisti vardı. Yine de olmuyor diye kendimi parçalamadım zamana bıraktım. hayırlısı ne zamansa, hayırlı bir evlat nasip et Allah'ım dedim. O yüzden kafanızın rahat olması için siz muayenenizi olun sonrası tevekkül artık.

Öyle her gün deneyince olmaz zaten yumurtlama gününde denemelisiniz. Bunu belirtmeyen doktor da ne biliym… Hormonlarınızın nasıl çalıştığını öğrenmeden doktorlara servet dökmeyin. Bir sürü adet takibi uygulaması var, yumurtlama günlerini gösteriyor birini indirip takip edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…