aaa aynı benim teyzem

eniştem gençlğinde çok baskı yapmış, üniversite mezunu olduğu halde çalışmasına bile izin vermemiş. yıllarca ailesine bile sınırlı göndermiş, götürmüş. kadın az rahatladı her hafta sonu bizdeydi. annem çalışıyor, ben şehir dışında okuyordum. ne annemle ne kardeşimle doya doya zaman geçiremiyordum. annem çok nazik biridir. kardeşimle biz söylendikçe o kırgınlık olmasın kızlar ablamın çevresi yok, şudur budur ablasına kıyamıyordu. ama sonunda biz dayanamadık. yine bir hafta sonu bizde, kardeşimle ben bir gezme uydurduk. anne ne zaman gideceğiz dedik. annem de şaşırdı. bilmem hık mık kem küm. nereye gideceksiniz dedi teyzem, annemle özel işlerimiz var teyzecim. sen zaten her hafta burdasın, sen evde kal biz akşama döneriz falan dedik. duvara bakmaya mı geldim ben dedi, bozuldu ve gitti. annemle babam bize biraz kızdı ama aslında annem de çok bunalmıştı. düşünsenize kadın çalışıyor, cumartesi evde. işi gücü var, şehir dışında okuyan kızı geliyor hiç ilgilenemiyor, gezemiyoruz. ara ara laf çarptırdı gençler saygısız, anlayışsız falan diye ama baktı umursanmıyor kabullendi. haline acıyorum ama anneme de acıyorum yani. eğer önlem almasaydık bu yıllarca devam ederdi, babam patlayabilirdi. şimdi oğlu evlendi. geline sarmış vaziyette. işin kötüsü insanları sıktığının farkında değil. gelin çok mutlu oluyor zannediyor. e be kadın o saygısından laf etmiyor, anla işte di miiii? ama nerdeeeee

gelini yüksek lisans yapıyor, işe girmedi. şimdi duyduk ki yana yakıla iş arıyormuş. sebep belli yani. anneme uyar teyzemi diyorum, söyleyemem ben diyor. anlayışsız insan çooook zor canım. açık ve net olmaktan başka çare yok.