• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadin hep peşimde

Birebir benim kaynanami anlatmışsin şaşırdım doğrusu. Benim k.v üniversite mezunu eşi çalıştırmamis çalıştırmayi birak hiç bi yere yollamamiş anasiyla kendi evi arasinda mekik dokumuş sürekli sosyal hayat sıfır. Yeni yeni kabuğunu kirmaya başladı bize gelip gitmek yada o kursa gitmek onun için çok büyük bişey.
Bende annen gibi insanları kokay kolay kiramiyorum saygımi bozamiyorum ama hal böyle olunca karşıdaki bisey anlamiyor. O yüzden saygısızlık gibi görünse de kardeşin ve sen iyi bişey yapmışsın. Çünkü insan teyzesi bile yanında konuşamayacagi şeyler olabiliyor anneyle paylasimlar farklı olabiliyor.
Bu arada teyzenin gelinine Allah sabır versin yana yakila iş aramasinin sebebu büyük ihtimalle teyzendir çünkü bende harıl harıl iş arıyorum şu an bu sıkıntıdan kurtulmak için. Benim k.v de ben saygımi bozmadigim güler yüzlü davrandığim için farkina varmiyor.sirf eşimle huzursuz olmamak için ses çıkaramadım ama bu hafta baya farklı davrandim özellikle de bugün bakalım ne olacak
canım özgüveni kalmamış. en azından teyzem için böyle. annemi insanlarla arasında köprü gibi kullanıyordu. yani bir yere gidecek illa annemi de sürükler. alışverişe bile tek başına gidemezdi. ama unuttuğu şey, kardeş de olsa herkesin kendine ait bir hayatı, meşguliyeti var. elbette et tırnaktan ayrılmaz, ama insana nefes alacak bir alan da bırakmak lazım. gelini için üzülüyorum. birilerinin uyarması lazım ama hassas da biri. uyarılsa gelin şikayet ediyor zannedebilir. ben bir kere ucundan dokundurdum. nişanlıyım, k.validemi örnek verdim. k.validem de tam aksine özel hayata çok saygılı. beklentileri düşük bir insan. bahsedince yüzü düştü, doğur büyüt sonra evine bile rahatça gideme. ne kötü gibi şeyler söyledi. k.validemin haberli gelip gitmeyi kendisinin istediğini, herkesin önceliğinin kendi ailesi olması gerektiğini ara sıra oğluna benim yanımda anlattığını, nasihat ettiğini söyledim. allah razı olsun, çok anlayışlı falan dedim. çok bozuldu yani. bir de lafı var k.validemin dedim. sık gelen soğanım, seyrek gelen doğanım der. ben bu lafı tuttum teyze, insanları bıktırmamak için hayat felsefem olacak dedim. üstüne alındı, yüz ifadesinden belli oldu ama doğrudan ona laf etmediğim için konuşamadı da. ay canım insan psikolojisi ilginç.kendini oyalayamayan genç de olsa, yaşlı da olsa çekilmiyor. bence parlama noktasına gelmeden, geldiğinde daha az itibar göster. her gün gelenin misafirliğimi kalır yaa. hele hele gelinin peşine takılıp kursa gitmek ne demek. amaç oyalanmaksa başka kursa gitsin. ben olsam karşıma oturtur, sakin bir şekilde şikayetimi söylerdim.

Kayınvalidenizin hal ve tavırlarından hoşnut olmadıgınızı artık sabrınızın kalmadıgını ona belli etmeyi deneyin:KK58:Her insanın belli bir sabrı vardır içinize ata ata daha kötü olursunuz bir anda patlarsınız çok kötü. Yorumları pek takip edemedim o yüzden soruyorum, arkadaş çevreniz var mı? Arkadaş çevresi edinin o kurstaki arkadaşlarınız da olur.. bir yerlere gidin devamlı. Kaynananız bende geliyim bilmemne derse anne biz kendi aramızda gitmek istiyoruz diyin. Bu terbiyesizlik veya saygısızlık değil ki. Siz her şeyi kaynanızla yapmak zorunda değilsiniz. Siz anlayış göstermişsiniz yeterince. Şimdi sıra onda:KK51: kendimi sizin yerinize koydum sanırım bu kadar anlayışlı olamazdım ben. Siz kocanızla evlisiniz sadece. Kaynanızla değilsiniz. Sizin suan iki kişilik hayatınız. Siz ailesiniz. Kaynanız dahil olmak istiyor evliliğe sanırım ama bunun oluru yokk:KK43:

aradımı geldimi hiç yazmamışın
Akş
aradımı geldimi hiç yazmamışın
Aksamı sağ salim atlattim sabahta anneme geldim.
Öğlen aradi k.peder ve kaynim evde degillermiş ya sen gel ya ben geleyim diye aramistim diyor bende dün akşam eşimin beni bırakmaya vakti kalmadigini sabah erkenden anneme geldigini aksam da kafami dinledigimi dinledigimi söyledim bişey demedi iyi olmuş falan dedi.sende yap bi kahve kimse yokken kafani dinle iyi oluyor dedim;)

merhaba, tabiiki esinizle aranizin bozuk olmasini istemezsinizde
cogu yorumunuzda "esimle sorun yasarim yasicam " tarzi seyler soyluyorsunuz
ama esinizin ailenize annenize karsi pek saygili yada samimi degilmis
kisasa kisas olsun demiyorum ama
net bir sekilde mesafe koydugunuzda esiniz size bir sey diyecek olsa
hazir cevaplariniz yokmu? yada esiniz sizi zorlarmi?
kapiyi bir kere acmayin
ikinciye o gelmeden arkadasiniza gideceginizi soyleyin yada gezeceginizi
bende geliyim derse annecim kendi aramizda karar vermistik bir baska ssefere insallah diyin
her seferinde bir baska sefere bu gorusmeyi haftada iki kereye indirebildiginiz an zaten anlayacaktir
ben kursa yazilacam diye tutturursa beni pek sarmadi ben cikacagim diyin
cikmadiginizi goruncede haftaya cikacagim diyin
usteki yorumunuz iyi olmus ve o varkende dipdibe oturmayin odaniza cekilin bir seyler yapin

Kayınvalidenizin hal ve tavırlarından hoşnut olmadıgınızı artık sabrınızın kalmadıgını ona belli etmeyi deneyin:KK58:Her insanın belli bir sabrı vardır içinize ata ata daha kötü olursunuz bir anda patlarsınız çok kötü. Yorumları pek takip edemedim o yüzden soruyorum, arkadaş çevreniz var mı? Arkadaş çevresi edinin o kurstaki arkadaşlarınız da olur.. bir yerlere gidin devamlı. Kaynananız bende geliyim bilmemne derse anne biz kendi aramızda gitmek istiyoruz diyin. Bu terbiyesizlik veya saygısızlık değil ki. Siz her şeyi kaynanızla yapmak zorunda değilsiniz. Siz anlayış göstermişsiniz yeterince. Şimdi sıra onda:KK51: kendimi sizin yerinize koydum sanırım bu kadar anlayışlı olamazdım ben. Siz kocanızla evlisiniz sadece. Kaynanızla değilsiniz. Sizin suan iki kişilik hayatınız. Siz ailesiniz. Kaynanız dahil olmak istiyor evliliğe sanırım ama bunun oluru yokk:KK43:
Önceden bi şekilde idare ediyordum ama sabrimin tükendigini hissediyorum artik yapılan her iyi niyetli hareket yada
verilen taviz aratarak geri dönüyor .beni rahatsız eden bu oldu aslında. Ben arkadaş çevresi edindim hem kursta hemde onun dışında kahve icebilecegim,dertlesecegim arkadaşlarım var.haftanin üç günü kursta geçiyor yalnizlik duymuyorum.
Zaman zaman arkadaşlarıma gidiyorum. Ama k.v ilginç kendi kendine sosyalleşemiyor.insanlarla sohbet muhabbet etse de samimi olmuyor dolayısıyla ya benimle beraber benim çevreme sarıyor yada bana.onun da benden bagimsiz gittiği bi kurs var haftanın bi günü siniflar yanyana yanina ugramamaya çalışıyorum
Öğlende kafama göre arkadaşlarimla yemeğe gidiyorum kendi annem ayıp olur kizim diyor. Ama bi çağırırsam sonra benim başıma kalacak biliyorum.
Kendi akli fikri sürekli bizde ya eşimi arar ya beni whats uptan yazar çevrimiçi görünce bana niye yazmıyorsun der eşime dediğiniz
Gibi kendini bi şekilde dahil eder ama bu beni yoruyor.

merhaba, tabiiki esinizle aranizin bozuk olmasini istemezsinizde
cogu yorumunuzda "esimle sorun yasarim yasicam " tarzi seyler soyluyorsunuz
ama esinizin ailenize annenize karsi pek saygili yada samimi degilmis
kisasa kisas olsun demiyorum ama
net bir sekilde mesafe koydugunuzda esiniz size bir sey diyecek olsa
hazir cevaplariniz yokmu? yada esiniz sizi zorlarmi?
kapiyi bir kere acmayin
ikinciye o gelmeden arkadasiniza gideceginizi soyleyin yada gezeceginizi
bende geliyim derse annecim kendi aramizda karar vermistik bir baska ssefere insallah diyin
her seferinde bir baska sefere bu gorusmeyi haftada iki kereye indirebildiginiz an zaten anlayacaktir
ben kursa yazilacam diye tutturursa beni pek sarmadi ben cikacagim diyin
cikmadiginizi goruncede haftaya cikacagim diyin
usteki yorumunuz iyi olmus ve o varkende dipdibe oturmayin odaniza cekilin bir seyler yapin
Haklısınız. zaten eşim hiç bir zaman benimle ayni hassasiyet ve ayni saygida davranmadi.benim yerimde olsa kimseye tahammül göstermez.
Aslında kisasa kısas yapmak lazım bazen.
O gündüz anneme git yada annem gelsin gibi emrivakiler yapmaz.ama annesiyle emrivaki planları çok olmuştur bu planlar da genellikle k.validemin israrlari ile olur o da kiyamaz annesine.
Dün de eşim şehir dışına gitti k.v yaninda kalirim diyor yalan söylemek zorunda kaldim duştayim bahanesi ile kapiyi telefonu açmadığım oldu.

canım özgüveni kalmamış. en azından teyzem için böyle. annemi insanlarla arasında köprü gibi kullanıyordu. yani bir yere gidecek illa annemi de sürükler. alışverişe bile tek başına gidemezdi. ama unuttuğu şey, kardeş de olsa herkesin kendine ait bir hayatı, meşguliyeti var. elbette et tırnaktan ayrılmaz, ama insana nefes alacak bir alan da bırakmak lazım. gelini için üzülüyorum. birilerinin uyarması lazım ama hassas da biri. uyarılsa gelin şikayet ediyor zannedebilir. ben bir kere ucundan dokundurdum. nişanlıyım, k.validemi örnek verdim. k.validem de tam aksine özel hayata çok saygılı. beklentileri düşük bir insan. bahsedince yüzü düştü, doğur büyüt sonra evine bile rahatça gideme. ne kötü gibi şeyler söyledi. k.validemin haberli gelip gitmeyi kendisinin istediğini, herkesin önceliğinin kendi ailesi olması gerektiğini ara sıra oğluna benim yanımda anlattığını, nasihat ettiğini söyledim. allah razı olsun, çok anlayışlı falan dedim. çok bozuldu yani. bir de lafı var k.validemin dedim. sık gelen soğanım, seyrek gelen doğanım der. ben bu lafı tuttum teyze, insanları bıktırmamak için hayat felsefem olacak dedim. üstüne alındı, yüz ifadesinden belli oldu ama doğrudan ona laf etmediğim için konuşamadı da. ay canım insan psikolojisi ilginç.kendini oyalayamayan genç de olsa, yaşlı da olsa çekilmiyor. bence parlama noktasına gelmeden, geldiğinde daha az itibar göster. her gün gelenin misafirliğimi kalır yaa. hele hele gelinin peşine takılıp kursa gitmek ne demek. amaç oyalanmaksa başka kursa gitsin. ben olsam karşıma oturtur, sakin bir şekilde şikayetimi söylerdim.
Böyle insanlarla ugrasmak çok zor o yüzden anneni ve seni çok iyi anlıyorum.bahane uyduruyosun ama bazen bahanelerde bitiyor yada emrivaki davranışlara maruz kaliyorsun.k.validenin lafi çok güzelmiş herkesin kulağına küpe olmasi gereken bi laf ama tabi anlayana.
Teyzenle k.validem resmen ruh ikizi :) ayni özgüven eksikligi k.validemde de var yalniz alışveriş yapamama,sosyalleşmeme.o da bana sarıyor yada benimle insanlara ulaşmaya çalışıyor.bu zamana kadar k.peder olmadan hiç bişey yapmamiş kadın yetişkin deil adeta çocuk bazi konularda.
Oğlumun evi bu zamana kadar büyüttüm evine istediği gibi girer çıkarım mantığı da çok yanlış ayriyeten herkesin özel hayati sınırları var bu hareketler karşındaki sıkmaktan evliliğini riske atmaktan başka işe yaramiyor.
Ben kurs konusunda kayıt almiyolar diyerek konuyu kapatcam.diger eve gelme konusunda da ilgiyi azaltacam

merak ettim. oğlu sizle evlenmeden evvel, tüm gün napıyormuş bu kadın..
Evliliğinde gençlik yillari baskı altında geçmiş ne yaptiysa kocasiyla yapmış ayni semtte oturduğu annesinden başka pek bi yere gidemezmis..eşim askerdeyken k.pederimin yanina dükkana gitti geldi.
Sonrasında yaşlı bi annesi vardi hemen hemen hergün ona gidip geliyordu o zamanda sürekli olarak beni rahatsiz etti. annesi vefat etti hoş annesi varken de bana huzur vermiyordu.sosyal hayati yok zamaninda baskici kocadan dolayi ama sırf o da degil kendi kişiliği de buna etken doğru düzgün arkadaş edinmemiş. Şu an kendini çok özgür hissediyor ama arkadaş edinme kaygısı yok sürekli bize sarıyor

minnie minnie naber ?
Ensende hohlayan kayınvalidenden naber
Kurs işi çözüldü mü
:)) kurs işini hocaya sormadan kayıt yapan kadına sordum artık kayıt almıyoruz dedi bende k.v ye bizim bölümün dolduğunu söyledim gecistirdim.ama kendi bi yolunu bulur yazilirsa bilemem artık.
Bu biter yenisi başlar o hiç vazgeçmez maalesef. Bi de eşim şehir dışına gidince sıkıldıgımı düşünüyor :) benimle kalmak istiyor bakalım bu hafta ne yapcaz bahane bulmaktann sıkıldım

:)) kurs işini hocaya sormadan kayıt yapan kadına sordum artık kayıt almıyoruz dedi bende k.v ye bizim bölümün dolduğunu söyledim gecistirdim.ama kendi bi yolunu bulur yazilirsa bilemem artık.
Bu biter yenisi başlar o hiç vazgeçmez maalesef. Bi de eşim şehir dışına gidince sıkıldıgımı düşünüyor :) benimle kalmak istiyor bakalım bu hafta ne yapcaz bahane bulmaktann sıkıldım
Açık açık desene yalnızlık daha güzel diye :KK53:

valla allah sana peygamber sabri vermis bu konuyu esinle sert bir sekilde konusup cozume kavusturman lazim. kayinvalidenizin evliliginize bu kadar mudail olmasi seni hic rahat birakmamasi yanlis. tabi esiniz ve siz kayinvalinenizle ilgileneceksiniz tabi evinize gelecek ama bu kadari insani SIKAR !!!!!!! BUNALIR INSAN

Kayın validenize karsı durust olmanız gerekıyor sanırım.. Bi kere sert bı cızgı cekersenız daha sonra dıkkat edecektır..Yoksa boyle bır omur hayatınıza dahıl olmaya calısacak ve sızde gecıs yollarını kapamaya calısarak gecıreceksınız gıbı..

Back
X