• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadın sinir hastasi etti

Yol yakınken dön. Arkana bile bakma "kaç". Ailen bu konuda haklılar, uğraşamazsın bunlarla.
Sözlün şimdi iyi olur evlendikten iki gün sonra tanıyamazsın bile.

Ama "Eksiğin mi var" nasıl bir cümledir?
Bir babanın kızına söyleyebileceği cinsten bir laf mıdır?
Kusura bakma ama söylemeden edemedim. Çok kızdım babana. :20:

Son düzenleme:
iyi düşün taşın evlilik sadece erkekle olmuyor.aileler de büyük etken
şimdiden bu kadar sorun yaşanmışsa yüz göz olunmuşsa ilerde neler olabilir diye iyi düşün ona göre karar ver:6:

valla sizin işiniz zor görünüyor.bu işler nasıl başlarsa öyle devam eder.zannetme ki evlenince herşey yoluna girecek.sadece kocanla değil onun ailesiyle de evleniyorsun.
şimdi çok güvendiğin sevgilin evlendikten sonra 360 derece dönerse ne olacak?kii erkeklerin çoğunluğu böyle yapıyor.sevgilin ailesini bir kenara atmaz bunu sakın unutma.
evlendikten sonra mantık devreye daha çok giriyor, işte o zaman dank ediyor.
gerçekler acı oluyor ne yazık ki.

Dünya malına kapılıp hayatın gerçeklerini unutuyoruz.
Kaynana adamı kaynatır arkadaşım.
Hiç muhatap olma kendi dünyana yaklaştırma kimseyi.

kayınvalidenin söylediği laflar hiç yenilip yutulacak cinsten değil...evlenirsen bu laflar ilerde daha çok koyacak sana..şimdi anlamıyorsun pek...o kadını evinde görmek bile istemeyeceksin..onunla gidip gelmek istemeyeceksin...ama o eşinin annesi..nereye kadar böyle devam edecek...

birgün eşinde dolup dolup sana patlayacak..evlenince farklı oluyor herşey..ya başından hallet sorunları, peşin peşin konuş herşeyi, taviz vermeden...

yada bırak gitsin...

Son düzenleme:
Ben de farklı birşey söyleyemeyeceğim.
Bu işten hayır gelmez.Yol yakınken söz dinle,vazgeç.

O onu demiş,bu bunu yapmış meselesi değil.
İki aile de istemedikten sonra asla rahat-huzur bulamazsınız.
Aşk biter kül kalır.Evlenirsiniz 2 ay sonra gerçek dünyaya dönersiniz.
O dünya hiç senin düşündüğün gibi değil.

Hiç mi okumuyorsun burada yazılan sorunları ? Çok var senin gibi evlenip mutsuz olan.
Kara kara düşüneceğine,azıcık sitede gezin,oku,ibret al.

Aileni dinle ve yol yakınken kaç kurtul....
gecenin bir yarısında çoluk çocukla kapı önüne atılmaktansa yolun başında kaç kurtul ..
Kısmet değilmiş de..Hayırlısı buymuş de .:68:

Yazmayım dedim ama dayanamadım.Sürekli olarak kaynananızın yaptıklarından,ettiklerinden,söylediklerin şikayet etmişiniz tek suçlu kaynananız mı acaba..
Babanız etrafa ne deriz diye sizi sıkıştırıyor sizde sevdiğinizle karar alıyorsunuz ve söz yapıyorsunuz.. Kaynananızla görüşüp onun onayını beklediniz mi muhtemelen hayır..Sadece kaynanamla tanışmak için bir sene bekleyen biri olarak oğlunu gelininden kıskanan bana göre karakteri tam oturmamış annenin pat diye karşısına çıkan gelin adayını kabullenmesini beklemekle hatayı siz yapmışınız.Söz yapmaya karar vermişiniz tamam ama kaynananıza herşeyi neden yansıttınız?Size alınan yüzüğün fiyatını bilmesi gerekmiyor du bana göre.Nişanlımın yaptığı gibi nişanlınız alırdı yüzüğünüzü takardı kimseye yorum yapma hakkı bırakmazdı.Kesinlikle kaynananızı savunmuyorum ama beklemediği anda karşısına gelin adayı olarak çıkıyorsunuz ve ona göre pahalı şeyler aldırıyorsunuz düşündüğü şey bu kız oğlumu avcunun içine alıyor. Çok sevdiğinizi söylüyorsunuz ailenizi kaynananızı olayın içine katmadan nişanlınızla halledebilirdiniz çoğu şeyi bana göre.
Birde merak ettiğim tüm bunlar yaşanırken nişanlınız olayın neresindeydi.Annesi bu kadar söz söyleme hakkını elde ettiğinde nişanlınız sizi ve ilişkinizi savunmak adına ne yaptı?Bitmiş ve 4 ay geçmiş o zaman mı tepkisini ortaya koydu.
Ve yine örf adet....Bu iki kelime üzerine söylenecek o kadar şey varki..Örf adeti yaratan kimler yine biz insanlar..Aileniz örf adet diye tutturduğunda siz karşılarına geçip konuştunuz mu..Bir eksiğin mi var kızım diye çekinmeden soran babana benim kaynanam bu baba anne herşeyi nişanlım yapacak elinden geldiğince sizin istediklerinizi yapmaya çalışacak ama sizde biraz yardımcı olun ben onu seviyorum biraz alttan alalım diye çekinmeden anlattınız mı yoksa burda yazdığınız gibi yapması gerek örf adetleri diyip olaya tuz biber mi ektiniz daha da..
Kusura bakmayın ama bu yaşanmışlarda herkesin bir yanlışı var bana göre..Alttan almaya çalışmayan ailenizin de,bunlar yaşanırken olaya el atmayan nişanlınızın da,dediğim dedik kaynananızın da ve ortak yol bulmaya çalışmayan sizin de..
Vazgeçmelimisiniz..Kesinlikle evet..Saygının bittiği yerde aşk zaten bitmiştir ya da bitmeye mahkumdur..Siz kaynananıza söylediğiniz o dile alınmayacak sözlerle saygınızla beraber aşkınızıda kaybetmişiniz.

Benim ablamda bundan 6 yıl önce evlendi ve çok severek evlendiler ama baya bir zor oldu evlenmeleri. Bizim aile pek istemiyordu erkek tarafını aslında damatla sorun yok herkeste olduğu gibi kaynana faktörüydü.. Babam önce kesinlikle rest çekti evlenmeyeceksin mutsuz olursun sen o aileyle yapamazsın ben kesinlikle izin vermiyorum dedi bizimkiler ama ablamla enişte vazgeçmedi evlencez biz birbirimizi seviyorum falan enişte geldi '' ben kesinlikle ailemle görüştürmem benim için o ailemden daha kıymetli ondan hiçbişey önemli değil falan yalvarmalar yakarmalar annesini getirtti o bi ton iyi niyetli ifadelerde bulundu sonuç ne mi oldu?? Evlendiler şimdi 5 yaşında bir oğulları var ve ocak ayında ablamı evden ayrıldı ayrılmak zorunda kaldı annemleri arayıp gelin kızınızı alın diyerek beş parasız kii ailemle farklı şehirde Allahtan iki ablamda aynı yerde yaşıyorda kız sokakta kalmadı ''ailemle anlaşamıyorsun ben bıktım falan neler neler ne yalan söyledi annesi bana şöyle diyo bana böyle diyo kadın sürekli hasta sürekli bunların evde kalmak istiyor ama hiç iyileşmiyor nedense hiçbişeyide yok o kadar doktora götürdüler....Gerçi şimdi geri barıştılar ama hiçbir anlamı kalmadı.... Yani anlayacağın sevgi bir yere kadar oluyor bazen aklı başına alıp düşünmelisin mutlu olmayacağın bir evlilik yapma sözlü olup ayrılmak var birde evli olup ayrılmak var ....

Back
X